Şimdi Ara

Yeni Peugeot 2008 (2020) Ana Konu (171. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.262
Cevap
160
Favori
308.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bu aracı almayı düşünüyorum gt line 12 yada allure 508 1.5 dizel düşünüyorum ama megane üzerine 400 bin vermem gerekiyor hangi aracı önerirsiniz teşşekürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

    Bende sağ kapı, sağ arka kapıdan gelen trim sesi ile birlikte bozuk asfaltta çok bariz ve rahatsız edici şekilde (tepe lambalarının sunroofu açma kapama düğmesinin olduğu plastik bölge) gelen bir trim sesi var. Öylesi zangırdamaya başlıyor ve sadece hafifçe elimi değdirmemle kesiliyor. Özellikle bu bölge için ne yapılabilinir?

    haftaya servise götüreceğim bu ses yüzünden.

  • efesb kullanıcısına yanıt

    Sağ arka taraftan gelen sesin kemer tokasının girdiği parçanın bulunduğu yerden geldiğini düşünüyorlar. Bende de vardı, kestiler sesi. Tavandan gelen sesin yerini tespit ettiğiniz için umarım kolayca halledebilirler. 3008'in arka aydınlatmadan ses geliyordu bende. Lambayı çıkartıp halledebilirsiniz sanırım demiştim servise, komple tavan döşemesini sökmeleri gerekiyormuş. Araç 1 gün serviste kaldı, tavanı söküp kestiler sesi. Sizinkinde sadece o bölgeyi elden geçirerek halledebilirler sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Hocam tavan döşemesini söküp taktıktan sonra oynama ses sarkma vs. oldu mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt

    Hiç belli değil hocam, gayet temiz bir işçilikle yapmışlar. Sadece pandizotu çıkartırken sağ taraf tutan kısım zorlanmış. Biraz yalama yapmışlar, bir de bagaj içi plastik kenar kaplama çizilmiş. Bunları mevzu etmedim açıkçası. Zaten zamanla olabilecek sorunlar hızlanmış olmuş. Tavandaki aydınlatmadan gelen ses sorunum çözüldü ve döşemede de görsel problem yok, bu yeterli oldu benim için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

    Beni de korkutan durum tam olarak bu. Tavan döşemesini söküp o plastik parçanın girdiği yerde bir izolasyon çalıması yapmadan kesilecek gibi durmuyor. Muhtemelen o parça, tavana tırnaklarla tutturulmuş durumda ve çok ince bir boşluk var. Bozuk asfaltın yaptığı titreşimden kaynaklı ses yapıyor.

    Tavan döşemesinin sökülüp takılması beni korkutuyor açıkçası. Siz hangi servise götürdünüz?

  • Herkese Merhabalar,


    Ben de aranıza yeni katıldım. Geçtiğimiz cuma teslim aldım aracımı.


    Üç sorum var bilenler yardımcı olursa sevinirim.


    Önceki aracım Toyota CH-R'dı, bu araca geçince direksiyon bana biraz sert geldi açıkçası. Düşük hızlarda gayet yumuşak ama hızlandıkça sertleşme söz konusu ve biraz beklediğimden daha sert dönüyor, ellerimle direksiyonu alttan tutarken hafif ittirip döndürürken zorlanıyorum. Bu araçla ilgili bilinen bir şey midir ? Bir ayarı var mıdır ya da genelde görülen bir yorum mudur ? Değilse ne tavsiye edersiniz ?


    İkincisi de araç bazen baya bildiğiniz geri kaydırıyor ? İki kez başıma geldi, bi tanesinde çok aşırı bir eğimde de değildim üstelik ama start stop devreden çıkıp motor kendine gelene kadar o aradaki yarım saniyede araç geriye kaydırdı. Bununla ilgili tecrübesi olan var mı ? Ne yapmak gerekiyor ben mi yanlış birşey yapıyorum acaba ?


    Son olarak benim cahilliğim sanırım bu; ilk defa start stop'lu bir araç kullanıyorum, start stop devreye girdiğinde araç motoru durdurmuş haldeyken direksiyonun kilitlenmesi normal değil mi ? Gaza bastığım anda araç hemen kendine geliyor ve direksiyon da tekrar açılıyor ama o bekleme sırasında kaskatı bir şekilde duruyor.


