Şimdi Ara

Yeni Mondeo Testi (CARVISER)---OTOMOBİL DÜNYAM(Eren Tekin) TESTİ EKLENDİ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
4.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Liftback'in profilden görünüşü sedana göre daha iyi bence.
  • Carviser, otomobil dünyam falan hikaye.. Otopark Türkiye'nin tek onaylanmış otomobil kanalı. Neden vermiyolar şu araçları ilginç. Bu araç hakkındaki asıl bilgileri o site daha sağlıklı verecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMW'nin tüketimi ne alemde bu sınıfta??

1.6 motor çok yakıyor mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

Ölü doğmuş bu yakıt tüketimiyle. Aynı koşullarda Passat 6-7 litre tüketirken bu 10 lt tüketiyor. Insignia bile makyajdan sonra yakıt tüketimine çeki düzen verdi. Bu motor maalesef ülkemizde araç alırken bir numaralı kriter olan yakıt kısmında kesinlikle sınıfta kalıyor.

Ya birakin su Passat az yakiyor muhabbetini.Antalya,sıkısık olmayan trafik,1.4 tsi passat dsg 8.9 litre tuketim var.

E iyi de adam araba ile İstanbul'dan Sapanca'ya gidiyor. 160km ortalaması 10litrenin üstünde? İstanbul'dan çıktığında bu değer 14litre imiş.. Ki yine yoğun trafik değil..

14lt nere 9lt nere..?

6-7lt nere.. 10.5lt nere?

Araç 2 ton falan olsa gam yeem.. D sınıfı D sınıfı diye dile dolanan araç 1.5ton.. Üstelik videodaki aracın jantları da öyle 18-19inç falan değil..

1.4 TSI motorlu Passat her halükarda bu araçtan çok çook daha az yakıyor.. Aradaki fark %30a yakın bu da LPG takılmış kadar neredeyse..

• quote:

Orijinalden alıntı: Vengace

14litre imkansiz yahu deposunda delik felan olmasin?

Saka bi yana ulkemizde 1 numarali kriter yakit
    İnsignianin tutulmama nedeni de yakitiydi adam ettiler bu sene umarim ford erken davranir hatasini duzeltir yoksa sadece bakmalik araclar listesine eklenir

Yüksek yakıt fiyatları bel büküyor. Katılıyorum. İlk kriter genelde yakıt tüketimi.

Tam 14 litre benzin.

Bence 14 litre yakan bir aracı Türkiye pazarına sunmakla Forda olan güven sarsılır.
  • Eren Tekin de performans ağırlıklı kullanımda 9.2 lt diyor. Hangisine inanalim simdi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Ölü doğmuş bu yakıt tüketimiyle. Aynı koşullarda Passat 6-7 litre tüketirken bu 10 lt tüketiyor. Insignia bile makyajdan sonra yakıt tüketimine çeki düzen verdi. Bu motor maalesef ülkemizde araç alırken bir numaralı kriter olan yakıt kısmında kesinlikle sınıfta kalıyor.

6-7 litre ?

1.5 tonluk D-segment bir benzinli aracın şehir içi trafiğinde gerçekten 6 litre yakabileceğine inanıyor musunuz ?

Arkadaşımın Passat 1.4TSI DSG aracı şehir içini geçtim, şehirler arası yolda 7 litre yakıyor. 110-120 km hız ile elde ettiği değer bu ?

D sınıfı olması ağırlık noktasında yakıt tüketimi için etken değil mi? 1.5 ton dediğiniz araç pek çok C sınıfı araç 1200-1400kg bandında.. öyle ahım şahım bir ağırlık değil (Kendi aracım boş ağırlık 1600kg)

Siz Passat ile şehir dışında 7litre yakmışsınız.. Bu adam aracı İstanbul'dan Sapanca'ya getirmiş.. Sadece İstanbuldan çıkana kadar hafif trafik varmış.. Bunun hakkı 10.5lt mi olalı idi?

Ki şehir dışına çıkarken de 14lt olduğunu söylüyor.. Bana bir Passat sahibi gösterin.. İstanbuldaki evinden çıksın.. Gişeleri geçtikten sonra normal trafikte 14lt görsün..

Ben duymadım.. Görmedim..

• Otoparka da verseydiniz bitane de test gorseydik Ah ulan otosan kimlere arac veriyosun.
  • Bagaj hacmi konusunu netleştirelim :

Tam boy stepne ile 429lt, İnce stepne ile 550 lt. civarı bagaj var. Bu araç İngiltere ve Almanya'da ince stepne ile satılıyor, zaten kalın stepne devri çoktan kapandı.

