Şimdi Ara

Yeni mezun başlangıç maaşları ne alemde (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
133
Cevap
5
Favori
10.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni mezun İTÜ Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği mezunuyum şuanda uzakyol gemide çalışıyorum bizim sektörde başlangıç maaşları şuanda konuşulan rakamlara göre yüksek tabi ama istisnalar içine girer sanırım.
  • Massibe M kullanıcısına yanıt

Hocam gemi inşaatında ne civardadır eğer tersanede çalışılırsa

• Gemide benimle birlikte çalışan arkadaşım yıldız gemi inşaat mezunuydu geçen sene işe başladığında ortalama 20bin civarları alıyormuş. Şuan devam ediyor olsaydım tersanede 35-40 arası alırdım diyor yaklaşık 2 sene tecrübe ile

Peki tersanede iş bulmak zor mu YTÜ mezunu için

Ayrıca çalışma şartları çok zor mu tersanede bile olsa

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Kaç kişi başvurdu kaç kişiyle görüştünüz kaç kişiyi işe aldınız?
    Ik tipini beğenmez olayı buna atıf olarak söylüyorum
    Dediğiniz gibi fazla maaş veren yerler 3 kişiye iş veriyor şans faktörü çok yüksek
    Dolar mı
  • 2000 dolar aldım diyen elemanlar çoğunlukla remote şirketlerde çalışıyorlar, bu da bir nevi yurtdışında çalışmaktır. Bunu da herkes yapamaz yine 200 mühendisten 1 tanesi filandır

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

Hocama amacim polemik cikarmak değil, o maaşı alamaz da demiyorum. Direk girdiği gibi 50k maaş alanı iyice bir inceleme altına almak lazım. Top tier mezunu olsa bile şartlar belli

Cümle sansasyonel olsun diye abarttim biraz , kinayeyi anlamayan insanlar da var kendince.

• Kusura bakma hocam geç dönüyorum saat farkından dolayı. Tersanede iş bulması çok da zor değil iyi üniversitelerden mezun olunca ama iş yükü olarak ve yoğunluk olarak zor bir iş diye söylüyor arkadaşlarım. Sonuçta sabahı akşamı olmuyor bazı işlerin tatil vs demeden yapılması gerekiyor ve gerçekten kaotik bir ortam

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

çoğu aday ortalama üstü yerlerde sırıtmayacak tiplerdi ama creme de le creme arayan yerler gezegenlerin tek bir hatta sıralamasını istiyorlar yalan yok

• axelrhaynr A kullanıcısına yanıt

sizin kinaye olarak görmenizin sebebi bu maaşı alan insanlar çevrenizde yok diye, benim var ve 50k maaş alan adam o kadar olağanüstü gelmediği için kinaye olarak algılamamam normal. bir de yanılgınızı fark ettiğinizde kinaye kisvesi altına saklanmayın yalvarırım sosyal medyada bu çok var

• axelrhaynr A kullanıcısına yanıt

Hocam boyle basliklar acmayin itude gemi makine muhendisleri 3-4k dolarla ise basliyor bu da yaklasik 90-120k demek aman.

• Yazilim sektorun icinden bildiriyorum suanda kendini universite okurken gelistirmis, cok iyi Ingilizceye sahip bir bilgisayar muhendisi projeleri de varsa 18-20 bin civarinda ortalama bir maasla ise girebiliyor. Bunun ustu oldugu gibi ornegin savunma sanayinde 35-40 bin lira gibi maaslar konusulurken, asgari ucretle hatta ucret almadan tecrubelenmek icin ise girenler de oluyor. Ancak bu bile elinizi sallayarak gireceginiz anlamina gelmiyor. Her bir is ilanina alana bagli olarak ortalama 1500 basvuru geliyor. Onumuzdeki yillarda bu daha da artacaktir dogal olarak maaslara da ve sektore girmeyi de zorlastiracaktir.

Yurt disinda su kadar maas muhabbetleri cok komik. Cunku mesela California'da Bay Area'da calisiyorsaniz ona gore kira veriyorsunuz hayatiniz daha pahali ve ona gore maas aliyorsunuz. Kimse uzaktan calisan birine on-side maasi vermez. Yabanci sirketler de Turkiye'deki durumun farkindalar ve ona gore maas teklifi veriyorlar artik.

Yeni mezun başlangıç maaşları ne alemdeUgur Umutluogluyoutube
    Bu videoda 2023 (mart ayı) itibariyle Türkiye'deki ortalama yazılım geliştirici maaşlarının hangi düzeyde olduğunu farklı roller ve alanlar özelinde paylaştım. Maaşla ilgili somut rakamları videonun 7. dakikasından sonra paylaşıyorum, ancak öncesinde paylaştığım bilgiler rakamların sebeplerini ve maaşların neye göre değiştiğini detaylıca açıklıyor. Bu kısımları da dinlemenizi öneririm. Uğur Umutluoğlu https://twitter.com/umutluoglu https://www.linkedin.com/in/ugurumutluoglu
    https://www.youtube.com/watch?v=zE25Jx7IaKQ&t=4s

