Şimdi Ara

Yeni nesil FPS lerin basit ve rezalet olmasi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya aşırı düz mantıklısınız yada marjinal olmaya çalışıyorsunuz. Bahsedilen eski oyunların çok güzel tek kişilik senaryoları var. Ama Multiplayer'a gelince bu oyunlar gibi belli bir döngü içinde geçiyor. Zamanımızda çıkan oyunlarda insanların daha çok Live sistemlere yönelmesinden dolayı Multiplayer tabanlı çıkıyor + MP içeriğini eski oyunlara göre daha genişleterek. Ayrıca bir sürü çok iyi FPS çıkıyor. Bu ay Deus Ex çıkıcak mesela. O kadar iyi FPS'ci iseniz eski Deus Ex'i bilirsiniz. Yani genel olarak iki tarafında ihtiyaçları karşılanıyor. Önümüzdeki aylar Rage çıkıcak. Sonra Bioshock, Metro filan var. Bunları görmeden düz mantıkla gidiyorsunuz işte. Hayır istek ne sürekli böyle oyunlarmı çıksın? Şuan bir geçiş dönemindeyiz. Yapımcılar konsollar ile PC arasında gidip geliyor, yeni nesil grafikler geliştiriliyor. Çok sevdiğimden demiyorum. Pazar gelişiyor. Oyun Dünya'sı herşeyin alt yapısında olduğu gibi ticaretten oluşuyor. Orjinal bile zar zor kullanan bir toplum ben ne anlatıyorum ki duvara konuşuyorum sanki.

• son dönem fps oyunlarını eleştiren güzel bir yazı.
    burası oyun bölümü.fakat diğer yorumları okumadım çünkü az ilerledikçe bıktıran yorumlar fotolar gördüm. .gidin konu dışında takılın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doğan nihat -- 7 Ağustos 2011; 17:35:15 >
  • 90'ların başından bu zamana kadar oyun oynadım. Yukarıda yeni/eski FPS'lerin bulunduğu resimdeki oyunların neredeyse tamamını oynamış, özellikle "FPS manyağı" bir kişi olarak birkaç yorumda bulunayım:

Şahsen gelip bir Call of Duty ya da Battlefield ile Bioshock, Singularity gibi oyunları aynı kategoride incelemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Birisinde gerçekçilik ön plandadır, ama diğerinin öyle bir kaygısı yoktur. Söz konusu gerçekçilik olduğu zaman yapabilecekleriniz kısıtlıdır, mekan ve çevre etkileşimi, yapay zeka, taktik vs. gibi öğelerle oyunu zenginleştirmekten başka çareniz yoktur. Ancak gerçekçilik içermeyen oyunlarda sınırsız bir hayal gücü katkısı vardır. Bu da oyunlara inanılmaz bir çeşitlilik getirir.

Bazı insanlar gerçekçilik ister, bazıları ise ortam ve evrende çeşitlilik, vs... Şimdiki CoD, BF'den önce eskiden de Deltaforce'lar, Operation Flashpoint'ler vardı. Onlar çok mu farklıydı? Elbette değil. Ama piyasada bulunması gereken türlerdir bunlar da. "Oyun dediğin şöyle olmalı, diğerleri ders alsın" demek, çeşitliliği savunacağım derken farkında olmadan oyunları belli bir kalıba sokmaya çalışmaktır.

Ben açıkçası yıllarca gerek single, gerek online olarak binlerce saat Call of Duty ve Battlefield serisi oynadım. Ama bunların haricinde Half-Life'lara, Bioshock'lara, Unreal'lara, Doom'lara, Quake'lere, Wolfenstein'lara, Hexen'lere, Heretic'lere taptım. İkisinin de yeri ayrıdır, ikisi de bu piyasada olmak zorundadır.

• hiç hardcore modda bc2 oynadın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 7 Ağustos 2011; 21:30:35 >
  • Mesele oyunların kısa olması. Eskiden en az bir hafta en çok bütün bi yaz oyun başında olurduk. Şimdikiler bi oturuşta bitiyor. Ayrıca çoğu modern fps ler leş. En basitinden Duke Nukem Forever.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

Orijinalden alıntı: 1mmEN.s3

quote:

Orijinalden alıntı: trident02

Adam gibi fps lerin hicbirinde bu kadar gercekcilik takintisi yoktur, en mukemmel Fpsler bilim kurgu temali "gercekci" olmayan yaratici olan Fps lerdir

Yeni nesil FPS lerin basit ve rezalet olmasi

half-life serisi, wolfenstein, doom serisi, unreal serisi, shogo, omikron gibi oyunları düşününce adam gayet haklı olur. hatta ilk farcry'ı da ekleyebiliriz. son yıllardaki bioshock, singularity gibi oyunlar da aptal gerçekçi savaş temalı fps'lerden gömlek gömlek üstün oyunlardır.

