Şimdi Ara

Yeni Macbook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
2.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Yeni Macbook


    Yeni Macbook duyurulduğunda, her zaman ki gibi inceltilmiş bir cihaz bekliyordur herkes. Apple son zamanlarda "en" çok taktığı durum "incelik" çünkü.

    Cihaz fansız bir işlemciyle gelince bir anda herkes kaldı. Aslında "tabletler" için üretilmiş bir platformu, Apple Mac'lerin içine entegre etmişti.

    900 gram ağırlığında, 13.1 mm inceliğinde bir cihaz çıktır ortaya ve 2304 x 1440 gibi bir çözünürlük. Üstelik, tuşların mantığını da değiştirmişlerdi. Kelebek dedikleri "bir" tuş mantığı geliştirmişler, son olarak da büyütülmüş bir dokunmatik alan eklemişlerdi. Üstelik bu dokunmatik alan artık parmağınızla yaptığınız baskıyı anlayabiliyor, ona göre tepki veriyordu. Son olarak USB-C bağlantı birimini de ilk olarak bu cihazda görüyorduk. (Daha sonra chromebook'da bir hafta önce sanırım duyurdukları ortaya çıktı) Tabi buradaki en büyük sıkıntır "bir" tane çıkışın olması onun da USB-C olmasıydı.


    İncelemeler, şunlar bunlar derken, herkes cihazdan etkilenmişti. Ama gücü "bir" air değildi, bağlantı yetenekleriyse çok ama çok kısıtlıydı ve herkes tarafından eleştiriliyordu.

    Ben, uzundur macbook retina kullanıyordum. Amacım ne rende yapmak, ne de bu cihazla program falan yapmaktı. Amacım yazmak, nette sörf falandı, arada bir belki fotoğraflarımı düzenlemek. Uzundur kullandığım retinam giderek ağır gelmeye başlamıştır. İlk aldığım zamanlar da windows laptoplar bundan daha ağırdı ama zamanla onlar da hafifledi, dizimde bir süre sonra ısınan, ağırlaşan bir cihaz oluyordu. Performansından zerre kuşku duymuyordum ama yeni macbook kanıma girmişti bir kere.

    İncelemeler, takipler, şu bu derken her Allah'ın günü, Apple'ın sitesini takip eder olmuştur. Önce 4-6 hafta sonra 3-5 hafta temin süresi var diyordu. Bir sabah yine tam bakacakken bu sefer, SDN'de bir kutu açma gördüm, yeni Macbook'un kutu açması. Dedim ki, her halde yurt dışından aldılar, yooo, açtılar ve Türkçe klavye vardı. Küçük bir araştırma ile, bir çok teknolojik mağazaya 2-3 gün önce geldiğini bazılarına da yeni stoğa girdiğini gördüm.

    Hemen soluğu Neo'lardan birinde aldım. Uzundur beklediğim Altın rengi Macbook'a kavuştum. Yüzde 6 öğrenci indirimiyle birlikte cihaz 4000 bin küsüre geldi, bolca taksitle aldım.

    Cihazı yaklaşık 3-4 gündür kullanıyorum. Şimdi yazmam gerektiğini düşündüm.

    Cihazım 256 gb olan sürümü arkadaşlar. 1.1 ghz, turbo ile 2.4 ghz'ye çıkıyor. Altın rengi.

    Cihazı aldım, kutusundan usb-c kablo ve şarj adaptörü dışında bir şey çıkmadı. Her zaman Apple'ın yaptığı şey, boş kutu ve cihaz :)

    Hemen açtım ve kurcalamaya başladım. İlk dikkat ettiğim "gerçekten" çok ince ve hafif olmasıydı. Önceki Mac'imin yanında tüy gibiydi, tek elimle raha tutuyor, kullanıyordum. İpad'imle yan yana koyduğum bir fotoğraf ekliyorum.

     Yeni Macbook
     Yeni Macbook

    Cihaz hızla açılıdı, hemen karşıma tipik yükleme ekranı çıktı. Kısa sürede yüklendi ve açıldı. küçük bir güncelleme vardı, hemen yaptım. Pages falan direk yüklüydü, her şey kullanmaya hazırdı.

