Şimdi Ara

Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar (1360. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.257
Cevap
186
Favori
2.711.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13581359136013611362
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hem 2013 model Gsl Plus, hem de Gt line sahibi olarak herhangi bir kronik problem görmedim ben. Bireysel olarak her araçta çıkabilecek problemler olabilir tabi. Ben yaşamadım. Umarım kimse de yaşamaz tabi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2. el suvlara bakıyorum, aklımda 2016 ve üstü Kia Sportage otomatik var.
    sportageyle vites geçişleri, yakıt, performans, konfor, vb. özellikler bakımından yorumlarınız nedir?
    Herhangi bir kronik sorunu var mı?
    Donanım olarak Concept plus, Elegance ve Premium paket olarak hangisi daha üst donanıma sahiptir
  • 3008 den Kia Sportage geçicez de bizi üzer mi? Geçme nedenimiz kia'ya geçince elde para kalacak ihtiyacımız var.

    Şuanki 3008 dizel otomatik active paket. En boş model ve donanım olarak dolu değil.
    Kia da premium paket olandan alabilcez sanırım. Daha dolu geldi baktığımda ama çokta bilgim yok.
    Aklıma takılan bir şey var o da yakıt. Benzinli ve 10-12 litre yakıyormuş. Yani kilometrede 80 kuruş. 3008 az yakıyordu. Neredeyse 2 kat fazla tüketim olacak.

    Ayrıca arabanın kronik bir sorunu var mı? Eksiği vs var mı?
    Aklıma gelen ilk şey bu araba bu fiyata bu kadar iyiyse neden trafikte rakiplerinden daha az var. Piyasada mı tutulmuyor Kia antipatisi mi var yoksa kronik sorunu mu var bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hayırlı olsun diyelim. Şu zamanda araç alıp satmak zor iş. Özel nedenlerden dolayı 3008i satmayı düşünüyorsunuz, o sebepten ötürü buna diyecek bişey yok tabiki.
    Araca gelince Kia araçlar aslında sandığınız gibi trafikte veya satışta yok değil. Gayet tutulan araçlar. Bir alan uzun yıllar bindiği için satışı az olabilir :) Sportage ı olanlar için bu araçlar bir yaşam stili :) Kalite olarak da aracına göre Peugeot ları bana göre geçer. Sportage da peugeot u geçebilen bir araçtır. Kronik sıkıntısını hiç duymadım açıkçası. Donanım olarak da Fiyat/performans araçlarıdır. Yakıtı da şehiriçinde 10 lt yakar doğrudur. Burada belitmem gereken babamda Hyundai Accent vardı 1.4 otomatik. O bile en az 10 lt benzin yakıyordu! Benim de en son 3 aracım dizeldi, ondan sonra telrar benzinliye döndüm, dizeldeki bir takım yaşadığım olaylardan ötürü. Ayrıca küçük bir şehirde yaşadığım için yakıt tüketimi nerdeyse dizelle aynı seviyede ki dizeller de ilk çalıştırma ve motor ısınana kadar çok yakıyor.
    Tekrar sportage a gelirsek gayet konforlu bir araçtır. Boş paket 3008dense dolu paket araç tercih ederim ben kendim. Elinize de ihtiyacınız olan para kalacaksa sportage ı tercih edebilirsiniz. Yakıt tüketimi de doğru kullanım sonucunda çok fena olmayan değerler yakalayabilirsiniz. Ama tabi ki bir dizel kadar olmayacak. Benzini yakar ama keyfini de verir. Ben kendi hesabıma göre en fazla yılda 1500tl fazla veririm benzine diye hesaplamıştım, bu da beni üzmeyecek bir değerdi. Tabi ki sizin hesabınız farklı olabilir gayet normal olarak.
    Hayırlısı olsun diyelim. Tavsiyem aracınızı satıp kısa sürede hemen istediğiniz gibi bir araç alabilmeniz. Malumunuz fiyatlar çok çabuk ve aşırı derecede artıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Mrblar klima kapalı konumdayken yani ac kapalı iken havalandırma bölgelerinden biri mecbur açık yanıyor ışığı. Bu normal bir durum mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokdeniz33 G kullanıcısına yanıt
    ah şu kadınlar aynı valla benim kullanmam ile eşimin kullanması arasında yakıt farkı oluyor
  • Demek ki yalnız değilmişim araç konusunda arada en az 2 lt fark oluyor yani :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, 2016 Prestige GT-Line Benzin Otomatik ile aranıza katılmış bulunmaktayım.

    Araç 76bin km'de.

    Maalesef ilk sahibi 45bin km bakımından sonra 60 ve 75bin bakımlarını yetkili serviste yaptırmamış.

    Garantinin devam etmesi için ne yapmam gerekiyor?

    Araç 2017 Ocak trafik çıkışlı. Sanırım 2 yıl daha garantisi olacaktı.
  • quu kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanızı dilerim.
    Garanti konusunda bazen firmalar ve bayiler araç iyi niyet garantisi çerçevesinde garanti süresini bitmiş olsa bile uzatabiliyorlar. Sizinki de önceki sahibinden kaynaklanan bir durum olduğu için Kia Türkiye genel merkezi ile görüşüp, durumunuzu iletmenizi ve yetkili yapılacak kontrollerden sonra araç garanti kapsamına alınabilir diye düşünmekteyim. Veya Kia Türkiye genel merkezinden önce yetkili servise danışarak da bilgi alabilirsiniz.
    İyi günlerde kullanmanız dileğiyle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gokdeniz33 G kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam,

    evet maalesef eski kullanıcı hatasından zarar görmek istemiyorum. Genel merkez ile pazartesi günü servisten arabayı alınca görüşececeğim. Fakat araç karalisteye alınır diye korkuyorum.
  • 1.6 benzinli düz vites istanbulda kilometrede kaç kuruş yakar?
  • Benim bildiğim kadarıyla garantinin devam etmesi için yetkili servislerde bakım yaptırma zorunluluğu yok.

