Şimdi Ara

yeni nesil limit soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yeni nesil limit soru
  • Pay'ı nasıl 6 bulduk tam anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CA6AEEDC -- 25 Aralık 2019; 20:25:52 >
  • (6x² + 70x + 200)/x² = (6x²/x²) + (70x/x²) + (200/x²)
    x = +∞'a yaklaşırken limiti alırsak ikinci ve üçüncü terimler sıfırlanır, ilk terim de 6 olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vedddddddd

(6x² + 70x + 200)/x² = (6x²/x²) + (70x/x²) + (200/x²)
    x = +∞'a yaklaşırken limiti alırsak ikinci ve üçüncü terimler sıfırlanır, ilk terim de 6 olur.
    Arkadaş çok net açıklamış... Eğer pay ve payda da bilinmeyen x in en büyük dereceleri eşit ise katsayılarını oranlayabilirsin, aklına gelmez ise türevini alıp da çıkarabilirsin tabi.
  • Anladım bu -∞ +∞ 'a giden limitleri ben formül olarak ezberlemiştim,unutuluyor bunun mantığı var mıdır
  • Var tabi.
    200/x için düşünürsek mesela;
    x=200 için 1
    x=20000 için 0.01
    x=2000000 için 0.0001
    diye sonsuza doğru 0'a yaklaşıp sonunda 0 olarak alınacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTA 4 Hakkında Birkaç Soru
    13 yıl önce açıldı
    YENİ CLİO 4 ANA KONU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahçenin alanının havuza alanı oranını soruyor pay kısmına -x'2 eklememiz lazım değil mi? Cevap anahtarını kontrol eder misin? Eğer bu şekildeyse 5 olması lazım çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: SignOfDarkness

Bahçenin alanının havuza alanı oranını soruyor pay kısmına -x'2 eklememiz lazım değil mi? Cevap anahtarını kontrol eder misin? Eğer bu şekildeyse 5 olması lazım çünkü
    Bahçenin içinde yer alan havuz dendiği için ve bahçe de sonuçta havuzu kapsadığı için bahçenin alanından havuzu çıkarmak biraz tuhaf olur. O tarz bir şey sormak istediklerinde genelde bahçe demekten ziyade çim alan tarzı ifadeler kullanıyorlar.

Ama evet şıklarda 5 cevabının da dahil edilmesi baya saçma olmuş, gereksiz bir anlam belirsizliği katmışlar soruya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.