Şimdi Ara

Yeni ÖSS sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben say-1 çıkışlı biriyim ve yeni öss sisteminde hiç puanım kırılmadan ea-2 bölümden yada herhangi bir bölümden ders seçebilecek miyim?? Misal ben 240 ea-2 ham yaptım 239 ea-2 ham yapan bir ea-2ciden okul puanımda yüksekse yerleşme şansım yüksek olacak değil mi?? Lütfen yeni sistemi gerçekten bilen kişiler yazsın mesaj yazmak için sanırım şöyle vs. diye yazmayım.

• Puanın kırılıyor aksi halde ea biter ki.. Ben ea bölümündeyim geçen gün sınav olduk dersanede ygs olduk 160 soru vardı sayısalcıların çoğunun daha fazla puanı vardı çünkü benim 10 netim varsa onların en az 25-30 var (fende)..
  • İyide hani kat sayı kalktı?? neye kat sayı kalktı?? yökün meslek liselerinde katsayı problemi kalktı sözü ne o zaman??
  • quote:

Orijinalden alıntı: alisanu

Arkadaşlar merhaba ben say-1 çıkışlı biriyim ve yeni öss sisteminde hiç puanım kırılmadan ea-2 bölümden yada herhangi bir bölümden ders seçebilecek miyim?? Misal ben 240 ea-2 ham yaptım 239 ea-2 ham yapan bir ea-2ciden okul puanımda yüksekse yerleşme şansım yüksek olacak değil mi?? Lütfen yeni sistemi gerçekten bilen kişiler yazsın mesaj yazmak için sanırım şöyle vs. diye yazmayım.

Böyle bir durumda sen yerleşirsin...
  • Bilmeden konuşmayalım.

Alan farkı ve okul türü farkı kalktı. Artık herkesin AOBP'si ortak bir 0,15 katsayısı ile çarpılacak. Alan içi tercih veya alan dışı tercih diye bir şey de olmayacak.

Örneğin; sözel çıkışlı bir öğrenci YGS (zorunlu 1. bölüm)'den sonra haziran ayında LYS-1 (Mat-2) ve LYS-2 (Fen-2) sınavlarına girip sayısal bölümleri tercih edebilir; sayısal çıkışlı bir öğrenci YGS'den sonra LYS-1 ve LYS-3 (Edebiyat-Sosyal) sınavlarına girip eşit ağırlık bölümlerini tercih edebilir; meslek lisesi çıkışlı bir öğrenci YGS'den sonra LYS-5 (Yabancı Dil Sınavı)'e girip yabancı dil bölümlerini tercih edebilir; imam-hatip lisesi çıkışlı bir öğrenci YGS'den sonra LYS-3 ve LYS-4 (Sos-2) sınavlarına girip sözel bölümleri tercih edebilir.

Kısacası alan ve okul türü farkı kalktı. YGS'ye zaten herkes girecek. Hazirandaki LYS'lerden de isteyen istediğine girebilir, engel yok; istersen 5'ine de gir. Puan kırılmayacak.

Yani sen YGS (1. bölüm) + LYS-1 (Mat-2) + LYS-3 (Ed-Sos) sınavlarına girip tüm testleri çözüp TM (Türkçe-Matematik) puan türlerinden kırılmadan puanlarını alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 5 Ekim 2009; 23:06:06 >

• Harika oldu bu cevap çok teşekkürler.
  • Örnek olarak ben siyasal bilimleri ve kamu yönetimi istiyorum. Yökün sayfasına baktım ve orda bu bölümün tm-2 den alıcağını ilan etmiş. Benim tm-2 puanımı yüksek tutman için birde tablo vermiş.

Türkçe 14
    T.Mat. 14
    Sosyal 7
    Fen 5
    Mat. 22
    Geom. 8
    Türk Ed. 22
    Coğ.-1 8

ağırlıkları bunlar yani bunları yapcam. ona görede girmek istediğim sınavları seçcem öyle mi? Asıl sorcağım birnci sınavda(ygs) türkçe, tem. mat. sosyal ve feni yapcam. İkinci sınav(lys) mat-2 ede geo ve cog-1
    Birinci ve ikinci sınavı yukardaki yüzdelere göre hesaplayıp tm-2 puanımı oluşturcaklar. Böylemidir kafam bi netleşsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisanu -- 5 Ekim 2009; 23:26:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlız ben meslek lisesi çıkışlıyım biliyorsunuz değil mi?
  • Aynen öyle.
  • aynen anlattığın gibi tm-2 puanını nasıl yüksek yapabiliyosan o şekilde çalışıcaksın giriceksin sınava tercihini tm-2 puanına göre "sınava giren bütün öğrencilerle aynı haklara sahip olarak" yapacaksın.
  • İşte adalet Çok teşekkürler.
  • Hocam yakalamışken sorayım ?

YGS 1,2,3,4,5,6
    hangisi hangi puana denk geliyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .iLK.

Hocam yakalamışken sorayım ?

YGS 1,2,3,4,5,6
    hangisi hangi puana denk geliyor :)

YGS-1 & YGS-2 ===> SAY-1 (YGS-1'de Mat-1 > Fen-1; YGS-2'de Fen-1 > Mat-1)

YGS-3 & YGS-4 ===> SÖZ-1 (YGS-3'te Türkçe > Sos-1; YGS-4'te Sos-1 > Türkçe)

YGS-5 & YGS-6 ===> EA-1 (YGS-5'te Türkçe > Mat-1; YGS-6'da Mat-1 > Türkçe)
  • Peki ben okulumdaki mevcut kaydımı nasıl dondurabilirim ??? Gazi üniversitesi Tef bso(iö) ve en önemlisi dondurunca harcı yatırmam gerekir mi??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.