Şimdi Ara

YENİ MONDEO 1.6 TDCİ TİTANİUM 2015 İNCELEME VE MONDEO SEVERLER KULUBÜ (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.933
Cevap
35
Favori
194.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: simsek07

Cevap yazmaya gerek olmamakla birlikte, (eski ford kullanıcıları bilirler) eski modellerde ön kaputu açmak için önde bulunan ford logosunu çevirerek anahtar deliğine ulaşıyorsunuz,
    anahtarlığın içinde bulduğunuz hazine ile kaputu açıyorsunuz, yalnız kaputu anahtarla açmak için bir algoritmayı takip etmeniz gerekiyor, önce sola, sonra sağa gibi. Bundan dolayı o anahtar hep anahtarlığın içinde kalmak zorundaydı.

Eski ford kullanıcılarının tamamı bu saçmalığı bilir. Neyse ki Mondeo'da bu durum terk edilmiş.

Sanırım siz gerçekten yenisiniz

https://eksisozluk.com/ford-focusun-kaputu-nasil-acilir--825506

Sayın simsek07 ;
    bu kadar yazı yazana kadar dedigim işlemi yapsaydınız içinde anahtarın kodu olan kuçük bir Sticker oldugunu görecektiniz .İki kapakçıgın opüşmemesinin nedeni bu ,espiri olsun yazışalım diye soru sorduk olayı nerelere taşıdınız

Bunu niye içine koymuşlar onada anlam veremedim, anahtarı kaybedince koda nereden ulaşacam ikinci anahtara uzaksam ,hiç olmassa aracın gizli bir yerine koyun falan de.
    Bu arada fucus 1 le ilk münasebetim 2002 ,focus 2 le 2005

• ODAKLAN kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç sinir olma makyajın gelmesi 2017 den önce olmaz,ayrıca kolay kolay şuan sahibi olduğumuz Yavrudan daha güzel bişey yapamazlar Şu fotoyu göründe içiniz biraz rahatlasın ,yakınlarda bir sunumda kullanılmış
     YENİ MONDEO 1.6 TDCİ TİTANİUM 2015 İNCELEME VE MONDEO SEVERLER KULUBÜ

• realson R kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz şeylerin hepsi test edilebilir,ford amca eksik gördüğü şeyleri ve şikayetleri dikkate alarak tüm markalarda olduğu gibi günceli test ediyor

Yalnız anahtarın kodu olan "küçük" sticker, Otokoç tarafından bana verilen yedek anahtara daha mantıklı bir şekilde iliştirilmişti.
     YENİ MONDEO 1.6 TDCİ TİTANİUM 2015 İNCELEME VE MONDEO SEVERLER KULUBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek07 -- 22 Ağustos 2015; 9:23:00 >

• Düşünenler icraata geçer belki
     YENİ MONDEO 1.6 TDCİ TİTANİUM 2015 İNCELEME VE MONDEO SEVERLER KULUBÜ YENİ MONDEO 1.6 TDCİ TİTANİUM 2015 İNCELEME VE MONDEO SEVERLER KULUBÜ YENİ MONDEO 1.6 TDCİ TİTANİUM 2015 İNCELEME VE MONDEO SEVERLER KULUBÜ YENİ MONDEO 1.6 TDCİ TİTANİUM 2015 İNCELEME VE MONDEO SEVERLER KULUBÜ YENİ MONDEO 1.6 TDCİ TİTANİUM 2015 İNCELEME VE MONDEO SEVERLER KULUBÜ

