Şimdi Ara

YENİ OPEL CROSSLAND X <<Ana Konu>> (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
15
Favori
24.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Evet normalde kagit ustunde mokka crosslandden daha genis, merak etmeyin her detayini biliyorum. Ama otomotivde isi reele doktugunuzde her zaman ayni sonucu alamayabilirsiniz. Ne kadari nereye kullanildi falan filan.



    Neyse arabalar showroomda insanlar gider istediğini beğenir alır, bu kadar kafaya takmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crossland X'e dizel otomatik seçeneği gelecek mi?
  • bu sene icerisinde dizel otomatik secenegi gözükmüyor.

    birde donanım merdiveni olarak işinize yarayabilecek olan bir döküman paylasıyorum

    https://i.hizliresim.com/7N3boW.png
  • Dizel otomatik olmayınca out

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BERSUM kullanıcısına yanıt
    evet ah birde o olsaydı cok güzel olacaktı ama bu sene gelmeyecek seneye gelecek artık dizel otomatik vitesi
  • Opel Arden Otomotiv kullanıcısına yanıt
    Heralde grandland x olacak o gelecek dizel otomatik model

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süleyman Bey her konuda gerçekten çok yardımcı oluyor. Fakat opelin anlamsız politikaları gerçekten yıldırıyor. Türkiye genelinde 1.2 otomatik crossland bulmak imkansıza yakın. Excellence model en fazla 10 adet falan var, enjoy 1 veya 2. İstediğimiz rengi bulmak imkansız. Aracın ne zaman geleceği belirsiz. Şehir mavisi istediğinizde bayiler garip bir tavır içerisine giriyor.

    Durum ilginç şu sıralar anlayacağınız :)
  • Bu aracı hiç kullanan yok mu? Tavsiye verebilecek arkadaşlar aranıyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Mokka X kullanıcısıyım...
    Showroomda Crossland aracı görmeye gittim.Mokka X'ten bir hayli küçük bir araç.Dizel otomatik seçeneği de yok malesef.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • m34bjk1903 M kullanıcısına yanıt
    aklınıza takılan her türlü soruya cevap verebilirim
  • Opel Arden Otomotiv kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..Yanlış yaptınız çok soru sorabilirim))..İlk sorum otm şanzıman ,Peugeot 2008 de kullanılan Aisin midir? yoksa Astra daki Active Select mi? 2.si karşılaştırmak gerekirse (neticede aynı kan aynı firma grubu) 2008 ve crossland X in birbirine göre +/- noktaları kısaca nedir?
  • tartekin kullanıcısına yanıt
    şanzıman kesinlikle aynı degil ki 2008 i test ettim şanzıman tabiri caizsse igrencti ki robotik şanzıman yani easytronik vardı. crossland x de ise tam otomatik tork konvertörlü şanzıman var test etmenizi mutlaka tavsiye ederim. astra da ki active select gibi şanzıman var.
  • Opel Arden Otomotiv kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,ancak yorumunuz aydınlatıcı olamamış maalesef,şöyle ki ;

    1-Peugeot 2008 in dizel modellerinde asla yanından bile geçmeyeceğim ETG 6 robotize şanzıman var..Ancak 1.2 puretech benzinli motorla kullanılan EAT 6 şanzıman klasik otm tork konvektörlü bir şanzıman olup piyasadaki en iyilerden biridir.Anlıyorum Opel distrübütörüsünüz ama sonuçta Opel de PSA grubuna katıldı)) Bu arada ben de 4 yıldır Astra J kullanıcısıyım ve şu an yüksek bir araç arayışı içindeyim

    2-Soruyu niçin sordum? Astra daki Active Select ten sorunsuzluk dayanıklılık anlamında çok memnunum ama yakıt sarfiyatını olumsuz etkiliyor ve özellikle dik yokuşlarda vites düşürme biraz (çok sıkıntılı değil) gecikmeli..Biliyorum ki İnsignia da bu şanzımanın daha gelişmiş modeli kullanıldı..PSA, Opel i satın aldığı için şu an Crossland X e acaba EAT 6 mı koydular yoksa Active Select mi? Active Select koydularsa Astra J dekine göre geliştirilmiş olanı mı??
    Lütfen siz bir bakın ben de araştıracağım bulursam gene yazarım