    Öncelikle dikkatimi ekranı çekti, bu boyutta bu parlaklık ve çözünürlükte ekranı Macbook retina da görmüştük. Bu ekran ondan da iyi, parlak ve güzel. Ama Boyutu küçük olduğu için "ölçekleme" gerekiyor. Onu da küçük bir ayarla yapabiliyorsunuz. -Windows'taki gibi "ikon" büyütmece değil bu, tüm işletim sistemini düzenleyen bir "büyütme.."

    Daha önce, "macbook Retina" kullandığım için, kenar çerçevelerinin ince olmasına alışkınım, o yüzden ona bir şey diyemeyeceğim ama gerçekten ekranı çok güzel görünüyor, işini de görüyor..

    Arkasında klavyeye geçtim. İlk anda "durumu" garipsedim. Tuşlara basmak gibi değil, daha çok "vurmak" gibi bir his veriyordu yazmak. Macbook Retina'da bu his "basma" oluyordu. Yazdığını ucundan da olsa hissediyordun. Ama burada, tuhaf bir his vardı. sanki ince bir kontraplak'ın üzerine parmağını vuruyormuş gibi bir his.

    İlk başta "olmamış" dedim denerken Neo'da, olmuyor dedim, dur ya oluyor mu dedim ve aldım. İçimi en kemiren şey buydu, alışamazsam ne yapacaktım? Alıştım, hem de çok kısa sürede alıştım. Daha az yorulduğumu fark ettim, bu güzeldi. En başta "başka başka" tuşlara bastım ama sonunda alıştım. Bu arada klavye de "sadece" tıuş mantığı değil yanındaki çizgiler de incelmişti. Bu bir yandan iyi bir yandan kötü. Cihaz daha geniş klavyeli, büyük tuşlu duruyor ama tek elle tutarken, bir yerden bir yere giderken hep tuşlara basıyor elim, bunu sevmedim açıkçası, biraz daha çıta kalın olabilirmiş.

    Bu arada "bu" inceliğe, arka aydınlatmalı klavye koymuşlar ve çok güzel görünüyor. Oldukça iyi bir ışık veriyor, o da memnun edici. Asus'un bu incelikte bir laptobu vardı, onda arkadan aydınlatma yoktur. Adamlar ne yapmış etmiş koymuşlar, koymalılardı, olmasaydı alınmazdı..

     Yeni Macbook

    Gelelim Force Touch trackpad dedikleri şeye. Bu "baskı" algılayan bir yapıya sahip. Bir kere trackpad büyümüş öncekilere göre, simetrik değil ama büyümüş. Space tuşunun oradan başlıyor, Command tuşunun sonuna doğru bitiyor, gönül isterdi ki Command'ın sonunda bitsin, simetrik olsun.

    Force Trackpad'in duygusu bir garip. Mac'lerde en önemli şey trackpad'dir. Onu kullanan bir daha Fare yüzüne bakmaz, o kadar rahattır. Parmağın kayar, ne yapmak istiyorsan yaparsın. Burada da durum değişmemiş ama derinden bir gelişme duruyor karşımızda. Baskıyı hissedebiliyor olması, bir çok yerde işe yarıyor. Artık "bastırmak" zorunda değiliz, küçük bir baskı ile cihaz hemen algılıyor, baskı boyutuna göre de ayarlanmış olan tepkiyi veriyor. Mesela bir dosyanın adına dokunup, biraz çok basarsanız dosya adı değiştirme seçeneği çıkıyor.

    Ya da safaride, bir kelimenin üzerine gelip, sert basarsanız, o kelimenin araştırmasını yapıyor wiki'de falan. Ya da bir linke biraz bastırırsanız o "linki" pencere içinde açıyor, böylece gitmek zorunda kalmıyorsunuz. Bunlar "safari ve işletim" sistemi için geçerli henüz daha "yolun" başındalar belli ki..

    [DHTUBE=uJe-yT36BAQ]


    Bunun dışında cihazın işlemcisi "hep" soru işareti. Bir tablet işlemcisi ve güçsüz deniyor. Haklılar, işlemci güçlü değil. Bir görüntüyü i movie ile işlemek istedim, biraz uzun sürdü, bazı yerlerde, bekleme işareti olan o dönen şey geliyor, cihaz duruyor. Güçlü olmadığı "her" halinden belli ama zaten cihaz "güçlü" diye lansman edilmedi. Belli ki İnsanlar "ipad'in" hafifliğine alıştılar, ve aynı hissi bir laptopta yaşamayı istiyorlar. Eskiden netbook diye bir şey vardı, onun mantığı. Nette gezmece, film izlemece, müzik dinlemece ve yazı çizi işleri.. Bunlar için işlemci sorunsuz iş görüyor. İşletim sistemi de çok iyi olduğundan uyumlu çalışıyorlar.