    Bir kaç yıldır kullanan arkadaşlar var aramızda eminim ki tecrübelisinizdir bu konularda. Cevap verebilirseniz çok memnun olurum.


    Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperioИ -- 8 Ağustos 2022; 19:54:37 >




  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam işçilik için sevindim adınıza. Şanslıymışsınız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • efesb kullanıcısına yanıt

    General Oto hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, sağlıklı günlerde keyifle kullanın inşallah.

    1- Direksiyon şehiriçi yumuşak, yüksek hızlarda sertleşiyor. Evvelki araçlarımda ve diğer aracımda daha da sert oluyor açıkçası. Kendi aracımda bana ters gelen bir durum olmadı. Sürüş profiliniz Sport ise onu normale çevirerek de deneyebilirsiniz.

    2- Maalesef bu araçta olan bir durum. Frene biraz sert basıp tutmak gerekiyor, bazı hafif meyillerde kararsız kalıyor gibi yaparak kaydırıyor. Buna bir çözüm mevcut değil benim bildiğim. Zamanla kullanım karakterine alıştıkça arada bir kaydırma sorunu ortadan kalkıyor veya adapte oluyorsunuz.

    3- Start Stop devredeyken direksiyonun sertleşmesi de gayet normal. Sertlesmeyen araca denk gelmedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3D ekran için cam koruyucu takıyor musunuz? Takan varsa link atabilir mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EllerYukarı kullanıcısına yanıt
    https://www.altinelektronik.com.tr/index.php?sayfa=detay&act=view&code=656

    Üreticisi direkt bu site bildiğim kadarıyla. Bilinen alışveriş sitelerinde daha fazla fiyata satan başka satıcılardan almayın.

    Yapısı telefonlara takılan halk arasında kırılmaz denen ekran koruyucuları gibi. Uygulaması 3D ekran kısmı dar olduğundan zor ama tekrar kaldırıp yapıştırmaya müsait. Sadece püf noktası lateks eldiven takın en ufak temasta parmak izi kalıyor yapışkan yüzeyde. Ekrana yapıştırana kadar belli olmuyor yapıştırınca çok net belli oluyor.

    Yapışkan kısmın garantiden değiştirilmemiş eski tip ekranıma bir zararı olmadı kışın 1 hafta durdu sonra zaten ekran değişecek diye çıkardım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt
    Ben aracı henüz teslim almadım hocam. Bu durumun düzeltilip düzeltilmediğini nasıl anlarız?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EllerYukarı kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen bir arkadaşımızın dediğine benim yaşadığımı ekleyerek tahmin yürütebiliriz. Ben ekran ile ilgili Stellantis ile görüştüğümde başlarda sadece dış camın değiştirilmeye çalışıldığı ancak parçanın kalite sorunu olduğu anlaşılınca markaya olası masraflarına rağmen komple ekran değişimine gittiklerini ve yeni ekranın sorunsuz olduğunu garanti ettiklerini söyledi bana. E bu ekran yeni 308 ve 408’de de kullanılıyor malum. Dolayısıyla 2008’in yeni partilerinde ve yeni çıkan araçlarda bunu çözmeden piyasaya sürmelerine ben imkan vermiyorum. Hatta bence (ekranı yarın taktırınca anlayacağız) 2022 başı veya belli bir ayından sonra taktırılan ekranlar tamamen yeni üretim ekranlar diye düşünüyorum ben. Yani önceden değiştiren arkadaşlardan sorunun devam etmesi gibi bir şey duysam çok şaşırmam. Çünkü markada sorunu yeni yeni keşfediyordu o sıralar.

    Dolayısıyla ben sizin daha teslim edilmemiş aracınızda bu sorunun olacağını sanmıyorum. Ama zaten garantiden çok da sıkıntılı olmayan bir değişim süreci var fiziki olarak diyerek emin olmak isterseniz nemli bezle silerek deneyebilirsiniz. Sıfır aracımla kendi elimde neden deneyeyim diyebilirsiniz ama inanın istediğiniz kadar dikkat edin konu sadece nemli bezle silmemek değil ekran sorunluysa bir gün patlıyor. Benim misal soğuk bir kış gecesi ekran içerdeki nemden üzerinde buz oluşturmuş minik. Eriyince gitti ekran çok küçük de olsa. Akla gelecek iş değil yani.

