Şimdi Ara

Yeni pc toplama hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Evdeki emektar i5-2500k sistemi yenileme vakti geldi. Komple sistem toplamayı düşünüyorum. Yine ortalama 7-8 sene dokunmam hiç bir yerine. Özellikle psu konusunda kararsız kaldım sistem için en sessiz psu hangisidir fikriniz alabilir miyim? 8.000-8.500 TL civarı işin içinden çıkmayı düşünüyorum. Aşağıdaki sistem iyi midir?

İşlemci: Ryzen 5 3600
    Anakart: Asus Rog Strix X570-F Gaming
    Ram: Corsair Vengeance Pro Rgb 3200 Mhz (2x8 GB)
    Ekran Kartı: Asus GTX 1660ti Rog Strix Advanced Edtion
    Cpu Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML240R
    Kasa: Sharkoon Night Shark Rgb
    Ssd: Samsung 860 Evo 250 GB (Eski sistemden)
    Psu: ???

Eski sistemimi komple hiç bozmadan elden çıkarmayı düşünüyorum. Sadece eski sistemden 250 gb ssdyi alıp 120 gb ssdyi geri takacağım. Ne kadara satabilirim fikriniz var mıdır?

Eski sistemim:
    İşlemci: İntel i5-2500K
    Anakart: Asus P8Z68-V LE
    Ram: Kingston 1333 Mhz DDR3 Ram (2x8GB)
    Ekran Kartı: Asus R9 280 DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit
    Ssd: Samsung 120 GB ssd (Samsung ultrabooklarda kullanılan 2.5" formunda)
    Cpu Soğutucu: Thermaltake Contac Silent 12cm (Şu an tam modeli bulamadım internette)
    Kasa: Zalman Z11 Plus HF1
    Psu: Ocz Zs Series 750W

Bir de diğer konu olarak internette özellikle novabilgisayar oldukça ucuza veriyor parçaları. Güvenli midir? Veya en uygun nereden temin edebilirim parçaları.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deli_kan -- 1 Ağustos 2019; 21:2:47 >

• Anakartı x570 alacaksanız MSI markasını tercih edin. Seçtiğiniz Cpu soğutucuyu bedava veriyorlar. Detaylar için:
    https://forum.donanimhaber.com/msi-x570-anakart-alanlara-sivi-sogutma-hediye--138998325

Benim fikrim ise r5 3600 için x570 anakarta gerek yok. İncelemelerde r5 3600 ve 3600x için x370, x470 ve x570 arasında fark olmadığı görülüyor.

Cinebench puanları olsun oyunlarda ortalama verdiği fps değerleri olsun oldukça yakın birbirine. x570'i sanırım 3700x, 3800x ya da 3900x alanlar tercih edecek. Çünkü 3600x'te bu 3 anakartın performans farkı yok iken 3700x'te x470 ve x570 olunca puanlar kademeli olarak artıyor. 3800x'te fark biraz daha açılacaktır. Ne kadar güçlü işlemci o kadar güçlü çipset isteği. Yalnız 3600x'te öyle x570 olunca bir performans artışı görnmüyor dediğim gibi. x570 almanıza gerek yok.
    Buyrun inceleme linki ve videosu:
    OC3D
    AMD X370 vs X470 vs X570 - 3600X & 3700X Review | Introduction and Test Setup | CPU & Mainboard
    https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/amd_x370_vs_x470_vs_x570_-_3600x_3700x_review/1

OC3D TVyoutube
    X370 vs X470 vs X570 with 3600x and 3700x
    https://www.youtube.com/watch?v=GL6YNNiKceE

X470 anakart ile r5 3600x almanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 1 Ağustos 2019; 21:50:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yeni pc toplama hakkında yardım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Anakartı x570 alacaksanız MSI markasını tercih edin. Seçtiğiniz Cpu soğutucuyu bedava veriyorlar. Detaylar için:
    https://forum.donanimhaber.com/msi-x570-anakart-alanlara-sivi-sogutma-hediye--138998325

Benim fikrim ise r5 3600 için x570 anakarta gerek yok. İncelemelerde r5 3600 ve 3600x için x370, x470 ve x570 arasında fark olmadığı görülüyor.

