Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (728. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
41.266
Cevap
306
Favori
2.350.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: from_anatolia

    İnternetteki yorumlara kendinizi cok kaptirirsaniz hicbir ürün alamazsiniz. Hicbir urun %100 ovulmez. ;)
    Opel 1.6 dizel otomatik Start&Stop, anahtarsız çalıştırma, elektronik el freni, 136 beygir ve 320 Nm. tork vb. gibi değerleri ile bu araç kağıt üzerinde gerçekten çok iyi gözüküyordu. Ancak bu ilk serisinde kronik sorunlarının olması beni bu aracı almaktan geri durdurdu açıkçası. Forumlarda tanıştığım ve 0 km. yeni opel astra k alan bir arkadaş ile yaptığım özel mesaj görüşmesini arkadaşın ismini gizleyerek özellikle aracı almayı düşünen arkadaşlara fikir vermesi ve faydalı olması adına buraya yazıyorum. Hiçbir aracın yılmaz savunucusu veya kötüleyicisi değilim. Sadece belirli ve sınırlı oranda bir bütçem var ve sorun yaşamayacağım iyi bir araç almak istiyorum, hepsi bu.

    Köksal Başaran: Şu videoda olan elektronik arızalar;
    klimadan gelen vınlama sesi, kapı açılırken belirli bir yerde sanki düşercesine tıklaması, direksiyonun aracı ilk çalıştırdığın sırada sola doğru -10 derece olan bir yerde tıklaması vb. gibi. forumlardan okuyup da bu tür sorunlardan şikayet eden son kullanıcı yorumları bunlar. Açıkçası midemi bulandırdı ve almadığım için iyi mi yaptım diyorum şimdi kendi kendime. Sizin de midenizi bulandırmak istemem sakın yanlış anlamayın, aracınız hayırlı olsun güzel günlerde güle güle kazasız ve belasız kullanırsınız umarım.

    Forum Kullanıcısı: Hocam araç direksiyonundan gelen sesi ben de fark ettim. İlk çalıştırma anında sağa ve sola tur da evet ses geliyor. Klima sesi bende yok. Fark etmedim ve şöyle diyeyim, araç çalışır klima çalışır ben de. O park sensörüyle alakalı bir sorun da yok. Videoyu izledim, cızırtı ve klimadan gelen ses ile park sensöründen gelen ses yok. Hocam aracın aşırı elektronik olması beni de korkutuyor açıkçası ama dert etmiyorum. Problem olmasın istiyorsak eski aracım gibi punto kullanmamız gerekiyor. 2 yıl garantiyi uzattım bir şey olursa da gönderirim servise. Benim de mesela derdim fren balatasından ses geliyor. Araç yeni diye mi acaba düşünüyorum. Araç hızı 2 3 km iken fren balatalarından ses geliyor her zaman da olmuyor. Gerçi eski aracımda da fren balataları değiştiğinde bir süre ses geliyordu alışana kadar. :)




  • Aracı nisan 2016 da aldim ama dediginiz sorunlardan hicbiri bende yok. 2500 km oldu tek kotu yani 45 yanak lastiklerden dolayi yol sesi cok fazla hissediliyor. 1.6cdti otomatik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .oKn.

    Aracı nisan 2016 da aldim ama dediginiz sorunlardan hicbiri bende yok. 2500 km oldu tek kotu yani 45 yanak lastiklerden dolayi yol sesi cok fazla hissediliyor. 1.6cdti otomatik
    Bir arkadaşın başka bir forumdaki bu konuyla ilgili verdiği cevabı:
    Forum Kullanıcısı: Videodaki hatalar çok rahat yazılımla çözülecek hatalar. ön park sensöründe hata var gibi gözüküyor var park sensörü sistemindeki yüksek sesli yazılımsal hata serviste düzeltilir. bence videodaki arkadaş lastik basınç sisteminin nasıl kullanıldığını bilmediği için sistemi sıfırlamadı. ki sorun da olsa serviste yazılımsal güncellemeyle halledilecek şeyler. her aracın çıktığı yıllarda benzer hataları vardır ve serviste ufak güncellemelerle düzelir. direksiyondaki çıtlama sesi de elektrikli direksiyonun devreye girerken anahtarsız çalıştırmanın kilidi serbest bırakması kaynaklı. kapı açılırken ki ses ise kapı ayarının yapılması ile serviste çok rahat düzeltilecek bir şey. bana sorarsan hala astra da devam etmeni öneririm. Bu arada opel fanı değilim opelim de yok ama hatalar videodaki kadar abartılacak şeyler değil bence.




  • Arkadaşlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Direksiyonu sağa kırdığımda sağ taraftan tak tak bir ses gelmeye başladı. Daha önce yoktu bu ve solda aynı ses yok. Başına gelen oldumu daha önce fikri olan ? İnşallah amortisör değildir...
  • dynamic90 D kullanıcısına yanıt
    Rotlardan geliyor olabilir, garanti kapsamında; sorun ne ise giderilecektir.
  • koksalbasaran kullanıcısına yanıt
    Bana sorarsan serviste çözülebilecek sorun bunlar... İnsan yapımı araç alıyoruz, ufak tefek hataların olması gayet normal... Opel Astra al kafan rahat olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taha Çağrı -- 7 Ağustos 2016; 2:35:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taha Çağrı

    Bana sorarsan serviste çözülebilecek sorun bunlar... İnsan yapımı araç alıyoruz, ufak tefek hataların olması gayet normal... Opel Astra al kafan rahat olsun
    https://hizliresim.com/a/KDov3x

    2 gün önce 0 km astra 1.6 cdti dynamic otm. şanzıman, hakim gri renk, kış paketi 1 (ön koltuk ısıtmaları + direksiyon ısıtması) alarak aranıza katıldım. Bir önceki aracım nissan juke 1.5 dci skypack ondan önceki aracım insignia 2.0 cdti 130 hp edition elegance idi. Astrayı henüz 150 km kadar kullanabildim bu yüzden çok detaylı yorum yapamayacağım ama ilk izlenimlerim çok olumlu ve araba çok içime sindi diyebilirim. Sanki premium bir araç kullanıyormuş gibi hissediyorum. İç malzeme kalitesi ve motor şanzıman uyumu çok güzel. Arabanın yalıtımı beni tatmin etti ve en çok dikkatimi çeken özelliği ise şu oldu, hız sabitleyiciyi çok kullanan biriyim, daha önceki birçok aracımda hız sabitleyici devrede iken çıktığım belirli yokuşlarda istisnasız hepsi biraz boğulur gibi olur sonra vites düşürür devam ederdi. Astra aynı yokuşlarda vites düşürmeden devam etti ve ben arabanın içinde motorun zorlandığını vs hiç hissetmedim. Aracın yalıtımı ile mi yoksa torku ve hafifliği ile mi alakalı bilemiyorum ama bu beni çok memnun etti. Motor sesini neredeyse hiç duyamıyorum diyebilirim. Bunların haricinde arka koltuk diz ve baş mesafesi de şaşırtıcı derecede iyi. Sedan araçların diz mesafeleri ile farkı yok hatta bir çoğundan daha iyidir diyebilirim sanırım bunun için biraz bagajdan taviz vermişler ama pekte dert değil. Arka koltukları yatırdığınız zaman zaten her şeyi taşıyabiliyorsunuz. Vites geçişlerini insignia ile kıyasladığımda insignianın vites geçişlerinden çok daha iyi diyebilirim (eski insignia dan bahsediyorum). İnsigniada çoğu zaman kararsız davranıyordu şanzıman, vites yükseltmesi gerekirken geç yükseltiyordu. Bunda öyle bir olayla karşılaşmadım. Şerit takip sistemi ve çarpışma uyarı sistemleri sorunsuz çalışıyor. 150 km İstanbul içi ortalamam klima hep açık yol bilgisayarında şu an 6.2 lt. buda bence gayet makul. Ayrıca usb bellekten video oynatma olayı falan süper olmuş. Göstergedeki bilgi ekranı ile aracın konsolundaki ekranın çözünürlükleri de gayet yeterli. Kısacası almayı düşünen arkadaşlara ben kesinlikle tavsiye ederim hiç düşünmeyin. En azından şimdilik. Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.




