Şimdi Ara

YENI MACBOOKPRO ALINDIKTN SONRA ILK YAPILMASI GERKENLER - GUNCELLENDI! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
23
Favori
72.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • trackpoint hala var mi gercekten.. benim babadan kalma ibm'de vardi. ne kotu biseydir arkadas luzumsuz.. ama sunu belirteyim ki sen alismis olabilirsin gercekten trackpointe saygi duyarim. ama mb trackpad'i gercekten efsane birsey. bunun aliskanlikla felan alakasi yok. 1,5 haftada normal laptoplari kullanamaz hale geldim. trackpad in 4'te 1'i kadar yerde expose yapmaya calisarak tam bir salaga benzedim :))) sonra dur lan dedim ve kendime geldim :D

ayrica sunu da soylemekte yarar var.. evet windows 7 bence de windowsun yaptigi en iyi isletim sistemi su ana kadar ve bunda gercekten kullanici fikirlerine onem vermelerinin etkisi cok cok buyuktur. kullanici fikirleri olmasa yine bi bok yapamazdi mikisoft. neyse. windows sonucta kullandikca sisen ve sistikce de insanin da icini sisiren bir isletim sistemi. osx kullanmadan anlamak gercekten cok zor.. biri yukarida demis ki ipod bile muadillerinin 4-5 kati.. ama o parayi gercekten hak ediyor.. ilk apple ile tanismam ipod nano sayesinde olmustu. hep hayalimdi ve gercekten baska bir mp3 calar almayi dusunmedim. 3-4 yil bekledim abartisiz.. 40 50 liraya da alabilirdim mp3 calar ama almadim hic neden? cunki paramla rezil olmamak icin. mp3 calarlarin hicbiri, haala belki %80 kadari ekraninda sarki ve sarkici adini tam olarak gostermior atiyorum candan er... yazip ekranin kaymasini beklioruz ki istedigimiz sarkiyi bulabilelim.. bu ne lan? veririm 400 lirami catir catir ne istersem onu acarim..

apple bence her urununde bu cizgiyi tasarimini konusturarak koruyor. kullanicinin kolay kullanimi adina herhangi bir masraftan kacinmiyor ve arge departmanina sonuna kadar destek veriyor (bence).. ve bunun masraflarini da mecburen urunlerine yansiyor. falan felan. neyse cok uzattik.. sonuc olarak her apple urununu kotuluyorlar.. ipod'u kotuluyenler, iphone'u kotuleyenler, macbooklari kotuleyenler.. artik normal kiytirik mp3 calarlara bile ipod deniyor. dolmuscuda bile iphone var artik. demek ki insanlarin bi bildikleri, ya da bu urunlerde insanlari cekecek kolaylik ve kullanimlar mevcut ki insanlar tercih ediyorlar.. macbook kullanmadan da macbook'a o donanima o kadar para verecegime gider bu donanimi alirim demeyin..

• quote:

Orijinalden alıntı: serhanuygur

Cevaplar icin cok tesekkur ederim.

Chrome kuracam simdi internetten indirip. Firefox dememin sebebi su idi, plugin arsivi cok genis ve siteleri her turlu kalabaliktan arindiriyor. Bu benim icin neden gerekli diye soracak olursaniz, turkmenistanda yasiyorum ve internet olasiliklari o kadar ama okadar kisitli ki... 128kb adsl kullandigimi ve onuda 128ini verimli kullanamadigimi soylersem beni biraz anlarsiniz sanirim. Bu nedenle sayfalarin yavas acilmasi beni olduruyor. Acilan web sitelerinde sagda solda cikan reklamlari vs leri filitreleyerek firefox ta tertemiz ve hizli surf yapabiliyordum. amacim o. Eger Chrome veya Safari bana bunu saglayabilecekse deneyecegim. islemci uzerindeki yukun cok beni yoracagini dusunmuyorum.
    Firefox un bir guzel yani da, siteyi acarken safari ne var ne yok indirdikten sonra karsima cikariyor goruntuyu yada ben oyle anliyorum... ama firefox indirdikce aciyor sayfayi ve istedigim bazi bilgilere daha erken ulasiyorum bazi durumlarda.

virus korumasi konusunda beni rahatlattiniz :) sormamin nedeni su. flash diskler geliyor gidiyor projeler sudur budur... icerisinde envai cesit zimbirti geliyor. bunlarin bulasip bulasmamasi konusunda kafamda surekli bi tedirginlik oluyor.

