Şimdi Ara

Yeni nesil konsollar birer aldatmaca mı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
1
Favori
9.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

Sony bu tartışmaya son noktayı koydu arkadaşlar.

Diğer söylenen asılsız söylemlere itibar etmeyin.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

E3'te PS4 Oyunları, PS4 Prototipler Üzerinden Oynandı

Geçtiğimiz saatlerde sizle paylaştığımız bir haberde okuduğunuz üzere E3 fuar alanında Xbox One oyunlarının demoları, PC üzerinden oynatılmıştı. Konuyla ilgili çoğu kişi, "Çoğu E3 demosu zaten PC üzerinden oynanır." gibisinden mesajlar yazınca, PlayStation cephesi bu mesajları boş karşılamadı. Gelen haberlere göre E3'teki PS4 oyunlarının hepsi, PS4 prototipi üzerinden oynandı.

Twitter üzerinden açıklama yapan The Witness geliştiricisi Jonathan Blow, "Forumlarda 'Bu büyük bir mesele değil. E3 demolarının çoğu PC üzerinden oynanır' tarzı mesajlar görüyorum. Kesinlikle yanlış. PS4'e oyun geliştiren yapımcılar, oyunlarını PS4 donanımına ve işletim sistemine optimize etmek, bu durumu E3'e yetiştirmek için büyük emek verdiler." sözleriyle birlikte forum mesajlarına karşı çıktı.

Öte yandan Jonathan Blow'a destek veren inFamous: Second Son yapımcısı Jason Connell, "Kesinlikle. Oyunlar PS4 geliştirici kitleri üzerinden sunuldu." sözleriyle birlikte Blow'a destek çıktı.

www.bolumsonucanavari.com
    E3'te PS4 Oyunları, Prototipler Üzerinden Oynandı
    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-E3te_PS4_Oyunlari_Prototipler_Uzerinden_Oynandi-39160.htm

Sadece The Witness ve "Infamous: Second Son" oyunlarının PS4 üzerinde oynandığı kesinleşti. Peki ya diğerleri?

Bu tip skandalların en dramatik örneğini XBOX one olayında gördük zaten. Hasbel kader bir sistem arızalandı ve tesadüfen çekilen bir fotonun ardından Microsoft'un foyası ortaya çıktı. İnsanların "uwwww, waoouvvv" diye salyalar içinde izledikleri XBOX ONE amblemiyle sunulan oyunların, Nvidia Gtx 780'li High End Pc ler üzerinden oynandığı anlaşıldı. Takke düştü kel göründü. Hadi üçkağıt yapıp göz boyamak için high-end bir pc koydunuz Xbox one yerine ama bari ekran kartını AMD koysaydınız Pc'lerin, rakip firmanın kartı ne arıyor AMD malı Xbox One sunumunda? tam skandal yani. Hatta skandal üzerine skandal. Bu konudan hala haberi olmayan arklar için:

CINEMABLEND
    Xbox One Games At E3 Were Running On Windows 7 With Nvidia GTX Cards?
    http://www.cinemablend.com/games/Xbox-One-Games-E3-We%C2%ADre-Running-Windows-7-With-Nvid%C2%ADia-GTX-Cards-56737.html

PS4 konusunda gelirsek dediğim gibi, sadece Witness ve Infamous'un PS4 ile oynandığı kesin. Diğerleri meçhul. Büyük ihtimalle çoğu High End PC ler ile oynandı.

Çok beğenilen Division'a gelince, pre-render ağırlıklı gameplay görünümlü bir video olabilir. Hemen "işte böyle olacak gameplay" diye inanmamak lazım. neler dönüyor.

