Şimdi Ara

YENİ MEGANE SPORT TOURER SAHİPLERİ (478. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.103
Cevap
88
Favori
871.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Arkadaşlar

    tatilden yeni geldim Aracımla 3000 km üstü yolculuk yaptım ve gerçekten rahat bir araçmış

    hızlanmasından yoltutusuna gerçekten çok rahat ettim

    4 kişi bagaj tam dolu vaziyette 195 km yi gördüm ve rahat bi şekilde dahada gidebilirdi ama otobuslerin kamyonların ne yapacağı belli olmuyor

    yolculukta bir sorunum oldu bunu yaşayan arkadaşlar varmı merak ettim anlatıyorum hemen

    klima tamamen açık ve fanlar en ust limitteyken 100 km gittikten sonra klimanın soğutması ciddi derecede azalıyor.

    şoyle bi yontem buldum 100 km gittikten sonra 5-10 km arası klimayı kapatıp sadece fanları çalıştırınca duzeliyordu sonra tekrar bi 100 km yapıyordu...

    sevgiler saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powered_by_gkn

    Merhabalar Arkadaşlar

    tatilden yeni geldim Aracımla 3000 km üstü yolculuk yaptım ve gerçekten rahat bir araçmış

    hızlanmasından yoltutusuna gerçekten çok rahat ettim

    4 kişi bagaj tam dolu vaziyette 195 km yi gördüm ve rahat bi şekilde dahada gidebilirdi ama otobuslerin kamyonların ne yapacağı belli olmuyor

    yolculukta bir sorunum oldu bunu yaşayan arkadaşlar varmı merak ettim anlatıyorum hemen

    klima tamamen açık ve fanlar en ust limitteyken 100 km gittikten sonra klimanın soğutması ciddi derecede azalıyor.

    şoyle bi yontem buldum 100 km gittikten sonra 5-10 km arası klimayı kapatıp sadece fanları çalıştırınca duzeliyordu sonra tekrar bi 100 km yapıyordu...

    sevgiler saygılar.

    O şekilde hiç çalıştırmadığım için klimayı tecrubem olmadı.
    Genelde Soft ayarda ve 21-22 derece aralığında kullanırım. devamında da içerisi serinledikten sonra manuel olarak fan hızını 0,5- 1 aralığına düşürürüm.

    Sizin dediğiniz durum ise bir problem değildir aslında.
    Dışarısının aşırı sıcak olması ve sizin klimaya aşırı yüklenmeniz nedeniyle sistem kendini geçici olarak korumaya almış olabilir.,Evdeki veya işyerlerimizdeki klimalarda aynı şekilde davranır.

    Normal şartlarda MST nin kliması bana göre 10 numaradır.
    megane dan sonra Yeni focus alan bir arkadaşım ahh nerde meganın kliması der durur sürekli. Hem çok gürültülü, hemde özellikle ilk soğutma performansının çok düşük olduğundan dert yanardı.




  • Klimadan ben de çok memnunum, Insignia ile kıyaslama imkanım oldu ve ben de Megane'ın klimasını daha başarılı buldum.
  • Bende klimadan memnunum
    Böyle bir olay gelince başıma yaşayan varmı öğrenmek istedim...
  • Klimadan bende çok memnunum yalnız geçen farkettim. Uzun yol yaptım. Öğle vaktiydi. Mola yerine geldim arabayı bıraktım. Araba ve klima çalışmaya devam ediyordu. Biraz dolandım geldim ön sol tekerin altı ıslaktı. Allah allah dedim arabayı bıraktığımda kuruydu. Sonra yan tarafa aldım arabayı, 5 dkya orasıda göl oldu.

    Servisten arkadaşı aradım, sorun yok klimadan oluyor dedi.

    Şimdi konu klima olunca aklıma geldi. Ciddi bir su akıyor çünkü. Bunun teknik bilgisini bilen var mı ? Sizin araçlarınızdada durum aynı mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marmaratic

    Klimadan bende çok memnunum yalnız geçen farkettim. Uzun yol yaptım. Öğle vaktiydi. Mola yerine geldim arabayı bıraktım. Araba ve klima çalışmaya devam ediyordu. Biraz dolandım geldim ön sol tekerin altı ıslaktı. Allah allah dedim arabayı bıraktığımda kuruydu. Sonra yan tarafa aldım arabayı, 5 dkya orasıda göl oldu.

    Servisten arkadaşı aradım, sorun yok klimadan oluyor dedi.

    Şimdi konu klima olunca aklıma geldi. Ciddi bir su akıyor çünkü. Bunun teknik bilgisini bilen var mı ? Sizin araçlarınızdada durum aynı mı ?

