Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Balata sesi arkadaşım. Xc 60 im var. 2000 km oldu ama azalmaya başladı. Merak edip kafana takmaya değmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Hocam aracın tadını çıkar takma kafana, üzüldüğüne değmez geçecektir, geçmesse lastikleri bi sökerler balataları temizlerler belki azalır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşa alınca bunun şanzuman kaynaklı olduğunu doğrulayabilirsiniz demek istedim. Tabi ki kimse durmak için boşa almakla uğraşmaz. Çok rahatsız edici değil ama fren balatalarının yarı ömürlü olacağını bilmek sinir bozucu oluyor. Muhtemelen 40bakımında benim fren balataları değişecek. Manuel vites bir araçta 75bin km götürür rahatlıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdembakan -- 29 Temmuz 2015; 21:43:23 >
  • husoo22 kullanıcısına yanıt
    hocam, balata sesi olduğu garanti, lakin düzeyi rahatsılık verici boyutta benim için. araç henüz 200km'yi bulmadı ama, biraz azaldı ama yine de rahatsız ediyor. cuma sabahı serviste söküp bakacaklar.

sendeki sesin seviyesi rahatsızlık verici düzeyde mi?
  • erdembakan E kullanıcısına yanıt
    evet hocam, boşa alınca olmuyor, üzerine yük binince oluyor, balata ömrüne irrite olmam da, bu sese irrite oldum çok. bir de, sürücü tarafı tek tıkla açılıyor ama tek tıkla kapanmıyor, problem ne olabilir?
  • ddurusu kullanıcısına yanıt
    hocam, o işi cuma günü yaptıracağım kısmet olursa. olmazsa balata değişimi yapılacak.
  • sen gittin.. honda da crv konusu uçmuş... yok yani.. =)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • facede de epey geri dönüş almışsın.. Hemen herkes te var bu ses..

• ganeja kullanıcısına yanıt
    nasıl yani hocam crv konusu uçmuş. :)

hocam, sesin olduğunu nissan genel merkez, servis, bayi, teknisyen, usta vs herkes biliyor zaten.. ama sesin düzeyi önemli, rahatsız etmeyecek boyutta olursa sıkıntı yok, ama benimki henüz o düzeye inmedi. o yüzden çözüm yolu arıyorum kendime ve problemi yaşayan diğer insanlar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

nasıl yani hocam crv konusu uçmuş. :)

hocam, sesin olduğunu nissan genel merkez, servis, bayi, teknisyen, usta vs herkes biliyor zaten.. ama sesin düzeyi önemli, rahatsız etmeyecek boyutta olursa sıkıntı yok, ama benimki henüz o düzeye inmedi. o yüzden çözüm yolu arıyorum kendime ve problemi yaşayan diğer insanlar için

göremiyorum crv konusunu bir türlü... Sen dün girebildinmi?
    cuma günü bakalım Nissan servis nasıl biraz üretecek..? kolay gelsin sana

• ganeja kullanıcısına yanıt
    Crv forumu acik hocam, problem yok

• fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Sayın fakay2015, bahsettiğiniz ses sayın erdembakan'ın da belirttiği gibi tüm otomatik şanzımanlarda olabilecek bir sestir. Ayağınız frendeyken şanzıman "D" konumundaysa, siz balatalar ile diskleri sabitlerken, şanzıman da tekerleri döndürmek için bir güç uyguluyor olacaktır. Fren pedalına tam güçle bastığınızda sorun yokken, ayağınızı kaldırmaya başladığınızda, yani balatalar diskleri bırakırken ilk anda bu ses olur. Tüm otomatik şanzımanlarda aynıdır. Sesin abartılı olması, tozlanma nedenli olabilir. Canınızı sıkmayın, bu bir arıza veya kusur değil. Bir şekilde düzeltilecektir.
    Ben alışkanlık olarak, örneğin kırmızı ışıkta, her durduğumda "D" pozisyonundan "N" pozisyonuna alırım. Bu hem balatalara, hem de şanzımana gereksiz yük binmesini önler.
  • Dr. Frasier D kullanıcısına yanıt
    hocam, açıklama için teşekkür ederim, aynen dediğiniz gibi bir durum söz konusu, tek sorun ses şiddetinin fazla olması. servis müdürü, bana aracın kaç gün bayide beklediğini sordu, en az bir hafta beklediğini öğrendim, beklemeye bağlı tozlanma, yapışma vs. olmuş olabilir dedi, fren takımı yarın sabah sökülüp bakılacak. zaten bayideki test aracında da hafif bir ses var ama benimki kadar rahatsiz edici değil, benimki resmen gacırt ve kulak tırmalama modunda.

