Şimdi Ara

Yeni Kaliteli Çay Tavsiyeleri 2018-2022 ve DUYURULAR (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.129
Cevap
103
Favori
157.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ybektas55

Mayıs çayı önemli tozu, çöpü az oluyor ve kalite daha iyi oluyor diğerlerinden.

İnce süt süzgeciyle eliyorum ben ve 3/1 oranında iri yapraklı Opa türü Seylan çayı katıyorum.

hiç bir çay tozlu olmaz firmanın yaptığı 3 kağıtçılıktır

en küçük yapraktan - en büyük yaprağa doğru kalite düşer

Yeni Kaliteli Çay Tavsiyeleri 2018-2022 ve DUYURULAR

• Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    Hocam yeri nerede acaba? İki hafta sonra o tarafa yolum düşecek. Gidince alırım
  • berke_han kullanıcısına yanıt
  • bi caykur yetkilisiydi sanirim tv.de anlattiydi. cayin tozunu elemeyin renk veren kismi orasi falan demisti.
    indirimden aldigim a101 cayini elemistim lezzetsiz bisey olmustu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfunak -- 18 Temmuz 2021; 14:1:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfunak

bi caykur yetkilisiydi sanirim tv.de anlattiydi. cayin tozunu elemeyin renk veren kismi orasi falan demisti.
    indirimden aldigim a101 cayini elemistim lezzetsiz bisey olmustu

çaydan anlamayan kişinin veya sahtekarın söylediği cümledir demek ki çaykur tatlandırıcı gibi katkı maddesi katıyor

beyaz çay niye tozlu satılmıyor

• Bu konuyu bu zamana kadar nasıl atlamışım hayret..

Bir Rizeli olarak yıllardır mükemmeli bulmak için çok çay denemişimdir. Net olarak aşağıdaki üç çayı tavsiye edebilirim.. linklerini aşağıya bırakıyorum..

Emin olun çok beğeneceksiniz.. Bulanık olmayan (tozu olmayan) çaylardır bunlar..

Az tadım farkı ile sıralamam aşağıdaki gibidir..

1- Prenses Gold

2- Asya Gold

3- Prenses Çiçek

https://rizecaysepeti.com/prenses-cay

https://rizecaysepeti.com/asya-cay?product_id=22

Not: Güncel fiyatlarla 35 lira/kg ın altına kaliteli bir çay içebileceğinizi sanmıyorum..

• Çaydan çok anlamam arkadaşımın tavsiyesi üzerinde Çaykur Organik Rize Çayı aldım fakat hiçbir fark hissetmedim.

Galiba çayın tadını hissetmiyorum içerken.

• şepiti Ş kullanıcısına yanıt

Hocam içim çay goldu denediniz mi Ben prenses çiçeği güzel buldum ama bana biraz tozlu geldi Prenses goldu merak ettim Asya Gold bir süredir merak ediyorum içenler memnun

• arkadaşlar aranızda çay yetiştiren varmı yada yetiştiren tanıdığı olan? çay toplama zamanı markaların hangileri gerçekten iyi çayı alıyo onu soracaktım birkaç kişiden çaykur lipton doğuş falan direk kaliteye bakmadan alıyolar ama doğadan markası özenle seçiyo diyolar

• Merhablar,

Bergomat aroması için çay bakıyorum. Beta Tea' nin Bergamot rüyası var. Birde Ahmad Tea gibi markaların early grey çayları var. İkisi arasında ciddi farklar var mıdır? Hangisini almak daha mantıklıdır? Bu konuyu şöyle bir incelediğimde bergamot rüyasını önerenler var. Fakat merak ettiğim bahsettiğim early grey çaylar daha mı iyidir? Fiyatına değer mi yoksa Bergamot rüyasını mı tercih etmeliyim sizce?

• soak S kullanıcısına yanıt

Ahmad tea nın Early grey değilde Extra special 500gr. olanını tavsiye ederim fakat son zamanlarda sahteleri çıktı piyasaya. 4-5 yıldır kaliteli yerli çay ile karışım yaparak kullanıyorum. Son zamanlarda orjinalini bulmakta zorlandığım için başka Seylan çaylarına yöneldim fakat Ahmad tea daki verimi alamadım. Orjinal paketteki ön ve arka tarafta bulunan turunce ana renk üzerinde sahte paketlerde ince beyaz çizgiler oluyor bu şekilde gelen paketi direk iade ediyorum. Arayışlarım devam ediyor bulursam link atarım buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybektas55 -- 29 Ağustos 2021; 18:31:15 >
  • 4-5 yıl önce sarı pakette aldığımız bildiğimiz rize turist çay bile her pakette aynı olmuyordu biraz toz da oluyordu ama güzel aromalı yumuşak içim bir tadı oluyordu. Şimdi sırf toz. Şimdi evde hemşin, tiryaki, çaykur hediyelik, tirebolu, elekaltı, doğuş karadeniz export, doğadan altın yaprak vs bir sürü çay var. O aroma yok.

• Yeni Kaliteli Çay Tavsiyeleri 2018-2022 ve DUYURULAR

Ufuk Özel Çayeli Hediyelik 500 Gram

🔴 Tadı : 10 üzerinden 5

🔴 Kokusu : 10 üzerinden 4

🔴 Yumuşaklık : 10 üzerinden 5

🔴 Çayda Berraklık, Parlaklık ve Renk : 10 üzerinden 6

🔴 30. Dakikada Verdiği Acılık : 10 üzerinden 6

🔴 60. Dakikada Verdiği Acılık : 10 üzerinden 5

🔴 Toz Miktarı : 10 üzerinden 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Ekim 2021; 19:18:46 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt

Hocam Esvet Filiz çayda boya tespit edilmiş. Bir üründe hile yapan her üründe hile yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paladinho -- 14 Ekim 2021; 17:55:26 >
  • paladinho kullanıcısına yanıt

Ufuk Özel Çayeli Hediyelik bundan 4 kutu alıp içtim sıradan eh

--------------------------------------

Ufuk Keyfiyet 250 Gram (2 adet)

Ufuk Ziyafet 250 Gram (2 adet)

daha 2 gün önce sipariş ettim ürün yolda

ESVET = UFUK ÇAY

aldığım ürünlerde inşallah yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Ekim 2021; 19:21:5 >
  • Doğuş Gurme bu aralar nasıl, bilen var mı?

Ufuk Keyfiyet 250 Gram

🔴 Tadı : 10 üzerinden 4

🔴 Kokusu : 10 üzerinden 4

🔴 Yumuşaklık : 10 üzerinden 3

🔴 Çayda Berraklık, Parlaklık ve Renk : 10 üzerinden 5

🔴 30. Dakikada Verdiği Acılık : 10 üzerinden 4

🔴 60. Dakikada Verdiği Acılık : 10 üzerinden 3

🔴 Toz Miktarı : 10 üzerinden 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 19 Ekim 2021; 9:12:58 >
  • Merhabalar kooperatif marketin organik çayını deneyen var mı? Ya da ilk hasat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhacir -- 19 Ekim 2021; 13:0:16 >

Türk çayları içinde içtiğim en iyi çaylardan biri Hançay Antique, 1 kilogramı güncel olarak 57-58 TL civarında. Benim gibi Seylan çayını sevmeyen, Türk çayı tercih eden arkadaşların mutlaka denemesini öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paramparca -- 30 Ekim 2021; 20:56:25 >
  • Yesil inci gold veya İcim cay gold caylarini İzmirde nerede bulabilirim? Kargo fiyatlari 20 liraya firlamis Rizeden getirtmek mantikli degil artik. Yardimci olabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.