Benim PS4 veya Xbox One alacak arklara tavsiyem, ön sipariş vermeyin. Çıkışı bekleyin ve youtube'da ilgili oyunların gerçek gameplay lerı walkthrough ları izledikten sonar karar verin. Zira oyun tarihinde daha önce bu boyutlusu görülmemiş çok büyük bir göz boyama olayı var şu anda. ;) benden söylemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 15 Haziran 2013; 19:57:25 >

• Aynen hocam şuan seriden başlıyorum 1 bitti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afr0oo

Aynen hocam şuan seriden başlıyorum 1 bitti :)

güzel oyunlar ancak para olmadığımdan tanıdıktan 3 ü aldım yarısına kadar oynadım biryerde takıldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

quote:

Orijinalden alıntı: A35A

quote:

Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

pc alan adam nerdeyse her sene sistem yeniler.
    online oyunlarda hileden geçilmez.
    exc. oyunları asla oynayamaz.

ps4 ile exc. mmorpg bile gelicek konsola özel.

halen pc de pc diyenleri anlamıyorum.
    400dolara bi konsol alıp oynamak varken binlerce lira sadece ekran kartına vermek komik

1-) Her sene sistem yenilersen her sene daha iyi grafik ve oyun şekli sunar. Yenilemek şart değil ayrıca.

2-) 2.5 yıldır COD ve BF3 oynuyorum. 2-3 kere hileli odaya denk geldim. Bilip bilmeden hileden geçilmez denmesi tamamen yanlış

3-) PS4 alırsan Xbox Exclusive oyunlarınıda kaçırırsın sonuçta. Onu napacaz?

Halen PC diyenler, konsoldan daha kaliteli olduğu için der. Lütfen ufku geniş tutalım biraz.

Ben Binlerce para verdim ekran kartıma. Hiçte komik değildi. Çokda keyifli.

Komik alan senin yaptığın fanboyluk kusura bakma.

1-) ps 3ün ilk çıktığında grafik kalitesine bak birde son yıllarda çıkan oyunların grafik kalitesine bak.Kimse ps3 ü değiştirmeden bu seviyeye ulaştı.

2-) o dediğin oyunları hile yüzünden bilgisayarından silen arkadaşlarım var.Kendim bizzat biliyorum hile ile dolu olduğunu.Bu nedenle pc de hile konusunda size katılmıyorum.

3)bu sizin isteğinize bağlı pc alıp da hepsinden mahrum kalmak daha vahim olsa gerek.Ayrıca xbox da bi h.a.l.o yu duymuşumdur.
    siz hiç gow uncharted killzone ve bunlardan onlarcasını oynadınız mı da fikir sahibi olabiliyorsunuz?

benim ufkum gayet geniş meraklanmayın hiçbir zaman fanboy olmadım olmamda.
    Girin bakın kaç sefer sony hakkında yorum yazmışım.

Ekran kartınıza binlerce lira verdiniz.Tebrikler birkaç sene sonra yine binlerce lira vereceksiniz.
    ekran kartı pazarı o kadar iğrenç bir pazar ki şuan ps3 ü 5e katlayacak kartlar olmasına rağmen 14.haziran da piyasaya çıkan the last of us 'ın bana kalırsa yanından geçemez.
    ps de ki fps oranı her zaman en iyisidir.
    Çünkü sadece konsola yapılır oyunlar.
    ona optimize edeyim bunu şöyle yapayım yok.
    tek sistem olunca max. performansı almak daha kolaydır.
    pc gibi her sene sistem yenilemeye yöneltmez insanı konsollar.
    Para yedirmeyin artık şu pc lere:)

1-) Konsolları daha çok öğrenince yapımcılar daha iyi oyunlar çıkarttılar. Ama halen daha PC nin gerisinde. CELL mimarisini oyun yapımcılar geç kavradı PS3de

2-) Hangi oyunlarmış merak ediyorum.

3-) PC de nasıl hepsinden mahrumum bi yazarmısın? Ayrıca PS4 de alıcam. PS3üm vardı ve hepsini oynadım o dediğin oyunlarım sen canını fazla sıkma. Hatta ARDA82 PSN imdir. Oradan kaç tane Platinum Trophym olduğuna ve hangi oyunları oynadığıma bakabilirsin.

