Şimdi Ara

yeni kangoo (127. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.732
Cevap
3
Favori
368.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benimde 2000 km gibi (1800 dü) fren sesi ön soldan gelmeye başlamıştı.El freniyle deneyerek önden olduğunu anlamıştım.
    Benimki şöyleydi hızlı frenlemede değil 1.vitesteyken dur kalklarda ses yapıyodu sadece kaliper değişse düzelecekti ama Servis ön havalandırmalı disklerle beraber kaliperleride değiştirdi.Diskler pırıl pırıldı.Şu an problem yok servisin bu yaklaşımı da hoşuma gitti frenler sıfırlandı
  • Merhaba Arkadaslar, ben izmir cigli mais ten yakalsik 20 gun once 85 lik previllage chromeline aldim.Herkezin dedigi gibi bende daha ilk gunden fren sesi sorunu cekmeye basladim. hemen servise goturdum ve hic dusunmeden disklerin 4 dunude balatalar ile beraberinde degistirdiler. Bu ses sorununu hic bekletmeden ve sorun cikarmadan garanti kapsaminda degistirmeleri cok hosuma gitti faka at baska bir sorunum daha ilerleyen gunlerimde ortaya cikti. araci 2. vitese attigimda debriyajdan ayagimi cektikten sonra devir alirken arac sallanti yapiyor. bunuda servisine soyledigimde bunun kullanici hatasi oldugu gibi sacma sapan bir gerekce ile aciklama yapmaya kalktilar.
    bende bos durmadim tabi kendim insaat muhendisiyim mekanik olarak bana bu sorunun ne oldugunu anlamam icin teknik rapor istedim kendilerinden tabiki istegim karsiliksiz kaldi .
    neticede sorunum cozulmedi arac 2300 km de su an ve 2. viteslerin hizlanimi sallantili oluyor. isin garibi ellerinde showroomda bulunan sifir baska bir kangoyu denedik malesef ayni sorun ondada vardi. bu sorunu nasil asacaz bilemiyorum bana yardimci olabilecek bi r arkadas varmi acaba? genel cozum kendilerinin getirdigi (yanitladigi ) bu modeller boyle ayrica ruhsatta kamyonet yazdigini unutmayalim yaklasimim oldu. (arac sehirdisi 6.6 nin altina inmiyor)

    simdiden tesekkurler.




  • Kango almaktan vazgeçtim, hakkınızı helal edin.
  • Daha önce dizel tecrübesi olmayan sürücüler 1. vitesten den 2 ye geçerken sıkıntı yaşayabilir. Debriyajdan ayağınızı çok hızlı çekerseniz yüksek torktan dolayı araç hoplar.Bahsettiğiniz sorun bana bunu hatırlatıyor.
  • yok dostum 37 yasinda ve en az 10 senelik dizel tecrubem var. sorun bu deil. 2. vitese attiktan ve yola devam ettikten sonra dip gaz yapildiginda arac ivmelenmesine saga sola titreme yaparak devam ediyor bu dedigim olay yuksek devirdede degil,1500-2500 devirleri arasinda olmaktadir ve sadece 2. viteste bu sorun yasanmaktadir,simdi lutfen gercek anlamda bana yardimci olmaya calisacak arkadaslar yazarlarsa cok sevinicem.
  • Eskiside yeniside güzel kangoonun değeri ilerde cıkar arkadaşlar bu araçlar yıllar geçtikçe kendine gelir kangoolar bu anlamda gözümde çok güzel bir yeri var emektar araçlar arasında abartısız her yerde kangoo vardır.
  • Arkadaşlar hiç kullanmadığım yeni kangoo kaput maskemi satıyorum.İlgilenen arkadaş olursa pm atsın .Ürün çok güzel ama kullanmak nasip olmadı...Sürekli uzun yol yapanlara birebir.Kış ve yaz ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sktem -- 26 Haziran 2011; 10:06:48 >
  • herkese merhaba,
    2000 1,4 benzinli RTE versiyon kangoomu değiştirmek istiyorum. bugün gittim inceledim içi gayet kullanışlı ve rahat. test sürüşü yapamadım haftaiçi olduğunu söylediler ama 85 hp privilege versiyonu siyah renk hem içerden hem de dışardan gayet güzel görünüyordu. ama yorumları okuduğumda memnun olan arkadaşların yanısıra klima, fren diskleri veya yakıt tüketiminden memnun olmayan arkadaşların sayısı da küçümsenmeyecek dercede.
    yeni dobloyada baktım ama o büyüklükte bir aracın içinde yani kangodaki rahatlığı bulamadım.caddy de gayet güzel görünüyordu ama kangonun hem fiyatının hem de servisinin daha uygun olması bu araca yöneltiyor beni. acaba bu aracı düşünmekte hata mı yapıyorum. bi fikir verirsiniz sevinirim teşekkürler...
  • Bence al hiç arkana bakma öyle ahım şahım sorunlar değil ...
  • 2.Vites titreme olayı dipgazda demişsin.Araç pati çekiyor mu? Çünkü bunlar çabuk patinaj yapabiliyor motor gayet güçlü.
    Bizde 85 likte 105 likte var bu sorun olmadı.
    85 liğin yakıt tüketimi düşecektir bizim 85 lik 5000-6000km de düşmüştü ama 105 liği sürekli ben kullandım 2000km de düştü şu an izmir şehir içi klimada açtım çevre yolunda bucaya doğru yokuş yukarı 6.vites klima açık 130 da yaptım ama genelde 2000 d/dk vites değiştirerek kullandım 5.2 lt.Son depoda 6.5 lardan buraya düştü.
    Ayrıca 85 likte ilk zamanlarda bile şehir dışı 6.1 di sonra 5.1 e düştü(5000-6000km arasında)
  • Dostum bende izmir karsiyakadayim numaram 0532 313 58 03 beni ararsan bulusup anlatmaya calistigim sorunu anlatabilirim (tecrube ederek). Olay senin dedigin gibi pati falan filan agresif bir kullanim sergileme ile alakali degil! yeni aldigim bir aracin rodaj doneminde ne yapilip ne yapilmamasi ile ilgili herseyi cok iyi ve net sekilde bilirim.zamanim olsa ozel servise goturecem cunki mais cigli yardimci olmaktan uzak markayi koruyor bu modeller boyle demekle geciniyor....rehatsiz edici bir surus deneyimi yasamaktayim bana olay buyuk olasilikla baski balata olarak geliyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remove before flight

