Şimdi Ara

Yeni Nesil Corolla ve Cevabı Olmayan Sorular Sorunlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
247
Cevap
0
Favori
17.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Nesl 1.4 d4 corolla sahibiyim. Aldığımdan bu yana 9 ay geçti o günden bugüne kadar yaşadığım olayları en ufak ayrıntısına kadar yazacağım. Çünkü ben buaradan toyotayı ve özellikle yeni corollayı eleştirdiğim için anlayamadığım bir biçimde tuhaf, komik ve şaşırtıcı tepkilere maruz kalıyorum. Halbuki bana o tepkileri veren kişilerin bazılarında bu yeni kasa corolla bile yok. Her neyse ben yaşadığım ve gördüğüm her şeyi maddeler halinde yazmaya başlıyorum. Unutmayın tekrar söylüyorum benim bu yazdıklarım YENİ COROLLA'nin hataları ve eksiklikleri VE TOYOTA SERVİSLERİNİN BİLGİSİZLİĞİ, VURDUMDUYMAZLIĞI ve ÖNEMSEMEMELERİ üzerinedir. Saygılarımla

İÇ İŞÇİLK, KALİTE ve ARACIN FİZİKİ YAPISI

Madde 1: Yeni corollanın iç kısımda arka camın olduğu bölümü kast ediyorum tamamen plastik ve ses yapıyor dişli asfaltlarda bundan bir önceki kasa corollada plastik değildi teknik ismini bilmiyorum ama kumaş diyelim. BU BİR MALİYET VE KALİTE DÜŞÜRMEDİR PLASTİK AKSAMIN KONULMASI.

Madde 2: Ön göğüsden gelen ve yetkili servisde yapılmasına rağmen bir türlü kesilmeyen sesler. Yine bir öneceki Corollada böyle bir durum söz konusu değildi ki benim bir önceki corollam 105.000 km deydi.

Madde 3: Cam silecklerin olduğu kısımda oluşan gölcük. Burada kesinlikle bir hesaplama ve dizayn hatası var.

Madde 4: Kış aylarında arka cam rezistansını çalıştırdığımda buhuyu çözüyor fakat rezistanst devrede olduğu halde tekarar buhu yapıyor. Buradada bir anormallik var ki bu sadece benim yaşadığım bir şey değil daha önce forumda bir kaç kişiden aynı şikayeti okumuşdum.

Madde 5: Artık bu bir klasik oldu corolla dizel için depodan gelen çalkalanma sesi. Ne servisin umurunda nede bizlerin hiç kimsede demiyorku arkadaş bu ne iş diye ben ilk defa corolladanın bu versiyonunda şahit oldum böyle bir şeye eeee tabi Toyota ne yapsın tutup okadar aracı germi çağırsın depoyu değiştirmek için değilmi arkladaşlar ? varsın ses olsun değilmi ne zararı var hem buda bir ilk başka hiçbir marka ve modelde ben böyle bir şeye şahit olmadım :)

Madde 6: Bu belki çok küçük bir ayrıntı olarak gelebilir sizlere ama ben bir sigara tiryakisi olarak o küllüğün hali nedir öyle ya ben o küllüğe nasıl sigaramı söndüreceğim bir bilenvarsa açıklasın lütfen.

Madde 7: Yine bir hesaplama ve yanlış konumlandırma hatası emniyet kemeri yolcu tarafı arka tarafa çarpıyor sürekli ses yapıyor şöför tarafındakide öyle ama mecburen taktığımız için orada ses problemi yok. Ben okadar marka araca bindim ve hiç birinde böyle bir şeye şahit olmadım.

Madde 8: Tek bir soru benzinlide bej döşeme var dizelde neden yok ? Cevaplayın bakalım mantıklı bir şekilde.

MOTOR VE DİĞER HERŞEY

Madde 1: Fren kaliperlerinin hatalı üretilmesi. Arabayı aldım 3 hafta sonraydı yanlış hatırlamıyorsam ilk kez servisle tanışmış oldum. Arka fren kaliperleri ses yapıyordu garantiden değişti. 0 araba alıyorsun ve 3 hafta sonra parça değişiyor.