    Çok ama çok az, yük altında cihaz ısınıyor, bunu imovie'de film işlerken gördüm, bazen flash içerikli siteleri açtığımda da oldu, ama rahatsız etmiyor macbook retina'da olduğu gibi. Retina bildiğin ısınıyordu dizimde.

    Hoparlörü "segmentine" göre iyi, İşini görüyor, en alt seviye falan değil, biraz tiz buldum sadece bas hissiyatını alamadım. Evet iş görür, sorun yaratmaz ama bass'lar bir tık daha fazla olabilirdi en çok onu aradım.

    usb-c işi sıkıntılı. Cihazlarınızın hepsinin kablosuz olması gerekiyor ya da bağlantı aparatlarını satın alacaksınız.

     Yeni Macbook

    Ortada gördüğünüz üç tane aparat ile cihaza başka özellikler kazandırılabiliyor. Birincisi sadece usb, ikinisinde hem usab hem de vga üçüncüsündeyse hem usb hem de hdmi var. Apple'ın stesinde üçüde var ama mağazada hdmi'ın dışındakiler var. ben sadece usb olanından aldım, kamera bağlamak için. Eksik mi, kesinlikle, bu paraya bir aparat ya da bir usb konmalıydı ama sanırım kasanın bu ince olması bahaneleri oldu. Ama Asus "aynı" kalınlıktaki bir kasaya her şeyi sığdırdı.. Mesele "yeni" aparatlar satmak, Apple'ın her zaman ki taktiği..


    Pili "yine" her zaman ki gibi iyi gidiyor. Bu incelikte, bu görüntüde, retina kadar pil süresi ve fazlası vaadediyor, sözünü yerine getiriyor. Kısa sürede de şarj oluyor, eskisinden çok daha hızlı ama retina'da, şarj parçasının üstünde ışık yanıyordu. Yeşil olunca anlıyorduk dolu olduğunu, şimdi açmak gerekiyor. Ama "açma" süresi ve cihazın uyanması, Retina'dan çok ama çok daha iyi. Air'lerden de çok daha iyi, hemen açılıyor, hemen kendine geliyor. Bir de arka kapakta artık led Elma yok, o üzdü açıkçası, güzel görünüyordu.

    Son olarak, belki bunu çok az kişi okuyacak belki de sadece bakıp geçilecek ama ben yazmadan edemeyecektim. Çünkü eksiklerine rağmen "bu" cihazı sevdim. Elimden düşürmüyorum, hatta ipad'in yerini taca attı diyebilirim ucundan. Hafif ve ince olması, ısınmaması, her yerde kullanılması avantajları. Güçlü "olmayan" işlemcisi ve sadece usb-c olması eksisi, bunları kabul ederseniz, sorunsuz kullanır keyif alırsınız..







  • hocam öncelikle hayırlı uğurlu olsun guzel gunlerde kullanın.

    detaylı inceleme için de ayrıca teşekkür ederim.

    bugun bu ürün ile MBP retina arasında kaldım.
    MBP çok daha üstün bi alet ama yüzü benim için eskidi biraz, alırsam çok tatmin olmuş olmuycam


    bimekste 1.1lik sadece teşhire konmuş ama 1.2lik 512gb olanları kapalı kutu getiriyorlar.
    üstelik 1.2 olan 4380 tl ve yuzde 10 hopi para hediyeli.
    ben alırsam 1.2likten alacam.

    cihaz çok çok yeni olduğundan fikir verecek kimse de yok.

    şimdi size birkaç soru sormak istiyorum:

    1. işlemci performasından memnun musunuz? pro ile günlük!! kullanım işlerinde yavaş kaldığı durumlar oluyor mu
    hiç denediniz mi bilmiyorum 40-50 gb lik yüksek bitrate'li HD film oyanttınız mı? oynatmadıysanız bunu benim için yapabilir misiniz?