• Arkadaslar merhaba biz de kismetse 2 adet mondeo 1.6 dizel style paket alacağız anlaşmamızı yaptık. Bu araçlarda karar kılana kadar c sınıfı jetta, focus, corolla d sınıfı olarak passat gibi araçlara baktık sonucunda bunda karar kıldık. Araç başi 87.500 fiyat aldık. Buna plaka, ruhsat, tescil vs. Gibi seyler bir de arka park sensoru dahil. Benim gordugum kadariyla titanium ile arasinda 10.000 tl gibi bir fark var. Baslica farklari ise akıllı park asistanı, navigasyon, katlanır ayna, anahtarsız calistirma, jantin 16 yerine 17" olması ve koltuk ısıtma tercih meselesi biz 2 adet araç alacağımız icin style olanı tercih ettik. Bence cok buyuk bir fark yok gibi geldi. Sahsi olarak navigasyon binde bir de olsa kullanmam onun haricinde benlik bir fark yok. Bu arada inceleyen arkadaslara yada iki arac arasinda kalan arkadaslara soylemek istedigim mondeo'nun d sınıfı style ile baslatması mantıklı olmus passat trendline'a baktik d sınıfına gore bos bir arac. Style donanim paketinin karsiligi comfortline olabilir. Biz de zaten tdi manuel comfortline passat bakmistik ama suresinin gecikmesi ve tasarim olarak bize mondeo'nun daha cazip gelmesi tercihimizi bu arabadan yana kullanmamiza sebebiyet verdi. Bu arada passat comfortline'in 103000 tlye gelmesi ve 3 4 ay sonraya teslimati atmasi da tercihimizde etkili oldu. Alan ve alacak olan arkadaslara Allah kazasiz belasiz binmeyi nasip etsin. Bu arada passat'i kotulemiyorum o da guzel arac sonucta ford da vw birer araba markasi benim gozumde daha fazlasi degil. Sebeplerimi ve kiyaslamalarimi ikisini de alici gozuyle baktigim sekilde aktardim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sn. Selcukhtb, hayirli olsun Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin. Renk olarak kar beyaz mi tercih ettiniz? Araclari ne zaman teslim alacaksiniz? Hangi bayiden aldiniz? Tekrar hayirli olsun.

Orijinalden alıntı: selcukhtb

Arkadaslar merhaba biz de kismetse 2 adet mondeo 1.6 dizel style paket alacağız anlaşmamızı yaptık. Bu araçlarda karar kılana kadar c sınıfı jetta, focus, corolla d sınıfı olarak passat gibi araçlara baktık sonucunda bunda karar kıldık. Araç başi 87.500 fiyat aldık. Buna plaka, ruhsat, tescil vs. Gibi seyler bir de arka park sensoru dahil. Benim gordugum kadariyla titanium ile arasinda 10.000 tl gibi bir fark var. Baslica farklari ise akıllı park asistanı, navigasyon, katlanır ayna, anahtarsız calistirma, jantin 16 yerine 17" olması ve koltuk ısıtma tercih meselesi biz 2 adet araç alacağımız icin style olanı tercih ettik. Bence cok buyuk bir fark yok gibi geldi. Sahsi olarak navigasyon binde bir de olsa kullanmam onun haricinde benlik bir fark yok. Bu arada inceleyen arkadaslara yada iki arac arasinda kalan arkadaslara soylemek istedigim mondeo'nun d sınıfı style ile baslatması mantıklı olmus passat trendline'a baktik d sınıfına gore bos bir arac. Style donanim paketinin karsiligi comfortline olabilir. Biz de zaten tdi manuel comfortline passat bakmistik ama suresinin gecikmesi ve tasarim olarak bize mondeo'nun daha cazip gelmesi tercihimizi bu arabadan yana kullanmamiza sebebiyet verdi. Bu arada passat comfortline'in 103000 tlye gelmesi ve 3 4 ay sonraya teslimati atmasi da tercihimizde etkili oldu. Alan ve alacak olan arkadaslara Allah kazasiz belasiz binmeyi nasip etsin. Bu arada passat'i kotulemiyorum o da guzel arac sonucta ford da vw birer araba markasi benim gozumde daha fazlasi degil. Sebeplerimi ve kiyaslamalarimi ikisini de alici gozuyle baktigim sekilde aktardim.

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın ve güzel fiyat almışsınız,aramıza hoşgeldiniz
    Tek ekleme yapacağım konu titaniumda söylediğiniz harici farklılıklarda var

• quote:

Orijinalden alıntı: vgun

Ben aldim, su an kullaniyorum :) beyaz, style. Bir tane daha sorduk, arac yok diyorlardi, o yuzden merak etmistim.

Sizinki de hayirli olsun. Bizim bir tanesi bayide vardi digeri de bayi tarafindan bolge havuzundan cekildi diye biliyorym. Fiyat nasil siz nasil bir fiyat aldiniz.