  • tartekin kullanıcısına yanıt
    Opelin active select şanzımanı degil diyebilirim. peugeotun tam otomatik şanzımanı var üzerinde, geçişleri eski active selecttten cok cok iyi, yenisi ile aynı geçişlere sahip diyebilirim.

    yakıt tüketimi benim kendi denedigim şehir içi 8 LT uzun yol 5 LT yakıt tüketimi var ki bunlar fabrika verisi değil direk kullanıcı verisi diyebilirim.

    hızlanma motor nasıl derseniz ben cok begendim 205 nm tork var. 1.2 motor demeye bin şahit lazım :)
  • Opel Arden Otomotiv kullanıcısına yanıt
    Geçen bayiye gittiğimde Crossland X i göremedim..Araç fazla getirilmiyor da olabilir diye düşünüyorum..Çünkü totalde 304 adet satmış. Ben kendi Astra J mden çok memnunum şehiriçi biraz fazla yaktığını(İST ort 11 lt/100 km) bilerek aldım..Onun dışında sıkıntı yok..çok tok,insana güven veren, yol tutuşu-seriliği iyi ve otm şanzımanı problemsiz bir araç..Genelde Opel servisleri kötülenir ama ben ilgiden dolayı memnunum..Neyse Mokka X i gördüm kaliteli ve heybetli duruyordu ..motor zaten Astra J ile aynı 1.4 Turbo motor..Ancak gerek Crossland X ve gerekse Mokka X in yurtdışı test ve yorumlarını okuyorum ,her iki araç da pek tutulmuyor..Bu biraz can sıkıcı..2.çekincem bu PSA zaman içinde Opel in Alman araç karekterini törpüleyip Fransız genetiğini aşılayacak ve alıştığımız Opel özelliklerini yavaşça kaybedecek gibi..
    Benim arayışım B sınıfı bir SUV ,
    1.2 veya max 1.4 benzinli-turbo-klasik otm şanzıman-15 yıl kullanabileceğim dağılmayacak (tabi ki makul masraflar çıkacaktır zaman içinde ama ocak göçürtecek aracı komple yeniden satın alacak düzeyde olmamalı) yol tutuşu ve sürüşü iyi konforlu bir araç arıyorum..Yaş oldu 59 alacağım aracı artık değiştirmeyip Allah ömür verirse şöförlük jubilemi bu araçla yapacağım.C sınıfı SUV lar gereksiz büyük geliyor,yaş ilerleyince daha derli toplu araç kullanmak sıkışık tarafikler ve park açısından da avantaj..B sınıfı bir SUV ama hap kadar bir araç da almak istemiyorum..4x4 olması çok gerekli bir ihtiyaç değil,uzun kullanmayı planladığım için 2.elinin iyi olması beni ilgilendirmeyecek..keza benzin yakışı da çok önemli değil ..çünkü yarısı şehiriçi yarısı şehirdışı olmak üzere yılda max. 7500 km yaparım..Ancak bir aracın bu devirde çok yakıyor olması motorunun eski teknoloji olduğunu veya aracın gereksiz ağır olduğunu ve/veya aktarma organlarının verimli çalışma yapmadığını gösteriyor
    Ben bu ihtiyaçlarım ve kriterlerim çerçevesinde iki araç arasında kalıyorum (3.yü bulamadım varsa öneriye açığım elbet) :
    1-Suzuki Vitara 1.4 S AT
    2-Mokka X 1.4 AT
    Sonradan baktığımda da kendi segmentlerinde bu ikisinin yarıştığını gördüm ve demek doğru yoldayım dedim kendi kendime))
    Sizden ricam şu yukarıdaki kriterlerime en uygun hangisini tavsiye edersiniz .Opel alacak olursam sanırım Crossland X bir parça nazik bir araç olacak benim için..Uzun yolda MOKKA X in daha iyi ve performanslı olacağını düşünüyorum bilmem yanılıyor muyum?? Mokka X e yeni yılda bir makyaj iyileştirme (motor ve/veya şanzıman anlamında) gelir mi ya da Mokka X ürün gamından hepten kalkar mı ? düşüncelerinizi almak isterim..Sabırla okuduğunuz için çok teşekkürler




