Şimdi Ara

Yeni Mercedes GLB, Türkiye'ye özel motorla geldi: İşte fiyatı ve özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: certac , duktil Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
4
Favori
5.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AB bile hayal kirikligina ugrayan elektirikli sadece cevre israfi olarak goruyorum uzun vaddede elektirkli araclarin tekrardan icten yanmali olacagi daha simdiden kendini gosteriyor elwktirkli arac deneyimi olan biri olarak asla onermiyorum bataryalarin gunu gelince araba fiyatina degismleri oluyor bunu kimseye soylemiyorlar satarken sunu sorun bataryami degistirmek istersem yenisinin liste fiyatini ogrenmek istiyorum deyin bakalim ben 13bin € ya elektirkli smart aldim 150 km gosteriyor ama asla yapmiyor hele kis aylarinda 50-60 km zor yapiyordum sonra servise gittigimde bana 8bin € yeni bataryasi ve eski bataryayida cope atmak icin 2 bin € odemelisiniz dediler ordan cikinca arabayi direk satici sitelerinden 8 bine hemen sattim aslinda en basindan degayli arastirma yapmadan almistim tamamen benim hatamdi sadece almak isteyenlere sunu tavsiye ederim gidin kiralayin bir hafta 10 gun surun sonra karar verin ozelikle kis aylarinda kiralamanizi tavsiye ederim

• Hahahahah

Elektrikli aracı olmayanlar klubü :)

e-308 falan da sürdün mü hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aracı alalı 1 hafta gibi oldu.

Bu aracı alıp da , paspas kullanan ya da önerisi olan var mıdır?

Mercedes'de maalesef yok.

Almanya sitesinede uyumlu bir model gözüküyor. Ancak onu da set değil , ön-arka olarak 2 kombinasyonda satıyorlar.

Sanki CLA ile de uyumlu gibi bir kaç sitede gördüm.

Emin olmadığım için o kadar da para vermek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi certac -- 22 Nisan 2026; 12:41:6 >

her mecra gibi burasi da bozulmus ben cok uzun suredir eger spesifik konuda soru sormayacaksam ugramiyorum bile.

ab regulasyonlari esnemeye basladi, daha da esneyecek, sadece ab deki pazarda ev donusumu saglamak icin cinin hakim oldugu degerli madenlerin , bakir basta olmak uzere, fiyatinin bugune cok yukselmesi gerekiyor. lityumun da alternatifi var ama yuksek voltaj bakir guc nakil hatlarinin yok, motor sargilarinin yok. avrupa tamamen santralden dc dogru akima gecip trafolari cok yuksek maliyetli ve komplike inverter donusturmeyi konuauyordu cok degil 5 sene once, simdi 3. dunyada aldigi sahte gocmenlere kaynaklari bol bol aktarirken kendi oz be oz yaslisini bu kis elektrik sebekesi komple coken kasabada yalniz birakti ve bir cok yasli evinde donarak oldu. evet evinde isinamadigi icin hipotermo ile oldu, saglik hizmetleri hele evde bakim turkiyede cok cok daha iyi.

bu elekrikli tahrik sistemleri norvec gibi nufusu ya az, talebe gore altyapisi guclu yeni veya kapasite talebi yogun nufuslasma olmayan tum ulkeye homojen dagilmis ddmografi icin gecerli. bizdeki gibi 20 milyon nufusun cogunun birak sarj istasyonunu sitesinde apartmaninda koymasini otoparki bile olmayan bir carpik yapilasmada degil.

cin zaten 100 senedir yapmadiklarini son 15 20 senede sifirdan yaparak ilerliyor, 20 sene oncesine kadar birak ev elektriksoz koyleri.mecralari.doluydu, simdi dunyadaki en yeni altyapi ile surekli 10 dk sarj martavallari.

bizde olacak olan su tr de, ya apartmanlarda gece yarisi tuvalet sirasi bekler gibi kalkip arabayi sarja takacaklar, sen taktin ben taktim kavgalari. ya da herkes bugun 15 tl/kwh disaridaki istasyonla malkyetini kurgulayacak ama o rakamlarin da bir teblig ile yillik aylik su tiketim sonrasi 2. kademe tarifeye gecmesi isten bile degil, sivi yakita gore arabalarin tuketim oranlari uzerinden srgmentasyln ve verebilenden daha fazla otv almak is degil, hazine de otv toplamak zorunda secim.ekonomisi olsun veya sonrasinda.

kisacasi hayaller california gercekler ise belli.

tr deki altyapi yatirimina kim ne kadar para baglayacak, bugun bir trafo crkilmesi icin bir siteye 1 milyon tl den baslayan katki payi odeniyor kalani dagitim fimaai faturalarla uzun vadede geri aliyor ettigi kar ile ve veya subvansiyon var. hangi istanbul ici apartmanda bu parayi odeyecek kat malikleri yeni trafo icin? 100 daireli bir blok veya bira kac blok, kac tane sarj istasyonu koyabilirsin? herkes aksam gelince sarj sirasi kuyrugu kavgasi cikinca sonuc ne olur? vs. vs. vs

selametle degerli forumdasim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• certac C kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, aracın verimlilik, menzil ve konforundan memnunmusunuz?. Mayısta gelecek bir araç için kapora verdik ama hala test sürüşü yapamadık. Tavsiye edermisiniz.