Orijinalden alıntı: Doktor1987

quote:

Arkadaslar merhaba biz de kismetse 2 adet mondeo 1.6 dizel style paket alacağız anlaşmamızı yaptık. Bu araçlarda karar kılana kadar c sınıfı jetta, focus, corolla d sınıfı olarak passat gibi araçlara baktık sonucunda bunda karar kıldık. Araç başi 87.500 fiyat aldık. Buna plaka, ruhsat, tescil vs. Gibi seyler bir de arka park sensoru dahil. Benim gordugum kadariyla titanium ile arasinda 10.000 tl gibi bir fark var. Baslica farklari ise akıllı park asistanı, navigasyon, katlanır ayna, anahtarsız calistirma, jantin 16 yerine 17" olması ve koltuk ısıtma tercih meselesi biz 2 adet araç alacağımız icin style olanı tercih ettik. Bence cok buyuk bir fark yok gibi geldi. Sahsi olarak navigasyon binde bir de olsa kullanmam onun haricinde benlik bir fark yok. Bu arada inceleyen arkadaslara yada iki arac arasinda kalan arkadaslara soylemek istedigim mondeo'nun d sınıfı style ile baslatması mantıklı olmus passat trendline'a baktik d sınıfına gore bos bir arac. Style donanim paketinin karsiligi comfortline olabilir. Biz de zaten tdi manuel comfortline passat bakmistik ama suresinin gecikmesi ve tasarim olarak bize mondeo'nun daha cazip gelmesi tercihimizi bu arabadan yana kullanmamiza sebebiyet verdi. Bu arada passat comfortline'in 103000 tlye gelmesi ve 3 4 ay sonraya teslimati atmasi da tercihimizde etkili oldu. Alan ve alacak olan arkadaslara Allah kazasiz belasiz binmeyi nasip etsin. Bu arada passat'i kotulemiyorum o da guzel arac sonucta ford da vw birer araba markasi benim gozumde daha fazlasi degil. Sebeplerimi ve kiyaslamalarimi ikisini de alici gozuyle baktigim sekilde aktardim.

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın ve güzel fiyat almışsınız,aramıza hoşgeldiniz

Tesekkur ederim. Sagolun. Baslica farkliliklar diye bahsetmistim bunun disinda on park sensoru, cam citalari, kapi esigindeki mondeo yazisi, sis fari kenari krom detay ve arka tampon alti komple beyaz ortasi parlak siyah goruntu var. Ama bunlar daha detay konular. Genel olarak style donanim benim icin d sinifina gore gayet iyiydi. Zaten belirmistim passat comfortline muadili kesinlikle. Bu da benim icin yeterli bir donanim. Hali hazirda titanium donanimda navigasyon ve katlanir ayna disinda benim hususen isteyecegim bir donanim yok. Ondan dolayi 2 arac aldigim icin toplamda 20.000 tl fark vermek istemedim acikcasi.

• quote:

quote:

quote:

Tesekkur ederim. Sagolun. Baslica farkliliklar diye bahsetmistim bunun disinda on park sensoru, cam citalari, kapi esigindeki mondeo yazisi, sis fari kenari krom detay ve arka tampon alti komple beyaz ortasi parlak siyah goruntu var. Ama bunlar daha detay konular. Genel olarak style donanim benim icin d sinifina gore gayet iyiydi. Zaten belirmistim passat comfortline muadili kesinlikle. Bu da benim icin yeterli bir donanim. Hali hazirda titanium donanimda navigasyon ve katlanir ayna disinda benim hususen isteyecegim bir donanim yok. Ondan dolayi 2 arac aldigim icin toplamda 20.000 tl fark vermek istemedim acikcasi.

en önemli farklardan biri sony ses sistemi var titanyumda...
    benim tekrar fordlara bakmamdaki en büyük sebeplerden biri focus 2 aracımdaki sony ses sistemini özlemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dermeister01 -- 24 Ağustos 2015; 0:15:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

quote:

quote:

quote:

en önemli farklardan biri sony ses sistemi var titanyumda...
    benim tekrar fordlara bakmamdaki en büyük sebeplerden biri focus 2 aracımdaki sony ses sistemini özlemem

Onu atlamisiz hocam titanium'da sony ses sistemi var. eski focuslardan animsadim bende ghia donanimda vardi herhalde. ben kendi acimdan kesemden baktim olaya passat comfortline 2 adet almamla mondeo style arasinda 35 bin tlye yakin fark oluyor. Ve bence style yeterince iyi. Ama titanium icin 10.000 tl farkta benim kullanacagim bir ozellik yok. Yoksa finansman destegi vs. Acisindan titanium'a kampanya da yapmislar. Ama dedigim gibi tercih meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcukhtb -- 24 Ağustos 2015; 0:44:40 >

• selcukhtb kullanıcısına yanıt
    Tekrardan hayırlı olsun,Mondeo da esas olan sürüş dinamikleri,sizinde belirttiğiniz gibi donanım daha çok kişiye özgü bir mesele...