Last of us ın grafiklerinin yanından geçemez diyosanız size bir şey demiyorum. Böyle körlük görmedim. Çok iyi oyun ama PC grafik kalitesinde bir oyun değil. ORTAMLARI çok güzel. Oyunun senaryosu ve geçtiği yerler harika bu ayrı bir konu. Gerçekten şu an Last of Us dünyada ki en iyi grafikli oyun diyosan gerçekten üzücü.

Konsolların artıları var zaten. Fakat PC ile yarışabilecek kapasitede değil grafik açısından.

GRAFİK diyorum bakın GRAFİK... Bu kadar abartmayın şu konsolları. Tabi adam akıllı bir PCde grafik görmediyseniz uzun yıllar boyu bilmeden konuşmanız çok normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: ps4fb

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier

Grafik kartı ile konsol karşılaştırana ne demeli?

Aynen. Konsol grafikleri asla PC grafiği gibi olamaz. High End PC

Ama dediğim gibi konsollarında bir çok artısı vardır. Kişiye göre değişir tabi bu artılar.

su anda pc de olan bir oyunun grafigini ps4 un cikaramadigi bir ornek ver? sen nerden duyduysan grafikte ne eksiklik var söylede bilelim? sorumun cevabini ilk kendim senden önce ben yanitlayim. su an da pc de cikabilecek her grafigi ps4 hakkiyla cikarir. sen cikarmaz derken ps4 un 5. 6. senesini doldurdugu zamandan bahsediyosun. o zaman tabiki pc bir adim önde olacaktir. ama su an degil. birde su anda gosterilen e3 teki yeni nesil konsol oyunlari makinanin en fazla %40 ini zor kullaniyordur. ilk konsol ciktigi zaman firmalar direk 5-6 sene sonra cikaracaklari kaliteli grafik düzeyin de oyun cikarmazlar.

Battlefield 4 ve WatchDogs.

PC ve konsol oyunlarında fark gözüküyordu. E3 de bunu gördüm ben şahsen.

PS4 hakkıyla biraz zor çıkarır. Gerçekten çok beklersin.

PS4 çok kaliteli olacak ama High End PC gibi değil. Şunu bi anlayın artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: PSAC

arkadaşım bakma A35A adlı arkadaşa .. parası ile hava atıyor işte .. çok güçlü pc almış o kadar para saymış tabi onu savunacak .. tamam topladı pc yeni nesil konsollardan güçlü ama o güç oyunlarda bir işe yaramayacak fps dışında tabiki .. kafan rahat olsun..

böyle kompleks yapıcaksan o zaman oyun forumlarına hiç girme.

Hayır PS4 de alıcam.

Bİ işe yaramıyacak diyosun. Yahu ben oyunları 1080p 120hz oynuyorum. Konsolda 1080p 60hz bile soru işaretiyken. Neyin peşindesin sen?

Parası ile hava atıyomuş. Git önce bi kompleksini yen sonra gel bu foruma düzgün arguman yap.

Ama sana göre oyun demek 1080p 60hz demek ise gerçekten ufkunu aç. Çünkü High END PC sahipleri o çözünürlük ve FPS yi geçeli biraz zaman oluyor. 4K çıksında oynasak diyoruz.

Ama tabi 4K PC oynayacağına PS4 al daha kaliteli çok haklısın.

Ne adamlar ile uğraşıyoruz forumda ya. Şaka gibi.

Adamlar PS4 ü dünyanın en iyi grafik veren aleti yaptılar bir kaç yorumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

PC alıp donanım firmaları zengin edeceğinize, Playstation alıp oyun firmalarını zengin edin. Hiç değilse Türkçe oyun olarak geri dönüyor ve memlekette orijinal oyun kültürü gelişiyor.

Oyun firmaları konsollarda sattıkları her oyun sonrası Sony ve Microsofta belli bir miktar para veriyorlar.

Oyun aldığında yani Sony ve Microsofta da para veriyorsun.