    Klima evaporatörü havadaki nemi suya çeviriyor, aynı split klimalardaki gibi. Benim MST de çok fazla akmıyor, Renault 19 da çeşme gibi akardı, hatta yolda arabadan birşey akıyor diye uyaranlar olurdu.




  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok sağ ol. Bende 4 senedir ilk kez farkettim normalde olmuyor. O gün klima fast te 19 derecede çalışıyordu hava inanılmaz sıcak ve nemliydi. Demekki normal bir durummuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba tekrar;


    Megane3 Sport Tourer buldum bir tane

    araç 2010 105000 de Sunrooflu, Privilage Siyah Renk.......arka bagaj kapağı ve stoplar değişmiş serviste birazda çok değil ama solarka çammurlukta boyası var. Bakımları yetkilide yapılmış onarımı da aynı şekilde arka bagaj kapağı falan orada değişmiş. Baskı balata ve son yağ değişimi dışarıda yapılmış sadece 3,5 lira hasar kaydı var fiyat olarak da son 40 lira diyor. Genel anlamda gittim baktım biriki minik eziği var bir köşedede pasta ile çıkabilecek çiziği. Onun dışında da Lastik istiyor


    sizce nasıl fiyat, iyimidir
  • Eğer bagaj kapağı ufak bir kazadan değişmiş ve iyi bir şekilde monte edilip, boyanmışsa hiç problem değil. Sonuçta menteşeli bir parça.

    Bunun dışında maalesef yetkili serviste yapılan bakımların pek bir önemi yok, tek faydası garanti hususu. Eğer bakımlar iyi bir özel serviste yapılmışsa problem olmaz ama sanayi köşelerinde, ne idüğü belirsiz yedek parçalarla yapılmışsa kötü. Ben garantisi bitmiş aracımı bir daha servise götürmem, adamlar 60.000km'ye yaklaşan aracın balatalarını kontrol bile etmemişler, balatalar çoktan bitmiş! Yine bir arkadaşım Insignia'sının balatalarını değiştirdi, dışarıda 100 lira olan balata sırf "Opel" yazılı kutuya konulmuş diye 250 liraya satılıyor! Bence en güzel bakım, iyi bir özel serviste orjinal yedek parçalarla yapılan bakımdır.

    Eğer tüm söylenenler doğru ise bence fiyat iyi.
  • Herkese merhaba,

    geçen hafta sonu için kampa gittik 7 arkadaş 2 çocuk 4 tane çadır felan uludağda kimsenin olmadığı sadece 50 mt ötede bir çeşmenin olduğu (su buzzz gibi) geceleri her türlü hayvanın kol gezdiğini düşündüğümüz (gece bayağı ses vardı etrafta çatır çutur ) bir noktada kaldık.

    normalde ışıldak vardı yanımızda ama ihtiyaç duydukça aracın kumandasındaki butonu kullanarak farlarıda yakıp önümüzü aydınlatmaya çalışıyordık.
    yedik içtik muhabbet devam ediyor. Ateşi sürekli odun ile besliyoruz. kuru ağaç çok vardı etrafta, dere yatağı boyunca sel ile gelmiş yukarılardan. vs.vs...
    Bursa şehir içi 38 derece ile yanmıştı o gün ama biz gece orada üşüyorduk battaniye yetmedi. geç saatlere kadar oturup güzel zaman geçirdik. Sadece gece karanlığındaki kişisel ihtiyaçlardan dolayı yanlız başına çadırdan çıkıp gitmek dışında herşey iyiydi :):)

    Sonuçta bir şekilde sabah oldu. mükemmel temiz bir hava, doğa, sessizlik, serinlik insanı hafiften tırmalıyor derken zımba gibi bir sabahtı.
    ateş tekrar yaktık, ışıldak söndürdük ama Araba?? AKÜ???

    Sonuçta araba hırt dedi ve çalışmadı diğer iki arabada ve bende de akü aktarma kablosu olmayınca düşünmeye başladık.
    ya yakındaki köyden gidip aktarma kblosu bulmaya çalışacaktık ya da vurduracaktık. neticede vurdurduk.
    aracın nasıl vurdurulacağı konusunda tecrubeniz yok veya çok az ise denemeyin, araca zarar verebilirsiniz. öyle hart hurt zıplaya zıplaya aracı çalıştırmaya çalışırsanız trigeri bile koparabilirsiniz dikkat!

