Şimdi Ara

YENI MACBOOKPRO ALINDIKTN SONRA ILK YAPILMASI GERKENLER - GUNCELLENDI! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
23
Favori
72.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kac gundur verify disk ile bilmemne ile urasiyorum beceremedim duzelemdi de duzelmedi...

Sonra aldigim yere gittim al kardesim bana temizle ver dedim gerekiyorsa restore cek dedim... tamam dediler... ONYX programini kurarak oradan baya bi bkim yapmislar. su anda alet duzgun calisiyor neyse ki..
    Adamin dedigi, birsuru cop dolmustu ici diyor... halbuki siradisi yaptigim tek sey 4000 tane emaili bilgisayara indirmek oldu Mail uygulamasi ile... :) ondan da olacagini zannetmiyorum... sanirim yanlis biseyler oldu... iu isim li arkadasin bilgisayrindaki gibi bendede biryerde cop birikmis olabilir diye dusunuyorum.. OnyX i haftalik olarak schedule ettim...

ilgimi ceken bisey oldu. Adam bana Utilities den Disk Utility i kesinlikle kullanmamami soyledi.. herhangi bi elektrik kesintisi durumunda ciddi zarar verebilecegini soyledi. Verify ve repair permissions isini mutlaka Onyx uzerinden yapmam gerektigini de soyledi.

• @serhanuygur
    dostum cok sevındım..
    @usuph
    tesekkurler dostum

arkadaslar bu pil için ne yapıosunuz sarj ettıkten sonra fişi cekıo musunuz..yoksa takılı kalsada olur mu
  • bu arada bir şey danışmak istiyorum macbooktan proya terfi etmek üzereyim
    bütün dosya klasör ve mail geçmişini aktarmam gerekiyor time machineyi bağlayıp enson yedeği kursam istediklerim olur um acaba
  • @saintlaure
    öncelikle harddiskinizi boşaltın daha sonra harddiskinizi Disc Utility'den ikiye bölün istediğiniz boyutlarda. Daha sonra istediğiniz kısmı Mac formatında formatlayın. Diğer kısmını NTFS yapacağınızdan dolayı windows'ta formatlayacaksınız.

Bu işlemi yaptıktan sonra harddiskinizi mac'e takarsanız iki farklı disk olarak görülecektir. NTFS'i mac görür ve okuma yaparsınız mac os x üzerinden. Yani herhangi bir pc'ye harddiskinizi taktığınızda NTFS kısmına atarsanız verileri mac'inize aktarabilirsiniz ikiye bölünmüş olması sayesinde...

Bu tartışma meselesinde de sizle aynı fikirdeyim...

@serhanuygur

Hallolmasına sevindim sonunda :). Ya ama saçma bi söz etmişler biraz... Masaüstü değilki bu alet batarya denen bişe var :D...

@cowcow

Ben mümkün olduğunca fişte kullanıyorum. Keşfettiğim bişe var. Sürekli fişte kullandığım zamanlar battery health'im artıyor biraz fakat pilde kullanınca o artan kısım geri düşüyor. O yüzden fişte kullanıyorum mümkün olduğunca ben. Vakit buldukçada ayda bir haftada bir falan pili sıfırlayıp, kapalıyken bilgisayar fişe takıyorum. Tamamen doluncaya kadar çıkarmıyorum. Battery Repair deniyordu galiba bu işleme. Bu işlemi ara ara yapmak pilin sağlığını çok iyi etkiliyormuş. Buna dikkat edin derim. Onun dışında istediğiniz gibi kullanın ;).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usuph -- 29 Haziran 2010; 16:29:13 >

• Pil konusunda benimde merakim var... Bende Pil dolu iken sureki fiste kullanmanin zararli oldugunu okumustum biryerlerde... bu nedenle tam dolunca cikartiyorum ve bitene kadar kullaniyorum... Bir onceki lptopumu hic cekmezdim sarjdan sadece eve goturdugumde iste 15 gunde bir falan pilini bitirirdim ve 1 sene sonra pil pert oldu... MacBookPro mun da piline ayni sey olmasin istiyorum... simdi sen boyle diince benimde kafam karisti...

benim genel kullanimim su sekilde. Ofiste duruyor sarj cihazi, ben aksam evde iken pilde kullaniyorum 3-4 saat.. sonra fise geldigimde sabah pil %60 70 gibi bisey oluyor... direk yarim iken takmamak icin sifirlayana kadar kullaniyorum 5-6 saat daha sonra zaten aksam ustu oluyor sarja takiyorum ve 2 saatte doluyor maksimum sonra mesai bitiyor zaten. umarim yanlis bise yapmiyoruzdur.

Bu arada tesekkur ederim gecmis olsun dilekleriniz icin

Bu kadar benim sorunum yeter biraz da baskalarina yardim edeyim dicem de masallah usuph butun sorulari silmis supurmussun ustad :) neyse bende pm den gelen sorulara cevap vermeye devam edim :P PM ile gunde 5 soru geliyor masallah insanlarin Mac e ilgi duymalari ne kadar guzel.

