Şimdi Ara

Yeni Laptopdan tam verim alamıyorum gibi özellikleri söyle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce hep masaüstü kullanırdım. uzun zaman sonra iş için laptop aldım. Hp g4 250 . Visual studio 2015 kullanıyorum. Web + Hibrit Mobile Development yapıyorum. Önceisnde
    50$ lik pentiium G işlemcili 4 gb ddr3 ramli sata3 hddli 600 Tlilik bir masaüstü kullanıyordum. Gücü de ona göre diye bir beklentiye girmemiştim. ama su an bu elimdeki makineni perfomansı snaki cok iyi değil gibi. Ne yapmalı? neyi gözlemlemeli? işlemci mi yetmiyor? ram mı Hdd mi?

Intel® Core™ i5 işlemci
    işlemci
    Intel® Core™ i5-5200U, Intel HD Grafik Kartı 5500 ile (2,2 GHz, Intel Turbo Boost Teknolojisi ile 2,7 GHz'ye kadar, 3 MB önbellek, 2
    4 GB DDR3L-1600 SDRAM (1 x 4 GB)

Depolama
    Dahili sürücü
    500 GB 5400 rpm SATA

39,6 cm (15,6 inç) diyagonal LED arkadan aydınlatmalı HD SVA yansımasız düz ekran (1366 x 768)
    Grafik kartı
    Bağımsız:
    AMD Radeon™ R5 M330 (2 GB DDR3 ayrılmış)

• Kurulumdan sonra driverları yüklediniz mi?
    Yüklemediyseniz driver booster programı ile tarama yapıp güncellyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Driverleri hp support ile güncel yükledim

• Hp'nin sitesinde g4 250 adı altında bir de şöyle bir model var:

http://www8.hp.com/tr/tr/products/laptops/product-detail.html?oid=8553958

Aldığınız cihaz bu değil de, sizin yazdığınız donanımlara sahipse yeterli performansı vermesi lazım. Tabi bu, kullandığınız programlara göre de değişir. Yine de ekstra hız istiyorsanız hdd yerine ssd takmayı düşünebilirsiniz.

• aldığım bilgisayar linkteki değil aynı kasa i5 5200u 4 gb Ram. Yanliz Hdd Yazma değerlerim garip geldi.
     Yeni Laptopdan tam verim alamıyorum gibi özellikleri söyle
  • O hdd yi depolama amaçlı kullanıp yerine ssd tak sistemini hantallaştıran aygıt hdd.

• Bozuk mu oluru mu bu? Ben evo sipariş ettim bir haftaya gelir ins düzelir eğer bozuk olduğundan suphe varsa garantiye vereyim makineyi diye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bozuk olduğunu sanmıyorum hddlerin nerdeyse tamamı böyle hantal, tepkime süreleri uzun.bende asus x550jk var bir program çalıştırmak işkenceydi. Sandisk extreme pro ssd aldım pc kendine geldi adeta.

• Arkadaş doğru söylemiş ssd hardisk takarsanız farkı hissediceksiniz fazla bilgi sahibi değilseniz bilen birisine danışın derim
  • SSD taktıktan sonra da sonucu bizimle paylaşırsanız seviniriz.
    Malum, sorunun kronik olup olmadığını belirleyelim.
  • ssd kargoda (Amazon) gelince buraya yazarım. Tskler.
  • okuma yazma hızı nedir aldığınız ssd harddiskin acaba ?
  • Samsung 850 Evo 250 Gb
    sıralı okuma (540 MB/sn.) ve yazma (520 MB/sn.)
    Yazıyor. Amazon dan aldım.
    Bu arada program cipset driverini kuramamış. onu tekrar kurdum. Biraz kilitlenmeler azaldı. makine insana benzedi lakin. işlemciden verim almak için hdd bekliyorum.
  • Amazondan aldığım 250 gb ssd geldi. Türkiyeden bir 4gb ram daha aldım 70TL ye. Sonuç olarak makine gerçekten gücünü hissetirmeye başladı. yani 1500 tl aldığınız bir makineden 600Tl lik pentium performansı almak istemiyorsanız. Mutlaka ama mutlaka SSD Alın . Cidden suan visual studio paint gibi acılıyor.
    i5 i7 bunlar güzel şeyler ama "bir bilgisayarda hizi en yavaş olan donanim belirler" demişti hocam. cidden öyle. Daha iyisi tüm DH ahalisine inş. Yeni Laptopdan tam verim alamıyorum gibi özellikleri söyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 30 Kasım 2015; 11:27:41 >

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    SSD kayda değer bir ivme kazandırıyor sisteme. Aldığınız model de uzun süreli performans artışı sağlayan bir model.
    Memnun kalmanıza sevindim.
    Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

ssd kargoda (Amazon) gelince buraya yazarım. Tskler.

Amazondan gelen ürün gümrükten geçerken sıkıntı çıkarıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

Amazondan aldığım 250 gb ssd geldi. Türkiyeden bir 4gb ram daha aldım 70TL ye. Sonuç olarak makine gerçekten gücünü hissetirmeye başladı. yani 1500 tl aldığınız bir makineden 600Tl lik pentium performansı almak istemiyorsanız. Mutlaka ama mutlaka SSD Alın . Cidden suan visual studio paint gibi acılıyor.
    i5 i7 bunlar güzel şeyler ama "bir bilgisayarda hizi en yavaş olan donanim belirler" demişti hocam. cidden öyle. Daha iyisi tüm DH ahalisine inş. Yeni Laptopdan tam verim alamıyorum gibi özellikleri söyle

Aynen öyle kardeşim. şuan ramdir işlemcidir hepsi hızlı en yavas harddisk. SSD lerle bilgisayarlar evrim geçiriyor.

• Cihazın ram miktarı düşük diski ssd ile değiştirmeniz lazım ram miktarını da yine 8 yapmanız lazım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.