Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: azos Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.093
Cevap
140
Favori
170.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu iki modele ait karşılaştırma

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mc Angel kullanıcısına yanıt

Teşekkürler değerler iyi ama bizde halen satışı yok g8.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enja kullanıcısına yanıt

Evet hocam kurulum yaptım, gerçekten ips panel ile oled arasında gece ile gündüz gibi fark varmış hdr açınca da oyunlarda büyük fark yaratıyor herkese tavsiye ederim asus XG27AQDMG modelini.

• agnestico kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun güle güle kulanın peki pixel testi yaptınızmı birde en merak etiğim renkler ne durumda ilk açılışta hiç renk ayarı yaptınızmı mesela.

Şuanda hangi ayarlarda kulanıyorsunuz doğal orjinal fps özel sinema.

Birde bu modelde pixel yenileme varmı ekrana uyarı geldimi hiç pixel cleaning yada başka bir uyarı bende aorus ile bu model arasında kaldım.

• Merhaba,

Öğlen eline geçti. Kurulum yapmadan önce temizlik işine girince, ekipmanlar, masa vs. uzun sürdü.

İlk defa OLED deneyimliyorum, 60'dan 144'a geçtiğimde nasıl farketti ise VA panel'den OLED'e geçince aynı etkiyi aldım.

UFO testi yaptım, ne ghosting ne black smearing ne de buna benzer birşey var. 360Hz'de UFO resmen kendini buldu gözlerime inanamadım :)

Coil whine gibi bir sorunla karşılaşmadım, APC UPS ile kullanıyorum bu arada.

Tüm ekipmanlar siyah olunca metalik gri sırıtır diye düşünüyordum ama öyle olmadı.

Ölü piksel testi vb. yaptım şükür hiçbir şey çıkmadı.

Ayar olarak şu anda eko'da kullanıyorum ekstra bir ayar yapmadım yani default ne ise o şekilde, sadece Windows 11 HDR Calibration Tool ile HDR'ı açtım, maksimum 400 nit olarak ayarladım. HDR'a geçince parlaklık direk 50'ye çıktı ama ben 25'e kadar düşürdüm. Windows 11'de HDR kullanırken ekstra yapmamız gereken bir ayar var mıdır?

G60SD kullanan arkadaşlar, ayarlarını paylaşabilirlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 20 Temmuz 2024; 14:19:28 >

• Samsung s32dg80 modelinde hdr da parlaklıkta %10 peakde güzel artış yaşanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 20 Temmuz 2024; 16:18:35 >
  • F@ruk F kullanıcısına yanıt

Ben hangi ayarı yaptıysam doğru ayarı bulamadım bendeki sorunluydu herhalde size tavsiyem samsung sitesinden bu yazılımı inidirip kurun görev çubuğunu otomatik parlaklığını düşüriyor birde ekran bölme filan var onları çözemedim pek ne işe yaradığını.

Yazılımın tek sorunu pc her başlatığınızda görev çubuğu sekmesini kendiniz aktif etmeniz gerekiyor yoksa kendisi disabled ediyor.

Diğer ayarlar için kulanan arkadaşlar yorum yapsın çünkü benim yorum yapmam doğru olmaz iade etiğim için.

Hayırlı olsun güle güle kulanın.

https://www.samsung.com/tr/support/model/LS27DG602SUXUF//

Evet bu uygulamayı görmüştüm demeyeceğim. Şu anda aklıma takılan, monitörü kapatsamda arkada RGB ışıkları yanmaya devam ediyor. Sanki tam kapanmıyor gibi anlamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • F@ruk F kullanıcısına yanıt

Piksel temizleme yapıyor. Piksel temizleme işlemi bitince ışıklar kapanır.

• monoblaine kullanıcısına yanıt
    Evet öyleymiş, teşekkürler.

• Pixel temizleme için monitörü kendisinden kapatmamıza gerek yokmuş ben de arka aydınlatma sayesinde çözmüştüm. O esnada pixel temizlemesi yapıyor monitör. Hatta tekrar pc açarsanız pixel temizleme yarıda kaldı güç açıldı uyarısı da verecektir.

• Arkadaşlar intel 13 14 nesil i7 i9 işlemci kulanan arkadaşlar varmı aramızda sorunlar gitikçe büyuyormuş sizde varmı benzer sorunlar ben pc kuralı 8 ay oldu adam akılı oturup test edemedim.

Bende bitmek bilmeyen mavi ekran hataları sistem donmaları sistem resetlenmeleri 2 gündür ramleri test ediyorum memtest86 ile.

6400 mhz de hata verdi memtest son iki testi 6000 hz ve en son 6200 mhz de geçti sorunsuz bu şekilde bıraktım monitor dandirik şimdi kulandığım 144 hz den 60 hz düstüm yeni monitor alınca deniyeceğim artık.

https://forum.donanimhaber.com/intel-13-12-nesil-islemciler-king-is-back-ana-konu-pcie5-ddr5-ddr4-lga1700--150564427-299#159150006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 21 Temmuz 2024; 12:22:13 >

Bu konu hakkında kesin sonuç veren bir test veya oyun vs. var mı ? Genelde güncel AAA oyunları oynarım şu ana kadar çökme yaşamadım 14700k ile.

• Samsung bazı ülkerde garantiyi 3 yıl verirken bizde 2 yıl vermiş. Biraz önce garanti sorgulaması yaptım 2 yıl gösteriyor, yani ilginç.

• Oled kullananların windows ve masaüstü ayarları nasıl olması gerektiğiyle ilgili bir video ya da rehber var mı?

• PG32UCDM kullanan arkadaşlar,

ekranı genelde ps ile kullandım ve şükür bi sıkıntı yaşamadım ancak dün pc de bg3 oynarken acayip vrr titremesi yaşadım.

fps değerleri de 150 nin üzerinde olmasına rağmen bu sorunu ps de 60 fps de değilde 150 fps de yaşamamın sebebi nedir?

ayrıca konu hakkında çözüm önerisi olan arkadaşlarım varsa buraya yazarlarsa çok sevinirim.

• Zhanglang Z kullanıcısına yanıt
    Genelde masaüstünde simge olmasın, wallpaper siyah olsun ve taskbar gizlensin deniyor.

• 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.