Şimdi Ara

Yeni PC Topluyorum Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2019'da topladığım bilgisayar artık eskidiği için her şeyiyle bir pc toplamayı planlıyorum fakat o zamandan beri yeni birsürü parça çıktığı için aynı fiyata daha iyi bir parçanın performansı vs olduğunu bilmediğim için size toplamayı düşündüğüm sistemi yazacağım. Parça parça yorum yapar veya daha iyisini biliyorsanız yardım ederseniz çok sevinirim.

KASA: GAMELİNE Grand Premium 7x ARGB Fan Kumandalı USB 3.0 Gaming Bilgisayar Kasası

Ekran Kartı: MSIGeforce Rtx 5060 Tı 8g Ventus 2x Oc Plus Gdrr7 128bit Dx12

Anakart: MSI PRO B760-P II Intel LGA1700 DDR5 ATX Anakart

İşlemci: Intel Core i5 14400F 4.7GHz 20MB 1700_TRAY

SSD: MSI Spatium M461 PCI-Express 4 1 TB M.2 5000/4200 MB/SN NMVE SSD

Güç Ünitesi: ASUS 750W 80+ Gold Full Modüler 140mm Fanlı PSU

Soğutucu:MSI MPG CORELIQUID P13 360 360mm LCD Beyaz İşlemci Svı Soğutucu

RAM: Kingston Beast RGB KF560C36BBE2A/16TR 16GB DDR5 6000MHz CL36 Masaüstü Bellek ( bunu almayı düşünüyordum ama 1 gecede 5k fiyatı arttığı için bilemiyorum )

Hangi parçalar Yeterli güzel hangileri artık eskidi şununla değiştirmem gerekiyor gibi çok bir bilgim yok. Ayrıca yeni çıkan AMD sistemler de karışık geliyor. Kimisi AMD al kimisi Intel devam diyor. Öneriler de yaklaşık fiyatlar olursa sevinirim. Seçtiklerimden ekran kartı F/P gibi geliyor market araştırmama göre ama emin değilim. Anakart sanırım kötü daha iyi bir şeyle değiştirebilirim. Öneri tavsiyenizi bekliyorum beyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipery35 -- 30 Ağustos 2026; 2:6:41 >

Kesin AMD ye dönün.Bu fiat aralığında bi şeyler bakayım.

• Yazan sistemdeki ,işlemci, anakart ,kasa ,power, sıvı soğutucu ve SSD yi özelleştirdim. Ocypus,piasaya girmeye çalışan bi firma. Poweri 850 watt seçtim. Japon kapasitör kullanmışlar ve tüm korumalar,mevcut.ATX 3.I formunda.Son jenerasyon.

İşlemciyi AMD nin muazzam oyun işlemcisi olan, 7500X3D seçtim .Kabaca kıyaslarsak,oyunda ,intelin eski imparatoru, 14900K gücünde.

Anakrt , B850 çipset.VRM yapısı ,epey güçlü bi anakrttır.7500x3d için fazla bile gelir.

Wifi li isterseniz, 650 tl farkla wifili modeli de var.

SSD de Twinmos çok köklü bi firmadır.1 TB.

Yeni PC Topluyorum Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 30 Ağustos 2026; 4:22:44 >

• 8gb vram facia. 16 seç kafan rahat etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Pc Toplama da yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.