Şimdi Ara

Yeni Kia EV8 ortaya çıktı: 603 beygir güce ve 800 km menzile sahip olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni Kia EV8 ortaya çıktı: 603 beygir güce ve 800 km menzile sahip olacak
    Hyundai Kia Grubu, yeni elektrikli araç platformu üzerinde geliştirilen yeni bir model sunmayı planlıyor. Kore medyasına sızan bir döküman sayesinde geliştirildiği öğrenilen GT1 kod adlı araç, benzinli Stinger’ın yerini alacak ve muhtemelen Kia EV8 ismini taşıyacak. Spor sedanın grubun yeni nesil EV mimarisini temel alması bekleniyor.



    Hyundai, 2023'ün ortalarında platformun ön izlemesini Entegre Modüler Platform (IMA) adı altında yaptı, ancak belgelerde eM platformu olarak geçiyor. Yeni platform izerinde geliştirilen Genesis GV90'ın 2025 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor ve ardından Hyundai ve Kia, mimariyi temel alan kendi modellerini piyasaya sürecek.



    Yeni Kia EV8 ortaya çıktı: 603 beygir güce ve 800 km menzile sahip olacak
    Korean Car Blog tarafından sızdırılan belgeye göre otomobil, 603 beygire kadar güç sunabilen çift motora sahip olacak. GT1'in diğer varyantları ise 215 beygir ile 429 beygir arası güce sahip olacak.



    Ayrıca Bkz.Hyundai Ioniq 6, Türkiye'ye özel Advance donanımıyla artık daha ucuz



    113 kWh batarya ile gelecek



    Bu motorlar, 113,2 kWh'lik devasa bir pil paketiyle beslenecek. Kia EV9'un 99,8 kWh bataryasından önemli bir miktar büyük bir batarya ile gelecek. Bu batarya paketiyle otomobil 700-800 km civarı menzil sunabilecek.



    GT1'in üretiminin 2026 yılında Kia'nın Hwaseong Fabrikası'nda başlaması planlanıyor. Bu lansman, Hyundai Grubunun 2025 yılında Genesis GV90 ile başlayacak ve hem Kia hem de Hyundai markalarından yeni araçları kapsayacak daha geniş bir ürün gamının parçası olacak.



     




    Kaynak:https://thekoreancarblog.com/2024/02/09/new-kia-gt1-electric-sedan-appears-in-union-new-car-schedule/







  • Arka hatlar fena olmuş

  • Güzel araba. Tasarım çizgileri çok iyi tıpkı Aston Martin gibi.

  • Stinger'de edindikleri tecrübeyi nazlanmadan aynı modeli EV uyarlamasında görmek istiyorum, TR şartlarında almamız zor ama gelirse en azından bayi'lerde gider görürüz. :)

  • Modeli çok beğendim. Tasarıma baya çalışılmış. Mustang önü vari gibi geldi. Nerdeyse tüm kia grubunun arka tasarımına eklenen spoiler bu kadar mı yakışır.

  • Koreli kardeşlerimize yine harikalar yaratıyor darısı bizim Togg'un başına. Böyle gelirse yeni EV8 ortalığı kasıp kavurur

  • Bu gerçek araç değil. EV6 üzerine render yapılmış. Keşke böyle olsa diyeceğim ama zor...

  • En iyi elektrikli araba olacak diyebilir miyiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.