  • merhaba arkadaşlar bende aranıza yenı katıldım 2015 sportage CONCEPT PLUS

    aracıma cruise control otomatık cam ayna ve sunroof kapatmak ıstıyorum bu konuda yardımcı olabıleceklerı beklıyorum

  • 2016 1.6 gdi concept plus (elektrikli park freni , anahtarsız çalıştırma vs olan ) ile 2017 premium (elektrikli park freni , anahtarsız çalıştırma vs olan ) arasında donanım olarak fark var mı ?

  • Merhabalar,

    2020 Kia Sportage design pack için kış lastiği alacağım. Suv ama 4x4 değil o yüzden araştırırken neye göre seçeceğimden emin olamadım. Otomobil, SUV ya da 4x4 olarak ayrılabiliyor lastik sitelerine baktığımda.

    245x45x19 için kış lastiği önerebilecek birileri var mıdır?

  • Merhaba arkadaşlar;

    Ben 2015 model 1.6 GDI Concept Plus bir araca bakıyorum. 100.000 KM'de ve hatasız. Otomatik vites benzinli.

    Bu araç tüpsüz km'de ortalama kaç TL yakar? Ayrıca aracı alırken dikkat etmem gereken bir şey var mı?

    Aracın bilmem gereken kronik bir hatası var mı?

    Teşekkür ederim

  • dupont81 kullanıcısına yanıt

    TL olarak bakmak doğru değil, benzin fiyatları sürekli değişiyor. Hangi şehirde ve nasıl kullanılacak araba bunlar önemli. Mevsim de önemli ama onu ihmal edersek, izmir içi kısa mesafe orta sertlikte kullanımda 10 litre yakıyor benim araba (aynı model), şehir dışı yine ortalama 110-120 ile gidince 8 litreye kadar düşüyor. Bana fazla geldi ben prins vsi-2 lpg taktırdım. Şu an %40-45 daha ucuza yol yapıyorum. Kaldı ki prins sistemi neredeyse hiç benzin yakmıyor (yaz kış sıcaklıktan etkilenmeden). İstanbul'da dur kalk trafikte muhakkak daha çok yakar, daha sakin bir şehirde şehir içi daha az yakabilir. Şehir dışında 100 km ile gidip daha fazla tasarruf yapılabilir ya da agresif kullanıp 12-13 lt bile görülebilir. Erzurumun kış soğuğunda da lpg de benzin de izmire göre daha çok yakabilir sadece hava durumunu göz önüne alırsak.

  • mirohingi kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Ben Düzce'de oturuyorum. Alacağım araç tüplü değil. Hatasız Boyasız bir araç. Yılda en fazla 10.000 Km yaparım. O da zor ihtimal. İşimle evim arası 5 km. Hafta sonları sadece 100 Km yaparım bir yere gideceksem. Sakin bir araç kullanıcısıyım. Otobanda bile 120 KM hızı geçmem. Size bir de dm göndereceğim.

  • dupont81 kullanıcısına yanıt

    benim de ev-iş arası 5km o yüzden kısa mesafe olarak kalıyor. Yılda yaklaşık 15.000 km yapıyorum ben de. Sizinle aynı kullanım koşullarına sahibiz. Prins en pahalı lpg sistemi ve yılda 10.000 km yaparsanız en erken 3 senede amorti edecektir kendini, belki daha uzun bile sürebilir. Benim prins tercih etmem iki sebebe dayanıyor:


    1. Prins, Kia'nın gdi motoru ile en uyumlu kit. Hiçbir ayar vs yapmadan tek seferde montaj yapıp kullanıyorsunuz.
    2. En çok tasarruf prins kit ile yapılıyor, sisteme 15.000 km de bir bakım yaptırmak dışında hiç bir masrafı, arızası vs yok.


    İşim gereği çok yoğun çalışıyorum, o yüzden arabaya yıllık bakım dışında vakit ayıramıyorum. Bu arabayı seçmemim birinci nedeni, tork konvertörlü tam otomatik şanzımanın ömürlük dayanıma sahip olması idi. Prins kullanmam da aynı şekilde, tüm kit en kaliteli ekipman ile monte ediliyor. Kendim de ikinci el, 50.000 km de almama rağmen "0" sorunla kullanmaya devam ediyorum.


    Prins kiti taktırırken, amorti süresini hiç düşünmedim. Arabayı alırken, "+10.000 tl" daha pahalı aldım diye düşünüp o şekilde taktırdım kiti. Bugüne kadar, hem performans hem de lpg yakıtı olarak çok çok memnunum. Sonuçta turbolu bir araç değil, atmosferik motorlu ağır bir araç, ona göre de kalkış ve yokuş performansı var. Ancak aile arabası olarak konforunu ve verdiği güveni bu bütçe aralığında hiçbir marka vermiyor.





  • mirohingi kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim Hocam

  • 
Sayfa: önceki 13581359136013611362
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.