ayrıca, bir ses de frene full basınca geliyor, yani iki ayrı ses mevcut.

sormak istediğim, zamanla disklerin ve balataların alışacağı ve sesin azalacağını söyleyen çok kişi var, bu doğru bilgi mi, yoksa sallamasyon mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

hocam, balata sesi olduğu garanti, lakin düzeyi rahatsılık verici boyutta benim için. araç henüz 200km'yi bulmadı ama, biraz azaldı ama yine de rahatsız ediyor. cuma sabahı serviste söküp bakacaklar.

sendeki sesin seviyesi rahatsızlık verici düzeyde mi?

Aynen ses azalmaya başladı. Ben de rahatsız oldum önce. Şimdi çok azaldı. Bu sorun değil bence. BMW de de vardı sonra düzeldi. Aracın aylarca beklemesinden kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum.

• husoo22 kullanıcısına yanıt
    olabilir hocam, zaten servis müdürü bana ilk aracın bayide ne kadar beklediğini sordu ama yine de bu sesin geçmesinin aylar sürmesi mantıklı değil, sonuçta sıfır araç alıyoruz ve aracın da problemsiz teslim edilmesi gerekir. ayrıca, bayide test aracı var sıfır aynı marka model, onda böyle bir sorun yok.
  • Merhaba,

Ben de bir süredir mutlu bir şekilde aracını kullanıyorum. Şimdilik bir sorun yapamadım ama sizlere bazı sorularım var.

Birincisi direksiyondaki kumandalar ile kendimizin kaydettiği kanallar arasında nasıl geçiş yapılacağını bulamadım. Sanırım böyle bir özellik yok. Aranızda bunun mümkün olup olmadığını, mümkünse nasıl yapılacağını bilen var mı?

İkinci sorunda nissan connect uygulaması hakkında. Bu uygulamada facebook, twitter, eurosport ve tripadvisor dışında uygulama çalıştırabileniz var mı?

Herkese keyifli sürüşler

• Günaydın...
    Dün itibariyle 1.6 xtronik Black Edition aracın siparişini geçtik. Siz değerli dostların tüm yorumlarını okudum, karar verme sürecinde yorumlarınız etkili oldu. Teşekkür ederiz. Aracın soft olarak kullanma kılavuzu var ise link paylaşabilirseniz sevinirim. (Daha önce paylaşılan link açılmıyor)
    Allah utandırmasın, Hayırlısı ne ise o olsun...
    Herkese kazasız, belasız neta yollar!..

• sinequanon78 S kullanıcısına yanıt
    hocam, hayırlı olsun, bahsettiğim problem var mı araçta? frene tam basınca ve ayağı frenden yavaşça çekince gelen ses ?
  • Ases4u A kullanıcısına yanıt
    hocam, hayırlı olsun. bahsettiğim probleme dikkat edip, bilgi verirsen sevinirim.
  • hocalar, bahsettiğim problemle (frene tam basınca ve ayağı yavaşça frenden çekince gelen ses) ilgili olarak bugün serviste idim, ön balatalar söküldü, temizlendi vs. değişen bir şey olmadı. sonrasında, serviste sıfır bir araç vardı, teslim edilmeyi bekleyen, o araçta deneme yaptım, aynı ses ve hatta daha fazlası ondan da geldi. servis müdürü ile şöyle anlaştık: araca 1000km kadar bineceğim (şimdilik 250km'de araç), ses şiddetinde azalma olmazsa, servise tekrar gideceğim.

yabancı forumlarda, nissan'ın daha kaliteli balatasını ücret karşılığı taktırmaktan bahsediyorlardı, acaba bu durum bizde de geçerli mi?
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.