Madde 2: Frenlerin temizlenmesine karşın hemde 1'den fazla cayır cayır ötmesi ben arabamı şehir içinde özellikle mahallede sürmeye utanıyorum duyan dönüp bakıyor çünkü bu ses nerden geliyor diye. Benim eski corollamda (2003 model 1.6 sol) yahu arkadaş 1 kere bile frenler ötmezmi yok ötmedi. Arkadaşlar artık bu ötme yüzünden servise gitmeyi bıraktım öterse ötsün diyorum çünkü servise gidiyorum temizledikjlerini felan söylüyorlar bir gün ses yok ertesi gün devam. Oturduğum ve aracı sürdüğüm yerler taş toprak pis yerler olsa anlayacağım ama yok arkadaş hafta içi arabayı kullanmıyorum zaten işe servisle gidiyorum zaten oturduğum yerde bir problem yok ama ben bu ötmenin üstesinden gelemedim. Toyota şunu diyor bence arkadaş bu arabanın frenlerinde bir üretim hatası var ama bu hata sizin ve aracın güvenliğini tehlikeye sokmaz siz böyle binin diyor resmen.

Madde 3: Yine klasikleşmiş bişey ben ömrümde ilk defa bu araba için duydum yokuşta kalkış problemini benimde 2 defa başıma geldi ve yanımdaki arkadaşa rezil oldum aman allahım one pis bir koku arkadaş dediki yakında baskı balatayı eline alırsın. Benimde ona cevabım şu oldu yahu kardeş ben 1993 den beri arabanın üzerindeyim şehirler arası gece gündüz gitmediğim yer kalmadı neredeyse binmediğimde araba kalmadı ama ilk defa bu araba karşılaşıyorum böyle bir şeyle ve arkadaşlar siz si,z olun bu aracı mümkün olduğunca rampa yerelere park etmeyin baskı balatayı alacaz elimize bu gidişle çünkü.....

Madde 4: Benim için yine klasikleşmiş bir olay "Direksiyon Mafsalı" eminim yeni kasa corolla sahibi olan bir çok arkadaşın arabasında bu problem var kimi fark etmiştir kimside daha farkında değildir. Farkında değildir diyorum çünkü geçen hafta antepteydim ilaç mümessili bir arkadaşım onada şirket yeni corolla dizel class vermiş geçtimki direksiyona aynı problem ondada var ve o farkında değil ben gösterince anladı. Gelelim olaya arkadaşlar bu direksiyon mafsalı için ben diyeyim 5 siz deyin 7 kere servise gittim ilk 3 gidişim aynı servis ve 4. gidişimde bana hak verdiler servise aldılar servisde direksiyon mafsalını yağladıklarını ve sıkıştırdıklarını söylediler ama 3 gün içinde eski haline döndü. Sonra ankaradaki diğer bir servise götürdüm oradada direksiyon mafsalının değişmesinin gerktiğini söylediler ve parçayı değiştirdiler. Daha durun bitmedi nemi oldu 1 hafta sonra yine aynı ses aynı boşluk tekrar gittim bu seferde dedilerki aracın rot ayrı bozuk rot ayrını yapacaz dediler iyi yapın dedim ve arabayı yaptıklarından sonra teslim alıp antebe yola çıktım birde ne göreyim arabanın direksiyonu düz yolda 15-20 derece sola dönük halde gidiyorum ve aynı şey yine var. Evet arkadaşlar busefede hem aynı boşluk ve ses devam ederken birde yamuk bir direksiyonun sahibi oldum :) Bunu yapanda kendisiyle çok övünen Ankaradaki TOYAN Servisi.

Madde 5: Lastiklerim çok iyi bir durumda olmasına rağmen 50 giderken bile ani bir fren yaptığımda hemen ABS giriyor devreye (bu arada hemen belirteyim zemin kuru normal şehir içi asfaltı) artık bunu kendime dert etmiyorum çünkü bıktım servise gidip gelmekten.

Madde 6: Benzinliye xenon koyuyorsun disele yok neymiş efendim maliyetler artıyormuş yav kardeşim ne maliyetinden bahsediyorsun sen Toyota fabrikasına araç üretiminde xenon farın ne maliyeti olacak ben gittim 550 ye taktırdım. Bu fiyat içinde satanın karı bana satanın aldığı kişinin karı yani disbiritörün sonra disbiritörün ketirtirdiği yerden satan adamın karı yani uzun lafın kısası adım gibi eminim bizim para ile bunun toyotaya maliyeti araba başına bütün parçalarıyla 50 milyonu geçerse nağmerdim.

Madde 7: Toyota teknolojisiyle övünür peki sorarım sizlere neden vites geçişleri bir örneğin bir honda gibi değil kağnı gibi geçiyor ? Neden ?

