Şimdi Ara

Yeni kablonet bağlattım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, daha yeni evime kablonet bağlattım ancak önceden yaptığım araştırmada aksini söylemedikçe yani default olarak "dinamik ip" bağlandığıydı ama modemimi sürekli resetlememe rağmen ip hiç değişmiyor. Kablonet firmasının uygulaması mı değişti yoksa benim talihsizliğim istemediğim halde işgüzarlık mı yaptı bunlar. Belkide modemden birşeyler ayarlamam gerekiyordur fazlada bilgim yok bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. (Modem MNG-2005)
    Teşekkürler..

• daha ne istiyorsun ki , statik ip çok iyidir. internet sitesi yayını bile yapabilirsin bilgisayarından.

yalnız dikkat et de bi yanlışlık yapıp faturaya kaydırmasınlar (statik ip hesabı açılmış falan diye)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

daha ne istiyorsun ki , statik ip çok iyidir. internet sitesi yayını bile yapabilirsin bilgisayarından.

yalnız dikkat et de bi yanlışlık yapıp faturaya kaydırmasınlar (statik ip hesabı açılmış falan diye)
    gerçekten bendede değişmiyorum sanırım her kullanıcıya aynı uygulama yapılıyor.kablonet çok tutarlı ve gerçekten sağlam bir bağlantı sunuyor.download hızları gayet iyi.artı surf için çok iyi.birde gerçekten online oyun oynarken hiçbir sorun veya takılma yaşanmıyor.256 kbps lik videoları da takılmadan izleyebiliyorum.hizmeti de serviside tamir ekibide gerçekten profesyonel
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunhan

gerçekten bendede değişmiyorum sanırım her kullanıcıya aynı uygulama yapılıyor.kablonet çok tutarlı ve gerçekten sağlam bir bağlantı sunuyor.download hızları gayet iyi.artı surf için çok iyi.birde gerçekten online oyun oynarken hiçbir sorun veya takılma yaşanmıyor.256 kbps lik videoları da takılmadan izleyebiliyorum.hizmeti de serviside tamir ekibide gerçekten profesyonel

Alıntıları Göster
    Kablo İnternet hizmeti verilmeye başlandığı andan yıldan beri hep static ip hizmeti veriliyordu.
    İsteseniz bile dinamic ip alamıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocularis

Kablo İnternet hizmeti verilmeye başlandığı andan yıldan beri hep static ip hizmeti veriliyordu.
    İsteseniz bile dinamic ip alamıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    farkı ne bunun acaba. zaten tek ip den surekli alabiliyorsan baglantı, degişmesinin ne gibi bir artısı var
    bende kablo net baglatacagım bu yuzden soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dasdasq

farkı ne bunun acaba. zaten tek ip den surekli alabiliyorsan baglantı, degişmesinin ne gibi bir artısı var
    bende kablo net baglatacagım bu yuzden soruyorum.

Alıntıları Göster
    Ben de 3 gün önce kablonet bağlattım. IP ye daha dikkat etmedim ama 128 kbs bile çok iyi. 16 kb ile indiriyorum. Dinamik ip nin var olduğunu zannetmiyorum, zaten kabloda ip nin değiştiğini hiç duymamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selsan

Ben de 3 gün önce kablonet bağlattım. IP ye daha dikkat etmedim ama 128 kbs bile çok iyi. 16 kb ile indiriyorum. Dinamik ip nin var olduğunu zannetmiyorum, zaten kabloda ip nin değiştiğini hiç duymamıştım.

Alıntıları Göster
    Kablonet 2 sene kullandım. Sabit ip var her zaman. Yalnız kendileri arada değiştiriyorlardı. Aynı ip aylarca değil yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glyph

Kablonet 2 sene kullandım. Sabit ip var her zaman. Yalnız kendileri arada değiştiriyorlardı. Aynı ip aylarca değil yani.

Alıntıları Göster
    Kablonette statik ip yoktur o standart aylık fiyatlara , eğer statik ip almak isterseniz aşşağı yukarı 700-800 dolar verip onlara özel , onlardan bir alet almanız gerekir ip ler hep dinamiktir ama dinamik olmasına rağmen ortalama 3 ayda bir değişir yada 1 hafta modemi açmazsanızda değişir yada bazen birden bire değişir süreye bakmadan.
    eğer ipinizi değişmek isterseniz ethernet kartının mac numarasını bulup son iki hanesinin kafanıza göre (istediğiniz her değer olabilir) değiştirmeniz gerekir. Değiştikten sonra pc ve modemi açıp kapatırsanız yeni bir ip alırsınız.

