Bildirim
yeni nesil limit soru

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
Pay'ı nasıl 6 bulduk tam anlamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CA6AEEDC -- 25 Aralık 2019; 20:25:52 > -
(6x² + 70x + 200)/x² = (6x²/x²) + (70x/x²) + (200/x²)
x = +∞'a yaklaşırken limiti alırsak ikinci ve üçüncü terimler sıfırlanır, ilk terim de 6 olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaş çok net açıklamış... Eğer pay ve payda da bilinmeyen x in en büyük dereceleri eşit ise katsayılarını oranlayabilirsin, aklına gelmez ise türevini alıp da çıkarabilirsin tabi.quote:
Orijinalden alıntı: Vedddddddd
(6x² + 70x + 200)/x² = (6x²/x²) + (70x/x²) + (200/x²)
x = +∞'a yaklaşırken limiti alırsak ikinci ve üçüncü terimler sıfırlanır, ilk terim de 6 olur. -
Anladım bu -∞ +∞ 'a giden limitleri ben formül olarak ezberlemiştim,unutuluyor bunun mantığı var mıdır -
Var tabi.
200/x için düşünürsek mesela;
x=200 için 1
x=20000 için 0.01
x=2000000 için 0.0001
diye sonsuza doğru 0'a yaklaşıp sonunda 0 olarak alınacak. -
Bahçenin alanının havuza alanı oranını soruyor pay kısmına -x'2 eklememiz lazım değil mi? Cevap anahtarını kontrol eder misin? Eğer bu şekildeyse 5 olması lazım çünkü -
Bahçenin içinde yer alan havuz dendiği için ve bahçe de sonuçta havuzu kapsadığı için bahçenin alanından havuzu çıkarmak biraz tuhaf olur. O tarz bir şey sormak istediklerinde genelde bahçe demekten ziyade çim alan tarzı ifadeler kullanıyorlar.quote:
Orijinalden alıntı: SignOfDarkness
Bahçenin alanının havuza alanı oranını soruyor pay kısmına -x'2 eklememiz lazım değil mi? Cevap anahtarını kontrol eder misin? Eğer bu şekildeyse 5 olması lazım çünkü
Ama evet şıklarda 5 cevabının da dahil edilmesi baya saçma olmuş, gereksiz bir anlam belirsizliği katmışlar soruya.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X