Cinebench puanları olsun oyunlarda ortalama verdiği fps değerleri olsun oldukça yakın birbirine. x570'i sanırım 3700x, 3800x ya da 3900x alanlar tercih edecek. Çünkü 3600x'te bu 3 anakartın performans farkı yok iken 3700x'te x470 ve x570 olunca puanlar kademeli olarak artıyor. 3800x'te fark biraz daha açılacaktır. Ne kadar güçlü işlemci o kadar güçlü çipset isteği. Yalnız 3600x'te öyle x570 olunca bir performans artışı görnmüyor dediğim gibi. x570 almanıza gerek yok.
    Buyrun inceleme linki ve videosu: https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/amd_x370_vs_x470_vs_x570_-_3600x_3700x_review/1
    https://www.youtube.com/watch?v=GL6YNNiKceE

X470 anakart ile r5 3600x almanızı tavsiye ederim.
    https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-x470-plus-gaming-amd-x470-3200mhz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-p-HBV00000BGRTS?magaza=Hepsiburada&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    Değerli görüşlerin için çok teşekkürler. TUF serisinden ziyade ROG serisi almak istiyorum. TUF serisinin bileşenleri için forumda iyi olmadığını okumuştum Tabi bu ne kadar doğrudur bilemiyorum.

X570 tercih etme sebebim hem daha güncel olması hem de x470-b450 serileri için bios update yapılması gerekliliği için 2.nesil işlemci istemesi (tabi usb bios güncellem desteği yoksa) Ayrıca satın alacağım yerinde bu güncelleme konusunda destek verip vermeyeceğini (usb üzerinden güncelleme yoksa) bilemiyorum.

Özellikle sessiz psu konusunda bir fikriniz var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deli_kan -- 1 Ağustos 2019; 22:2:24 >

• Arkadaşın bahsettiği gibi eski cipsetli ana kartlar daha cazip Ryzen 5 3600 için (f/p açısından) fakat bios konusu halen daha tam olarak çözülmedi gibi.
    X570 anakartlar ileriye dönük alınabilir fakat fiyatları tuzlu. Bana göre en güzel seçim, MSI kampanyasından X570 Edge Wifi anakart alıp, su soğutmasını bedavaya getirmek. Böylelikle ana kartta 900 TL civarına gelmiş oluyor :)
    Birde, Nova bilgisayardan öncesinde alışveriş yaptım ve herhangi bir sıkıntım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucibel -- 1 Ağustos 2019; 23:43:6 >
    How you have fallen from heaven, morning star, son of the dawn!.You have been cast down to the earth, you who once laid low the nations!.I saw a fallen star on the ground, it was given the key to hell..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucibel

Arkadaşın bahsettiği gibi eski cipsetli ana kartlar daha cazip Ryzen 5 3600 için (f/p açısından) fakat bios konusu halen daha tam olarak çözülmedi gibi.
    X570 anakartlar ileriye dönük alınabilir fakat fiyatları tuzlu. Bana göre en güzel seçim, MSI kampanyasından X570 Edge Wifi anakart alıp, su soğutmasını bedavaya getirmek. Böylelikle ana kartta 900 TL civarına gelmiş oluyor :)
    Birde, Nova bilgisayardan öncesinde alışveriş yaptım ve herhangi bir sıkıntım olmadı.
    Yorumların için çok teşekkürler. Uzun süredir anakartta Asus kullandığım için ve Msi kalitesi hakkında pek bilgim olmadığı için hiç Msi kartlara bakmamıştım. Söylediğiniz gibi X470 ler için halen bios sorunları olabiliyor. Bu sebeple x570 düşünmüştüm.

Birde tavsiye edebileceğiniz sessiz bir psu var mıdır? 600-650w yeterli diye düşünüyorum.

Araştırmalarımda özellikle Be Quiet ve Seasonic daha sessiz diye belirledim. Doğru mudur?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deli_kan -- 2 Ağustos 2019; 8:17:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deli_kan

Yorumların için çok teşekkürler. Uzun süredir anakartta Asus kullandığım için ve Msi kalitesi hakkında pek bilgim olmadığı için hiç Msi kartlara bakmamıştım. Söylediğiniz gibi X470 ler için halen bios sorunları olabiliyor. Bu sebeple x570 düşünmüştüm.

Birde tavsiye edebileceğiniz sessiz bir psu var mıdır? 600-650w yeterli diye düşünüyorum.

Araştırmalarımda özellikle Be Quiet ve Seasonic daha sessiz diye belirledim. Doğru mudur?

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    600-650 W 80+ bronz bir PSU işinizi görür. Ben yeni topladığım sisteme Corsair CX650M Modüler almıştım. Seasonic PSU konusundaki en iyi markaların başında.
    How you have fallen from heaven, morning star, son of the dawn!.You have been cast down to the earth, you who once laid low the nations!.I saw a fallen star on the ground, it was given the key to hell..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc Toplama da yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.