Backup olayina giriyorum zaten bu aksam :D dediginiz gibi 500 luk bir harici diskim var, ona hemen bi backup cakacam.

kullanmasi acaip eglenceli ve daha ilk sarji olmasina ramen 7 saati gecti hala banamisin demedi :D yarim saati falan kaldi diyor

gec olacak biraz gercekten ama.. size lynx onerebilir miyim arkadasim.. resimle otla bokla isim olmaz.. zaten 128k internetim var daha cok text bazli seyler okumak icin kullanicam derseniz deneyin gercekten memnun kalacaksiniz.. lynx indirip kurduktan sonra terminal acip ornek olarak lynx forum.donanimhaber.com yazarsaniz lynx browseriniz ile siteyi ziyaret edebilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: krocheah

apple bence her urununde bu cizgiyi tasarimini konusturarak koruyor. kullanicinin kolay kullanimi adina herhangi bir masraftan kacinmiyor ve arge departmanina sonuna kadar destek veriyor (bence).. ve bunun masraflarini da mecburen urunlerine yansiyor. falan felan. neyse cok uzattik.. sonuc olarak her apple urununu kotuluyorlar.. ipod'u kotuluyenler, iphone'u kotuleyenler, macbooklari kotuleyenler.. artik normal kiytirik mp3 calarlara bile ipod deniyor. dolmuscuda bile iphone var artik. demek ki insanlarin bi bildikleri, ya da bu urunlerde insanlari cekecek kolaylik ve kullanimlar mevcut ki insanlar tercih ediyorlar.. macbook kullanmadan da macbook'a o donanima o kadar para verecegime gider bu donanimi alirim demeyin..

Kotuleyenlerin cogu hayatlarinda hic kullanmamis, direk fiyat etiketine bakip yorum yapan insanlar.

Bilgisayarlarini kagit ustunde teknik donanimdaki ozelliklere gore alan kullanici grubu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 21 Haziran 2010; 19:01:16 >

• Magic Mouse da alıyorum :D
  • Ben de dün windows a elveda deyip, uzun zamandır istediğim MacBook Pro 'ma kavuştum.
    Konya Electroworld'den 15.4 " i5 2.4 Ghz işlemcili benimkisi, yurt dışından getirip satanlardan alıcaktım ama, hem garanti
    hem de türkçe klavye ve taksitli alma fırsatım olunca yurt içinden almış oldum artık ..

Fakat dünden beri çok garibime gidiyor, apple ın sitesinden bazı "pc to mac" tanıtım video ları biraz yardımcı oldu
  • Hayırlı olsun!

Çok kısa zamanda alışacaksın ve geri eskiye dönmek istemeyeceksin bile :) kaça aldın ayıptır sorması
  • quote:

Hayırlı olsun!

Çok kısa zamanda alışacaksın ve geri eskiye dönmek istemeyeceksin bile :) kaça aldın ayıptır sorması

electroworld stoklarına da daha çok yeni girmiş yeni seri macbook pro lar
    4460 tl gibi bi şeydi sanırım fiyatı ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

quote:

Hayırlı olsun!

electroworld stoklarına da daha çok yeni girmiş yeni seri macbook pro lar
    4460 tl gibi bi şeydi sanırım fiyatı ..

offfffffff of of
  • bence de off
    ama offf diyerek aldım, napiiim

ilk 24 saatlik birlikteliğimizi şöyle özetleyebilirim tek kelime ile: "mükemmel"
    ama 4500 küsur tl ye değer mi ?
    işte o sorunun cevabı herkese göre değişir

• arkadasla ben de canadadan alacaktım ancak bimekste sadece 150 lira farka gelior galiba..ancak sorum su benim linkte verdigim yeni macbook pro dii mi..http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/112027/apple-macbook-pro--z0j7000lr-.aspx
    acilen cevabınızı beklemekteyim..
  • Evet macbook pro yazdığı gibi. Rakam mükemmel yani türkiye şartlarında. Bugün yarın biter ama benim düşüncem. Bimeksten alacaksanız acele edin en son babalar gününde bu tip bi kampanya olmuştu hemen bitti ürün, tekrar girmiş olmalı. Kanada'dan almak yerine Bimeks'ten alın 2 yıl garanti üstelik türkçe klavye olsun derim ben.
  • affetmedim aldım canadadan 2256 ya geliodu bi yıl garantili yabancı dil klavye..gümrükte takılma sotuunu olacaktı..verdim siparişi..elime gelsin bi bakalım..gelişmeleri haberdar ederim..usuph bey ilginiz için tesekkur ederim..ii sabahlar..
  • hayirli olsun Cowcow!

Cidden ama insan kullaninca verdigi parayi unutuyor... bazen bazi urunler alirsiniz verdiginiz para gelir hep akliniza iciniz acir vs... Bu urun oyle degil. Kapi gibi Tapu gibi :D

Bu arada m agic mouse da aldim. Adamlar Mouse kavramini bir adim ileri tasimislar :) helal olsun diyorum. detayli fikirlerimi Magic Mouse basliginda yaptim.

Bu arada dun MacBookPro mu ilk defa patlattim :P bayildi kullanirken restart attim ve acilmadi dedi bir daha restart atin... bir daha actim duzeldi. :D
  • Yeni olduğum için bu başlıktan sorayım dedim. Daha 1 hafta oldu macbook pro kullanmaya başlayalı.

Bu dosyalar neyin nesidir. Şimdilik 100'den fazla dosya olmuş.
    Silmemin sakıncası olur mu? Bunlar hiç oluşmasalar olmaz mı?