• Dostum bende bilgisayarima belki restore atilir korkusu ile Macintosh HD sinin icinde Users klasorune gelip oradaki MAIL klasorunun icindeki 2-3 GB lik maillerimi yedekledim. (bunu windows tan yaptim) Geri restore attiginda veya yeni Mac ini aldiginda ayni klasorun icine onlarin hepsini kopyalarsan maillerin geri gelir kanisindayim... denemedim ama olur da restore atarsam deneyecegim

quote:

Orijinalden alıntı: saintlaure

bu arada bir şey danışmak istiyorum macbooktan proya terfi etmek üzereyim
    bütün dosya klasör ve mail geçmişini aktarmam gerekiyor time machineyi bağlayıp enson yedeği kursam istediklerim olur um acaba

• arkadaşlar,
    2010 macbookpro 13" 2.4 Bimeks'te en düşük kaça kadar düştü.(kdv dahil)
    Yukarıda verilen link açılmıyor artık.
    ilginiz için teşekkürler.
  • Arkadaşlar Mac'in bir bölümüne de bootcamp denilen olayla Win. kursak oyun oynamak için, bu cihazın işleyişini olumsuz yönde etkiler mi? Yoksa sorunsuz bir şekilde ikisini de kullanabilir miyim? Oyun için kurucam Windows'u sadece.. Geriye kalan film, internet vs. işlerimi OS X ile halledicem tabii.
  • ^^ Hayır,hiçbir şekilde etkisi olmaz.Yalnız,Windows kullanırken pil ömrü Mac OS deki kadar uzun sürmez.
  • arkadaşlar kısmetse eylülde new york ta olacağım mbp i7 almak istiyorum 2710 usdye geliyor taxla vergiyle ama 1 yıl uluslar arası garanti ingilizce klavye 128 ssd ile ; türkiyeden bu fiyat + kdv ile 500 gb hdd 5400rpm türkçe klavye 2 yıl garanti + axess 10 taksit şirketede faturayı kestim mi kdv den yırtıp maliyet aynı oluyor.. şimdi amerikadan alırsam garanti 1 yıl ingilizce klavye 128 ssd ; türkiyeden alırsam 2 yıl garanti türkçe klavye 500gb hdd 5400rpm ve taksit bütçe -maliyet aynı oluyor siz olsanız hangisi tercih ederdiniz amerikamı türkiyemi ;yorumlarınız tecrübeleriniz alım kararımı %1000 etkileyecektir.. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler..
  • SSD li olani tercih ederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslannn

arkadaşlar kısmetse eylülde new york ta olacağım mbp i7 almak istiyorum 2710 usdye geliyor taxla vergiyle ama 1 yıl uluslar arası garanti ingilizce klavye 128 ssd ile ; türkiyeden bu fiyat + kdv ile 500 gb hdd 5400rpm türkçe klavye 2 yıl garanti + axess 10 taksit şirketede faturayı kestim mi kdv den yırtıp maliyet aynı oluyor.. şimdi amerikadan alırsam garanti 1 yıl ingilizce klavye 128 ssd ; türkiyeden alırsam 2 yıl garanti türkçe klavye 500gb hdd 5400rpm ve taksit bütçe -maliyet aynı oluyor siz olsanız hangisi tercih ederdiniz amerikamı türkiyemi ;yorumlarınız tecrübeleriniz alım kararımı %1000 etkileyecektir.. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler..

ssd tabiki
  • Şimdi şöyleki öncelikleriniz bu kararınızı çok etkilemelidir bence. Direk şunu alın demektense sizin önceliklerinize göre karar vermeniz daha doğru bi karara sebep olacaktır.

Performans bakımından ssd çok farkedecektir emin olun. Dosya aktarımıdır, sistemin işleyişidir ssd hdlerderde çok daha hızlıdır. Fakat şu anda ssd ler oldukça pahalı fiyata düşük depolama alanlarıyla satılıyor. Bunu gözönüne almak lazım.

Bir taraftanda türkiye'den alırsak, 1 yıl fazladan garanti (ki bu oldukça önemli bir ayrıntı) ve türkçe klavye imkanı veriyor. Eğer türkçe klavyeye alışıksanız ve klavyenizi normal pc klavyelerindeki modda kullanacaksanız, ingilizce klavye hoş olmuyor sizden başka biri eline aldığında neye basacağını şaşırabiliyor (bir çok kez yaşadım :] ). Klavye konusuna biraz değinecek olursak benim sahip olduğum alet amerikadan geldi bu yüzden ingilizce klavye. Ben türkçe ama macin kendine özel stilinde kullanıyorum klavyeyi, şöyleki örneğin 'ö' yazmak için alt(option) + 'o' kombinasyonuyla yazıyorum. Bütün türkçe karakterleri bu şekilde yazıyorum onun dışında noktalama işaretleridir falan hepsini klavyede görüktüğü gibi kullanabiliyorum. Böyle kullanmak daha rahat ve kullanışlı geliyor bana. Türkçe klavyelerimiz aslında 3lü kombinasyonlar içermesi olsun noktalamaların konumu olsun oldukça kullanışsız aslında ingilizce klavylerin yanında. Masada kullanırken zaten apple'ın normal türkçe klavyesini kullanıyorum, masa dışında da belirttiğim şekilde.