önce en alta yazan yöntemle o anki mac adresinizi bulun sonra değişimi uygulayın

ethernet kartının mc nosunun nasıl değiştirileceği hakkında:
    1* masaüstünde systraydaki bağlantı iconu çift tıklayın
    2* açılan yerel ağ penceresinde özellikleri tıklayın
    3* açılan pencerede bağlanırken kullan yazan ethernet adapter yapılandırı tıklayın
    4* açılan pencerede gelişmişi tıkllayın
    5* network adresi sekmesini işaretleyin ve yok yerine değeri işaretleyin ve boş olan yere mac nosunu yazın
    örnek:000D255645DA(bu sallama bir mac nosudur bunu yazmayacaksınız ,kendi aktüel mac adresinizi bulmanız lazım önce) gibi burda son iki haneyi 0-9 ve A-F istediğiniz değeri girebilirsiniz
    5* tüm pencereleri uygulatarak ok değip kapatın
    6* pc ve modemi kapatın yeniden başlat yapmayın
    7* pcyi açın
    8* modemi açın
    9* yeni ip adresiniz hayırlı olsun

aktuel mac adresini nasıl bulursunuz ( değişik yolları var)
    bunun için internete bağlı olmanız lazım
    1* masaüstünde sağ alt systrayda bağlantı (modeme bağlı olan yerelağbağlantısı) iconunu çift tıklayın
    2* desteği tıklayın
    3* ayrıntıları tıklayın
    4* fiziksel adres yazan yer mac adresiniz bunu bir yere not edin ilerde arasında çizgi işaretleri olmadan kullanacağız

yukarıda anlattıklarım router özelliği olmayan modemlerde geçerli aslında hep böyledir ama DHCP li modem çıkarttılarmı bilmiyorum son zamanlarda ama yoktur(yani kablonetten aldığı ip adresini direkt veren dhcp ile yeni ip atamayan modemler kullanılır hep)
    eğer modeminiz router özellikli yada normal modemden sonra bir router yada accesspoint kullanıyorsanız
    modemin yada routerin kendi ayarlarından (genellikle explorerle web ara yüzlü ulaşılır) onların mac adresini değişmeniz gerekir
    kolay gelsin
    NOT: bu anlattıklarımı istediğiniz sıklıkta yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muya123 -- 23 Mart 2006; 14:02:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muya123

Kablonette statik ip yoktur o standart aylık fiyatlara , eğer statik ip almak isterseniz aşşağı yukarı 700-800 dolar verip onlara özel , onlardan bir alet almanız gerekir ip ler hep dinamiktir ama dinamik olmasına rağmen ortalama 3 ayda bir değişir yada 1 hafta modemi açmazsanızda değişir yada bazen birden bire değişir süreye bakmadan.
    eğer ipinizi değişmek isterseniz ethernet kartının mac numarasını bulup son iki hanesinin kafanıza göre (istediğiniz her değer olabilir) değiştirmeniz gerekir. Değiştikten sonra pc ve modemi açıp kapatırsanız yeni bir ip alırsınız.

önce en alta yazan yöntemle o anki mac adresinizi bulun sonra değişimi uygulayın

ethernet kartının mc nosunun nasıl değiştirileceği hakkında:
    1* masaüstünde systraydaki bağlantı iconu çift tıklayın
    2* açılan yerel ağ penceresinde özellikleri tıklayın
    3* açılan pencerede bağlanırken kullan yazan ethernet adapter yapılandırı tıklayın
    4* açılan pencerede gelişmişi tıkllayın
    5* network adresi sekmesini işaretleyin ve yok yerine değeri işaretleyin ve boş olan yere mac nosunu yazın
    örnek:000D255645DA(bu sallama bir mac nosudur bunu yazmayacaksınız ,kendi aktüel mac adresinizi bulmanız lazım önce) gibi burda son iki haneyi 0-9 ve A-F istediğiniz değeri girebilirsiniz
    5* tüm pencereleri uygulatarak ok değip kapatın
    6* pc ve modemi kapatın yeniden başlat yapmayın
    7* pcyi açın
    8* modemi açın
    9* yeni ip adresiniz hayırlı olsun