    önceki akşamdan ne olur ne olmaz diye çıkış yoluna doğru geri çevirerek aracımızı park etmiş olmamız mükemmel işimize yaradı. (hatta bir ara olm gece bişey felan olursa hemen biner topuklarız diyorduk )

    netice de aracı vurdurarak çalıştırdım gayet yumuşak bir şekilde (iyiki otomatik vites değilmiş aracım ) motor çok güzel çalıştı ve evimize doğru yola çıktık.
    Yaklaşık 1 saat yol geldikten sonra akü iyice şarj oldu. yaklaşık 1 haftadır marş konusunda sıkıntımız yok. şimdilik devam.
    Ama akünün bu kış mevsiminde bana yine sıkıntı çıkartma ihtimali varmı diye düşünmeden geçemiyorum. sanırım bir akü alacağız.

    herkese iyi günler dilerim




  • ukymk U kullanıcısına yanıt
    Uğur çok güzel bir anı olmuş imrendim vallahi, benimde aklımda var böyle bir şey uzun zamandır.
    Ara ara aküyü zorluyorum akü zayıf uyarısı veriyor, bitiremiyorum. Diyordumki herhalde aküyü bitirsek bile içinde 1 marşlık enerjiyi saklı tutup arabayı kapatan bir sistem var ama öyle değilmiş. Bir kaç yıl önce otomatik poloyla sizinkiyle aynı durumda kalmıştık. En yakın köye kadar yürüyüp kablo alıp geri yürümüştük.
  • trtuncay kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, 3.5 liralıktan fazla hasar var gibi duruyor. Sol arka çamurluk 500 liraya boyanır serviste aşağı yukarı. İki stop ve bagaj kapağının 3 lira olacağını hiç sanmıyorum. Onarımın faturaları var mı adamda ? Kaza nın fotoğrafları var mı ? Arkadan hem bagaj kapağını hem iki stopu değiştirtecek kadar hasar aldığına göre küçük bir hasar olmayabilir. Arka tampon değişmemiş mi ? Arkadan çarpan kişi frene basmış olsa çarpanın burnu yere iner ve tamponuda dağıtır. Eğer bir kamyon gibi bir şey çarptıysa yüzey alanı geniş ve yüksek olduğundan hem iki stopu hemde bagaj kapağını dağıtabilir. Fakat bu darbenin gücüyle hava yastığı nasıl açılmaz ? Kazanın fotoğrafları çok önemli ancak o şekilde anlarız.

    Bunların haricinde fiyat uygun. Aynı aracın kazasızını 45 e bulursunuz. Eğer uzun süre binmeyi düşünüyorsanız ve iyi baktırırsanız alıp binebilirsiniz gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 21 Ağustos 2014; 10:39:02 >
  • konuşacağım bir ancak benim bahsettiğim araçta sunroof var bu multimedia vs... gibi özellikler içinde daha pahalı bir donanım değilmi sizce


    birde sunroof gıcırdıyordu normalmidir açılıp kapanırken gıcırdaması sizce
  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    adamda boya cihazı vardı didik didik heryere baktık ancak stop derken sanırım şu kapağın üzerindeki stoplar varya onlardan biri değişmiş


    tampon değişmemiş, birazda aslında duruşu hoşma gitmedi

    eski şahinlere torpido sütünü basarlardı yıkarlardı da parlardıya biraz öyle bir görüntüsü var


    kapı dış tutma kollarının kromajları biraz sökülmeye başlamış falan

    lastiklerde balon yapmış acil lastik istiyor

    yani şöyle bir bakınca arabaya işte bu dersinde ufak kusurlarını görmezden gelir kör olursun ya öyle bir durum olmadı ancak sizede danışmak istedim

    birde adam ile görüşmeye giderken galeri değiliz dedi sonrada arkadaşın arabası satılması için bana bıraktı dedi

    Galeriden de biraz araba almak işime gelmiyor, ucuz da olsa hep şüphe duyuyorum adamın işi o sonuçta ucuzada mal satmaz ayağına kadar gelmiş adamadan sadece diğerine göre 300-400 eksik alır satar o kadar




  • trtuncay kullanıcısına yanıt
    Sunroofun gıcırdaması normal değil, serviste bakımının yapılması lazım.

    Tampon boyanmış olabilir.

    Stop dediğimiz arka farlar işte. Aynı şeyden bahsettim.

    Navigasyon dediğiniz opsiyon 1.000 lira sunroofta 2.500. Hadi olsun temizi 45 değil 46.

    Ufak tefek işleriydi, lastikleriydi derken bu araba zaten size 41.500 e kadar mal olacak.

    Galericinin hokkabazlığını katmıyorum bile. Kilometreninde düşmemiş olmasına dikkat etmek lazım vs.

    Dikkat edin derim hocam. Acele iş yapmayın, ikinci el işi sabır işidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marmaratic

    Sunroofun gıcırdaması normal değil, serviste bakımının yapılması lazım.

    Tampon boyanmış olabilir.

    Stop dediğimiz arka farlar işte. Aynı şeyden bahsettim.

    Navigasyon dediğiniz opsiyon 1.000 lira sunroofta 2.500. Hadi olsun temizi 45 değil 46.

    Ufak tefek işleriydi, lastikleriydi derken bu araba zaten size 41.500 e kadar mal olacak.