gerçekci olan ile gerçekci olmayanımı karşılaştırıyorsunuz ? gerçekci olanı beğenmiyorum diyorsanız kusura bakmayın kendi zevkinizden kaynaklanıyordur günümüzdeki battlefield ı ele alırsak sınıfının en iyilerinden birisi atmosferi ortamı çok iyi veriyor . onun dışında günümüzdede gerçekci olmayan oyunlar var stalker metro crysis serisi killzone halo serisi vs vs bunların hepsi birer baş yapıttır şahsen eski oyunlardan çok çok daha zevkli kaliteli ve büyük yapımlardır (zamanına göre karşılaştırsak bile). ancak siz oyuncular 10 yaşınızda iken ilk oynadığınızda deli gibi aldığınız zevki 20 li 30 lu yaşlarda almayı bekliyorsunuz . beklentileriniz oyunlardan kat kat daha hızlı gelişir. bu nedenle 10 yaşındakinizdeki gibi zevk alamazsınız . oyunlara objektif şekilde bakarsanız single player ın neden kısaldığını ve eski oyunlara nazaran daha detaylı çalışmalar olduğunu daha iyi anlarsınız artık bir çok oyun mp için alınıyor .

• herkesin zevkine göre değişir fps budur böyle olur savaş temasında haraket olur beğenmeyen oynmasın. savaşın ortasında adam paso birşeyler arayacak değil ya gittikçe güzelleşiyor fpsler kesinlikle asıl saçma oln healt paketleri toplamak
  • Arkadaşım burayı iyi oku.Senin şikayetinde bulunduğun fps oyunlarının çöküşü değil,senin bilim kurgu türünde oyun bulamaman.Oyunlarda tabiki bir gerçekçi olma çabası olacak.Sonuçta modern savaş temasını işliyorlar.Oyun sektöründe belki de en kolay yoldan yapılan oyun teması modern savaşlardır.Fantastik bilim kurgu ise emek ister fikir ister.Sonuçta o büyülü dünyayı yaratmak bir hayli zor.E geçmişte daha fazla bilim kurgu oyunu vardı şimdi niye yok gibi bir durum da yok.Eskiden de 2. Dünya Savaşı temalı oyunlar bir hayli fazlaydı şimdi de öyle.Bu durumun şikayetinde bulunman yersiz.Fantastik oyunlar öyle her yıl yapılmıyor,yapılamıyor.Çünkü yapımları 2 yıldan az sürmüyor.Bu yüzden sektörde bu kadar az yapım görmemiz gayet doğal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 7 Ağustos 2011; 19:44:02 >
  • herkesin zevkine göre değişir fps budur böyle olur savaş temasında haraket olur beğenmeyen oynmasın. savaşın ortasında adam paso birşeyler arayacak değil ya gittikçe güzelleşiyor fpsler kesinlikle asıl saçma oln healt paketleri toplamak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalaryan

herkesin zevkine göre değişir fps budur böyle olur savaş temasında haraket olur beğenmeyen oynmasın. savaşın ortasında adam paso birşeyler arayacak değil ya gittikçe güzelleşiyor fpsler kesinlikle asıl saçma oln healt paketleri toplamak

aynen özellikle oto save yapan oyunlarda bide healt paketi muhabbeti oldu mu zaten zorlanılan bölümlerde üstüne healt az iken birde otomatik save yaptı mı çatışmaya vs girmekten çok healt paketi bulmaya çalışmak oyundan adam gibi zevk alamamak anlamına geliyor benim görüşüm bu yönde
  • Sonucta oyun oynuyoruz arkadasim. Gercekci dedigin ne kadar gercekci bilmem ama al sana Crysis neredeyse butun bir adada her ayrinti ile etkilesim var ama gercekcilik nereye kadar? Yada tamamen gercekci oldugu idaa edilen flash blaahh bllaahh oyunu var ama nereye kadar gercekci??

Oyun bunlar yani tamamen senin stresini atmak icin gununu iyi vakit gecirerek harcamak icin yapilmis isler yani herseyde de grcekcilik aramak yanlis... Okadar gercekci olsun istiyorsan alacaksin eline bir silah cikacaksin mahallene onune geleni indireceksin !! bak ozaman gercegin dibine nasilda vuruyorsun !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

Arkadaşım burayı iyi oku.Senin şikayetinde bulunduğun fps oyunlarının çöküşü değil,senin bilim kurgu türünde oyun bulamaman.Oyunlarda tabiki bir gerçekçi olma çabası olacak.Sonuçta modern savaş temasını işliyorlar.Oyun sektöründe belki de en kolay yoldan yapılan oyun teması modern savaşlardır.Fantastik bilim kurgu ise emek ister fikir ister.Sonuçta o büyülü dünyayı yaratmak bir hayli zor.E geçmişte daha fazla bilim kurgu oyunu vardı şimdi niye yok gibi bir durum da yok.Eskiden de 2. Dünya Savaşı temalı oyunlar bir hayli fazlaydı şimdi de öyle.Bu durumun şikayetinde bulunman yersiz.Fantastik oyunlar öyle her yıl yapılmıyor,yapılamıyor.Çünkü yapımları 2 yıldan az sürmüyor.Bu yüzden sektörde bu kadar az yapım görmemiz gayet doğal.