  • tartekin kullanıcısına yanıt
    crossland x mi yoksa mokka x mi derseniz evet bende mokka diyebilirim ancak aralarında hiçte hafife alınmayacak 12 bin tl bir fiyat farkı var.

    crossland x paketisiz 1.2 110 hp turbo 205nm tork otomatik aracı su anda 85,000 tl ye verebiliyoruz.
    mokka x 1.4 turbo 140 hp 200nm tork otomatik aracı ise 97,000 tl ye verebiliyoruz

    bu kadar aralarında fiyat farkı olunca illa ki kalite olarak mokka daha kaliteli diyebilirim.

    her iki aracı da kullanmış ve test etmiş birisi olarak mokka biraz daha zıplayan bir araç crossland ise biraz daha taksi gibi bir araç,

    güç olarak 0-100 degerleri aynı diyebilirim veya minimal farklar var.

    1.2 olmasının avantajı ülkemizde li vergi sisteminden dolayı daha uygun fiyatlı

    crossland daha hafif oldugu için yakıt tüketimi olarak mokka x den yaklasık olarak 3 litre daha az yakıyor diyebilirim.

    2 aracın arasında kalsam hangisini alırsınız derseniz fiyat,vergi dilimi, yakıt tüketimi, iç genişlik olarak kesinlikle crossland x alırım diyebilirim ve 2.el de yine crossland x tercih edilecek bir arac haline geliyor sizin düsünmüş oldugunuz vitara ise 2.el de sizi biraz daha zorlayacak bir arac net diyebilirim...