    Galericinin hokkabazlığını katmıyorum bile. Kilometreninde düşmemiş olmasına dikkat etmek lazım vs.

    Dikkat edin derim hocam. Acele iş yapmayın, ikinci el işi sabır işidir.



    Aynen hocam,

    sabretmek gerek, herşeyden öte iyi bişiy olsun istiyorsak emek lazım. Ayrıca yorum ve ilgin için tekrar teşekür ederim.


    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-doktordan-sportif-aile-araci-166841301/detay/

    bunu gördüm birde, kışın almış ocak ayında sadece bi yol sıkıntısı var değecek bişiysede gidilir düşüncesindeyim. Ancak bu araç için sanırım 39 liradan fazla vermemek lazım değilmi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marmaratic

    Sunroofun gıcırdaması normal değil, serviste bakımının yapılması lazım.

    Tampon boyanmış olabilir.

    Stop dediğimiz arka farlar işte. Aynı şeyden bahsettim.

    Navigasyon dediğiniz opsiyon 1.000 lira sunroofta 2.500. Hadi olsun temizi 45 değil 46.

    Ufak tefek işleriydi, lastikleriydi derken bu araba zaten size 41.500 e kadar mal olacak.

    Galericinin hokkabazlığını katmıyorum bile. Kilometreninde düşmemiş olmasına dikkat etmek lazım vs.

    Dikkat edin derim hocam. Acele iş yapmayın, ikinci el işi sabır işidir.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trtuncay -- 21 Ağustos 2014; 11:23:45 >
  • trtuncay kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek. Forum sessiz zaten.

    Çorum'da olan iyi görünüyor. 42.500 diyor fiyata. Bence 40 hatta 41 lira verilir. Çünkü kazasız tek parça boyalı. İlanın 29 haziranda verilmiş olması biraz düşündürdü beni. Böyle bir araç 21 gün kalmaz bence. Fakat Çorum'da olduğu için kötü düşünmemek lazım. Eğer söylediklerinin dışında bir şey yoksa, kilometre orijinalse, triger ve alternatör seti değişmişse 41 bile verilir diye düşünüyorum. Varsın sunroof ve navi olmasın çok önemli değil. Yeterki kazasız olsun derim.

    Bu arada ilanlara e devletten baktın mı hocam ? İlk verdiğin arkadan kazası olan ne zaman el değiştirmiş ? Bu ne zaman değiştirmiş ? E devlet şifren yoksa bakayım ben. Birde bu fatura kesme işini anlamadım. Doktor nasıl fatura kesiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 21 Ağustos 2014; 11:31:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marmaratic

    Rica ederim ne demek. Forum sessiz zaten.

    Çorum'da olan iyi görünüyor. 42.500 diyor fiyata. Bence 40 hatta 41 lira verilir. Çünkü kazasız tek parça boyalı. İlanın 29 haziranda verilmiş olması biraz düşündürdü beni. Böyle bir araç 21 gün kalmaz bence. Fakat Çorum'da olduğu için kötü düşünmemek lazım. Eğer söylediklerinin dışında bir şey yoksa, kilometre orijinalse, triger ve alternatör seti değişmişse 41 bile verilir diye düşünüyorum. Varsın sunroof ve navi olmasın çok önemli değil. Yeterki kazasız olsun derim.

    Bu arada ilanlara e devletten baktın mı hocam ? İlk verdiğin arkadan kazası olan ne zaman el değiştirmiş ? Bu ne zaman değiştirmiş ? E devlet şifren yoksa bakayım ben. Birde bu fatura kesme işini anlamadım. Doktor nasıl fatura kesiyor.

    evet edevlet üzerinden baktım. bu çorumda olan ilan ocak ayında el değiştirmiş, diğer ankara plakalı olan araç ise zaten 1 aydır baktığım için plaka tanıdık gelmişti hatırladım aracı, agır hasarı varmış ilandaki adama sms attım sordum oda ağır hasarı var diye cevap verdi. Dün alımsatım olmuş bugunde burada


    Muhtemelen ordan aldı biraz düşük fiyata burada 3-4 parça boyalı diye satmaya çalışııyor


    Navigasyona hiç takılmıyorum, sunroof olsa iyi olur ancak ne kadar ekmek o kadar köfte. Privilage bu donanım seviyesi yeter bana el freninin elektrikli olması çok başımı ağrıtmaz değilmi bunlarda




  • trtuncay kullanıcısına yanıt
    Elektronik el freni başınızı ağrıtmak bir yana favoriniz olacak.

    Çorum'daki araca bakmaya gitmeden, şase numarası ve motor numarası alıp sorgulatın hocam. Plakadan sorgulatınca çıkmayabiliyor. Tanıdık bir sigortacı işinizi görür.
  • 
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.