aktuel mac adresini nasıl bulursunuz ( değişik yolları var)
    bunun için internete bağlı olmanız lazım
    1* masaüstünde sağ alt systrayda bağlantı (modeme bağlı olan yerelağbağlantısı) iconunu çift tıklayın
    2* desteği tıklayın
    3* ayrıntıları tıklayın
    4* fiziksel adres yazan yer mac adresiniz bunu bir yere not edin ilerde arasında çizgi işaretleri olmadan kullanacağız

yukarıda anlattıklarım router özelliği olmayan modemlerde geçerli aslında hep böyledir ama DHCP li modem çıkarttılarmı bilmiyorum son zamanlarda ama yoktur(yani kablonetten aldığı ip adresini direkt veren dhcp ile yeni ip atamayan modemler kullanılır hep)
    eğer modeminiz router özellikli yada normal modemden sonra bir router yada accesspoint kullanıyorsanız
    modemin yada routerin kendi ayarlarından (genellikle explorerle web ara yüzlü ulaşılır) onların mac adresini değişmeniz gerekir
    kolay gelsin
    NOT: bu anlattıklarımı istediğiniz sıklıkta yapabilirsiniz

Alıntıları Göster
    bende düsünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ADANALI_AGA

bende düsünüyorum

Alıntıları Göster
    Kablonet kullanan bütün arkadaşlar hızlarını ve memnuniyetlerini yazabilirler mi acaba? Adsl rezaletinden sonra kablonete geçmek lazım galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: geldiler

Kablonet kullanan bütün arkadaşlar hızlarını ve memnuniyetlerini yazabilirler mi acaba? Adsl rezaletinden sonra kablonete geçmek lazım galiba.

Alıntıları Göster
    Hocam ben yazmıştım zaten ama bir daha yazayım. 128 kbs, download managerla 15-16 kb.

• quote:

Orijinalden alıntı: selsan

Hocam ben yazmıştım zaten ama bir daha yazayım. 128 kbs, download managerla 15-16 kb.

Alıntıları Göster
    kablonet vs adsl ..

kablonet ayrıca ücret almadan statik ip veriyor .. adsl bu hizmet için ayrı ücret alıyor ..

128 kablonet, 256 adsl'den daha verimli ..

kablonet arıza durmunda aynı gün içinde servis gönderiyor evinize .. adsl ise arıza olduğunda süründürüyor ..

128 kablonet sadece 20 lira (ultratv) .. adsl 256 49 lira ..

bu düelloyu kablonet açık ara kazanır

• quote:

Orijinalden alıntı: mMylo

kablonet vs adsl ..

kablonet ayrıca ücret almadan statik ip veriyor .. adsl bu hizmet için ayrı ücret alıyor ..

128 kablonet, 256 adsl'den daha verimli ..

kablonet arıza durmunda aynı gün içinde servis gönderiyor evinize .. adsl ise arıza olduğunda süründürüyor ..

128 kablonet sadece 20 lira (ultratv) .. adsl 256 49 lira ..

bu düelloyu kablonet açık ara kazanır

Alıntıları Göster
    mMylo arkadaşım okumuyormusunuz yazılanları
    kablonet statik ip falan vermiyor notrmal kullanıcısına insanları yanıltmayın açın telefonu sorun statik ip isterseniz 800 dolardan başlıyor kablonette.
    size statik gibi geliyor çünki uzun süre ortalama 2-3 ay aynı kalıyor diye statik olması gerekmez statik ip diye devamlı yıllarca aynı kalan ip adresine denir
    şimdi insanlar web server falan kursalar sizin yazınızı okuyup aaaa ne güzel statik ip veriyormuş kablonet diye nolacak sonunda
    bizde bu hastalık haline gelmiş önüne gelen kursaktabn yazıyor doğru sandığı gerçekten araştırmadığı şeyleri
    lütfen yaaaaa

• quote:

kablonet statik ip falan vermiyor notrmal kullanıcısına insanları yanıltmayın açın telefonu sorun statik ip isterseniz 800 dolardan başlıyor kablonette.
    size statik gibi geliyor çünki uzun süre ortalama 2-3 ay aynı kalıyor diye statik olması gerekmez statik ip diye devamlı yıllarca aynı kalan ip adresine denir
    şimdi insanlar web server falan kursalar sizin yazınızı okuyup aaaa ne güzel statik ip veriyormuş kablonet diye nolacak sonunda
    bizde bu hastalık haline gelmiş önüne gelen kursaktabn yazıyor doğru sandığı gerçekten araştırmadığı şeyleri
    lütfen yaaaaa

Alıntıları Göster
    biliyorum aslında kablonetin dinamik ip verdiğini ..

ama adsl ile karşılaştırınca statik ip gibi geliyor insana ..