    Değişim süreciyle ilgili nispeten daha küçük bir servisim olduğundan baş usta ile muhabbetim var kendisinin söylediği yarım saatlik bir iş sök tak kodlama yap şeklinde aktardı ondan kısmen sıkıntılı olmayan bir süreç diye bahsettim. Parça tedarik kısmı hariç. Yaşadığım tecrübe bir kaç üst gönderide yazıyor. Ağlamayana meme yok konusu özetle.

    Şahsi görüşüm bu şekilde. Saygılar. Şimdiden güzel günlerde kullanın aracınızı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyruleWarrior -- 10 Ağustos 2022; 19:54:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Grubun birinde arkadaş böyle bir yorum yapmış paylaşmamda sakınca yoktur umarım.

    “Araçtan anladığımı iddia edemem ama kaliteden anladığımı düşünüyorum.
    yeterince sertleştirilmemiş kaporta boyası
    Hemen çizilen iç ve dış plastikler çalışmayan sürüş asıstanları
    kapanan bilgi ekranı
    Nefesinin buharıyla deforme olan kadran polarizesi
    Vuruntulu eat geçişleri
    R ile D arasında geçiş için harcadığı saniyeler
    Çocuğun peluş oyuncağını koyduğunda bile aşınan bagaj döşemesi
    Aracı yıkayıp kenara aldığında içinde biriken ve sonradan sızılan sular.
    2008... Tasarım harikası. Kalite faciası.
    Bunları farketmek için arabadan anlamaya gerek var mı?
    Hiç araç kalitesi değerlendirdiniz mi ? Ben Mercedes Benz Türk'ün Aksaray fabrikasında kalite kontrolde görev aldım da. Bir ağır vasıta araç nasıl olur onu tattırdılar sağolsunlar. Peugeot da bir ağır vasıta konforu, kalitesi yok malesef. Tamamen benim düşüncelerim. Etkilemek istemem.”


    Böyle bir yorum görünce buruk bir sevinç oldu açıkçası..

    Aracı almaya gittiğimde dikkat etmem gereken bir şey var mı? İlk defa 0 araç alacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

    Sağ olun hocam teşekkürler.

    Araç sport mode’da mı diye ilk onu kontrol ettim açıkçası, sanırım zamanla alışacağız direksiyon sertliğine. Yüksek hızda daha sert olması daha iyi aslında ufak bir oynama ile aracın kontrolünü kaybetme riskine gerek yok.

    Auto hold olmaması olayı ilginçmiş, konuyu geriye giderek baya bir okumaya çalıştım. Bunu da zamanla kullana kullana öğreniriz herhalde dediğiniz gibi. Ama tuhaf geliyor kulağıma hala ne yalan söyleyim.  

    Start-stop konusunda dediğim gibi kendim çok bilgili değildim, emin olmak istedim. Teşekkürler cevaplar için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EllerYukarı kullanıcısına yanıt
    -Boya konusunda Peugeot’un olumsuz yorumlarını ben de duydum ama şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım
    -İç dış plastiklerimde 2 senedir bir çizik oluşmadı kalite harikasıdır diyemem veya aksini
    -Bilgi ekranım 43 derece gösterirken fiziki derecesi de 50 iken bir kez bile kapanmadı
    -Vuruntulu geçişim iki senedir 1-2 kere hissetmişimdir otomatik şanzımanda hiç hissetmedim diyen yalan söyler yapısına aykırı önemli olan sürekli mi kronik mi
    -Bagaj döşemem de bir aşınma yok
    -Yıkadıktan sonra cam ayna kenarlarından su sızdırmayan araba görmedim