Gayet doğru bir noktaya değinmişsin. Altına imzamı atarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Avrim

Vay Bee
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saşha

quote:

Orijinalden alıntı: trident02
    Siz bu konuda ne dusunuyorsunuz arkadaslar?

• Oynama o zaman kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: Avrim

Günümüz FPS'lerinin durumunu çok iyi özetliyor
  • Şu dönemler bence oyuncuğun en berbat dönemleri. Adam gibi oyun az çıkıyor. Çoğu oyuna bakıyorum, birbirinin kopyası plastik grafikler, oynanış desen birbirinin kopyası yine, yaratıcılık 0. Film mi izliyoruz oyun mu oynuyoruz o da belli değil dakka başı cutscene çıkıyor. En berbatı da ilk mesajda söylenilen bekleyince canımızın dolması. Bu modayı çıkaran da nefret ettiğim call of duty serisinin 2. oyunu
  • bkz. yeni nesil ergenlerin fpsleri eleştirerek egolarını tatmin etmesi.

Sağlık barından bahsetmişsiniz bende bir şey söyleyeyim bu konuda. Canımız iyice düşmüşken gidip bir sağlık çantasının üstünden geçip hiç animasyonsuz şekilde canımızı fullemek çok yaratıcı ve gerçekçi değil mi? l4d dek, gibi olsa canımı yesin. ama cod ve bf deki can sistemini şöyle yorumlayıp gerçekçi olduğunu düşünebiliriz. normalde 1-2 mermi yiyen bir insanın zaten sağlık çantasıyla falan savaşı devam ettirmesi olanaksız gibi geliyor bana o zaman cod ve bf de bizee gelen mermiler aslındaçevremizden geçiyor ne bileyim çelik yeleğimiz varsa ona çarpıyordur biz de yoruluyoruzdur dinlenince de savaşa devam edebiliyoruzdur. mesela brother in arms 2 yi oynadım cephe savaşı sistemi vardı düşman askelerini cepheden çıkarmak için 2 şarjör atıyordun sonra yoruluyorlar mıydı bir şey oluyordu çıkıyrlardı cepheden
    eğer çok fazla gerçekçilik istiyorsanız da gidin askere görün bakalım yerden sağlık çantası alıp savaşa devam edebilicek misiniz.
    Bir de emek var. Emeğe de saygınızı belli edin en azından. Eğer yapabiliyorsanız gidin daha iyisini yapın yapamıyorsanız da eleştirin ama işi sınırında bırakın burada kendi kendimize gelin güvey oluyoruz zaten. Eğer bu durumdan çok da rahatsızsanız gidin resmi forumun kapısını çalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozen Grenadier -- 8 Ağustos 2011; 4:29:44 >

• Ben COD oyuncusu olarak gayet memnunum gidişatdan.
    Bahsettiğin oyunların hepsini beğenerek oynadım.

Arada çok fazla fark olduğunu düşünmüyordum.
    Half-Life'da Quake'de üstlerinden geçerdik eşyayı,silahı almak için.
    Bunlarda üstüne gidip yönünüzü ona çevirip tuşa basıyorsunuz.Bu kadar.

Half-Life'da ki melee silahların hareketlerini hatırla,birde MW2'de bıçaklama animasyonunu hatırla.
    Hala eskiyi arıyorsan,kusura bakma ama yalnızsın.3-5 kişi dışında kendi kafanda insan bulamazsın
  • Animasyon-grafiklerden bahsedilmiyor iyi okumamışsınız. Gerçekçi olsun diye, hiç bir yaratıcı öğe olmaması bizim sevmediğimiz nokta. Hiçbir COD oyununda "oha nasıl bir mekan tasarlamışlar" dediğimi hiç hatırlamıyorum. Grafiklerden bahsediyorsak da COD yine sınıfta kalır. Bin yıldır aynı grafikleri önünüze sunuyor. Ayrıca oynanış o kadar basit ki, farenin sol tuşunu bantla, fare kendi kendine bitirir oyunu.

İsteyen istediğini oynar kimseyi bağlamaz. Ama tutup da bana COD serisini, hastası olunacak muhteşem bir oyun gibi göstermeye çalışmayın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.