  • Opel Arden Otomotiv kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler..yorumlar bir Opel yetkilisinden geldiği için daha değerli..neticede ben de Opel ciyim)) Yeni aracım da şartlar uygun olduğu taktirde elbette Opel ile devam etmek isterim..Peki yol tutuş,yan rüzgar alış vs konusunda nasıl ? bana Astra J mi çok aratır mı bu konularda ? uzun yolda yeterli olur mu? yoksa sadece şehir içi mi demek gerekli bu araç için?
  • tartekin kullanıcısına yanıt
    yerden yüksek bir araç oldugu için virajlarda astra gibi basarılı degil. ama tabi ki benim bahsettigimiz virajlar astra j ile 120 ile girdigim viraja crossland x ile 70 ile anca girerim diyebilirim. yok kesinlikle uzun yoldada güzel bir araç illa ki şehir içi olacak diye birşey yok ki bu arac benim gözümde fiyat performans aracı nasıl ya derseniz aracın enjoy modeli su anda 85,000 tl bugün acıklanan ki rakibi degil ama ford fiestanın yeni kasasının baz versiyon fiyatı 74,500 tl, titanıum ford fiestra ise 84,500 tl 1.0 motorlu olanı yani bu fiyatlara baktıgımız zaman crossland x gayet mantıklı bir arac oluyor
  • Düzce Merkez Kervan Opel Plaza'ya Crossland X'i ayrıntılı test sürüşü yaptırdıkları için çok teşekkür ederim. Araç test sürüşümün sonuçlarını sizlerle paylaşıyorum. Öncelikle bayi içinde yaptığım ayrıntılı inceleme sonucu şöyle. Araç çok tok ve sağlam hissettiriyor. Tavanından altına, motor kaputunun içinden bagajına kadar her noktasını tek tek dip bucak inceledim ve hiç bir işçilik kusuru, sallanan, yerine tam oturmamış bir parçaya rastlamadım. Kapı fitillerine bayıldım. Test sürüşündeki çok beğendiğim yalıtımın en önemli sebeplerinden birisi bu galiba. Malzeme kalitesi öyle çıt kırıldım değil, uzun ömürlü sağlam gidecek düzeyde. Koltukların yarı deri oluşu ve rengi çok hoşuma gitti. Arka koltuklarda öne kaydırma ve arkaya hafif eğim verme var. Diz ve baş mesafesi çok güzel. Bagaj 2 kademe ve arka koltuklarla aynı hizada dümdüz oluyor.işçiliği güzel. Stepnesi var. 410 litre güzel. 4,21 metre uzunluğa; önde harika sürüş pozisyonu, arkada güzel diz mesafesi ve geniş bagajı sığdırmışlar. Bence en önemli sebebi sürücü koltuğu ile aracın dış ön ızgarası arasında kalan bölümlerin kısa tutulması. Sürücü ve ön yolcu oturum pozisyonunda aracın ön konsolunun altına ayakların ve dizlerin rahat uzatılması için bu alanlar oldukça geniş tutulmuş. Aracın ön camı da yüksekte ve ilerde konumlandırıldığı için hem geniş görüş açısı hem de ferahlık olmuş. Aracın boyu 1,60 metre. Bunu baş mesafelerinde hissettiriyor. Ayrıca boyun 1,60 metre oluşu ve de arka camın dik şekilde aşağı inmesi sebebiyle bagaj örtüsünün üzerinde de epey hacim oluyor. Bagaj üst örtüsünü kaldırır, eşyalarınızı da üst üste istiflerseniz, diyebilirim ki 700 litreye yakın bagaj yükü aldırırsınız. Küçük eşya saklama gözleri genel olarak yeterli. Gelelim sürüş özellikleri. 1.2 otomatik vitesli araçla şehir içi ve dışı karışık yaklaşık 10 km test sürüşü yaptım. Ortalamayı sıfırladım. 7.8 litre ile araçtan indim. Virajlara giriş sedanlar gibi değil ama güvensiz hissettirmiyor. Rahatsınız. Direksiyona yapışmıyorsunuz. Ama böyle yüksek araba alıyorsanız şehirler arası virajlarda fazla basmayacaksınız. Şehir içi zaten farketmez. Her türlü limittesiniz. Ben test sürüşümde çok dik yokuşta 4-5 defa durma, kalkma, yavaş yavaş yokuş yukarı hızlanma yaptım otomatik vites geçişleri çok güzeldi. Hiç sorun çıkarmadı. Yokuşta kalkış desteği çok güzeldi. En ufak geri kaydırma olmadı. Aracın yalıtımı iyi. Asfalttaki kabarık boyaların üzerinden çok geçtim. Sesi çok güzel sönümlüyor. Taşlı çukurlu toprak arazide de sürdüm. Sürüşü hoşuma gitti. Öyle pat güm diye sesler gelmiyor. Daha önce başka yüksek arabalar da sürmüştüm. Bazen araç yüksek olsa da size yüksek oturma hissiyatı vermiyor. Crossland X' te kesinlikle yüksek oturma hissini fazla fazla alıyorsunuz ve bu çok zevkli. Yüksek oturum pozisyonu ve hissiyatı, ilerde konumlandırılmış geniş ön cam, ön ve arka iyi görüş mesafesi ile sürüş çok zevkli. Motorun alt ve üst devirlerde atik ve istekli oluşu, güzel hızlanma yapışını beğendim. Kısaca bu araç dıştan ufak, içten geniş ve ferah yapısı, geniş bagajı, tasarım güzelliği, zengin donanımları, yüksek ve zevkli sürüşü, sürüş sırasında geniş görüş açıları ve yola hakimiyeti, kilosunun 1200 olması, otomatik vitesli oluşu ve vitesinin güzel çalışması, yakıt tüketiminin gayet başarılı olması, 1.2 motorla vergi avantajının olması, genel olarak sağlam ve tok yapısı, işçiliğinin güzel olması v.s. gibi sebeplerden ötürü özellikle şehir içi ve bayan sürücüler başta olmak üzere çok güzel iş yapar diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drfg