    Bunlarda benim deneyimlerim hocam. Anlatmaya çalıştığım görece bir konu biraz da şans. Ha bu arkadaşımız bunları yaşamış mıdır evet ihtimali var mı evet. Peugeot bir değişim sürecinde ve böyle eski bir markaya göre ekran gibi saçma sorunlar komik kaçıyo mu evet. Üretim hattındaki kaliteyi yıllar içerisinde oturtmuş parça üretiminden montajına ustalaşmış marka modeller mutlaka var ve Peugeot’un yeni modellerinde o seviyeye gelmesi biraz zaman alacak bu bir gerçek. Ama aracı nerden aldım Allah kahretsin dedirtecek zamanındaki DSG sorunu gibi mekanik bir sorun yaşatacak bir araç olduğunu düşünmüyorum. Elektronik aksamlar ve plastik deri vs. aksamlarda biraz şans biraz da kullanıma bağlı diye düşünüyorum. Ben ennihayetinde B segment bir araç için motor, şanzıman, yalıtım, sürüş konforu, özellik açısından doluluk, iç dış tasarım beğeniyorum. Üretim ve parça kalitelisiyle ilgili sorunları artılarına göre bence sönük ancak yok değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • EllerYukarı kullanıcısına yanıt

    Yorumda tamamen abartı var. Mercedes Benz fabrikasında çalışıyor olması ne ifade ediyor anlamadım. Bu araçta beklenti ötesi bir kalite olmadığı doğru, fakat aşırı bir kalite bekleyen kim ? Evoque mu alıyoruz ? Fiyatı demesin kimse çünkü sorun araç fiyatı değil, bizim paramız değersiz. Yaklaşık ₺850k etmez desek ne olacak , Q8 de 8mio₺ etmez. GOLF de mio₺ etmez. Rakiplerine göre artıları olan bir araç; kullanışlı, pratik, iç mekanı geniş. Bagaja bagaj havuzu alın peluş zarar vermesin. 2 senedir aracımın bagajı tertemiz. Kullanılan plastikler rakiplerinden kalitesiz değil, T-Roc makyaj öncesi gerisindeydi, makyaj sonrası öne geçti. Şanzıman öyleymiş böyleymiş ; yaklasik 8 sene aralıksız DSG ve türevlerini ( A4'ümde yağlı tipi vardı) kullandım EAT8 kadar hiçbirisinde kafam rahat değildi. Bu arada DSG ile de hiçbir sorun yaşamadım fakat narin olduğu bilgisi hep aklınızda oluyor. ZF'li bir BMW alabiliyorsanız zaten durmayın, X1 ile merhaba diyebilirsiniz. X1 ile 2008 arasındaki fiyat farkı ve kullanım maliyeti farkı ortada. Boya narin, hemen etkileniyor. Doğru bir serzeniş, araç sonsuza kadar bizimle yaşamayacak. Gittiği yere kadar ve rötuşla devam. Kaputa film dahi çektirmeden kullanıyorum çünkü zamanla renk farkı ister istemez oluşuyor, film çıkarken de falçata izi gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Özellikle kalitesiz şişirme uygulama yapılan yerlerde. Kısacası icime sinmiyor. Bu aracın en büyük sorunu muhtelif yerlerden gelebilecek trim sesleri olarak vurgulanabilir. Bu konuda VAG da başarılı değil. En azından Peugeot servisleri yardımcı oluyor ve gerçekten ilgileniyorlar. 3008'imde de yeni bir ses başladı, onu da ilk fırsatta göstereceğim. Sonuç olarak ; benim düşüncem şu ki araçtan fazla beklentiye girmezseniz memnun olacağınız bir araç. B Suv aldığımızı unutmayalım, bu segmentte bir takım tasarruflar yapıldığı ortada. Üstüne üstlük dünya ekonomisi tüm global firmaları dahi bir kısım tasarruflara zorluyor. Şanzıman ve motoru başarılı, sessiz bir şehiriçi aracı, gayet karizmatik ve kullanışlı. Allah keyifle kullanmayı nasip etsin. Ağzı olan konuşuyor, boşverin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bu adaptive cruise control yavaş akan trafikte kendi dur kalk yapıyor mu hiç deneyen oldu mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt

    Araç komple durmuşsa ( 3 veya 5 sn. ) gaza basarak hareket ettirmek gerekiyor. Onun haricinde anlık dur kalkta aynen takibe devam ediyor. Gaza basıp cabuk ivmelenmeye meyilli olduğundan yakıt tüketimini arttırdığı için ben kullanmıyorum şehiriçinde. Otoban sürüşlerinde daha memnun edici geliyor bana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.