    2. renk konusunda bana fikir verebilir misiniz? ben SG ile gold arasında kalmış durumdayım aklım daha cok SGden yana.

    teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulturgay -- 30 Mayıs 2015; 23:09:13 >




  • 1.1ghz ile 1.2ghz arasındaki fark hissedilmez tahminimce. daha yüksek kapasiteye ihtiyaç duyuyorsanız tercih edin
  • ben de zate 1.1 istiyorum fiyatından dolayı fakat 1.1 lik stokta yok, indirim ve hopi kampanyası da sınırlı süre geçerli.
  • Kampanyanın uzayacağını tahmın edıyorum. + anneler gununde yuzde 18 (yanlıs hatırlamıyorsam) bipara verilmişti o tarzda sıcak fırsatla da alabılırsın. Tabi hopiyi heryerde kullanırsın. beymende/networkte gıdıp kıyafet alabılırsın.

    Ben macbook air kullanıyorum 800 deviri gördü bataya. önümüz yaz olmasa alırdım. Yazın çok yoğun kullanmıyacağım için yıl sonu 14'' tanıtılma ıhtımali için bekleyebilirim. Yıl sonu gibi belki new yorktan alabılırım ancak tr fıyatından cok da ucuz değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_avcı -- 31 Mayıs 2015; 2:48:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sepulturgay

    hocam öncelikle hayırlı uğurlu olsun guzel gunlerde kullanın.

    detaylı inceleme için de ayrıca teşekkür ederim.

    bugun bu ürün ile MBP retina arasında kaldım.
    MBP çok daha üstün bi alet ama yüzü benim için eskidi biraz, alırsam çok tatmin olmuş olmuycam


    bimekste 1.1lik sadece teşhire konmuş ama 1.2lik 512gb olanları kapalı kutu getiriyorlar.
    üstelik 1.2 olan 4380 tl ve yuzde 10 hopi para hediyeli.
    ben alırsam 1.2likten alacam.

    cihaz çok çok yeni olduğundan fikir verecek kimse de yok.

    şimdi size birkaç soru sormak istiyorum:

    1. işlemci performasından memnun musunuz? pro ile günlük!! kullanım işlerinde yavaş kaldığı durumlar oluyor mu
    hiç denediniz mi bilmiyorum 40-50 gb lik yüksek bitrate'li HD film oyanttınız mı? oynatmadıysanız bunu benim için yapabilir misiniz?

    2. renk konusunda bana fikir verebilir misiniz? ben SG ile gold arasında kalmış durumdayım aklım daha cok SGden yana.

    teşekkürler...

    Dostum "kullanım" amacına göre tercih yapman gerekiyor. MBP çok güzel bir cihaz, kaslı ve bir çok işin altından kalkabilecek kapasitede. Eğer "çok" yere ihtiyacın varsa, 512'lik uygun ama ben direk yedek hdd almanı tavsiye ederim, aradaki fark yüksek hatta time capsül bile alınır o paraya, eve gelince yedekler :D

    İşlemci performansından "günlük" kullanımda memnunum. İnternette gezme, yazı yazma, film editleme (büyük renderden bahsetmiyorum, kendi çektiğim filmleri, cep telefonuyla), müzik dinleme, mac'in sunduğu programlar, fotoğraflar şunlar bunlar için "rahat rahat" yeter. Yüksek bitrate'li filmler denemedim, öncelikle indireceğim, denedikçe yazarım.

    İkinci olarak "kesinlikle" Gold al, ne yap et Gold al dostum. Öteki renkler "eskidi", bunun havası GOld ile çıkıyopr, öndeki macbook yazısını bile gold ile yazmışlar, bir gören bu ne ya diyor bir daha bakıyor, rengi muhteşem kesin GOLD al, ne yap et :D




  • Kardeşim merhaba hayırlı olsun öncelikle Bende macbook almayı düşünüyorum ama fansız olması beni korkutuyor. Oyun oynamam ama arada küçük oyunlar oynarım cod mw olsun fm14 olsun cs olsun öyle şeylerde acaba performansı nasıl denediniz mi? Oyun oynama gibi bir amacım asla yok macbook ta sadece performans amaçlı soruyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paulownia

    Kardeşim merhaba hayırlı olsun öncelikle Bende macbook almayı düşünüyorum ama fansız olması beni korkutuyor. Oyun oynamam ama arada küçük oyunlar oynarım cod mw olsun fm14 olsun cs olsun öyle şeylerde acaba performansı nasıl denediniz mi? Oyun oynama gibi bir amacım asla yok macbook ta sadece performans amaçlı soruyorum.

