Şimdi Ara

Yeni kasa i20 1.2 benzin kullananlar yardim lutfen.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Sorunu basliga nasil yazayim bilemedim. Bir de ana konuda kaynayip gidiyor o sebep yeni baslik astim.
    Neyse olay su.
    Mesela 1. Viteste 2bin devirde 2. Vitese attim. Devir 160p lere dusup yukselmeye baslayinca 1700 2000 devirler arasi anlik saniyenin yarisi kadar gaz kesme yapiyor dolayisiyla arac sanki fren sikip birakiyor yada debriyaj salip tutuyor gibi. Saniyenin yarisi kadar ama devir 2000leri gecene kadar bircok kez yapiyor. 3 ten 4 e gecince daha cok hissettiriyor bunu. Cok uyuz bir sey.
    Servise gittim. Usta bindi anlattim durumu. Uzun sure surme sansimiz olmadigindan kisa yolda yavas hizda 4 e kadar cikartti vitesi tabi onda da yapti ama dedi ki hiz yavas devir dusuk kaliyor bastigin gaza gore yaglama yetersiz kaldigindan bunlarda gaz pedalinda accelarator var o anlik gazi kesiyor dedi. Tabi o kullanirken yavas surdugunden 1500 devir altinda yapiyordu. Sen kullan 2bin devirlerde yapiyorya yine gel bakariz dedi. Ben bastan dikkat etmegidimden hngi devirlerde yapiyor diye, hem de devirli kullan biraz dedi dusuk devirde yapar diye. tmm dedim ciktim.
    Oradan cikar cikmaz dikkat ettim 1700 2000 arasi da cok yapiyor. Zaten 1.2 arac he deyince hizlanmiyor . 3 ve 4. Viteste dedigim aralillarda hep yapiyor bu gaz kesmesini. Cok sinir bozucu bir sey. Salliyoe kasiyor anlik olarak. Surus zevkinizin icine ediyor. Aracta vites degistirme uyarisi var. 2bin devire yakin degisim istiyor ona uyunca hepten yapiyor zaten devir dusuk kaldigindan. Ben de 3 bine yakin vites degistirmeeye basladim bu seferde cok yakiyor. Normalde zaten 8lt ustu gosteriyor hepten 8.7 ye cikti.
    Uzun.yola ciktim Bursa Sakarya arasi. 5. Viteste 80lerde bayirda mesela yetmemeye baslayinca 2bin uzerinde yapiyor bunu. Hatta 5. Vites 110 la gidiyorum 3bin devir civari dusuk devire gore cok daha kisa sureli yapiyor falan
    Anlamadim nasil bir koruma mekanizmasi bu. Surus zevkinin icine ediyor. Benim gibi 1.2 benzinli yeni kasa kullanan arkadaslarda boyle bir sorun yasayan var mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Araba airbagler patlamis motor hararet yapmis toplanmis cikti iyi mi :D onu baska bir baslikta anlatayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.