    herkese merhaba,
    2000 1,4 benzinli RTE versiyon kangoomu değiştirmek istiyorum. bugün gittim inceledim içi gayet kullanışlı ve rahat. test sürüşü yapamadım haftaiçi olduğunu söylediler ama 85 hp privilege versiyonu siyah renk hem içerden hem de dışardan gayet güzel görünüyordu. ama yorumları okuduğumda memnun olan arkadaşların yanısıra klima, fren diskleri veya yakıt tüketiminden memnun olmayan arkadaşların sayısı da küçümsenmeyecek dercede.
    yeni dobloyada baktım ama o büyüklükte bir aracın içinde yani kangodaki rahatlığı bulamadım.caddy de gayet güzel görünüyordu ama kangonun hem fiyatının hem de servisinin daha uygun olması bu araca yöneltiyor beni. acaba bu aracı düşünmekte hata mı yapıyorum. bi fikir verirsiniz sevinirim teşekkürler...


    Arkadaşım eski bir kangoocu olarak yeni dobloyuda kullandım kangoonun verdiği güveni sadece (yeni)partner ve caddy veriyor, Kangoo hiç bir zaman yanlış tercih olmaz, arkadaşların bahsettiği sesler belkide sende hiç olmayacak kullanıma bağlı olan sesler bence.




  • Baskı balatada olabilir ama diğer viteslerde olmuyor demişsin ayrıca dip gaz yapınca sağa sola titreme yaparak oluyor demişsin bundan dolayı aklıma ilk gelen patinaj olayı oldu çünkü benimde başıma bir kez geldi lastik sesi gelmedi ilk başta şaşırdım çünkü gaza biraz fazla yüklenince olmuştu direksiyondan anlamıştım lastiklerin patiye düştüğünü.Sende yıllardır kullandığına göre anlarsın demek ki seninki farklı bir olay
    Yinede herşey olabilir bu konuda bornova -mais i tavsiye ederim onlar gayet alakalılar her şeyi kitabına göre yapıyorlar oraya uğra derim.Onlar müşteriden yana bu arada telefonla aradım ama numaran trcell değilmiş aktarıyodu kapattım sonuçta bende senin kadar kullanıcıyım arızayı tespit etsem servisim yok dediğim gibi bornova mais i tavsiye ederim müşteri temsilcisi de serviste direk görüşebilirsin.
    Bunlar fabrika hatası olabilir ki bizim 85liğin motoru 100km deyken gitti garantiden sıfırıyla değişti ki biz tamamen yeni araç istemiştik.Herşey olabilir ama her zaman müşteri haklıdır.85 lik şu an burada değil ama 105 likte denerim bakalım bizde de var mı??.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 30 Haziran 2011; 15:01:46 >




  • Motor güçlü bencede ataklıktan dolayı yapıyor.Kontrol zorlaşıyor birde direksiyon elektrik destekli.Bunun da bir nebze etkisi var.
  • Arkadaslar
    Bende 85 bg lik 2010 kangoo sahibiyim
    Ilk bakimda kalorifer unitesi degisti onun disinda plaka lambasinin izolasyon sorununuda cozduler
    Su anda 25.000 km de ve hic bir sorunum yok
    Sehir ici 7 litre sehir disi 1 kisi klima kapali 100 km yi gecmemek sarti ile 5.2 ye kadar dusurdum
  • merhaba arkadaslar.2007 vw transporter panelvanimi satip kangoo panelvan almayi planliyorum birkac gun icinde.ancak aklima takilan sorular var.

