Şimdi Ara

^^YENİ NOKIA 6120^^ DETAYLI İNCELEMESİ (SORULAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR) GÜNCELLENDİ!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.555
Cevap
4
Favori
214.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burada koyulan fotolara bakarak foto kalitesinin iğrenç olduğunu söyleyebilirim.

Orjinalden alıntı: .TaneR.

burada koyulan fotolara bakarak foto kalitesinin iğrenç olduğunu söyleyebilirim.

taner ben orayada yazdım hiç uğraşmadım ayarlarla falan öylesine çektim koydum telefonumu yarın alırsam daha detaylı fotoğraflar koyucam
    IBM TP t60 Core2Duo 1.83ghz 1GB Ram - Cowon D2 2gb+2gb - Nokia 6630 - Nokia 6120c - WD 500gb - Xbox - Kingston Datatraveler 4gb - LG Dvd Multiwriter - Logitech Notebook Webcam - Logitech VX Nano Laser Notebook Mouse(azmin zaferi!)
  • Bazı arkadaşlar bayağı bir abartmış,tamam herkesin fikrine saygılıyım zevkinede karışmıyorum ama haksızlık yapılmasın telefon çok kötü diye,aşağı yukarı 2-3 ayda bir telefon değiştiren biri olarak bu telefonu şiddetle öneriyorum (fiyatına göre).
    Yazılımda şu ana kadar kitlenme,ağır açma gibi bir sorun olmadığı gibi menü geçişleri çok hızlı 6630 ya n70 gibi telefonlarla kıyaslarsak süper.Symbianlı bir telefon olduğunu özellikle hatırlatırım ki bu bir artıdır.
    Telefonun malzemesi kesinlikle kalitesiz değil,dizaynı hoş, ufak ve kibar.Görenin hoşuna gidiyor.Joystik olmadığı için bu tarz problemlerde yok ele rahat oturuyor.
    Özellikleri bakımından belkide tek eksiği kamerasının 2mp olması ama söylendiği gibi vga ayarında da resim çekmiyor 6233 den farkı yok artısı flashı.İkinci kamera olayıda cabası.Tabiki bir d900,u600 yada n73 le kıyaslanamaz.otofokus ve makro olmaması w810i yada k750i den daha kötü çekmekte teorisini doğruluyor ama gündüz manzara çekimlerinde tatmin edici ki zaten ilave programlarla bu sorunu bir nebze daha azaltacaktır ama 6233 ayarında resim çekiyor.Video ise idare eder.k750i yada w810i ile kıyaslamayın ikinci kamerasından çekilen video onlarla aynı ayarda zaten.Radyosuda var,bas konuşu var.Bu özelliklerle 690 ytl ye bu telefon bu şartlar altında alınası bir telefon.Biraz daha beklenirse dolarda düşerse 100 ytl fiyatı 2-3 ay içinde düşeceğini tahmin ediyorum.Dışa verdiği ses 6233 yada k750i den bir nebze daha kötü olmakla beraber gayet tatmin edici.Kulaklık sesi walkman serisi kadar iyi olmamakla beraber dediğim gibi tatminde edici.
    Şimdi gelelim 6120 yi sair telefonlarla kıyaslamaya (önemli özelliklerine göre) , 61020 ye göre eksiler daha kötü + lar daha iyi olduğunu gösteriyor.Bu tamamen benim düşüncemdir katılır yada katılmazsınız. Kabaca bir kıyaslama olacak ama düşüncelerimi paylaşmak isterim.

w810i - 450 ytl,k750i 360 ytl : symbian (yok) ,kamera (+) , video (-) , dışa verilen ses ve hoparlör sesi (+) , yazılım (-), dizayn (-) , şarj (+) ekran kalitesi (-) Ben şahsen w810i yerine 140 ytl daha verip 6120 alırdım ki k750i yi verip aldım.

d900i - 550 ytl,u600 670 ytl : symbian (yok) ,kamera (+) , video (aynı) , dışa verilen ses ve hoparlör sesi
    (-) , yazılım (-), dizayn (+) şarj (-) , ekran kalitesi (-) Ben şahsen aynı fiyatlarda gezinen bu telefonların yerine şarjının çok daha iyi olması sebebi ile sorunsuz symbian olması yerine 6120 alırdım.