  • Ankarada 2 bayi ile konuştum. Dinamik dizel otomatik için 88500 den aşağıya inmediler. 85 bin civarı fiyatları hangi bayiden aldınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oem -- 7 Ağustos 2016; 10:01:35 >
  • perfectchoic3 P kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    Klimadan gelen ıslık sesi şikayetleri sizde de var mı acaba?

    Veya başka bir sorun görürseniz paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: newtonmeter

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    Klimadan gelen ıslık sesi şikayetleri sizde de var mı acaba?

    Veya başka bir sorun görürseniz paylaşırsanız sevinirim.
    2016 model dynamic sahibiyim ben de arac polonya uretimi ne islik sesi var ne de direksiyondan gelen bir ses.
  • TAbutcuREis kullanıcısına yanıt
    forumunj mobil versiyonunda sıkıntılar var o yüzden dün yazamadım, aynı tarif ettiğiniz gibi lakin ilk çalıştırmadan sonra 15-20 km hızla giderken de o ses geliyor.
  • koksalbasaran kullanıcısına yanıt
    Benim aracta 2016 cdti dynamic , 1600 km oldu islik sesi ve direksiyondan gelen bir ses yok. Elektronik problemlede hic karsilasmadim. Arac polonya üretimi. Su ana kadar aractan gayet memnunum.
    Yakit tuketimi s.ici 19 km ortalama hizda 6.4 (ise git gel mesafem 8km)
    Uzun yolda 5'e düşüyor.
  • karti K kullanıcısına yanıt
    farı ben değiştirmiştim philips xtreme vision %130 taktırmıştım. Başta memnun değildim sebebi ise sağ ve sol far eşit değildi, sağ far normal sol far kısa idi, serviste eşitlettirdim sol farı normal yüksekliğe çıkardım. Görüşüm mükemmele yakın oldu. Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum herhangi bir çalışmama durumu yaşamadım. Kendi aracımı başkasına verip başka araçla arkalı önlü gittim farlar kesinlikle gözümü de almıyor (bir kişi otururken en yüksek seviyede) yani ben tavsiye ederim araçtan çıkan farlar da philips zaten. (2015 enjoy donanım için konuşuyorum)

    jantlar bende 16 lık. Ben 17 yaptırmayı çok istedim sonradan servise sormuştum dinamik model jantlarını tanesi 750 tldediler. biraz komisyondan düşeriz dediler, olsun en fazla 700 lira. Dışarıdan başka marka taktırmak istedim lakin güvenemedim. Bizim araçlarda hem lastik basınç sensörü hem de ön ve arkadaki frenler soğutmalı disk ya o kadar teknik bilgim yok uymaz diye düşündüm vazgeçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.A.L -- 7 Ağustos 2016; 13:13:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.A.L

    farı ben değiştirmiştim philips xtreme vision %130 taktırmıştım. Başta memnun değildim sebebi ise sağ ve sol far eşit değildi, sağ far normal sol far kısa idi, serviste eşitlettirdim sol farı normal yüksekliğe çıkardım. Görüşüm mükemmele yakın oldu. Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum herhangi bir çalışmama durumu yaşamadım. Kendi aracımı başkasına verip başka araçla arkalı önlü gittim farlar kesinlikle gözümü de almıyor (bir kişi otururken en yüksek seviyede) yani ben tavsiye ederim araçtan çıkan farlar da philips zaten. (2015 enjoy donanım için konuşuyorum)

    jantlar bende 16 lık. Ben 17 yaptırmayı çok istedim sonradan servise sormuştum dinamik model jantlarını tanesi 750 tldediler. biraz komisyondan düşeriz dediler, olsun en fazla 700 lira. Dışarıdan başka marka taktırmak istedim lakin güvenemedim. Bizim araçlarda hem lastik basınç sensörü hem de ön ve arkadaki frenler soğutmalı disk ya o kadar teknik bilgim yok uymaz diye düşündüm vazgeçtim.
    1.6 CDTI Excellence manuel kırmızı renk 85.500 teklif aldım arkadaşlar, zam öncesi gelen stoklardan kalan araç. sanırım manuel olduğu için satılmadı. Mevcut aracım 1.5 yaşında 1.6cdti astra j hb sport . aynı motorlu yeni kasa ve ek yeni donanımlar için değer mi sizce görüşlerinizi alayım. Aracıma takasta 60 dediler, kendim satsm 64-65 gidiyor. 20000tl sıfır faiz kampanyası ile kredi harici para vermeden değiştireyim diyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: haidenhain