Madde 8: Ben bu araçda Brake Asist denen zımbırtının oldğuğuna kesinlikle inanmıyorum. Madem Brake Asist ayrı bir özellik her arabada bulunmuyor neden BA diye aynı ESP de olduğu bir uyarı lambası yok devreye girdiğinde yansın şimdi bazılarınız bana diyebilirki kardeşim EBD'ninde uyarı lambası yok ozaman onadamı inanmayacaksın bende ozaman şöyle bir cevap veririm yeni nesil tüm araçlarda ABS ve EBD birlikte çalışıyor yani iki sistem bir arada ondan yok. ve ayriyetende zaten 40-50 arasında giden bir arabada ABS devreye giriyorsa zaten benim için BA diye bir olay yok.

Aklıma gelen şimdilik bunlar arkadaşlar evet bu yazdıklarımın hangisine bazılarınız hatta toyotanın kendisi bile itiraz edecekmi çok merak ediyorum. Saygılar.

• Dostum gerçekten başına gelenler için üzüldüm,hepsinde haklısın çünkü insan bir çuval para verip özenerek sıfır araba alıyor ama sonuçta insan aldığına pişman oluyor.Yani diyecek laf bulamıyorum,keşke almadan eşten dosttan iyice araştırsaydın.Yeni kasalarda çok sorunlar çıkabiliyor.Toyota kalitesi buysa hapı yuttuk
  • Arkadaşım inan cevabına çok memnun oldum hemen sebebinide söyliyeyim buaraya yazdıklarıma katılırsın katılmazsın ama edeplice yorum yapar geçersin veya sadece okursun yorum yapmadan geçersin aramızda öyle insanlar varki adamalar TOYOTA markasının sanki maaşlı elemanlarıymış gibi toz kondurmuyorlar. Arkadaşlar yukarıda saydığım şeylerin içinde en ufak bir abartı yoktur ve saydıklarımın bir çoğu ya başınızda vardır yada gelecektir hiç merak etmeyin. Elimizdeki mal bu yapacak bişey dünyanın parasını verdik yeni kasanın büyüsüne kapılıp ben bu açık yüreklilikle itiraf ediyorum bu aralar çok yoğunum ama ilk fırsatta tekrar gidecem servise bu yazdıklarımın arasında 0 hata elde edene kadar bıkmadan usanmadan gidecem servise o servislerin ben burnundan getirecem. Getirmezsem nağmerdim. TOYOTA kalitesiymiş vay anam vay görecez bakalım kalitesini.
  • Arkadaşım sorunlarını okudum. Ve ara ara forum'da sorunlarına yer verdikçe okuyorum ve senin adına gerçekten üzüldüm. O kadar para veriyorsun ve bu sorunlar ile karşılaşıyorsun. En baz modeli 35 bin lira'dan başlayan bir araba. Evet araba kasa olarak güzel ama böyle sorunlarının olması üzücü. Bir de bazı donanımların benzinli Elegant'da olup dizel Elegant'da olmaması ise ayrıca ilginç bir durum. Dizel'in ne ayrıcalığı var ki? Yani dizel diye cc olamazmı? Şahsen benim Toyota Corolla arabam yok ama show room'da gidip hemen hemen her yerini inceledim diyebilirim. Bir önce ki kasa da olan bazı güzellikler bu kasa da muhalesef yok gibi. En basiti tek dokunuşlu açılır otomatik dört cam gibi. Servisin rot ayarını yapıp direksiyonu kaçık olarak takması ise ayrıca can sıkıcı bir durum.
    İnşallah tüm sıkıntıların ve sorunların bir an önce çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 23 Nisan 2008; 19:56:20 >
  • İnşallah
  • desenizya gelen gideni aratır diye