6300 530 ytl : symbian (-) ,kamera (- gündüzde aynı olmasına rağmen flash bu modelde olmadığından) , video (-) , dışa verilen ses ve hoparlör sesi (aynı) , yazılım (-), dizayn (-) şarj (-) ekran kalitesi (aynı) 60 ytl için tabiki 6120

6233 470 ytl : symbian (-) ,kamera (- gündüzde aynı olmasına rağmen flash bu modelde olmadığından), video (+ , 640*480 pixel 15fps olduğundan) , dışa verilen ses ve hoparlör sesi (+) , yazılım (-), dizayn (-) şarj (+) ekran kalitesi (-) 120 ytl fark yaklaşık,symbian sizin için önemliyse 6120,değilse zaten w810i yada 6233 arasında gider gelirsiniz.

n73 ile kıyaslamak doğru olmayacaktır ama n73 de kamerayı açtığınızda 5sn. beklersiniz ekranın gelmesini bazen kasar bu model de bu sorunu görmedim fakat kamera çekimleri video çekimlerinde n73 çok daha üstün ve kıyaslamak bu modelle doğru değil.n73 deki kalınlık ve kabalık bu modelde yok yani kamera ve video 6120 deki bana yeter derseniz yada daha az para vermek daha doğru diyorsanız 6120 doğru adrestir.

Gelelim fiyatına göre iyi olanlara : symbian,video ve tip benim için önemsiz diyorsanız k790i ve k810i ye yönelebilirsiniz.Çünkü yukarıda belirttiğim diğer kıstaslarda aşağı yukarı bu iki ürün daha iyidir.Fiyatlarıda aynı ayarda yada daha ucuzdur.

Sonuç olarak symbian benim için olmazsa olmaz diyorsanız,fotoğraf makinem var kamerada beni idare etsin diyorsanız videoda fena olmasın diyorsanız,üstüne üstük birde 2.kamerada olsun,radyo olsun,16 milyon ekran olsun,şarjda 3-4 gün gitsin eh birazda göze hoş gelen bir model olsun diyorsanız 6120 tam aradığınız bir model.Yani fiyatına göre makul hatta alınası bir telefon.

Özellikle şarjından korkuyordum ama ilk kullanımda günde 2 saat müzik,birazda yeni hevesle kurcalamakla 3 gün dayandı.Zamanla 4-5 güne çıkabileceğini umuyorum ki 890 mah'lık pil kötü değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barce -- 23 Ağustos 2007; 23:10:38 >

• 6120classic 6233den kötü mü video
  • Ben genelde sık mesaj çeken ve 6120 için iri parmaklara sahip olan bir kullanıcı olarak kullandığımın ilk gününde herhangi bir problem ile karşılaşmadım( iki tuşa birden basma v.s.). Dün yüklediğim uygulamalarda v.s. açılış hızı (6630 ve N70'e oranla) çok daha hızlı. Telefon lanse edilirken genelde vurgulanan en büyük özelliği 369Mhz işlemci hızı. Kamera performansı bir K750i W810i kadar olmasa da bana telefon üzerinde ki bir kamera için yeterli geldi.
    Yalnız benim bir sorum olacak bu modeli ya da başka nokia modelleri kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
    Dün akşam telefonu kapatırken şarjım 5 baklaydı. Bugün sabah telefonu açtığımda ise 3 baklaya düşmüştü. Bu durum bir kaç şarjdan sonra düzelir mi yoksa pil ile ilgili bir sorunun göstergesi mi?