Kısacası klavye konusunda türkçe klavyede titizseniz ingilizce klavye hoş olmuyor. Harfleri ezbere kullansanız bile noktalama işaretleri biraz sıkıntı yaratabiliyor.

Sonuç olarak eğer klavye konusunda hassas değilseniz o kadar bir de 1 yıl eksik garantili olsun bişey olmaz ben paramla yaptırırım diyorsanız amerikadan alın :).
    Fakat ileri vadede ssd teknolojisinin daha ucuza daha yüksek depolama elde edebilecekken şu anda çokta lazım değil ssd diyorsanız. Türkiye'den alın ilerde geçin ssd teknolojisine. Ucuzladığı zaman alıp kendinizde takarsanız alete. Bu konuda çokta acele etmeyin derim ben, bu aletlerin performansları oldukça iyi. İlerde bide ssd takarsınız tadından yenmez. Ama şu anda çokta gerekli değil bana göre.

Benim önceliklerime ve fikrime göre ben olsam Türkiye'den alırım. 2 yıl garanti + türkçe klavye küçük ayrıntılar değil bana göre. Türkçe klavye olması + türkiye'den alınmış olması satarkende kolaylık sağlar diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: usuph

örneğin 'ö' yazmak için alt(option) + 'o' kombinasyonuyla yazıyorum. Bütün türkçe karakterleri bu şekilde yazıyorum onun dışında noktalama işaretleridir falan hepsini klavyede görüktüğü gibi kullanabiliyorum. Böyle kullanmak daha rahat ve kullanışlı geliyor bana.

bu tus kombinasyonlarini nasil ayarliyorsunuz acaba? bende mesela option+o ya basinca ø cikiyor..

edit: tamamdır.. turkish - QWERTY seçmek gerekiyormuş. gerçekten süpermiş :) şu an çok mutluyum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krocheah -- 5 Temmuz 2010; 23:34:12 >
  • Aslında başlığa yakışır bişey yapsak da

YENİ MACBOOKPRO ALINDIKTAN SONRA İLK YAPILMASI GEREKENLERi yazsak ya

arkadaşım msn kullanmak isteyeceksin adiu çek şurdan çek
    video izlemek isteyeceksin en iyisi vlc dir, gel şurdan çek

gibi bir derleme yapsak misal

programlar, veya kısayollar fln ne bileyim windowstan sonra bambaşka bir dünya sonuçta
  • katılıyorum ancak buradan link vermek serbest mi..serbestse üstatlar bize yardımcı olurlarsa cok memnun oluruz..
  • http://store.bilkom.com.tr/Dr-Bott-Mini-DisplayPort-HDMI-Adaptor_2230.html#0

bilgisayarı lcd ye hdmi kablo ile bağlamak için bu aparat iş görür değilmi arkadaşlar??

bir diğer merak ettiğim de satranç dışında kendi oyunu yok değilmi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: cowcow

katılıyorum ancak buradan link vermek serbest mi..serbestse üstatlar bize yardımcı olurlarsa cok memnun oluruz..

Linki eksik kalsın gerekirse

şunun için bu
    bunun için şu şeklinde de olabilir
    böyle sahi annlamsız oldu biraz
  • bence yeni macbook pro aldıktan sonra ilk yapılması gerekenler şöyle sıralanabilir:

1. özenle fiş, fatura, kredi kartı slipini hanımdan/anne-babadan saklamak
    2. besmele çekerek kutuyu özene bezene açtıktan sonra, macbook pro ile o ilk buluşma anında iç gıcıklayıcı alüminyum dokusunu hissederek sımsıkı sarılmak
    3. ya ben naaptım ya, şimdi ben buna nası alışcam diye bi kaç dakika öyle yeni evliler gibi birbirine bakakalmak

yani bende böyle olmuştu ..
  • heheheheh :D:D:D Bende cidden 1-2 gun boyle saf saf bakmistim Laptop'un yuzune :P

Bu arada tamam arkadasar, benimde aklimda bir suredir ilk mesaji editleyerek basliga uygun bir hale getirmek vardi, Bana bildiginiz onerdiginiz web siteleri vs varsa PM ile yollarsaniz eklerim linkleride, bildigim kadari ile de programlari vs leri ekleyeceim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.