Şimdi Ara

Yeni Mezun Bilg Müh Maaşı (onaylı bilgi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımın abisi İtü bilg müh bitirdi. Ben de bilg müh düşündüğümden ne yaptığını sordum. Turkcellde işe girmiş aylık net 6k maaş, şirket arabası, şirket telefonu ve %100 kapsamlı özel sigorta vermişler. 2 yıl çalıştıktan sonra da maaşı 8-10k arası olacakmış. Beyler bu sene insta yok, youtube yok, bilg oyunları yok, internet yok, ders ders DERS var. Gerekirse günde 12 saat çalışıp ilk 5k yapıp bilg müh kazanıyoruz.

• itü bilgisayar bu sene tahminimce 2.5kdan kapatır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben de 10+yıllık makine müh ile konuştum makine ve bilgisayar için. Makine konusunda YTÜ, Gazi gibi ünilerden mezunsanız(Daha orta seviye üniler diye) 4k ile başlarsınız eğer çok şanssız değilseniz. Bilgisayarda da durum buna yakın dedi. Ama makine çürük elmalar daha çabuk elenir ve birkaç sene içinde gerçekten başarına göre hakettiğin maaşları alırsın dedi. Yani müh için kötümser olmaya gerek yok. Çok çalışıp KAZANABİLDİĞİNİZ en iyi üniversiteyi kazanıp en iyi şekilde mezun olmaya bakın derim. Ben bu sene 25k yaptım galiba. Serüven başlyor bu sene. Hayırlısı inşallah. Size de zorlu çalışma yılınızda başarılar dilerim.
  • mezunmezunmezun M kullanıcısına yanıt
    Yok artık. Puan türleri geçen sene birleşti aynı zamanda bilgisayar müh artışı yine olsa da bu sene daha az olmalı. Dediğiniz sıralama imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda0055 -- 11 Temmuz 2019; 21:33:58 >
    Boğaziçi de -100den alır herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arda0055 A kullanıcısına yanıt
    izleyip görelim belki de ben yanılıyorumdur buradan tartışmak neyi değiştirir ki

• Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    fikrimi düşüncemi söyledim siz de her zamanki gibi işi dalgaya vurmuşsunuz belki de ben yanılıyorumdur ne var fikrimi uygun bir dille söylemişim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Aynen hocam. Ben de çok meraklıyım bu seneki artışlara. Bu arada bilg ve ee artışı makinede düşüşe neden oluyor. Onu da ufaktan istiyorum. Benim için avantaj bir yandan da. İlk tercihim bilgisayar ama makine ya da ODTÜ kimya fena olmaz.
  • arda0055 A kullanıcısına yanıt
    hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim.. nedense hiç tahmin etmediğimiz şeyler yaşayacakmışız gibi geliyor. bilgisayardan tercihiniz nereleri olacak?

İYTE, MARMARA,GTÜ, Ankara üni, Dokuz eylül, Ege, Gazi(Siyasi olaylardan dolyı soğudum ama emin değilim)

Belki bir tane de özel koyarım ama emin değilim.
  • Özelleri iyi araştırın. Hocaları genelde sektörle bağlantılı olduğu için iyi bir hocadan referans alırsanız iyi şirketlere girmek kolaylaşır. Çok iyi imkanı olan özel üniler var. Benim hedefim itü pc ama tutmazsa %50 burslu özelleri de düşünüyorum. Babam ödemem derse çalışıp yine çıkarırım o parayı.
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Özel üniversitelere örnek verir misiniz acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.