Şimdi Ara

<<<< YENİ KIA CEED >>>> (481. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.415
Cevap
64
Favori
549.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 479480481482483
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461

    Atilla abi dün öğleden sonra oturdum deneme amaçlı bir video çekeyim dedim telefonumla. 14 dk. cıvarında sürdü video bittikten sonra sana facebook mesengerden selam yazdım sana mesengerden atarım beğenirsen foruma atarım diye düşündüm ancak sonradan videonun boyutu dikkatimi çekti. 1.6 gb.lik bir video olmuş. Bunu convert etmeyle format değiştirmeyle felan uğraşmak gerek. Şimdilik yatar bu iş.

    Telefon ile cektiysen wi-fi dan direkt youtube a yukle gitsin, tabi upload dusuk ise eger biraz uzun surecek yuklene isi, ama kendi hattinda lte uzerinden aninda yuklenir ama tabi kotandan gider, turkcell sagolsun 3 ay biyunca her ay bana 10 gb cepten internet hediye etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar yan aynalarin uzerindeki kirmizi cizgiler rezistans degilmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes youtube boyutunu dusuruyormu videonun , dusirmuyorsa izleyenede yazik. Anlamadan 1.5 gb kotadan olur :) ama youtube kirpma yapiyorsa cok iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461

    Kardes youtube boyutunu dusuruyormu videonun , dusirmuyorsa izleyenede yazik. Anlamadan 1.5 gb kotadan olur :) ama youtube kirpma yapiyorsa cok iyi.

    İzleyen kişi full hd formatı seçer ise evet 1,5 gb gider, fakat 480p seçer ise dah düşük gidecektir, o izleyen kişiye kalmış.. Yükle gitsin..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    bence tüketimin çok iyi. bende manuel var 2014 consept plus. ben 454 km yapsam dpf kesin çalışır ve bu tüketime kesinlikle yanaşamam. geçen aylarda muğla izmir arası yolculuk yaptım. 740 km mesafe. mümkün mertebe 90-110 arası gittim. ortalama hız 59 km idi. bu zaman zarfında iki defa dpf devreye girdi. ortalama tüketimim 5,2 lt çıktı. aynı şartlarda senin aracınla çok rahat 5 lt.nin altına düşülür. peki senin dpf ne kadar sürede devreye giriyor?
  • nightcalimero N kullanıcısına yanıt
    Ben dpf devreye giriyor mu diye kontrol etmiyorum hiç. Ama 90-110 arası hızla gelsem rahat 5 altına düşer. Bence yakıtı değiştirin siz. Shell akmaya başlayın ama en 2 depo shell kullanın ki zengin fakir karışım yeni yakıta göre ayarlasın. Sürekli farklı yakıt almak iyi değil değiştirmeden hep aynı markayı alın benim tavsiyem shell

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette HB sitesindeki cam silecekleri bütün araçlar için aynı mıdır, yani ebat olarak. Alınabilir mi, bilginiz var mı? Teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    bede arabayı aldım alalı 1 seneyi geçti total excellium kullanıyorum. benim sorun acaba yakıtla mı ilgili?
  • nightcalimero N kullanıcısına yanıt
    Olabilir. Daha önceden de ben size shell den alın diye yazmıştım hatırlıyorum. Çünkü bu dpf olayına takılmıştınız ve yakıttan olabileceğini söylemiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    evet sölemiştiniz. bende teb total var.extra indirimlerle en az 30 kuruş aşağı alıyorum yakıtı. ama birde shell alayım o zaman bide ona bakalım. ben aracımın yakıtından gayet memnumun. sadece bu dpf bu kadar sık devreye girmek zorundamı onu düşünüyorum.uzun yolda bile iki defa devreye giriyo. dpf arızalımı diye düşünmüyoda değilim...
  • nightcalimero N kullanıcısına yanıt
    Yakıtı değişimi yapılınca en az iki depo aynı yakıttan kullanırsanız karışımı ona göre ayarlayabilir araçlar. Buna benzer başka bir örnek olarak istanbuldan daha yüksek rakım olan bir yere gidince rölanti 1 e yakın oluyor ve en Az iki gün sonra istanbuldaki seviyeye düşüyor. Buda karışımın yeniden ayarlanması için zamana ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Siz sürekli anlık tüketimi takip edip dpf çalışıyormu diye bakarsanız çalışmayacak ise de size inat çalışır

    Bu kadar takılmayın dpf olayına sonuçta araçlar bunu kendisi ayarlayabilir. Size benden tavsiye, anlık tüketimi kapatıp tasarruf yapmaya çalışmaktan vazgeçerseniz aynı kullanımda daha tasarruflu kullanıldığını görürsünüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @gokhann

