Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam, çoğu markada vardır demeniz doğru değil. ben, otomatik hyundai, reanult, vw, honda, bmw test ettim, hiç birinde bu sesler yok.

iki ses var hocam, önce bunu anlamak lazım. birincisi, tam durma anında gelen "garç gurç" sesi. diğeri, ayağı frenden çekerken gelen "kırt" sesi.

Bugün bizim araçta kullanılan balataları inceledim. Frene tam basınca ses gelmesinin sebebi, bizde kullanılan ön balataların metal veya yarı-metal olması. Nissan, daha kaliteli, pahalı ve sessiz olan seramik balatayı tercih etseydi, bu ses büyük ihtimalle olmayacaktı. Frenden ayağı çekerken gelen kronik "kırt" sesinin sebebi ise, Nissan'ın araçlarımızda kullandığı ön balatanın arka yüzeyinde "anti-rattle clip" denilen ve görevi belirttiğim "kırt" sesini engellemek olan klip'in bulunmamasıdır. Klip'in neye benzediğini görmek isteyenler, baksınlar lütfen, balatanın ortasında görülen klip, frenden ayağı çektiğimizde gelen sesi engellemek amaçlıdır.
    Şu an Türkiye'de ve Avrupa'da Nissan Xtrail 2015 için alternatif balata bulunmamaktadır. TRW firmasında ise, Xtrail 2015 için arka balata mevcut olup, ön balata için tasarımları devam etmektedir.

Sonuç: Nissan, balata seçiminde ekonomi tür dediğimiz ucuz balataları tercih etmiştir. Ses probleminin temelinde bu sebep vardır.

• fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Müthiş bir araştırma yapmışsınız. Bunların hepsini sunun derim Nissan Türkiye ye
  • quote:

Orijinalden alıntı: sammy.1905

Arkadaşlar Aranızda bagaj havuzu önerecek varmı?
    yada ben aşağıdakini buldum kullanan fikri olan var mı?
    saygılar

http://www.halibagajhavuzu.com/nissan-yeni-x-trail-suv-bagaj-havuzu-2014-sonrasi--urun460.html

Ben yps plastikten en lüks olan bagaj havuzunu almıştım ancak en lüks olanı ÖNERMİYORUM.
    Çünkü çok yumuşak kauçuk gibi bir malzemeden yapılmış. Çok yumuşak olduğu için havuzun duvarları/bariyeleri ayakta duramıyor. Dolayısıyla pek havuz işlevi kalmıyor. Ancak malzeme kalitesi ve bagajın şekline uyumu güzel.
    yps plastikten alacaksanız en lüks olanı değil de en ucuz olanı veya en azından orta kalite olanı alın derim.

• husoo22 kullanıcısına yanıt
    hocam, nissan'a sunmanın faydası yok şu aşamada. ancak, bu işi ben çözüme kavuşturduğum zaman, her şeyden emin olduktan sonra sunmak gerekir.

işin kötü yanı, nissan xtrail 2015 için alternatif balata olmaması piyasada, hem türkiye, hem avrupa, hem kanada piyasasında.

nissan'la uğraştım baya, disk-balata değişimi yapıldı, ses kesilmedi, zaten kesilmezdi de, kronik problem sonuçta. aa bu araçta da varmış dediler, haberleri bile yok ses olayından, ben dile getirince anladılar. millet de koyun gibi, garç gurç eden araçlara biniyor :) hem de araç şöyle güzel böyle güzel diyerek :)
  • Allah kolaylik versin sayın fakay. Bu konu benim de ilgimi fazlasıyla çekti. Yazılarınızı takip edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    aynı kronik sorun bir başka japon markası toyota'da mevcut... işte şikayetler, en azından dile getiren sayısı nissan'dan fazla...

www.sikayetvar.com
    Toyota Hayatımı Kısıtlayan Otomobil! - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/toyota-hayatimi-kisitlayan-otomobil

www.sikayetvar.com
    Toyota Frene Basıldığı Zaman Tekerlerden Gelen İnsanı Aşırı Rahatsız Edici Eden Aşırı Yüksek Sesli G - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/toyota-frene-basildigi-zaman-tekerlerden-gelen-insani-asiri-rahatsiz-edici-eden-asiri-yuksek-sesli-g

www.sikayetvar.com
    Toyota Bir Servis Bu Kadar Kötü Olabilir! - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/toyota-bir-servis-bu-kadar-kotu-olabilir

www.sikayetvar.com
    Toyota Fren Sistemleri! - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/toyota-fren-sistemleri

www.sikayetvar.com
    Toyota Fren Merkezinden Ses Geliyor - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/toyota-fren-merkezinden-ses-geliyor

www.sikayetvar.com
    Toyota Corolla Balata Sesi! - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/toyota-corolla-balata-sesi

www.sikayetvar.com
    Toyota Müşteri Hizmetleri Sorunumu Gidermiyor - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/toyota-musteri-hizmetleri-sorunumu-gidermiyor

www.sikayetvar.com
    Toyota Sıfır Araç Frenden Gelen Ses! - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/toyota-sifir-arac-frenden-gelen-ses

www.sikayetvar.com
    Toyota Aracımın Frenden Balatalarından Ses Geliyor - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/toyota-aracimin-frenden-balatalarindan-ses-geliyor