    Dostum samimi olarak söylüyorum bunlarda oyun falan oynanmaz. Çözünürlük çok yüksek, e ekran kartı da 5600 mü ne? Oyun işinde en küçük 2d oyunlar falan, 3d oyunlarda inler dostum. Hiç denemedim, çünkü bunlar "oyun" için tasarlanmış cihazlar değiller, ekran kartları işlemciye gömülmüş bir şekilde. Zaten MAC'de pek de oyun oynanmaz.

    Günlük işleri görür, yazı çizi, fotoğraf, film, hepsini halleder ama oyuna gelince, başka cihazlara bakmanı öneririm. Hafif olsun, her yerde kullanayım, şarjı akşama kadar gitsin diyorsan bu cihaz sana göre ama oyun oynamak, video editlemek, render yapmak falan olmaz. Netice de işlemcisi, tabletler için tasarlanan bir işlemci.




  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler.


    Iyice olctum bictim dusundum ve mgx82tu/a aldim bir kac dakika once :)

    Macbook kasasini islemcisi ve tek portundan dolayi istemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sepulturgay

    Cevap icin tesekkurler.


    Iyice olctum bictim dusundum ve mgx82tu/a aldim bir kac dakika once :)

    Macbook kasasini islemcisi ve tek portundan dolayi istemedim.

    Hayırlı olsun dostum, güzel günlerde kullan. Kullanım biçimin "cihazı" belirler, seninde öyle olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vbalikci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Paulownia

    Kardeşim merhaba hayırlı olsun öncelikle Bende macbook almayı düşünüyorum ama fansız olması beni korkutuyor. Oyun oynamam ama arada küçük oyunlar oynarım cod mw olsun fm14 olsun cs olsun öyle şeylerde acaba performansı nasıl denediniz mi? Oyun oynama gibi bir amacım asla yok macbook ta sadece performans amaçlı soruyorum.

    Dostum samimi olarak söylüyorum bunlarda oyun falan oynanmaz. Çözünürlük çok yüksek, e ekran kartı da 5600 mü ne? Oyun işinde en küçük 2d oyunlar falan, 3d oyunlarda inler dostum. Hiç denemedim, çünkü bunlar "oyun" için tasarlanmış cihazlar değiller, ekran kartları işlemciye gömülmüş bir şekilde. Zaten MAC'de pek de oyun oynanmaz.

    Günlük işleri görür, yazı çizi, fotoğraf, film, hepsini halleder ama oyuna gelince, başka cihazlara bakmanı öneririm. Hafif olsun, her yerde kullanayım, şarjı akşama kadar gitsin diyorsan bu cihaz sana göre ama oyun oynamak, video editlemek, render yapmak falan olmaz. Netice de işlemcisi, tabletler için tasarlanan bir işlemci.

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam şuan zaten hali hazırda ps4 vs gibi oyun konsollarım var o yüzden oyun sorusunu performans amaçlı sordum. Bir sorum daha var müsade ederseniz :) Cihaz ısınıyor mu acaba ? Bu beni çok korkutuyor. 2011 de aldığım Macbook Pro hala taş gibi acaba yeni macbook ta 4 sene sonra taş gibi olucak mı :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paulownia

    quote:

    Orijinalden alıntı: vbalikci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Paulownia

    Kardeşim merhaba hayırlı olsun öncelikle Bende macbook almayı düşünüyorum ama fansız olması beni korkutuyor. Oyun oynamam ama arada küçük oyunlar oynarım cod mw olsun fm14 olsun cs olsun öyle şeylerde acaba performansı nasıl denediniz mi? Oyun oynama gibi bir amacım asla yok macbook ta sadece performans amaçlı soruyorum.

    Dostum samimi olarak söylüyorum bunlarda oyun falan oynanmaz. Çözünürlük çok yüksek, e ekran kartı da 5600 mü ne? Oyun işinde en küçük 2d oyunlar falan, 3d oyunlarda inler dostum. Hiç denemedim, çünkü bunlar "oyun" için tasarlanmış cihazlar değiller, ekran kartları işlemciye gömülmüş bir şekilde. Zaten MAC'de pek de oyun oynanmaz.

