Şimdi Ara

Yeni Nikon d3100 dslr camera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bazı sitelerde Nikon'un d3100 model numarasıyla yeni bir dslr modeli çıkaracağı söylentileri dolaşıyor.Haber doğru mu bilmiyorum ama tesadüfen gördüğüm bu haberi sizlerle de paylaşmak istedim...

http://digitalcameras.techfresh.net/upcoming-nikon-d3100-dslr-camera/
    http://www.technologyihub.com/hd-video-capable-nikon-d3100-details-leaked/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 16 Ağustos 2010; 15:13:29 >

• Geçsinler. Giriş sınıfındaki reflekslerde de değişen bişi yok. Isıt ısıt getir.
    Aynasızları-prizmasızları görelim
  • 12 mp nin üzerine çıkmışlar hayret
  • sample fotolar çok iyi duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

sample fotolar çok iyi duruyor

kesinlikle katılıyorum 18-55 ile fotoların bu kadar iyi olacağını tahmin etmezdim
  • Arkadaşlar ben makineyle çekilmiş fotoğraflara ulaşamadım.

Makineyle birlikte EXPEED 2 işlemci de duyurulmuş oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Demek yeni 14mplik d90 ve d300lerde yolda
  • D90 da da bir bomba bekliyoruz artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: histogram

http://www.nikon-image.com/products/camera/slr/digital/d3100/sample.htm

arkadaşlar örnek fotolar burda

fotoğraflarda ortam ışıl ışıl olduğundan açıkçası beni pek tatmin etmedi. bir de gece çekimi falan istiyoruz:)
  • düşük ışıklı foto hiç yok tabi ki iso400 bile yok
  • Merhaba,
    D3100 modeline video modu eklenmesinden dolayı ve çok yüksek isolu çekimlerde daha iyi bir sonuç elde edilmesi için mecburen cmos sensör kullanılmış.Cmos sensör kullanılınca mp de biraz daha arttırılabilmiş ama çok da önemli değil.Ben dslr makinlerde live view özelliğini pek önemsemiyorum ama bu özelliği arayanlar için yeni modele eklenmiş olması da iyi olmuş.
    Sonuç olarak,d3100 modelinden hemen sonra yeni d90s falan da çıkacak ve rekabet de epeyce artacaktır.Ben giriş seviyesinde ccd sensörlü modelleri daha çok seviyorum ama nikon kanadında artık güncel olarak ccd sensörlü model kalmadı.Yani d3100 modelinin gelmesiyle,ccd sensörlü son kale d3000 de düşmüş oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 20 Ağustos 2010; 1:53:55 >
  • arkadaslar merhabalar, bende acikcasi d3100 modelini ilk gorunce sasirdim tam d5000 almak uzereyken cikinca kafamizi dogal olarak karistirdi. Ozelliklerine bakinca d3100, d5000 den cok ust duzey olarak gorunuyor ve fiyatlarida neredeyse ayni.

Simdi bu konuda usta arkadaslara soruyorum d5000 ile d3100 araasinda karsilastirma yaptigimizda d5000 nin daha ustun oldugu bir ozellik soyleyebilirmi?
  • d5000'in avantajı hareketli lcd ekranı gösterilebilir.

az önce aralarındaki farka baktım da çok da önemli fark yok. d5000'in sensörü azıcık daha büyük falan filan.

http://www.nikon.com.tr/compareproductitems.php?p=1379-926225e57b,1316-d51d9da185

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr krabs -- 21 Ağustos 2010; 15:16:23 >
  • Merhaba,
    D5000 modeli ile yeni çıkan d3100 modeli arasında işlemci farkı da var.D5000 modelinde expeed işlemci,d3100 modelinde ise daha yeni bir işlemci olan expeed 2 kullanılmış.Belki çok önemli değil ama yine de belirtmek istedim...
  • Merhaba,
    Ben dslr gövdelerde video modunu önemsemiyorum ama video moduna önem veren kullanıcılar için yeni d3100 modeline, d90 ve d5000 modelinde olmayan,video modunda otomatik fokus özelliği de eklenmiş.Nikon d90 ve d5000 gövdelerde video moduna geçtiğinizde,sadece manuel fokus yapabiliyorsunuz ama d3100 video modunda da otomatik fokus yaparak,bu yönden de çok daha kullanışlı bir model olmuş.Yakın zamanda çıkacak olan d90 modelinin güncel versiyonunda da aynı özelliği ekleyeceklerini tahmin ediyorum.Başda da belirttiğim gibi,dslr gövdelerde video moduyla ilgilenmiyorum ama video moduna önem verenler için önemli bir ayrıntı olarak görülebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 2 Kasım 2010; 19:30:24 >
  • c.james hocam 500d ve 550d de zaten oto fokus var video modunda. d90 ve d5000de yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

c.james hocam 500d ve 550d de zaten oto fokus var video modunda. d90 ve d5000de yok

Merhaba,
    Evet haklısınız,ben dslr gövdelerde video moduyla ilgilenmediğim için yanlışlıkla karıştırmışım.Bir de d3100 ile ilgili inceleme yazılarının bazılarında,video modunda oto fokus özelliği ilk defa bu modelde kullanılmıştır diye okuyunca aklımda öyle kalmış.Ayrıca canon 500d ve 550d modellerini de video modunda sadece manuel fokus yapılabiliyor diye hatırladığım için tekrar incelememiştim.Canon modellerinin özellikle video moduyla hiç ilgilenmediğim için dalgınlıkla yanlış bilgilendirmede bulunmuşum.Uyarınız üzerine,üstteki postumda hatamı düzelttim.Hatırlattığınız ve uyardığınız için teşekkür ederim.İnsanlık hali,bazen böyle yanlışlıklar olabiliyor.Dslr gövdelerde video modunu önemsemediğimi de tekrardan belirtmek isterim.Bazen gerçekten gerekli olduğunda kullanılabilir ama video çekeceksem,salt video kamerayla çekim yapmayı tercih ederim.
    İyi akşamlar hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 23 Ağustos 2010; 23:49:25 >

• Video modu benim içinde hiç önemli değil yakında alacağım dslrnin de o özelliğini pek kullanacağımı sanmıyorum ama video çekmek için video kamera değil dslr alırım çünkü daha düşük fiayata daha iyi bir kalite ve de olağanüstü fotoğraf kalitesi de cabası. oto fokus her ne kadar gelişmemiş olsada bunlar ile çekilen filmlerin ben amatör 2000-3000tl civarlarındaki pirinç sensörlü hdlerle çekilebileceğini sanmıyorum. video bambaşka bir olay pek bilgili değilim bu konuda yalnız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.