Ayrıca şöyle bir yazı yazmıştım başka bir forumda sizde style alınca paylaşayım

''Sabah sabah uyku tutmadı,yatak battı vs yazıp yazmamakta ki tereddütleri aşıp adı FOCUSclub olan bir sitenin bir ferdi olarak kendi ayağıma sıkmaya karar verdim:)

Dün itibariyle mondişi aldıktan sonra tekrardan bir focus kullanmış bulunuyorum ve hayretler içerisinde kaldığımı söylemezsem ilk paragrafta yazdığım şeylere haksızlık ettiğimi düşüneceğim,sebebini açıklayacak olursak mondeo ile focus arasında çok ciddi fark var ve bu farkı ciddi yapan şey ise aradaki fiyat farkı.

Mondeo style ve focus titanium donanımlarını baz aldığımızda,arada ciddi fark yaratmayacak +/- donanım özellikleri mevcut,yani bunları göz ardı edip her iki donanımı eşdeğer tuttuğumuzda birinin fiyatı 9 birim(9k) diğerinin ki 8 birim(8k),eğer aracın uzun olması beynimizde çok çok ciddi sorun teşgil etmiyorsa(tabi bu bazı insanlar için artı bir durum),yine eğer focusla aramızda çok çok duygusal bir bağ yoksa vede acil olarak focus titanium almamız gerekmiyorsa,bu aradaki 1k fiyat size mondeonun focusa nazaran verdikleri yanında çok çok küçük kalan bir değer,sayılara fazla anlam yükleyen ve sayıların fazla şey anlattığını düşünen biri olarak şöyle bir kıyaslama yapabilirim ki;

Fiyat olarak aradaki oran 8/9 ise,size vereceği tüm özellikleri dikkate alırsak focus/mondeo arasındaki oran 8/13 diyebilirim

Bu anlattıklarımdan çıkaracak sonuç,focus almayı düşünen arkadaşlar eğer titanium almayı düşünüyorsanız ve focusu test ettiyseniz bir de mondeoyu test ediniz,söylediğim sebepler yada kendinize göre daha başka ciddi sebepleriniz yok ise Focus titanium yerine D sınıfı Mondeo çok tercih edilesi bir araç:)

Sözlerimi kendimde dahil olduğum sevgili fordcu arakadaşlara sizleri çok seviyorum diyerek bitirmek istiyorum :P

Fordcu:Ford marka araç sahibi kişi (bkz.TDK güncel Türkçe sözlük) ''

• sayın selcukhtb ;
    araçlarınız hayırlı ve ugurlu olsun bizler gibi dogruyu bulmuşsunuz.
    Focus sınıfında gerçekten çok iyi bir araç ama yazdıklarınız dogru olanı gösteriyor.

Hocam uzun süre Mondeo kullanınca insan çok daha net görebiliyor her iki araç arasındaki farkı,bikaç gün önce 70 km kadar fluence kullandım yorum yaparsam fluence sahibi arkadaşlar fena kızarlar

Hocam hiç kızmazlar sıkıntı yok benim bacanakta var 2013 benim arabayı kullandıktan sonra resmen isyan modudunda ,servise götürmüş frnler neden ford mondeo gibi tutmuyor demiş
    ve sadece demiş ,senin yüzünden arabamdan sogudum diye bana surat yapıyor
  • Sn. Doktor 1987 yazınızı okudum gerçekten bütçeyi biraz daha artırıp focus yerine mondeo almak mantıklı. Ama tabi uzun araç sevmeyenler için focus daha iyi bir tercih. Bir de otomatik mi manuel mi o da belirleyici bir etkendir. Titanium dizel otm. focus da otomatik severler için iyi bir tercihtir. Ben bu arabaya bakana kadar c-suv yada c-crossover diyebileceğimiz kadjar'a bakmıştım. sonra daha öncesinden de sedan araca alışkın olduğum için ibreyi sedana çevirdim ve ilk corolla, jetta, focus daha sonrasında d sınıfına karar kıldığımız için passat'a bakmıştım ama hem ekonomik olarak daha uygun olması, hem iç mekan ve genel tasarımının bize daha güzel gelmesi sebebiyle ford'da karar kaldık. benim bu araçta gördüğüm tek eksik diyebileceğim olay bagaj ağzının biraz kısa olması bir de bagajın içinin yükseklik olarak biraz kısa kalması. Ama stepne'yi yarım boy tarzı stepne olarak değiştirirsek 15-20 cm kazanılır onu da kullanmaya başladıktan sonra bakacağız kısmetse.

Sn. Odaklan teşekkür ederim. Hoşbulduk. Allah cümlemize ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.