Şimdi Ara

Yeni Lcd Tv'imde Ölü Piksel Var, Ne Yapabilirim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun bu LCD/Plazma işinden hep işkillenir oldum.. En iyisi forumdaki arkadaşların tanıdıkları yerlerden test yaparak alınması/teslim edilmesi. Konu başlığının silinmesi benimde onaylamadığım bir durum.. En azından firma şikayetleri görürde bir daha yapmaz.. Silinen başlıkla ilgilide forum yöneticisinin mutlaka bir açıklama getirmesi gerekirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.power -- 20 Ocak 2009; 10:45:55 >
  • bugün yeni lcd geldi
    kutu içinden bu defa dikkat ettim
    ama yine bir ölü pikselbu işi bilenler lütfen yazsın - samsung lcd lerde neden bu kadar sık ölü pikseller var???diğer markalarda bu kadar sık bir durum değil galiba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hilmibor

bugün yeni lcd geldi
    kutu içinden bu defa dikkat ettim
    ama yine bir ölü pikselbu işi bilenler lütfen yazsın - samsung lcd lerde neden bu kadar sık ölü pikseller var???diğer markalarda bu kadar sık bir durum değil galiba?

aslında samsung S-PVA panel kullanan modellerde cok cıkabilir denebilir..bu panelin + ları oldugu kadar - leride var ,clouding ve dead piksel gibi..
  • peki bu ölü piksel ilerde daha da artar mı?yandakilere bulaşır mı?
  • quote:

peki bu ölü piksel ilerde daha da artar mı?yandakilere bulaşır mı?

hic belli olan bi durum degil..ne renkte olu piksel ?
  • -Dead/Stuck-pixel riski;en fazla "VA" tabanlı ve "ASV" tip Modüller daha fazladır,IPS lerde ise en azdır

-TFT-LCD TV lerde ise;genel olarak aslında bu risk vardır,geçmişte de böyleydi,bugünde böyledir!!

Ben arada sert/şaka yollu bazı şeyler yazarım>>bu herifler LED/OLD cart-curt çıkardılar ama hala adam gibi Modül
    zero-defect üretemediler,Sharp dahil buna,kaldıki Sharp ta Modül hata oranları günümüzde dahada artmıştır,aynı şekilde
    Samsung un S-PVA larıda,ciddi dökülmeye başladı,ama heriflerden hala tık yok!!

Sonra bu konuları bilen-bilmeyen ahkam kesip,kimleride gözünde bu bir elin iki parmağını geçmeyen üreticileri yere-göğe sığdıramıyor!!

Sallama/palavra ve hileli bilgiler veriyorlar,kimisi hala şunu diyor........yaw koskoca Sony veya Samy "yalanmı" yazıyor!!!
    Evet aynen öyle yediriyorlar bazı şeyleri,ama bunları TR deki sitelerden tam öğrenemezsiniz,bol bol gezeceksiniz dışarda,o zaman
    çakarsınız manzaraları

Hilmi bana e.Mail attın ama orada bir şey yok,sadece yine çıktı gibisinden,kafana takılan olursa,oradan ara beni OK++

------------
    yaw Hilmi anlamadığım olay ise hatalı pixel OK+bunlar olabilecek şeyler,ama ne biçim iştir yaw çizik-mizik v.s,yanlış anlamadıysam
    yinemi böyledir(yaparlar böyle uyanıklar,çünkü bu işinde TR de artık suyu çıktı!!)

--en basitinden paneli açıyorlar,3/5 gün bilemedin 1 hafta sonra aynen bunu postalıyorlar ve böylece sıfırlar ilk defa mağazada
    açılıyor,ama uyanıklar fazla süresini geçirmeden satıyorlar ilk gelen müşteriye,zaten saatine bile baksa o kişi en fazla 20/30
    veya 50/100 olabilir buda normaldir,ben bu olayı kısa süreli kullanım olarak geçiyorum,bu kadar süre OK dir+panelde zaten
    kelek varsa o sürede açık kalmaz!!
    Ama herifler kutusundan çıkar-sok,taşı v.s işlemleri sırasında elde olmayan sebeblerden bir şekilde sağını-solunu çiziyorlar!!
    Buda sıfır diye alınan panelde,müşteri açsından sorun teşkil etmektedir++

DH de yazma bazı şeyleri,olmadı TF den yaz,veya bana e.Mail den yaz,ben unutuyorum bir dünya msg içinde kimin nesi var diye!!
    Bu arada sen kimden almıştın panelini??ara tekrar herifleri ve çizikten yola çıkarak sert gir bunlara devamında ise pixel hatasıda
    var v.s deyip,beni sıkıntıya soktunuz v.s diyerek giriş biraz!!