  • DARILMACA KIZMACA YOK. Okudum ve çok üzüldüm.....Bu arabalar ithal geldi. Adapazarı malı degil. Bazı fransız ithal arabalarda oldugu gibi tüketici hakları çok ayrıntılı ve kapsamlı oldugu için için Avrupa da satılmaya korkulan arabalr bize yollanmış olabilirmi ?.....Bu olay TOYOTA da yapılırmı yapılmazmı bilemem...Ama bu arabalar ithal geldi...iyi biliyorum.. GELDİGİ FABRİKADA BİZİM İÇİN ÖZELLİKLE .SEÇİLMİŞ OLABİLİRMİ ? OLAMAZMI ? ZAMANLA ANLARIZ....Buda bir görüştür.... Arabanın üzerine düşen piyano reklamlarına kanıp bazı arabaları alanlar servislerle akraba oldular...Hatırlayınız...Fransız arabasıydı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Nisan 2008; 22:15:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok canım neden darılayım olabilir tabiki olursada hiç şaşırmam burası Türkiye.
  • aya027 kardeşim yahuu ne dert ediyorsun! hammurabinin kanunları gibi sıkıntılarını sıralamışsın ! yani kendin çalıpkendin oynamışsın çünkü toyota forumunun fosilleşmiş isimleri vardır ve bu isimler toyotanın olumsuzluklarını görmezden gelir ve toyotayı eleştirenleride FAKE'ler!Aracınızda yaşadıklarınız tabiiki üzücü ama bardağın dolu tarafını görmek lazım.kazasız günlerde kullanmanız dileğiyle
  • Aslında dediğin çok doğru ama yazınca insan rahatlıyor ve ayrıca insanlar bilgilensin bugün benim başıma yarın sizlerin burası sonuç da bilgi paylaşım sitesi olduğuna göre değilmi ama ?
  • Merhabalar,
    Gerçekten ben de bu yaşadıklarınıza çok üzüldüm... Ben de yeni corolla hathback diye tabir edilen auris aldım. Yaklaşık 1250 km yaptım şimdiye kadar. Bizim araçta bu sorunlar bulunmuyor. Yada en azından şimdilik yok
    Dilerim Toyota bizi mahçup etmez, sıkıntılarınızdan en kısa sürede kurtulursunuz.
    Saygılar,
  • söylediğin sorunların en az yarısı var bende. çok soğuk bir havada arkadan öyle sesler çıktı ki cam düşüyor sandım. bazen az da olsa tıkırtı duyuyorum. frenlerimden 1 aydır ses gelmiyordu şimdi hafiften başladı. servise hiç göstermedim. göğüs tıkırtım yok. çalkalanma sesi rahatsız etmemekle beraber var. yokuş problemi yokuşda fazla işim olmadığı için yok. balata kokusu duymadım hiç. ama denedim devirli kalkmak gerekiyor yoksa araba isteksiz. açık renk döşeme arabayı üst sınıf gösteriyor. çok istemiştim hatta benzinli modeli tercih edecektim. ama çabuk kirlenmesi beni vaz geçirdi çünkü arabanın arkasını ufaklık kullanıyor koyu renk doğru tercih olmuş birkaç kez ispat edildi. buna eklemek istediğim klima dış ısı yüksek olduğunda iç havalandırmaya kendiliğinden geçiyor. asla duman ve toz olmadında kullanmadığım bir özellik ve tercihim olmadan geçmesi rahatsız edici. ayrıca iç kapı kolları geride kapı tam açık olduğunda özellikle bayanlar için sıkıntı oluyor çok uzakta kalıyor. koltuklar yeterince konforlu değil. bundan önceki aracım 2004 marea idi. koltuklar hariç her yönüyle corolla daha iyi bir araç. viteslere gelince yorumuna katılmıyorum bence iyi. ben aracımdan genel olarak memnunum. ama zamanın ne göstereceği belli olmaz. senin yazdıkların tedirgin etmiyo desem yalan olur. artık arabama daha paronayak biniyorum. sürekli bi tıkırtı bi ses çıkacakmış endişesi başladı. bu yüzden foruma ara vermeyi düşünüyorum inan. çünkü keyif alamamaya başladım aracımdan. ayrıca şunu da söylemek istiyorun aya27 kardeşim: bu forumda sana öyle yada böyle cevap veren kişiler senin yazılarını okuyan yegane kişilerdir. tüm türkiyeye yayın yapmıyoruz. forum kullanıcıları belli. bu yüzden agrasif tavırlarından vazgeç haklı olsan dahi. senin sıkıntılarını okuyoruz form açıyorsun bakıyoruz, bak cevap da veriyoruz yanındayız yada değiliz diyoruz. biraz daha sakin olmanı diliyorum. saygılar.