Konsol oyunlarının PC oyunlarından 10 dolar civarı daha pahalı olmasının nedenlerinden birisi budur.
  • sizi anlamak mümkün değil ..hem dersiniz hiç biri konsol üzerinde oynanmadı.. ama işinize geleni kötü olanı konsolda oynandı oluyor.. The Division gelince pcde oynandı veya renderlenmış oluyor .. WatchDogs un ilk pcde tanıtılan videosu ya renderlenmış diyorum o zaman ben .. gerçek WatchDogs konsoldaki sizde oyunu o şekilde oynayacaksınız .. bf4 gelince multi pcde oynandı diye biliyorum singlesi ise xbox onede oynandı (artık ne kadar doğru ise xbox one fazla güvenim yok ) kısacası en azından ikiside pc oynanmış olabilir.. ne farkından bahsediyorsun.. bf4 de pc olanı renderlenmış diyorum ne diyeceksin .. sen The Division renderlenmış diyorsam bende bunlara diyorum .. birde The Division ps4 ile oynarken görüldü birde şuanlık pc çıkmıyor .. son olarakta bf4 1080p 60 fps 64 kişilik oynanıyor pc ile hiç bir fark yok muş :)

son olarakta şu haberi oku sen oyunu yapandan daha mı iyi bilecen gözlerini aç bunlar en son haberler ..

MGS 5, Yeni Nesilde E3 Videosundan Daha İyi
    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-MGS_5_Yeni_Nesilde_E3_Videosundan_Daha_iyi-39110.htm

MGS 5 1080p 60 fps çalışacak hatta E3'te yayınlanan video yeni nesilde daha çok şimdiki neslin ayarındaymış yani oyunun ps4 ve xbox one olanı çok daha iyi olacak yani senin E3 de bu kadar da olmaz dediğin renderlenmiş dediğin oyun e3 versiyonundan daha iyi olacak .. şimdi dersin yalan söylüyordur .. bende bir git işine derin .. adam oyunu geliştiren taraf sana ne oluyor ya ..

• quote:

sizi anlamak mümkün değil ..hem dersiniz hiç biri konsol üzerinde oynanmadı.. ama işinize geleni kötü olanı konsolda oynandı oluyor.. The Division gelince pcde oynandı veya renderlenmış oluyor .. WatchDogs un ilk pcde tanıtılan videosu ya renderlenmış diyorum o zaman ben .. gerçek WatchDogs konsoldaki sizde oyunu o şekilde oynayacaksınız .. bf4 gelince multi pcde oynandı diye biliyorum singlesi ise xbox onede oynandı (artık ne kadar doğru ise xbox one fazla güvenim yok ) kısacası en azından ikiside pc oynanmış olabilir.. ne farkından bahsediyorsun.. bf4 de pc olanı renderlenmış diyorum ne diyeceksin .. sen The Division renderlenmış diyorsam bende bunlara diyorum .. birde The Division ps4 ile oynarken görüldü birde şuanlık pc çıkmıyor .. son olarakta bf4 1080p 60 fps 64 kişilik oynanıyor pc ile hiç bir fark yok muş :)

son olarakta şu haberi oku sen oyunu yapandan daha mı iyi bilecen gözlerini aç bunlar en son haberler ..

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-MGS_5_Yeni_Nesilde_E3_Videosundan_Daha_iyi-39110.htm

MGS 5 1080p 60 fps çalışacak hatta E3'te yayınlanan video yeni nesilde daha çok şimdiki neslin ayarındaymış yani oyunun ps4 ve xbox one olanı çok daha iyi olacak yani senin E3 de bu kadar da olmaz dediğin renderlenmiş dediğin oyun e3 versiyonundan daha iyi olacak .. şimdi dersin yalan söylüyordur .. bende bir git işine derin .. adam oyunu geliştiren taraf sana ne oluyor ya ..

1-) Ne zaman Division renderlandı dedim ben?

2-) Ne zaman hiç biri konsol üzerinde oynanmadı dedim?

3-) WatchDogsu konsoldaki gibi oynamıycaz. En başlı başında PC de istediğimiz kadar Anti Allising koyabiliyoruz. Bu en basiti. Yani aynı oyun asla olmayacak sen kendini kandırmaya devam et. Ha bu arada Watchdogs 1080p 30 fps olması muhtemel. Kesin değil ama bu.