• DennisRitchie kullanıcısına yanıt
    hocam o zaman piyasadaki bu bilgisayar mühendisliğine açlık nedir egede bilgisayar 10k iken ee 47k olması gerek

itüde odtüde durumlar bu kadar uçurum olmasa da benzer,parası için bu bölümü yazan çok kişi var ama tıpta dahs yüksek paralar dönüyor+ işsiz de kalmıyorsun neden ilk bin yapan adam bilgisayara abanıyor hâla

ben de yazılıma robotiğe ilgimden bilgisayar okumak istiyorum da o kadar şişti ki sıralamalar artık sinir ediyor insanı hayatında ilgi duymamış insanlar 1 2 senedir bilgisayar bilgisayar diye dolasır oldu
  • Jwthh kullanıcısına yanıt
    Tıp da iyiymiş

Şu an dolar tl görece düşük o yüzden memur maaşları iyi gibi

Bu açılınca doktor maaşı biraz daha düşebilir

Mühendis maaşı da düşer fakat bilgisayar okursan yurtdışı şansın daha yüksek
    Top 10k için falan öyledir herhalde
    Bu arada kesin değil tabi
    İhtimalin yüksek sadece

Ama daha düşük maaşa tr de çalışanlar da yok değil.

O yüzden bence para için bilg müh yazılmaz, tıp yerine. Severek yazılabilir. Tıp okuyup büyük şehir dışında o maaşla güzel yaşanabilir. Mühendislik okursan büyük şehir masraflarına katlanmak zorundasın. Ülkede birkaç şehir dışında iş yok. Bilg müh için.

Remote da sıkıntı olmaya başladı bazı yerler için( en azından işçi çıkartmak için rahatça bahane edebiliyorlar, wfh den office e dönüyoruz vb diye, bknz: amazon, getir .. ) . Ama bazı yerler için de remote baya iyi. Ofis vb masrafı yok.

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    ayrıca remote veya ofisde oturup pc başında saatler gecirmek hrrkese uygun degil bence,parası için tıp evet daha mantıklı sosyal medyada çok şişiriliyor bazı şeyler ayrıca ee makine gibi farkli mühendislikler de var piyasada sonucta

Pandemi doneminde sirketlere online talep cok artti ve birden sirketler haril haril yazilimci almaya basladilar. Yazilimciya talep artinca maaslar kisa surede cok fazla artti. Disaridan insanlar da bunun her zaman boyle olacagini dusundu ancak hayir. Suan yazilimci almayi birak ciddi anlamda layofflar isten cikarmalar var. Bu bolumun ne is garantisi ne de meslek stabil bir hayati var. Surekli bir seyler ogrenip kendinizi guncellemeniz gerek, yoksa kapinin onune direkt koyulursunuz. Nasil tip ile kiyaslanabiliyor veya tip yerine tercih ediliyor bilmiyorum. Tip fakultesinin maddi olarak da manevi olarak da kazanci daha fazla yurt disi imkani da daha kolay.

Suanda insanlar 10-15 yillik yazilimcinin maasina bakarak bunun garanti oldugunu dusunuyor ama bu yigilmayla kimse kimseye o 50-60 bini vermez kaldi ki 50-60 bin lira (ortalama senior maasi) asiri bir maas degil baska herhangi bir meslekte de 10-15 kendinizi gelistirerek gecirirseniz gene kazanilacak bir para. Ne saniyorlar milyonlar mi aliyor saniyorlar? Diger turlu mantiksiz cunku.

• DennisRitchie kullanıcısına yanıt
    suan sınava girseniz ne yazarsınız hocam
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt

geçen sene tıpın maaşları normal memurdan daha düşük hale geldiği bir ara oldu o zaman baya grev olmuştu ve bir doktor da şehit edilmişti üstüne ve hepsi de tercih gününde denk geldi

sıralamar birden 20binden 30bine uçtu

sonra hekimlerin maaşlarındaki ek ödemenin oranı azaltılıp asıl kazancı yükselttiler eski zamandaki gibi olmadı yine

------------------------------

2018de asgari ücret 1600 en düşük memur maaşı 2800ken acildeki pratisyen hekim 12800 alabilitordu

şimdi yine bu oranı yakalayamadı ama nöbet ücretleri yükselecek deniliyor o orana yaklaşabilir

Yeni mezun başlangıç maaşları ne alemde

Ben ozelde tam burslu okuyan 2. siniftan beridir de yazilim gelistirici olarak calisan biriyim. Ilk kodumu 5. sinifta yazdim. Ben gene bilgisayar muhendisligi yazarim. Suan yurt disina tam zamanli remote olarak calisiyorum ayni zamanda son sinif ogrencisiyim. Aldigim maasi ben biliyorum ve oyle ucan kacan bir sey yok. Gece 12, hafta sonu olmasina ragmen kendimi gelistirmek icin medium uzerinden makaleler okuyorum. Bunlari neden soyluyorum, gercekten seviyorsaniz basarili olunabiliyor. Ya staj bulmak bile zor olan bir bolumun bu kadar sisirilmesi yanlis. Uzulecek bunca insan ben onu istemiyorum, iyi olan hicbir insan istemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DennisRitchie -- 31 Temmuz 2023; 0:11:54 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.