• @zyphros naparsın işte kullanmayan bile yorum yapıyor işte naparsın önce kullan sonra yorum yapki millete bir faydan olsun

neymiş efendim bilmem ne sitesinde şöyle kötü diyorlarmış bence önce kendi fikirlerini savunki başkalarının fikirleri sonraya kalsın
    IBM TP t60 Core2Duo 1.83ghz 1GB Ram - Cowon D2 2gb+2gb - Nokia 6630 - Nokia 6120c - WD 500gb - Xbox - Kingston Datatraveler 4gb - LG Dvd Multiwriter - Logitech Notebook Webcam - Logitech VX Nano Laser Notebook Mouse(azmin zaferi!)
  • @roman:
    valla hocam bende anlamıyorum ki ben bu foruma iki gündür yazıyorum ama iki aydır falan takip ediyordum insanlar bir garip kulak duyma laflarla hiç ellerine bile almadıkları telefonları kötülüyor ya da yere göğe sığdıramıyorlar,olmayan şeyleri varmış gibi gözteriyorlar kendi fikirleri bile olsa abartarak yazanlar var. Halbu ki objektif yorum yapsalar herkes faydalansa daha iyi olur( Tabi kendi obj. yorumlarını yapan ve doğru tespitlerini diğerleriyle paylaşan forum üyelerini tenzi ediyorum). Ben teli alana kadar kılı kırk yardım.
    Mesela N73 alacaktım bi tarafta mükemmel deniyor öbür tarafta yerin dibine sokuluyor.
    Allahtan bu çıkar çıkmaz aldımda hakkında yorumları okumadım yine her kafadan bir ses çıkacaktı bundanda vazgeçecektim mazallah

Alabildin mi telefonu? Caz yaptılar mı değiştirmemek için

• yok dün iade ettim bir sorun çıkarmadılar bugunde aradım telefpnunuz genpadan geldi gelip alabilirsiniz dediler açılmamş kutu istedim bakalım umarım yine başka bir sorun çıkmaz çünkü bu cep telefonu satan esnaftan hep korkmuşumdur illa bir şey bulurlar
  • incelemen için sağol güzel bir telefon fiyatıda makul özelliklede tipi çok hoşuma gitti eyvallah

burdaki resimlerin 6120 ile çekildiğini bilmesem bunu çeken vga kamera diye idda ederdim

kamera dışında ışığın açısı titreme beyaz dengesi gibi faktörler kaliteyi oldukça etkiliyor

yani telefonu olan arkadaşlar çektiğim en iyi resim bu diyerek resim çeker ve bizimle paylaşırsa çok iyi olacak

bu modeli alacaktım ama resimleri görünce şimdilik vazgeçtim tabi yeni resimler ile bu kararımı değiştirebilirim
  • gündüz çekimi olan resim bu akşam üstü otobüste elimi yan tutarak çektiğim ve ayarsız bir resim söyleyeyimde berbat demeyin yarın insallah daha iyilerini çekicem
  • Ayrıca 6120'de 64 MB SDRAM, 128 MB ROM, ARM11 369 MHz CPU mevcut
  • bir bakayım onu düzelmemiştim bir daha çekeyim ya barce yine sorunlumu diyeceksin ama bişey sorucam sağdaki kamera tuşu var ya c tuşuyla yanyana seninde ekranın köşesi ordan hafifte olsa oynuyormu?
  • evet çok az oynuyor ama bence normal zaten çok sıkı olsa hareket edemez birbirine sürtünür.

benim aklıma şu geldi acaba dedim ekranı iyi yapıştıramadılarmı dedim sende de varsa sorun yok ozaman varmı cidden oynama zaten ekran bantı üzerinde duruyor hala sökmedim
  • ben tuşları kastetmiyorum barış ekrandan bahsediyorum hani kamera ve "c" tuşu yanyana orda onun üstünde ekranın alt köşesi var ya orda oynama var bu normal değil sendede varmı bu durum o köşeye parmağını basarmısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..:Roman Kosecki:..

ben tuşları kastetmiyorum barış ekrandan bahsediyorum hani kamera ve "c" tuşu yanyana orda onun üstünde ekranın alt köşesi var ya orda oynama var bu normal değil sendede varmı bu durum o köşeye parmağını basarmısın?

• fotoğraf çekerken ışığı kullanırsan iyi olabilir. Fakat anlayamadığım birşey var, fotoğraflarda çok fazla kumlama var. Ayarlarından iso düşürebilirsen, kumlama giderek yerine netlik bırakacaktır.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.