    Günlük işleri görür, yazı çizi, fotoğraf, film, hepsini halleder ama oyuna gelince, başka cihazlara bakmanı öneririm. Hafif olsun, her yerde kullanayım, şarjı akşama kadar gitsin diyorsan bu cihaz sana göre ama oyun oynamak, video editlemek, render yapmak falan olmaz. Netice de işlemcisi, tabletler için tasarlanan bir işlemci.

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam şuan zaten hali hazırda ps4 vs gibi oyun konsollarım var o yüzden oyun sorusunu performans amaçlı sordum. Bir sorum daha var müsade ederseniz :) Cihaz ısınıyor mu acaba ? Bu beni çok korkutuyor. 2011 de aldığım Macbook Pro hala taş gibi acaba yeni macbook ta 4 sene sonra taş gibi olucak mı :)

    Günlük kullanımda bir ısınma çok gözlemlemedim. Yani bazen video falan izlerken dizimde azıcık ısınıyor, ama dediğim gibi "yoğun" bir güç isteyen, işlemciyi yükseltecek bir şey yapmadım. Belki yüklenince ısınır :D

    Vallaha benim 3 yıl önce aldığım mac book retina'm da taş gibi, bu çok nazik bir cihaz, hor davranmaya gelmeyebilir ama yine de bence uzun süre gider ama 4 yıl sonra ne olur, bilemiyeceğim :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vbalikci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Paulownia

    quote:

    Orijinalden alıntı: vbalikci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Paulownia

    Kardeşim merhaba hayırlı olsun öncelikle Bende macbook almayı düşünüyorum ama fansız olması beni korkutuyor. Oyun oynamam ama arada küçük oyunlar oynarım cod mw olsun fm14 olsun cs olsun öyle şeylerde acaba performansı nasıl denediniz mi? Oyun oynama gibi bir amacım asla yok macbook ta sadece performans amaçlı soruyorum.

    Dostum samimi olarak söylüyorum bunlarda oyun falan oynanmaz. Çözünürlük çok yüksek, e ekran kartı da 5600 mü ne? Oyun işinde en küçük 2d oyunlar falan, 3d oyunlarda inler dostum. Hiç denemedim, çünkü bunlar "oyun" için tasarlanmış cihazlar değiller, ekran kartları işlemciye gömülmüş bir şekilde. Zaten MAC'de pek de oyun oynanmaz.

    Günlük işleri görür, yazı çizi, fotoğraf, film, hepsini halleder ama oyuna gelince, başka cihazlara bakmanı öneririm. Hafif olsun, her yerde kullanayım, şarjı akşama kadar gitsin diyorsan bu cihaz sana göre ama oyun oynamak, video editlemek, render yapmak falan olmaz. Netice de işlemcisi, tabletler için tasarlanan bir işlemci.

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam şuan zaten hali hazırda ps4 vs gibi oyun konsollarım var o yüzden oyun sorusunu performans amaçlı sordum. Bir sorum daha var müsade ederseniz :) Cihaz ısınıyor mu acaba ? Bu beni çok korkutuyor. 2011 de aldığım Macbook Pro hala taş gibi acaba yeni macbook ta 4 sene sonra taş gibi olucak mı :)

    Günlük kullanımda bir ısınma çok gözlemlemedim. Yani bazen video falan izlerken dizimde azıcık ısınıyor, ama dediğim gibi "yoğun" bir güç isteyen, işlemciyi yükseltecek bir şey yapmadım. Belki yüklenince ısınır :D

    Vallaha benim 3 yıl önce aldığım mac book retina'm da taş gibi, bu çok nazik bir cihaz, hor davranmaya gelmeyebilir ama yine de bence uzun süre gider ama 4 yıl sonra ne olur, bilemiyeceğim :D

    1.3 lük modeli alıcam büyük bir ihtimal ama ısınma beni korkutuyor :) ısındığı an kullanılmaz hale gelir çünkü :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paulownia -- 31 Mayıs 2015; 17:07:06 >