4-) Multi 64 kişi PC oynandı. Konsol versyonu 32 olacağı bile şüpheli. Bu bile başlı başlına bir limitasyondur ama görmezden gelirsiniz.

5-) MGS 1080 60fps çalışacak. High END pcler 1080p 120hz 1440p 1600p veya surround oynarken. Veya veya 3D yi 1080p 60hz oynarken.

Ama halen daha benim söylemediğim lafları ben söylemişim gibi göstermen bile hayal dünyasında yaşadığını gösterir.

Tek tek cevap ver hadi bakalım bekliyorum 5 dediğime de. Yerse tabi.

Cidden eğlenceli çıktın. Bekliyorum. Yine benim demediğim şeyleri ben demişim gibi lanse edicekmisin merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 15 Haziran 2013; 20:39:59 >

• arkadaşlar siz istediğiniz kadar yırtın bir yerinizi benim elime geçmedikce görmedikce ben kesinlikle inanmıyorum yok görüntüler böyle oyun içi böyle diye.

bunun kazığını ps3 dede xbox 360 da çok büyük yedik.

o yüzden konsollar çıktıktan sonra netliğe kavuşucak benim gözümde.
  • Ne PC oyunculuğu nede konsol oyunculuğu biter. Konsol tarafını seçiyorum. Bozulana kadar bütün oyunları güzel güzel oynuyorsun. Fakir işi. Senelerce makineye para yatırım yapmıyorsun.
  • pc ciler gelmiş gene. kuyruk acısı işte. bi uncharted gelsin pc ye bakarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: bura_Ahmet

pc ciler gelmiş gene. kuyruk acısı işte. bi uncharted gelsin pc ye bakarız

Oha be. Ne alaka?

Bende PS3de vardı PS4 de alıyorum

PSNim Arda82

Uncharted da ki platinum trophylerime bakabilirsin.

Edit : Sony Exclusiveleri efsanedir ve konsollar güzel aletlerdir ama malesef senin gibi olayı saçma yerlere çeken insanlar olduğu sürece muhabbet gereksizce uzuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 15 Haziran 2013; 20:51:19 >
  • en başta sizi anlamak mümkün değil dedim genelleme yaptım onları yani sadece senden değil senin gibiler den bahsettim pc kullanıcıları yani.. sana sadece son da yazdıklarım geçerli ..
    bf4 konsoldada 64 kişi 60 fps buyur haber ..
    BF 4'ün MP Modu Yeni Nesil Konsollarda 64 Kişilik
    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-BF_4un_MP_Modu_Yeni_Nesil_Konsollarda_64_Kisilik-39031.htm
    .. biraz haberleri takip etsen ..
    WatchDogs en iyi konsolda olacak..
    Oyun Haberleri - merlininkazani.com
    "PS4 versiyonu en iyisi olacak"
    http://www.merlininkazani.com/PS4_versiyonu_en_iyisi_olacak-haber-61078p1.html
    .. haberleri var sen hala hayal dünyasındasın .. biraz haberleri takip et olmuyor yavrucuğum .. oyunu yapan şirketden daha mu iyi bileceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: ryu_hayabusa

arkadaşlar siz istediğiniz kadar yırtın bir yerinizi benim elime geçmedikce görmedikce ben kesinlikle inanmıyorum yok görüntüler böyle oyun içi böyle diye.

bunun kazığını ps3 dede xbox 360 da çok büyük yedik.

o yüzden konsollar çıktıktan sonra netliğe kavuşucak benim gözümde.

Malesef durum o.

PS3 de Sony oyunları 1080p 60hz oynayacaksınız demişti. Bir kaç PSN oyunu oynanmıştı.

Sony yi de Microsoft'u da severim ben. Xbox One a uyuz oldum biraz ama yinede Xboxı da PS i de severim. Ama bu firmalar gerçekten bazen insanları çok yanlış yönlendirebiliyorlar.