Bizde Sitelerde hala bazı şeyler aşılamadı,ancak bazı arkadaşlarda sanırım üslubu değiştiriyorlar,ama dışarda iş küfre varmadan
    olursa "en acımasız" şekilde her bir şey yazılıyor,sıkıysa bir üretici oraya giripte cart-curt etsin bakalım!!
    Zaten piyasada görüpte aldığınız 5 tane marka var yaw,yüzlerce markamı var dünyada!!
    Üstelikte bizdeki durumda hem üretici hataları mevcut+birde satıcıların atraksiyonları oluyor,yani,kullanıcı iki defa "hoş tutuluyor"!!

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: caution

quote:

KIRMIZI
  • SN.ALBANİ SİZ NE DİYORSUNUZ?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: caution

quote:

KIRMIZI

zor ama bende işe yarayan bir yöntemi uygulayın ;
    kulak temizleme cubugunun ucunu 10 sn ye kadar ölü pikselin uzerine masaj uygulatın..belki duzelir..bendeki stuck piksel duzelmişti..gecmiş olsun..

• SN.HİGHWAYMOUSE VE DİĞER USTADLAR? SİZİNDE FİKRİNİZİ ALABİLİRMİYİM?
  • Diyeceğim o ki; Bulaşıcı değil tabi...Ama ilerde bir kaç tane daha çıkmayacağının garantisini kimse veremez. İlk aldığında hiç olmayanda bile olabilir zamanla. Atıyorum mesela sende şu an bir tanedir. Yıllar geçer o bir tane ile gül gibi geçinir gidersin. Ama bende şimdi hiç yoktur. Bir zaman sonra 3 tane çıkabilir. Bir yerden sonra da kader kısmet...

Dikkatli bir şekilde yapmak kaydıyla son çare olarak caution'un bahsettiğini de deneyebilirsin çözüm adına. Ayrıca benim imzamdaki ölü pixel konusunda stuck pikselleri düzelteceğini iddaa eden bir programdan daha bahsetmiştim. Linki bu:http://udpix.free.fr/ denemişliğim yok ama "taş attım kolum mu yoruldu?" hesabı denenebilir bu programda...

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

yaw Hilmi anlamadığım olay ise hatalı pixel OK+bunlar olabilecek şeyler,ama ne biçim iştir yaw çizik-mizik v.s,yanlış anlamadıysam
    yinemi böyledir(yaparlar böyle uyanıklar,çünkü bu işinde TR de artık suyu çıktı!!)

--en basitinden paneli açıyorlar,3/5 gün bilemedin 1 hafta sonra aynen bunu postalıyorlar ve böylece sıfırlar ilk defa mağazada
    açılıyor,ama uyanıklar fazla süresini geçirmeden satıyorlar ilk gelen müşteriye,zaten saatine bile baksa o kişi en fazla 20/30
    veya 50/100 olabilir buda normaldir,ben bu olayı kısa süreli kullanım olarak geçiyorum,bu kadar süre OK dir+panelde zaten
    kelek varsa o sürede açık kalmaz!!
    Ama herifler kutusundan çıkar-sok,taşı v.s işlemleri sırasında elde olmayan sebeblerden bir şekilde sağını-solunu çiziyorlar!!
    Buda sıfır diye alınan panelde,müşteri açsından sorun teşkil etmektedir++

Selamlar

Peki internet sitelerinden (hepsiburda,hizli al vs) gibi yerlerden alinan TV lerin teshir urunu olma ihtimalleri yok, cunku bu sitelerin magzalari yok. Boyle bir durumda gidip bunlardan tv satin almak daha mantikli degilmi?

• teşhir olma ihtimali her zaman olabilir.. Bu şirketler diğer şirketlerden malları topluyorlar onlarda ne gönderirse.. En son internet üzerinden telefon aldım.. cihazın arka kapağında 2 çizik vardı..
  • Merhaba,

Lütfen yöneticilerin yaptığı uygulamalar hakkında bireysel açıklama istemeden önce genel forum kurallarını (linki imzamda var) ve ilgili bölümün üst konuları arasında yer alan bölüm kurallarını okuyun. Takdir edersiniz ki DH gibi bir forumda yapılan her işlem için üyelere tek tek bilgilendirme yapılması mümkün değildir.

Genel Forum Kuralları (madde 16) ve Ev Elektroniği Bölüm Kuralları (madde II), firmalar hakkında şikayet mesajları yazılmasının yasak olduğunu açık şekilde belirtiyor. Firmalara karşı hakkınızı aramak için kullanabileceğiniz birçok kurum ve kuruluş var. Ancak forumumuzda buna müsade edilmiyor. Çünkü iddiaların ispatlanması veya firmaların gelip savunma yapmaları mümkün olmuyor. "Haber verelim, gelip savunma yapsınlar" demeyin. Bunun için başka siteler var zaten.

Alternatif bir çözüm olarak,
    konu içinde firma veya marka ismi belirtmeden yaşadığınız sorunu forumda paylaşıp diğer üyelerin tecrübelerine başvurabilirsiniz. Ancak konunuz bir yerden sonra yine "firma şikayeti" haline gelirse, konunuz silinir.