Fakat Otosan öylesine kepaze bir distribütör ki bagaj hacminin çok önemli bir olay olduğu TR'ye kalın stepneli Mondeo getiriyor. Yaptığı tek kepazelik bu da değil. Bu aracın 1.5 EB manuel seçeneği var ama anlaşılan Otosan onu da getirmiyor. Üstelik daha uygun fiyatla satılabilecek Style'dan daha alt donanım paketleri de var ama onlar da ortalıkta yok.

Daha devam edeyim mi ? Avrupa'da 18", 19" bir sürü jant seçeneği var ama burada gördüğümüz kadarı ile 17" üzeri yok.

Peki doğuş diğer tarafta ne yapıyor. 1.6 dizel motor üretmeyi planlamayan VW'ye bastırıp 1.6TDI ürettitriyor. Passat 1.6TDI'ye DSG koymayı düşünmeyen VW'ye bastırıp DSG koydurtuyor.

Doğuş olmayan motor şanzıman seçeneklerini ürettirtip, getiriyor. Otosan ise hali hazırda üretilen motor + şanzıman seçeneklerini TR'ye getirmiyor. Mondeo, Otosan gibi bir distribütöre rağmen gene de iyi satılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

quote:

Ya birakin su Passat az yakiyor muhabbetini.Antalya,sıkısık olmayan trafik,1.4 tsi passat dsg 8.9 litre tuketim var.

E iyi de adam araba ile İstanbul'dan Sapanca'ya gidiyor. 160km ortalaması 10litrenin üstünde? İstanbul'dan çıktığında bu değer 14litre imiş.. Ki yine yoğun trafik değil..

14lt nere 9lt nere..?

Araç 2 ton falan olsa gam yeem.. D sınıfı D sınıfı diye dile dolanan araç 1.5ton.. Üstelik videodaki aracın jantları da öyle 18-19inç falan değil..

1.4 TSI motorlu Passat her halükarda bu araçtan çok çook daha az yakıyor.. Aradaki fark %30a yakın bu da LPG takılmış kadar neredeyse..

daha iyi söylenemezdi...

• Aydoğan* kullanıcısına yanıt
    Turkiye sartlarinda kimse binmez kolay kolay

5serisi bu kadar yakamiyor ford motoru pek onemsemiyor malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Eren Tekin testinde bagaj hacmine 550 lt diyor. 2 kez dinledim emin olmak için. Belki bizede bu şekilde gelir?

• HyperXCrossfire kullanıcısına yanıt
    oto park 'ın otomobil dünyam gibi olabilmesi için çok ekmek yemesi gerek.
  • Eren Tekin çok sağlam üfürüyor. Öncelikle bagaj hacmi 420 litre 520 değil. Aracın şehiriçi fabrika verisi 8.7 litre, adam performanslı kullanımda 9 yaktırmış. Forumu da anlamıyorum passat 6 litre şehiriçi veri diyor 10 litreden aşağı yakmaz diyorlar, mondeo 8.7 diyor maksimum 9 yakar diyorlar.

Kimse kusura bakmasın D sınıfı otomatik olmadan olmaz 12-13 litre yakan aracın satması mümkün değil. Ford Türkiye pazarını umursamıyor kesinlikle, en cahil satış temsilcisi bile bu motor seçeneklerinin satmayacağını bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 15 Şubat 2015; 23:38:01 >
  • otomobil dünyam geldi diyecektim bende, şimdi izledim videonun sonunda mondeo alanlara istanbul parkta güvenli sürüş eğitimi hediye edeceklerini anlatıyorlar
  • mondeo broşüründen alıntı.. bagaj işi biraz karışık...

yakıt tüketim değerleri...

• Heyecanla Mondeo bekleyenler hayal kırıklığına uğradı.Türkiye şartlarında bu araçta çok iş yapamayacak.İnsignia bile makyajlı haliyle ve düşürülmüş yakıt tüketimine nazaran çok yavaş satıyorsa buda çok farklı olmayacak maalesef.Araç gelmeden çok abartmamak gerekiyormuş bunuda öğrenmiş olduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

quote:

14lt nere 9lt nere..?

Adam performansli kullanim diyor.Bu bahsettigim neredeyse asiri sakin kullanilmakta.Uzun yolda 7.5 lt civari yakiyor asiri sakin kullanimla bile

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Liftback'in profilden görünüşü sedana göre daha iyi bence.

Bence de
  • Ekskalibur kullanıcısına yanıt
    +1.
    İtiraf edeyim..İlk haberleri aldığımda efsane araç olabilir demiştim,bu konuda yanılmışım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.