PS4 grafikleri PS3den çok daha iyi olack zaten ama High END PC ile karşılaştırmak pek sağlıklı değil.

Neyse çıksın bakalım. Yeni nesil konsollardan tek istediğim 1080p 60hz i adam gibi sağlasınlar. Kaç yıldır bunu bekliyorum bir konsoldan. Eğer yine oyunları 30 fps ye kilitleyecekler ise diyecek birşeyim yok.

• quote:

en başta sizi anlamak mümkün değil dedim genelleme yaptım onları yani sadece senden değil senin gibiler den bahsettim pc kullanıcıları yani.. sana sadece son da yazdıklarım geçerli ..
    bf4 konsoldada 64 kişi 60 fps buyur haber ..http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-BF_4un_MP_Modu_Yeni_Nesil_Konsollarda_64_Kisilik-39031.htm .. biraz haberleri takip etsen ..
    WatchDogs en iyi konsolda olacak..http://www.merlininkazani.com/PS4_versiyonu_en_iyisi_olacak-haber-61078p1.html .. haberleri var sen hala hayal dünyasındasın .. biraz haberleri takip et olmuyor yavrucuğum .. oyunu yapan şirketden daha mu iyi bileceksin

Hah ne güzel Allah'a bin şükür 64 kişi ve 60 fps. Ama 1080p mi.. Bunuda öğren. ( ben 1080p 120hz oynayacam o ayrı PCde)

ayrıca WatchDogs olayın senin takıntı olmuş gerçekten. Çok beklersin PC versyonundan daha iyi olacağını PS4 versyonunun.. Zaten haberin altında ki yorum yapan insanlar bile dalga geçmişler haberle..

Dediğim gibi sen böyle her yazana söylenene inanacaksan işimiz var.

Yavrucağımmış.

Klasik argumanları kaybeden adam. Kendi çapında olgun olmaya çalışır büyük göstermeye çalışır kendiniç Yavrucağım yazman bile çok güzel ruh halini gösteriyor şu an.

Komedi gerçekten.

Edit : Bu arada WatchDog makalesinde PS4 versyonunun grafik kalitesi hakkında bir yazı yok. Sen neyin peşindesin anlatsana bana. O makalede nerede yazıyor grafik olarak PS4ün daha iyi olacağı. Bİ gösterirmisin rica ediyorum.

Daha demin kıvırdın zaten bakalım şimdi nasıl kıvıracaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 15 Haziran 2013; 20:57:54 >

• quote:

quote:

Oha be. Ne alaka?

PSNim Arda82

Edit : Sony Exclusiveleri efsanedir ve konsollar güzel aletlerdir ama malesef senin gibi olayı saçma yerlere çeken insanlar olduğu sürece muhabbet gereksizce uzuyor.

daha ilk mesaj attım kendini savunuyorsun iyimisin ?
  • quote:

quote:

quote:

Oha be. Ne alaka?

PSNim Arda82

Kuyruk acısı ve PC savunmak demişsin.

Sen iyimnisin asıl. Gereksiz yorum yapan sensin burada.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Oha be. Ne alaka?

PSNim Arda82

Kuyruk acısı ve PC savunmak demişsin.

Sen iyimnisin asıl. Gereksiz yorum yapan sensin burada.

yav he he

• şöyle bi durum var pc yi kısıtlayan ne ? konsol.

bende 780 var ama re revulations oynuyorum sen düşün konsoldan port.

valla çok iyi hatırlıyorum burda arkadaşın biri ps3 çıkmadan önce kilzone bakıyodu baktım ara videoydu işte grafikler böyle olacak felan diyodu bende tabi tabi dedim kesin öyle olacak.

dediğim gibi alan bi arakdaşımın evine gidicem bakıcam görüntülere adamlar satmak için herşeyi yapıyolar görüyoruz bunuda zaten.

ben bu zaman kadar konsol çıkmadan gösterilen hiçbir oyunun aynı çıktığını görmedim.

ama inşallah bu defa ben yanılıyorumdur.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.