Not : Bu konu silindikten sonra, konuyu açan üyenin talebi üzerine kural dışı mesajlar silinerek yeniden yayına alınmıştır. Ancak bu istisnai bir durumdur ve açıklama yapmak için konu geri alınmıştır. Dolayısıyla lütfen bu tür taleplerde bulunmayın.

• Sayın Hilmibor arkadaşın dikkatine;

Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.

Dead pixel in ise ayıplı mal şeklinde değerlendirilip değerlendirilmeyeceği hususundaki kanaatimi ise temel hukuk kuralları ve özel kanun hükümleriyle de gerekçelendirerek "panasonicciler" başlığının 165. sayfasına yazdım. Ayrıca şunu unutmayın ki Tüketici Mahkemeleri nezdinde açılacak davalar hiçbir harca tabi değildir. Yine Tüketici Mahkemelerinde açılan davaların %84 ünün tüketici lehine sonuçlandığını da istatistiki bir bilgi olarak buraya yazmam gerek.

Teslimden itibaren hangi distrübitörden veya hangi ithalatçıdan malı temin ettiyseniz oraya 30 gün içinde 3 seçimlik haklarınızdan birini seçerek bildiriniz. (tabi değişime veya bedel indirimi veya bedel iadeye yanaşmazlarsa). Bu durumda hala bir sonuç elde etmemişseniz Tüketici Mahkemesine başvurmanızı öneririm. Saygılarımla.

• Hilmi sana yazmış olmam lazım ne yapacağını??(tam emin değilim,olmadı e.Mail den beni ara)

Bu arada Judge Hoca nın yazdıklarınıda iyi oku!!

Dead/Stuck-pixel içinde,aslında bir sürü başlıkta zaman içinde uygulama ve bu konudaki durumları anlattım,en son "Panasonic"
    bağlığında yine aynı şeyleri yazdım!

Bazı panel mağdurları diyeceğim insanlar,böyle Sitelerde vaya çeşitli yerlerde "çok uzun zaman" msg lar yazıyorlar>>YANLIŞ!!!
    Derhal işlem başlatınız,aldığınız Satıcı ve Servis ile birer kez görüştükten,THK çerçevesinde,durumunuz itibarıyla Kanuni işlemler başlatın!
    Bakıyorum bazı insanlar,değil3/5 gün yada bir hafta,bir kaç ay bile bekleyip veya çeşitli yerlerde bunları yazı v.s şeklinde dile
    getiriyorlar,elinizde Fat. ve ilgili hangi evraklar varsa,işlem başlatın lütfen!!
    "Şikayetvar" yok bilmem ne var gibi yerlerini geçin bir kalem,çünkü TR de bu işin artık suyu çıktı!!!!
    Siz bu şekilde derhal Kanuni takibat veya işlemler v.s başlatırsanız muhatap taraflarda ona göre davranmaya başlarlar bir süre
    sonra!!!

Kusura bakmayın ama büyük çoğunluk insanlar,maalesef Kanuni haklarını bilmeyip,ısrarla bu Firmaları arayıp,mağduriyetlerini gidermenin
    yollarını arıyorlar veya DH/TF gibi daha bir sürü büyük Sitelerdne bunları yazıyorlar v.s v.s>>> YANLIŞ
    Böyle yerlerden Firma kötülemek v.s hiç bir işe yaramaz!!!!
    Kanuni haklarınızı öğrenin,bu konuda biraz araştırın,olmadı buradan buna ait şeyler sorun,örneğin Judge Hoca gibi üyeler vasıtasıyla
    çoğu Hukuki uygulamaları v.s de öğrenirsiniz!
    Malum Firma ile zaten bu konular,artık kabak-tadı verdi!!!dolayısıyla herkes "İşlem" başlatsın hiç vakit kaybetmeden,sadece burada
    o Firma veya başka Firmalar v.s hak.eleştiri yapmak,böylelikle başkalarınıda malzeme vermel v.s bunlar doğru işler değildir,bir sürü
    para verilerek alınıyor bunlar!!

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 29 Ocak 2009; 12:01:12 >

• başlık takrar açıldığı için teşekkürler
  • s. yetkili servis bir kaç piksel için kanunen hiç bir şey yapamassınız diyor,siz niye o kadar büyütüyorsunuz diye soruyor,bir sürü insanda 3-4 çıkıyor hiç bir şey demiyorlar,sizde 1 tane var ne olacak diyorlar...
  • rapora ne yazdılar hilmi bey..kaç adet çıktı servis gelince ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

rapora ne yazdılar hilmi bey..kaç adet çıktı servis gelince ?
    lcd kurup tamam mı dediler,ben bir dakika bir inceleyelim dedim,ölü pikseli ben farkettim,ne olcak bir şey olmaz dediler,benim israrım sonucu tutanak tutuldu sol üst kösede 1 ölü piksel göründü yazdılar...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.