• Sayin fakay bizim milletimız ses çıkarmıyor maalesef. Çıkarsa da sonuç alamıyor.

sikayetvar.com'da nissan fren olarak arama yapınca şikayetler çıkıyor artık, yeni araç alacak arkadaşlar için faydalı olacaktır bu şikayetler.

ses olayına razı iseler, aracı alacaklardır.
    Sayın Fakay, rahatsızlık yaratan durumun peşini bırakmayarak üzerine gitmenizi takdir ediyorum. Niye kimseden tepki yok diye serzenişte bulunmanızı anlıyorum, ama bence bunun sebebi her insanın sizin kadar rahatsızlık duymaması. Yani başkalarının ses çıkarıp çıkarmamasını önemsemeden olayın üzerine gitmeye devam edin bence. Sonuıçta bir ses var.
    Olayı çok güzel açıklığa kavuşturmuşsunuz. Seramik yerine yarı metal diskler ve anti-rattle clip olmayışı. Benim merak ettiğim nokta şu. Bu parçalar aynı sınıf diyebileceğimiz diğer araçların çoğunda var ama nissanda mı yok, veya bu sınıf araç üreticileri genel olarak mı (nasıl olsa ses çıkaran yok diye) bu parçaları koymuyorlar? Yani hepsi mi ucuza kaçıyor yoksa sadece nissan mı? konuya çok hakim olmamakla birlikte bildiğim kadarıyla seramik diskler pahalı olduğu için daha çok yüksek performanslı modellere koyulan bir ekipman. Bu konuda bilginiz varsa öğrenmek isterim.

• Dr. Frasier D kullanıcısına yanıt
    Nazik mesajınız için teşekkür ederim. Nissan'dan fayda yok, dolayısı ile kendi imkanlarım ile çözüm arıyorum. Seramik balatalar daha pahalıdır, daha sessizdir. Anti-rattle clip, diğer marka araçlarda var mı bilmiyorum, ama geçen gün VW tiguan'da olduğunu öğrendim, ayağı çekerken kırt sesi gelmiyorsa, muhtemelen "anti-ratlle" clip'lidir balata diye düşünüyorum. Nissan'da olmadığı kesin, bizzat balataları söktürüp baktım.

Bir çok diğer marka otomatik araçta bu sesler yok. Örnek, reanult, honda, wv, opel, hyundai... toyota'da var galiba, sikayetvar.com'da oldukça fazla şikayet vardı bu konuda toyota'dan.

seramik olan disk değil, balata bu arada...
  • Bugun bende araniza katilacaktim malum siteden hatasiz aksesuarli (yan basamak-film kaplama-ses yalitim) premium platinium beyaz 2014 model 17000km deki arac icin adamla pazarlik yaptik (116.500) ben ucak bileti bakana kadar arac satildi nasip olmadi insallah ayni fiyatlarda yakalarsam araniza katilacam

• quote:

Orijinalden alıntı: murlek

Bugun bende araniza katilacaktim malum siteden hatasiz aksesuarli (yan basamak-film kaplama-ses yalitim) premium platinium beyaz 2014 model 17000km deki arac icin adamla pazarlik yaptik (116.500) ben ucak bileti bakana kadar arac satildi nasip olmadi insallah ayni fiyatlarda yakalarsam araniza katilacam

dikkatli olun... bayilerde ki 2.el x trailler in çoğu şanzımanı arızalanmış ve yazılım yüklenmiş veya şanzımanı değişmiş araçlar... muhakkak kayıtlarına bakın..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    sayın fakay xtrail i platinium premium pack donanımında 4 gün önce aldım 2012 megan 1.5 dsg şanzıman aracım vardı ve aynı fren sesi onda da geliyordu bu yüzden çok yabancısı değilim ama araçtan çok memmunum ve şiddetle düşünülmeden alınmasını tavsiye ediyorum.şu anda da 144 bin olmuş fiyatı biz işte 4 gün önce 135 e aldık 800 tl ye de rewaks koruma ses ve boya korumada dahil tüm uygulamaları yaptırdık fren sesine gelince bunun renault nissan ortaklığının kötü bir süprizi olduğunu düşünüyorum dediğim gibi dsg şanzıman meganım da da vardı tabi bu tip şeylere takıntılı insanlar doğal olarak bunu çok rahatsız edici bulabilir ama kendi adıma bu beni rahatsız etmiyor konu hakkındaki teknik yorumunuzda isabetli olmuş aslında beni hayal kırıklığına uğratan tek şey araçtan çıktığınızda yan dikiz aynalarının kendiliğinden kapanmaması oldu
    bu konuda nissan daki satış görevlisi bunun nissanın fiyat politikası için verdiği bir taviz olduğunu söyledi evet araç yüksek bir konfor sunuyor ama bu tip kısıntılarla da sanırım maliyeti düşük tutarak rekabetçi bir fiyat sunma peşindeler dediğiniz balata konusu da bu yüzden olabilir.