YENI MACBOOKPRO ALINDIKTN SONRA ILK YAPILMASI GERKENLER - GUNCELLENDI!
  • quote:

hayirli olsun Cowcow!

Cidden ama insan kullaninca verdigi parayi unutuyor... bazen bazi urunler alirsiniz verdiginiz para gelir hep akliniza iciniz acir vs... Bu urun oyle degil. Kapi gibi Tapu gibi :D

Bu arada m agic mouse da aldim. Adamlar Mouse kavramini bir adim ileri tasimislar :) helal olsun diyorum. detayli fikirlerimi Magic Mouse basliginda yaptim.

Bu arada dun MacBookPro mu ilk defa patlattim :P bayildi kullanirken restart attim ve acilmadi dedi bir daha restart atin... bir daha actim duzeldi. :D

dostum tesekkurler..artık makine gelince senin basını agrıtacagım:Diphone 2 ve 3 kullanıcısıydım..verdigimiz para onda aklımıza gelmedi,umarım bundada aklımıza gelmez..Heyecanlıyımsenin de Magic mouse'un hyrlı ugurlu olsun..bende alabilirim..

• @cowcow

hayırlı olsun hocam. valla emin olun aklınıza bile gelmiyor verdiğiniz para. güle güle kullanın. iyi bi karar verdiğinizi düşünüyorum. sen yine az bekliyosun ben 1 ay falan bekledim amerika'dan gelmesini :). aldıktan sonra bir iki güzel başlık var oralardan yararlanır, sorunu sorarsın, çabuk alışcaksın zaten :).
  • Bugun itibari ile MacOsX i patlatmis bulunmaktayim :)

zoru basardim herhalde 2 haftada gitti isletim sistemi :P

Simdi bir cozum aramaktayim; olay su sekilde;

Dunden bu gune sadece Magic Mouse olarak bir donanim degisikligi var. Bugun excell de calisirken bilgisayar birden kasilmaya basladi, print gondermeye calisiyordum makine kaldi oyle.. Bir turlu kendine gelmedi... Restart attim en son, ama makine hala acaip bir bicimde takiliyor hicbir uygulama acik olmamasina ramen... Printer la mouse la ilisigini kestim wireless ve bluetooth u kapatmak sureti ile, ama hala sistem kasilmakta... bir ikona tikladigimda menusunun acilmasi 10 sn suruyor belki daha fazla, acmak ise 1 dk civarinda suruyor...

Ne olmus olabilir makinaya??? Dun gece ilk defa sistem acilirken bir hata verdi baslatilamadi tekrar baslattim normal olarak calismisti gece.

• Bilmiyorum denediniz mi ama repair disk işinizi görebilir.

Şöyle ki;

Applications, Utilities, Disk Utility'e girdikten sonra Macintosh HD'yi seçin ardından. Repair Disk Permissions diyin ardından aşağıda birşey dolmaya başlayacaktır. Bu bittikten sonra Repair butonunun üstündeki Verify Disk Permissions butonuna tıklayın ve verify edin. Hala bi kaç hata gözüküyorsa bi daha verify edin, daha sonra baştan başlatın.

Bir çok yazılım, yeni ayarlar falan yaptıktan sonra haftada bir falan ben bunu yapıyorum. Bilgisayarda hafif bir yavaşlama varsa gideriyor bende, daha iyi çalışıyor hatalar düzeltildiğinden dolayı. İşe yarayacağını sanıyorum.

Bakalım düzelecekmi.
  • son günlerde benim de aklımda 13,3 lük mbp ların düşük modelini almak var. bimekste bilkom garantili satıyorlar ve de fiyat olarak fena değil. . benim aklımdaki soru da ekran çözünürlüğü . . bugüne kadar kullandığım bilgisayarlarda hep emsallerine göre daha yüksek çözünürlüklü bilgisayarlar kullandım. . bilgisayarda hd film indirmek ve izlemek baya vaktimi alan bişi bilgisayar başında o yüzden de bu ekran beni tatmin edermi acaba?? yani bilgisayar tam istediğim şartları karşılıytor aslında aklımda sadece soru işareti olarak ekran var işte. . sony nin z serisi falan aklımı karıştıryor (fiyata bakmaksızın) çunkü onların ekranları ciddi fark ediyor (sonynin en kuvvetli olduğu yanı bence) ama macos sistemini merakımdan apple istiyorum. . kullanalar gözlemlerini belirtirse sevinirim . .
    ahanda buraya da yazdım benim istediğimden kullanan var bir hayli .
  • usuph denemedim simdi deniyorum insallah olur.

Bu arada Magic Mouse u Win7 de calistirmaya calistim ama beceremedim. Driverini falan indirdim kurdum ama Bluetooth goruyor connect dedigin zaman connecting device da kaliyor ilerlemiyor... onuda nasil cozecegim konusunda arastirmalar yapmaktayim...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.