    Düzce Merkez Kervan Opel Plaza'ya Crossland X'i ayrıntılı test sürüşü yaptırdıkları için çok teşekkür ederim. Araç test sürüşümün sonuçlarını sizlerle paylaşıyorum. Öncelikle bayi içinde yaptığım ayrıntılı inceleme sonucu şöyle. Araç çok tok ve sağlam hissettiriyor. Tavanından altına, motor kaputunun içinden bagajına kadar her noktasını tek tek dip bucak inceledim ve hiç bir işçilik kusuru, sallanan, yerine tam oturmamış bir parçaya rastlamadım. Kapı fitillerine bayıldım. Test sürüşündeki çok beğendiğim yalıtımın en önemli sebeplerinden birisi bu galiba. Malzeme kalitesi öyle çıt kırıldım değil, uzun ömürlü sağlam gidecek düzeyde. Koltukların yarı deri oluşu ve rengi çok hoşuma gitti. Arka koltuklarda öne kaydırma ve arkaya hafif eğim verme var. Diz ve baş mesafesi çok güzel. Bagaj 2 kademe ve arka koltuklarla aynı hizada dümdüz oluyor.işçiliği güzel. Stepnesi var. 410 litre güzel. 4,21 metre uzunluğa; önde harika sürüş pozisyonu, arkada güzel diz mesafesi ve geniş bagajı sığdırmışlar. Bence en önemli sebebi sürücü koltuğu ile aracın dış ön ızgarası arasında kalan bölümlerin kısa tutulması. Sürücü ve ön yolcu oturum pozisyonunda aracın ön konsolunun altına ayakların ve dizlerin rahat uzatılması için bu alanlar oldukça geniş tutulmuş. Aracın ön camı da yüksekte ve ilerde konumlandırıldığı için hem geniş görüş açısı hem de ferahlık olmuş. Aracın boyu 1,60 metre. Bunu baş mesafelerinde hissettiriyor. Ayrıca boyun 1,60 metre oluşu ve de arka camın dik şekilde aşağı inmesi sebebiyle bagaj örtüsünün üzerinde de epey hacim oluyor. Bagaj üst örtüsünü kaldırır, eşyalarınızı da üst üste istiflerseniz, diyebilirim ki 700 litreye yakın bagaj yükü aldırırsınız. Küçük eşya saklama gözleri genel olarak yeterli. Gelelim sürüş özellikleri. 1.2 otomatik vitesli araçla şehir içi ve dışı karışık yaklaşık 10 km test sürüşü yaptım. Ortalamayı sıfırladım. 7.8 litre ile araçtan indim. Virajlara giriş sedanlar gibi değil ama güvensiz hissettirmiyor. Rahatsınız. Direksiyona yapışmıyorsunuz. Ama böyle yüksek araba alıyorsanız şehirler arası virajlarda fazla basmayacaksınız. Şehir içi zaten farketmez. Her türlü limittesiniz. Ben test sürüşümde çok dik yokuşta 4-5 defa durma, kalkma, yavaş yavaş yokuş yukarı hızlanma yaptım otomatik vites geçişleri çok güzeldi. Hiç sorun çıkarmadı. Yokuşta kalkış desteği çok güzeldi. En ufak geri kaydırma olmadı. Aracın yalıtımı iyi. Asfalttaki kabarık boyaların üzerinden çok geçtim. Sesi çok güzel sönümlüyor. Taşlı çukurlu toprak arazide de sürdüm. Sürüşü hoşuma gitti. Öyle pat güm diye sesler gelmiyor. Daha önce başka yüksek arabalar da sürmüştüm. Bazen araç yüksek olsa da size yüksek oturma hissiyatı vermiyor. Crossland X' te kesinlikle yüksek oturma hissini fazla fazla alıyorsunuz ve bu çok zevkli. Yüksek oturum pozisyonu ve hissiyatı, ilerde konumlandırılmış geniş ön cam, ön ve arka iyi görüş mesafesi ile sürüş çok zevkli. Motorun alt ve üst devirlerde atik ve istekli oluşu, güzel hızlanma yapışını beğendim. Kısaca bu araç dıştan ufak, içten geniş ve ferah yapısı, geniş bagajı, tasarım güzelliği, zengin donanımları, yüksek ve zevkli sürüşü, sürüş sırasında geniş görüş açıları ve yola hakimiyeti, kilosunun 1200 olması, otomatik vitesli oluşu ve vitesinin güzel çalışması, yakıt tüketiminin gayet başarılı olması, 1.2 motorla vergi avantajının olması, genel olarak sağlam ve tok yapısı, işçiliğinin güzel olması v.s. gibi sebeplerden ötürü özellikle şehir içi ve bayan sürücüler başta olmak üzere çok güzel iş yapar diye düşünüyorum.

    Aracın her noktasından övgüyle bahsetmişsiniz. Hiç beğenmediğiniz bir yeri olmadı mı?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.