    İlla belli bir marka (yani Kia Ceed için silecek takımı) almak zorunda olmadıdğınızı düşünüyorum. Ben, hiç HB'ye bakmadım, şu an mesela bosch aerotwin kullanıyorum, ebatları aynı olsun yeter. Ama... Arabanın kendi silecekleri çok şekil ve de ağır fakat 150 lira deniliyordu satış fiyatı yetkili serviste.


    axiprens

    Bildiğim kadarıyla; örneğin sağ aynada çizginin sağında kalan kısım dış bükey. Daha geniş açıyı görmek için var, rezistans değil diye biliyorum. Bilgim olmamakla birlikte, bence ısıtma aynanın arkasından yapılıyor, ayna üzerine entegre bir sistem olduğunu düşünmüyorum.


    @orhan

    Sevgili kardeşim, hevesini kırmadım umarım. Dün garip bir dündü yahu, yemek yedim, biraz uyuyayım dedim yarın (yani bugün) "yazılı var, soruları hazırlarım" diye düşünüyordum fakat dün geçmiş 3 ay içersinde benim için çok uzun bir gece oldu... Bir uyudum, kalktım, tekrar uyudum; bir ara tekrar uyanıp galiba o arada bir cevap yazmışım (yazıp yazmadığımdan da emin değildim)...

    Sabah 7.30' da uyandım... Hevesini kırmadım umarım yazdıklarımla. Bayağı büyük ebatlıymış dosya, ben bunu kullanıyorum sıkıştığımda; http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/get-movie-maker-download ... Maksat biraz ebatı düşürmek değil mi?

    Hevesini kırmak gibi olmasın ama kendini üzme gözünü seveyim.

    Kullanım kitapçığı işini ne yaptın? Bak hala gönderebilirim sana benim kullanma kitapçığını.


    @adam_ıssız

    quote:

    Bu kadar takılmayın dpf olayına sonuçta araçlar bunu kendisi ayarlayabilir. Size benden tavsiye, anlık tüketimi kapatıp tasarruf yapmaya çalışmaktan vazgeçerseniz aynı kullanımda daha tasarruflu kullanıldığını görürsünüz.


    Walla bu kısım harbiden alkışlanacak kısım. Bazen olayları oluruna bırakmak lazım.


    @nightcalimero

    DPF sonuçta bir filtre; mesela burada yetkili serviste DPF temizliğini yaptıran vardı diye hatırlıyorum, ne yapıyorlar serviste? Gaza basıp, aracı yükte çalıştırıyorlar. Bir yerlerde okumuştum, manifold sıcaklığı 200 derece mi, yoksa 250 dereceye kadar çıkması gerkiyormuş. Bu da bence şu anlama geliyor : Motor düşük devirlerde o meydana gelen kurumu atamıyor ve temizlemek için daha fazla efor sarfediyor. İstenilen şartlar oluşmadığından dolayı filtre temizlenemiyor ya da yarım kalıyor diye düşünüyorum.

    Kullanım şartlarını bilmiyorum, belki düşük devirde gitmekten kaynaklanıyor olabilir, yakıttan olabilir. Belki siz de arabayı bir gün alıp şehir dışına şöyle 100-150 km yol yapıp, bu kullanım sırasında arabayı mümkün mertebe devirli kullanıp tabiri caizse motorun ciğerini açmalısınız.




  • Arkadaşlar bir sorum olacak, binici olarak (6-7 sene araca binerim ) sunrooflu araç mı yoksa sunroofsuz araç mı tercih edilmeli ? Bazı farklı sitelerde eksileri ve artıları yazılmış ama kullanan bilir. Sizden bir öngörü yazmanızı istiyorum. Teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhann_75 G kullanıcısına yanıt
    Ben kendi görüşümü ileteyim.

    Stabilize yolda lanet olsun dersiniz. Düzenli bakım yapmazsanız düz yolda bile en ufak sarsıntı da tıkırtı lar başlar, düzenli bakım ayda bir hava kompresör ü ile temizlemek ve fitillere sprey silikon sıkıp mekanizmayı greslemek. Açık kullanım fazla olunca ayda iki kez şart çünkü sürekli toz toprak doluyor. Tavan döşemeleri çok fazla pislenip yıpranıyor. Zamanla su almalar başlayabilir.

    İşin özü güzel ama zahmetli bir kullanım var ki ayda bir kez açmazsanız mekanizma sıkışıyor ve servise gitmek gerekiyor. Bunu kia bayisi de söylüyor.