Sizinkisi de şimdiden hayırlı olsun.

Ben aslında İX3 için sıraya yazılmıştım.

Ancak hem aradaki 2mlyn fark ve Avrupa fiyatları arasında ki bariz olan dengeye rağmen BMW'nin TR'de çok acımasız bir fiyat polikitası olduğunu düşünüp ani bir kararla buna geçtim.(E tabi Mercedes'in bu kadar hızlı olacağını düşünemezdim)

Tesla Juniper kullanıcısı idim. Tesla2nın da pili büyütmek yerine küçültmesi sebebi ile eledim.

85kw pil şehir içinde şu an 550km gibi bir menzile yaklaşacak gibi.

Tabi araca yeni alışıyorum genel ortalamam şu an 17'lerde...

Ama önce ki EQB ile alakası yok. Onu biner binmez elemiştim.

Süspansiyon konforu güzel. Hele de G Brabus V8 Bi-Turbo ses efektli bir modellemesi var. Çok keyifli. Ayrıca atik de....

Ben sevdim kısaca....

Sadece Dijital Key olmaması ayıp...

Aç-Kapa-Klima-Bagaj bilgi alışverişi var. Ancak anahtar yanınızda olmadan giriş-çıkış yapılamıyor.

36o kamera için her şey var. Sadece uygulamadan üyelik bekliyoruz :)

• -40 DERECE TEST HABERİNİ PAYLAŞAYIM BENDE

piston kafalar
    Yeni Mercedes-Benz GLB: -40 Derecede Test Edilen Lüksün En Soğuk Hali
    https://www.pistonkafalar.com/haberler/yeni-mercedes-benz-glb-40-derecede-test-edilen-luksun-en-soguk-hali

Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler

sunroof perdesi de yok, camı buzlu yapma da. Yazın nasıl olacak acaba? Filtre gibi bir şey var mı acaba? Bu konuda tecrübeniz nasıl?

PS4+25
    GALATASARAY
  • certac C kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Araç için sıraya girdim de ne kadar süre de teslim aldınız aracı? Mayıs sonu hatta Haziran ortasından bahsediyorlar.

Baz donanım mı aldınız yoksa ekstralı bi araç mı denk geldi? Bir de bunu yazalı bi süre geçmiş yakın kullanıcı deneyimleriniz nasıl öğrenebilir miyim?

• Saylam06 kullanıcısına yanıt

Evet perde yok ama , güneşe içeriden baktığınızda böyle çok açık morumsu bir renge bürünüyor sanki ve oldukça iyi diyebilirim ısı izolasyonu. Ama psikolojik olarak perdeli bir araç olsa sanki daha iyi hissettirirdi

Selamlar

Ben ilk gün 17 araç stoğa düşürüldüğünde haberim vardı bir bayi arkadaşım sayesinde. Maalesef alamadım 3 aracı da denedim olmadı. Ertesi gün arkadaşım siyah bir araç olduğunu söyledi. Ancak giriş paket idi. Hayatımda hiç siyah araç almayı tercih etmedim. Ancak "AMG Line +" olursa tercih edebilirim dedim. 1 saat sonra kaporasını çektirdim kredi kartından . Sertliği seçilebilir süspansionlu bir araç aldım aynı zamanda.

Memnunum 2 haftada da yaklaşık olarak 10 nisan gibi de teslim aldım....

Merhaba teşekkür ederim. Ben de bu haftasonu ayırtabildim araç. Amg line plus, jant ve aynı şekilde sertliği seçilebilen süspansiyonlu bi araç denk geldi şansıma. Gönül isterdi ki 360 kamera da olsun.
    Diğer yandan evrakta araç teslimi ağustos sonunu bulabilir yazıyor. Epey bi süre demek. St daha erken de gelebileceğini belirtti. :( umarım daha erken gelir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

PS4+25
    GALATASARAY
  • Saylam06 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, ne zaman kapora ödemiştiniz acaba? Benim 3 hafta oldu hala ithalatı yapılmamış, bekliyoruz.

O zaman müjdemi isterim.

Zaten AMG Line + lı araçlarda 8 kamera var. Ne alaka ise; artık 360kamera ve otonom sürüş üyelikli aktif olacakmış. KIsaca 1-2 aya satın alıp 360 a kavusabiliriz.

Yalnız bir güvenlik özelliği beni tedirgin ediyor. 2 kere kazadan son anda kurtuldum. ABi yolun kenarın bekleyen bir insand a görse kazık fren yapıyor. Üstelik otomaitk fren fonkisyonunu en düşük olan hafifletilmişe çevirdim. Yok abi valla yola birisi yaklaşınca korkup önce arkama bakıyorum.

Öye sert bir fren yapıyor ki , sanıyorsunki bir yere çarptım....

Son seferde, Getir'in kuryesi çocuk ,abi önde ki arabaya mı çarptın dedi yanı ma gelip :)

BENCE BU KONULARDA ÇOK SAÇMALAMIŞLAR

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.