    1.6 CDTI Excellence manuel kırmızı renk 85.500 teklif aldım arkadaşlar, zam öncesi gelen stoklardan kalan araç. sanırım manuel olduğu için satılmadı. Mevcut aracım 1.5 yaşında 1.6cdti astra j hb sport . aynı motorlu yeni kasa ve ek yeni donanımlar için değer mi sizce görüşlerinizi alayım. Aracıma takasta 60 dediler, kendim satsm 64-65 gidiyor. 20000tl sıfır faiz kampanyası ile kredi harici para vermeden değiştireyim diyorum.

    valla bence hiç ama hiç değmez
    evet K yeni ve güzel , ama J de canavar gibi araba
    kendim de J kasa 1.6cdti sedan kullanıyorum
    sadece aracınız 1.3 olsa mantıklı olurdu belki , ya da değer di
    ama aynı motor da hiç ama hiç gerek yok
    millet avrupa da 3-5 misli kişi başı gelir ile jant kapaklı , küçük , boş paket , 6-8 yaşında arabalara biniyor
    paranıza yazık etmeyin




  • B.A.L B kullanıcısına yanıt
    Bilgiler icin saol hocam, excelence jantlariyla devam o zaman, durduk yere 2800 vermeye gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mors

    Benzeri bir sorun yaşayan bir arkadaşın daha videosuna denk geldim. Umarım sorununuz çözülür en kısa zamanda

    https://www.youtube.com/watch?v=UidbIVng1y8

    Allah aşkına bu nedir ya :)
    1 dakikalık problemi 5 dakika da anlatmış
    araba yeni , ses ile alakalı lamba gibi problem var
    garanti kapsamında gidip yaptır yapsınlar
    aynı sorunun 2. kez tekrar ederse ver geriye yenisini versinler

    ben seat altea kullandım elektronik konusunda en sıkıntılı markalardandır
    geleneksel 2 ayda 1 ampul patlatır
    beyin kafayı yemişti bir kere , sol arka sinyal hiç sönmüyordu , akü bitmesin diye akşam soketi söküyordum yeni beyin gelene kadar
    1500 e falan patlamıştı yanlış hatırlamıyorsam
    ama araba 10 numara taş gibi arabaydı , keşke olmasa ama oluyor
    her markada saçma sapan sorunlar çıkabiliyor

    5dk lık hiç bir şey yok video da




  • quote:

    Orijinalden alıntı: haidenhain

    1.6 CDTI Excellence manuel kırmızı renk 85.500 teklif aldım arkadaşlar, zam öncesi gelen stoklardan kalan araç. sanırım manuel olduğu için satılmadı. Mevcut aracım 1.5 yaşında 1.6cdti astra j hb sport . aynı motorlu yeni kasa ve ek yeni donanımlar için değer mi sizce görüşlerinizi alayım. Aracıma takasta 60 dediler, kendim satsm 64-65 gidiyor. 20000tl sıfır faiz kampanyası ile kredi harici para vermeden değiştireyim diyorum.

    Fiyat çok iyi, bana kalsa ben değiştiririm.
    Özellikler teknoloji olarak ilerlemiş olur araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    Benim araç Polonya üretimi. Ne motorda ne klimada ıslık sesi var.

    Opel hızlı üreteceğim derken 2016 modellerde kaliteyi düşürdü gibi geliyor bana.

    Bu başlıkta ilk başlarda daha farklı konular konuşulurdu. Ne zaman 2016 modeller geldi konuların içeriği değişti.

    Hocam benim araç 2015 model ve dediğim gibi polonya üretimi. Şubatta trafiğe çıktı showroom aracı idi. Yani ilk üretilen seriden muhtemelen, muayene geçerliliği kasım 2018 e kadar.
  • haidenhain H kullanıcısına yanıt
    Bence alın, faizsiz biçimde alabiliyosanız alın ama fiyat bilmiyorum ben otomatik isterdim. Yine bayinin elinde kalanlardan 2016 dinamik izmir manisada 85 e bırakıyorlar dizel otomatik. Bence benim dediğimin fiyatı daha uygun ama karar sizin tabii ki.
  • 
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.