    Ben iki tane sunroof lu araç kullanan biri olarak bir daha bedava verseler de almam tavsiye de etmem.

    He derseniz sadece cam tavan olacak sunroof olmayacak o zaman çok iyi olur. Onunda alırken kapanabilir perdeli olanını almak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atilla abi hevesimi kirmadiniz oyle bir durum mevzu bahis degil rahat ol :) . Telefonla cekince boyut cok cikti. Neyse o kismi hallederim. Gercii videoyu tekrarlamam lazim dusundugum kekeledigim noktalar oldu bence sorun dgl ama bu forumda o kdr boş insan varki videodaki muhteviyata dgl gider o kisimlara takilirlar :)) .

    Edit : Kitapciga gerek kalmadi gibi gozukuyor. Hemen hemen araci cozdum gibi.Biliyorsun Türk milleti kullanma kitapcigi kullanmayan bir millettir. :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 12 Nisan 2016; 18:50:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes bende uzun vadeli dusunerek aldim aracimi. Daha once 90 model bir 124 kasa mercedesim de vardi sanroof hic bir sorun yasamamistim. Ancak bundaki mekanizma cok daha karmasik. Ilerde bahsedilen sorunlari yasarmiyim illallah dermiyim bilemiyorum. En azindan kendim bir tecrube edinmek istedim. Nitekim bu arac son aracim olmayacak Allah cc.ömür verdikce daha cok arac degisirim. Bunda yasiyacagim sorunlara gore diger araclarimi ona gore konfigure ederim. Gokhan kardesim bence tercih tamamen sana kalmis kalbinin sesini dinle :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak o konuda haklısın kardeşim, fakat beri tarafta da (yine belirtiyorum) insanların duymak istediklerini söylemediğin sürece sen, günah keçisi olacaksın.

    Tarafsızlığın sorgulanmamalı, bu konuda otorite olmalısın ki insanlar (belki) saygı duysun. Şu İngiliz kökenli test programı var, "Fifth Gear"... O programda ceed testine denk geldim iki kez (tamamen tesadüf)... İlk test programında ne yaptıklarını ben de anlamadım. Şu Amerikan Futbolu gibi oynanan oyunun adı Rugby' di galiba; Sportage' ler ile Ceed' ler ayrı takım yapmışlardı ve kocaman bir topla oyun oynadılar çim saha üzerinde... Aslında oldukça eğlenceliydi ama amaç neydi anlamadım.

    2. testte ise, 4 kişi bindiler araca, bayan da dahil test sürüşü yapanların hepsi vardı, İngilizcem yok ama az çok araçtan memnun kaldıkları anlaşılıyordu. Kanalda aradım fakat maalesef bulamadım bahsettiğim videoları.

    Dediğim gibi, inan ne sen, ne de bir başkası birilerine bir şeyler kanıtlamak zorunda değil. (Kanıtlamak düşüncesiyle hareket ettiğini ima etmiyorum) Üzme tatlı canını diyorum sadece, aracının keyfini çıkar.

    Neyse, yakıt nasıl, ne durumda? Var mı bir gelişme o konuda.




  • Yakit mevzusunda bir gelisme yok gercii bir beklentimde yok nedenini anlatmistim maalesef ev is arasi cok yakin ve yakitin dusmesine musade edecek sartlar bir araya gelmeyecek gibi. Belkide atmosferik benzin lpg kombinasyonu benim icin daha uygun olabilirdi. Gercii turbo dizelin, 300 torkun keyfini sunamazdi ama yakit konusunda daha az tuketebilordim. Neyse bu mevzuya takilmiyorum zaten aracimi seviyorum ve mumnunum:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay bu ya sevgili kardeşim, aracı sevmek, kullanırken zevk alabilmek... Face' deki videoyu izledim, iyi gidiyor maşallah, Allah kazasız, iyi günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah.

    Kullanım kitapçığını da gelince... Aslında çözülemeyecek bir şeyi yok, bendeki sen de hastalık, ben diyeyim kendimi alıştırmak... Ben okudum ne yalan söyleyeyim. Okudum da ne kadarı aklımda kaldı? O yüzden gittim pdf formatını indirdim, o formattan bana lazım olacak olanları ekran alıntısı yapıp arabayla ilgili bir klasörün içerisine attım. Böylece ulaşması daha kolay oluyor.
  • Arkadaşlar zahmet ettiniz cevapladınız teşekkür ederim, cam tavan ve sunroof guvenlik açısından zayıf kalıyor bunu bir iki yerde okudum, etrafımdaki örnekleri dinledim. Aile, çoluk çocuk işin içine girince düz tavan en mantıklı gibi geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 479480481482483
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.