• hocam başınıza gelenler çok üzücü,ve toyotaya hiç yakışmıyor..eski iki farklı kasa toyotaya sahip olmuş ve çok da memnun kalmış bir aile olarak imzamdaki aracı almadan önce yine toyota bayiine gittik geçen sene ..yeni kasa corollanın elegant d4d modelini almayı düşünüyorduk test sürüşüne çıktık..test aracındaki ön konsoldan gelen inanılmaz tıkırtılar,amortisörlerin performansından rahatsız olmamız,25 yıllık ehliyet sahibi babamın arabayı yokuşta kaldırmakta gerçek anlamda zorluk çekmesi ve motorunun beklediğimiz kadar canlı olmaması nedenleriyle toyota sevdamızdan vazgeçmek zorunda kaldık..2 saat sonra kadar da imzamdaki aracı test edip onu aldık..benim anlamadığım toyota gibi bi marka daha önceki corollaların kalitesi ortadayken nasıl böyle bazı sorunları olan aracı satışa çıkardı..ben algılayamıyorum bu mantığı..
  • Ayda yaklaşık 5000 - 6000 km yol yapan birisi olarak arabamı değiştirirken acaba Corolla'ya mı tercih etsem diye düşünüyordum ama anlattıklarınızdan sonra bundan kesin olarak vazgeçtim. Focus'tan ufak tefek şikayetlerim olmasına rağmen anlatılanları okuduktan sonra arabamı daha çok sevdim. Hele yeni Focus'u da gördükten sonra.
    Not : Yıl 1996, son gelen Japon Corolla'lardan almış ve çok ciddi problemler yaşayıp satmıştık. Servisin ( Toyan ) vurdumduymazlığı ise en büyük sıkıntı idi. O dönem genel müdürlüğü arayıp şikayet etmiştik. Arabayı sattıktan sonra bile aramaya devam etmişlerdi. Ben akıllanmamışım demek ki, sayenizde gerçeği tekrar gördüm. Genel müdürlüğe şikayet konusunu bir düşünün bence..
  • oldulça üzücü sıkıntılar aya arkadaş
  • firsttrue arkadaşımızın dediği gibi toyota genel müdürlüğüne şikayet edin. Sonuç alamazsanız üşenmeyin dava açın. Yeni bir arabada bu kadar sorun olması kesinlikle normal değil.
  • Bu forumda yeni Toyota Corolla ile ilgili o kadar cok sikayet var ki anlatamam. Acaba neden Sikayetvar.com sitesinde bu sikayetleri goremiyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 24 Nisan 2008; 14:32:45 >
  • Şikayetvar sitesine yazılan problemler çok daha can alıcı problemlerde ondan.
  • aya

sana brake asist hakkinda bir denme yapmani tavsiye edicem

boş bir alanda 50 -60 km gibi sürat ile freni kökle ve bir nasi durduguna bak

birde yine ayni sürat ile once sert ama koklemeden abs girmeyecek sekilde bas dozaji arttir. sonra iyice yavaslarken kokle ve birakma nasi durduguna bak
  • Öncelikle geçmiş olsun diyor ve ne kadar üzüldüğümü sizinle paylaşmak istiyorum aya027. Daha sonra size teşekkürlerimi belirtmek istiyorum. sebebi nedir bilmem ama sizinde deiğiniz gibi forumda eger arabanın problemi ile ilgili bişey yazılınca insanlar resmen sizi suçlu ilan ediyor. Yok efendim arabayı kullanmayı biliyomusun da felan filan. okudugum kadarıyla aynı hakaretler toyota müşteri hizmetleri tarafından da yapılıyormuş. forumda okumuştum bir arkadas yolda kalmış sorununu telefonda toyota görevlisine anlatmış, arkadaşa acemi muamelesi yapmışlar hatanın arkadaştan kaynaklandığı felan filan. Forumda aynı şeyleri o kadar çok okuduk ki artık bu sorunların var olmadıgını kimse idda etmesin belki kendi araclarında yoktur ama olmayacagı anlamanınada gelmez. yeni bir model oldugu için eksikleri var maalesef inşallah ileriki dönemde hallolur ve daha az hatalı üretimler yaparlar. hiç hatasız demiyorum çünkü ölçme ve değerlendirme biliminde bir yasa vardır hiç hatasız bir ölçme yoktur. Ama hata payı düştükçe güvenirlik artar. :) farklı bi dala geçtim ama bu durumu çok iyi ifade ediyor. Son olarak şunu eklemek istiyorum. Kendi adıma size çok teşekkür ederim çünkü tepkiler geleceğini bile bile acık yüreklilikle bu bilgileri bizimle paylaştınız ben corolla almayı düşünüyordum son zamanlarda vazgeçtim forumdaki ve çevremdeki olayları öğrendikten sonra. İnanın ben ve benim gibi birçok arkadaş bu tarafsız bilgilerden faydalanıyoruz. Hiç kimse zor bela biriktirdiği 40- 50 milyarı veripte bu tip problemlerle karşılaşmak istemez. Sizi destekliyorum ve umarım problemleriniz hallolurda gönül rahatlığı ile kazasız belasız yolculuklar geçirirsiniz. İyi günler....

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.