• ganeja kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgi için tesekkür ederim haberim yoktu dikkate alacağım bunu

• La-Makam L kullanıcısına yanıt
    hocam, hayırlı olsun aracınız. benim eşime clio aldım, sıfır, otomatik vites, bu ses onda yok, sizin mehane'da olmasına şaşırdım,

benim bahsettiğim ses bir tek toyota'da var hocam, başka markaların otomatik aracında yok.

siz hangi şehirden aldınız aracaı? iki ses var, birincisi frene basılınca, diğeri frenden ayağı çekerken gelen ses. iki ses de var mı sizde?

aracın konforu, malzeme kalitesi vs. her şeyi dandik hocam bana göre, dikiz aynalarının kapanmaması olayını çok kez yazdım ben forumda.
    Hocam beni yanlış anlamayın ama sizin gibi herkez aynı paraları ödüyor bu araçlara. Siz bu ses olayından rahatsız oluyorsanız peşinden gidin konunun, ancak rahatsızlık duymayan insanlara da koyun vs. gibi ibareler kullanmayın. Hoş değil..
  • Baskan` B kullanıcısına yanıt
    hocam, siz de beni yanlış anlamayın lütfen, ama 144 bin liste fiyatı olan araçtan bu tür sesler çıkamaz. çıkıyorsa ve bundan rahatsız olmuyorsa insan, benim gözümde koyundur, ya karşılaştırma yapacak kadar bilgisi ve görgüsü olmamıştır araçlar konusunda, ya kulağında problem vardır, ya da vurdumduymazdır, bu ses rahatsız olmayacak gibi bir ses değil. en azından benim araçtaki öyle değil.

adana ve mersin'de benim test ettiğim araçlarda bu ses var, bursa'da da bir arkadaş aynı konuyu şikayet olarak yazmış.

bazıları bende ses yok diyor, benim merak ettiğim gerçekten yok mu, yoksa var da takmıyorlar mı?

sizde var mı mesela ses?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baskan`

Hocam beni yanlış anlamayın ama sizin gibi herkez aynı paraları ödüyor bu araçlara. Siz bu ses olayından rahatsız oluyorsanız peşinden gidin konunun, ancak rahatsızlık duymayan insanlara da koyun vs. gibi ibareler kullanmayın. Hoş değil..

+1
  • bugün usa'den getirttiğim seramik balatayı taktırdım, şimdilik ses kesildi. bilginiz olsun istedim. sorun, nissan'ın kullandığı ucuz balatalarda.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • herkese merhaba öncelikle 6 ay önce aldığımız nissan x trail le ilgili birkaç söz söylemek istiyorum öncelikle samsun/Asal dan aldığım 2014 x trail black edition araacımızdan bahsetmek istiyorum öncelikle araç 11000 km de nissan da orjinal deri döşettik bej renginde, yan basamaklar, rüzgarlıklar ,ön arka barlar, gibi koruma amaçlı şeyler taktırdık araç ta şuana kadar Allah'a şükür bi sorun çıkmadı öncelikle bir kaç gözüme çarpan hatadan bahsedeyim aracın kapı eşiği oynuyor camı açıp kapatırken ileri geri oynuyor eşikler, balık pulu gibi plastik te oynuyor hafif onun haricinde bir sorun çarpmadı gözüme gelelim 6 aylık kullanım sonucundaki olumlu bilgilere araç 11.4 sn de 0 dan 100 km ye ulasıyor 1740 kg ağırlığındaki ve 1.6 motora göre gayet iyi araç 11000 km de olmasına rağmen hafif kesikler yıpranmalar oluştu bu lastikle alakalı değil araç güçlü olduğundan lastikler yıpranmış köy yolunda çamurda da test ettim rahat koltuklar yumuşak süspansiyonlar çok rahatsınız ivmelenmesi gayet iyi 1700 devir gibi 320 nm torku verince baya yani gittiğinizi anlıyosunuz 140 gibi d rüzgar sesi geliyo ama kabinde fırtına kopacak kadar değil rakipleri kadar ses geliyo yani normal araç heryerde açıkcası dikkat çekiyo sokakta falan ilerlerken altınızda mağlum büyük bir suv var ister istemez göz kayıyo sorusu olan sorabilir

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.