    1.bildigim kadari ile bu arac 2008 de cikti.sizce yeni kasasi ne zaman cikar ?veya yeni makyaj ?
    2.vw transporterimin toplasaniz % 30 luk bir kismini kullaniyorum yuk olarak.ve tasidigim yuk yaklasik 300 kg.kangoo panelvanda bu yuku tasirken sikinti yasar miyim ? bu yuk devamli aracin arkasinda olacak.istihab haddi bildigim kadari ile 800 kg civari olmasi lazim kangoolarda.
    3.bi komsumda kangoo nun binek modeli var panelvan olmayan.arkaya 250 kg civari bi yuk koydu gozumun onunde.ve arac nerdeyse yere yapisti.panelvan modelinde makas var mi ? bu tarz yuk koymalarimda arac cok fazla coker mi ?
    4.Aracin yakisi olarak bazi yorumlar 7 litre derken bazi yorumla 5.5 litre.sehir ici - disi ortalama net bi rakam soylemeniz mumkun mu ( istanbul icin)
    5.1 hafta once nissan qashqai aracimi sattim 105 hp 1.5 dci.ve inanilmaz memnundum bu motordan.cekis olsun tork olsun ve yakit olsun.bu kangoolarda ki 85 hplerle bu motor benzer mi ? cunku hepsi renault-nissan ortak uretimi benim bildigim.
    6.Panelvan modelinde gordugum kadari ile tek motor tek secenek var.baska uzun sasi vs modelleri mevcut mu bayilerde yoksa nette ki renault sitesinde ki sartlar mi gecer li tamamen ?en azindan 105 lik versiyonu olsaydi cok daha iyi olurdu.
    7.Hic son zamanlarda panelvan icin fiyat alan oldu mu klima + elektrik paketli.veya bayilerin pazarlik orani nedir?misal ben simdiye dek 4 adet vw aracim oldu bayiden bayiye bile fiyat farki oluyordu.

    umarim cevapliyacak arkadaslar cikar cunku su an karar asamasindayim.




  • 1)Yeni kasa için daha erken yenisi şu an prototip olan frendyz olacak ama 2013 ü bulur hatta geçer gibi.
    2)Evet panelvan 800kg
    3)Makas yok helezonlu sistem ama yeniler eskileri kadar çökmüyor
    4)Yakıt kullanım ile alakalı bende koltuklu olan var 105 lik sakin kullanırsan 5 lere çok rahat iniyor normal kullanımda biraz serice 5.5 6lt civarı 90 100 ü geçmezsen gayet iyi rakam yakalarsın hacim büyük olduğundan hızlandıkça yakıt tüketimi normalden fazla artıyor tüm büyük hacimli araçların sorunu.
    5)Motor renault motoru nissan renault motoru kullanıyor ortak üretim değil nissandaki 86 ve 105 renaultun motorları yani kangooda da aynı motorlar 6.vitesten dolayı bende 105 liği şiddetle tavsiye ederim.
    6)Seçenekleri bayii ile konuş derim çünkü web konusunda zayıflar uzun şasi nin panelvanı ve 105 liği olması lazım.
    7)Fiyat almadım :)


    Tavsiye ederim hem tutumlu hem komforlu güzel araç..Ayrıca bence multix olanı alırsan hem quaskai yerine hem ticari olarak kullanabilirsin hız sabitleyici alaşım jant mp3 kol dayama sis farı extreme de bile standart ve fiyatı klimalı panelvandan çok da yüksek değil ..




  • Yeni gelen Kangoo'lar 90 ve 110 HP olarak geliyor artık,almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim,3 yıldır kullanıyorum bu aracı,ufak tefek sorunlar dışında büyük bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
    Dijital klima ve yan havayastıkları artık seçeneklerde bulunmuyor buda diğer bir not...
    2.viteste aracım titriyor diyen arkadaşa tavsiyem başka bir servise gitmesi,bende chipli 85 hp lik var,şuanda yaklaşık 110 HP ve 260 tork veriyor,titreme yapsa bendeki yapardı...
  • Motorlar daha iyi olmuş bence ustam.Ahh şu hız sabitleyici olsa başka bişey istemem kangurumda:)
  • herkese selam arkdaşlar bizmde bitane yeni kangoomuz var tam bir sene olacak inş ama bnm kafama takılan araba ilk seneden 36 bin de bu araçlaın motor ömrü ne kadar temiz bakımla ve sizin araçlarınız kç km de şimdiden tşkler
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.