  • Bu kadar düşük işlemcili ve fansız bir cihaza 4000 küsur para vermek , kasabın yağı bol olunca bilmem nerelerine sürermiş misali bir iştir.özellikle entegre ekran kartı bir önceki nesil HD 5000 den bile daha düşük fps veriyor. Adının 5300 olması aldatmasın kimseyi. Buna vereceğiniz paraya brodwell işlemcili macbook pro retina alınır.hemde 256 gb lık olanı.
    Genişleme yok. Genişleme yapmak için 200-250 daha verip usb-c/usb çevirici adaptör alıcan. Led tv ye büyük ekran yansıtıyım diyicen hadi bir masraf ta hdmi veya tbolt dönüştürücüsü... Yazık valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum incelemeni sevdim guzel yazmissin, hangi MBP retinayi kullaniyorsun. Onu yazmamissin kiyaslarken,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipad gücünde ve çözünürlük olarak ipad'e çok yakın bir cihaz ama 4 katı fiyatına.. incelemeniz de bunu destekliyor gibi geldi bana...
  • Öncelikle Hayırlı olsun Hocam. Çok güzel ve detaylı açıklamışsınız. Elinize sağlık. Bende 2 gün önce Space Grey olanını aldım. Macbook Pro ile arasında çok kaldım. Birçok arkadaşın dediği gibi performansa baktığınızda kesinlikle tabi ki Pro. Ama bu yeni macbook taşınılabilirlik açısından çok üst seviyede. Ben her gün bilgisayarı yanımda taşımak durumundayım. Pro ile arasında yaklaşık 600 gr. fark var. Yaptığınız işleri ikisinde de yapabiliyorsanız, fazladan 600 gr taşımanın hiçbir anlamı yok. Ayrıca tasarım olarak çok üst seviyede. Macbook Pro'ların kasaları tasarım olarak artık eskimeye başladı. Yakın zamanda muhtemelen yenilenecektir tasarım olarak.

    İşin açıkçası bu parayı bence de haketmiyor. Ancak bu Apple'a duyulan hayranlık oldukça ve Apple'ın bu fiyat politikası sürdükçe, aldığınız cihazı elinizden çok kolay çıkarabiliyorsunuz. Aynı paraya çok daha iyi windows işletim sistemli birçok cihaz mevcut. Ancak aldıktan 1-2 sene sonra çok büyük zarar ederek elden çıkarabilirsiniz. Cihaza bir şey olduğunda ise servis kalitesi asla bir Apple olamıyor. Diğer firmaların hiçbiri Apple kadar sahip çıkmıyor ürünlerine.

    Son olarak Performans arıyorsanız ve sabit olarak kullanacaksanız bence Macbook Pro tercih edilmeli. Ancak yanınızda taşıyacaksanız, beklentiniz performans anlamında düşükse ve tasarım olarak dikkat çeken bir cihaz istiyorsanız bence yeni Macbook tam aradığınız cihaz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karti

    Dostum incelemeni sevdim guzel yazmissin, hangi MBP retinayi kullaniyorsun. Onu yazmamissin kiyaslarken,

    Model : A1425
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreampowder

    ipad gücünde ve çözünürlük olarak ipad'e çok yakın bir cihaz ama 4 katı fiyatına.. incelemeniz de bunu destekliyor gibi geldi bana...

    Üzerinde "kırpılmış" bir işletim sisitemi yok Windows gibi, tam bir işletim sistemi var. Her yanıyla, eksiksiz. Evet "mobil" cihazlar için hazırlanmış bir "işlemci" ama İpad'in işlemcisi başka, çekirdek sayısından tutun da ram miktarına göre çok başka. İpad'in klavyelisi de diyemiyorum çünkü "bir" resmen bir bilgisayar özellikleri var. Yani İpad'e bir klavye alsam, bunu yerini tutar mı sorusuna "hayır" yanıtını verebiliyorum.
  • Bende 1.2 ghz space gray macbook u ma bugün kavuştum. mbp retina 15 te yaptığım her şeyi sorunsuzca bundada yapabiliyorum. tek handikapı daha yavaş. Klavyesini beğendim ben açıkcası.
    Bilgisayarı photoshop final cut vs. ile zorladım maksimum işlemci sıcaklığını 84 derece gördüm. 1080p videoları oynatmada mbp15 ile arasında hissedilebilir bir fark göremedim.
    Kullandıkça diğer tespitlerimi de yazacağım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.