çünkü .. ben 4 ay öncesine kadar adsl kullanıyordum ve 10 saniye ara ile bile yeniden bağlanarak ip değiştirebiliyordum ..

ama kablonet ip'si de dinamik olmasına rağmen 3-4 ay statik kalabiliyor .. ben şahsen aralık ortasında kablonete geçtim ve 3.5 ay oldu hala ip'm aynı ..

e insanlar da web server kurdular diyelim .. 4 ayda bir değişen kablonet ip'lerini web server ayarlarında değiştirip yeniden düzeltmek çok zor bişey midir, bilemem .. çünkü konunun biliri değilim .. ama yapılamaz olduğunu düşünmüyorum...

• quote:

lütfen yaaaaa

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: muya123

wallaa o, web server ı kuranın cahilliği olur .. ben şahsen hizmet aldığım veya alacağım kurumdan verdiği hizmetin statik ip içerip içermediğini sormadan bir iş yapmam öyle sadece bir forumda okuduğumla yetinerek...

• quote:

quote:

wallaa o, web server ı kuranın cahilliği olur .. ben şahsen hizmet aldığım veya alacağım kurumdan verdiği hizmetin statik ip içerip içermediğini sormadan bir iş yapmam öyle sadece bir forumda okuduğumla yetinerek...

Alıntıları Göster
    proxy kullanabilirsin.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    muya123 yani şimdi sen nerden sallıyorsun böyle kendine güvenerek.ya arkadaşım ben ilk aldığımda interaktif telefona gittiğimde bunu sormuştum.bana kendileri sordu statik almak istermisiniz diye.KABLONET STATİK IP Hizmeti veriyor.AYRICA 800 DOLAR VERİPTE ALET ALMA FALAN YOK.ATMAYIN KAFADAN BİLMEDEN.ÜCRETİDE ADSL DEKİ STATİK IP İLE AYNI.BİLMEK İSTEYEN İNANMAYAN ARKADAŞLARWWW.KABLONET.COM girin bakın arkadaşlar ya.arayın sorun kafayı yicem HERKES kabloneti kötülüyor.sanki kullanıyorsunuz.ADSL İLE KABLONETİ KARŞILAŞTIRMAYIN ARTIK KABLOCULAR ADSL BATAĞINA DÜŞMEDİLER BAĞLANTILARI GAYET GÜZEL HİÇ DE SIKINTI ÇEKMİYORUZ.SİZİN SORUNUNUZ NEDİR ANLAMIYORUM ARTIK.

• quote:

Orijinalden alıntı: gunhan

muya123 yani şimdi sen nerden sallıyorsun böyle kendine güvenerek.ya arkadaşım ben ilk aldığımda interaktif telefona gittiğimde bunu sormuştum.bana kendileri sordu statik almak istermisiniz diye.KABLONET STATİK IP Hizmeti veriyor.AYRICA 800 DOLAR VERİPTE ALET ALMA FALAN YOK.ATMAYIN KAFADAN BİLMEDEN.ÜCRETİDE ADSL DEKİ STATİK IP İLE AYNI.BİLMEK İSTEYEN İNANMAYAN ARKADAŞLARWWW.KABLONET.COM girin bakın arkadaşlar ya.arayın sorun kafayı yicem HERKES kabloneti kötülüyor.sanki kullanıyorsunuz.ADSL İLE KABLONETİ KARŞILAŞTIRMAYIN ARTIK KABLOCULAR ADSL BATAĞINA DÜŞMEDİLER BAĞLANTILARI GAYET GÜZEL HİÇ DE SIKINTI ÇEKMİYORUZ.SİZİN SORUNUNUZ NEDİR ANLAMIYORUM ARTIK.

Alıntıları Göster
    ya inanılmaz insansın sarhoşmusun ya
    kabloneti kötüleyen kim nerde yazıyo hangi cümlemde
    ayrıca ben çıktığından beri kablonet kullanıyorum adsl çıktığında ve iki katı ödediğimzide bile sadık kalıp geçmedim adsle, şirkete fazladan para yazdığı halde, çünki biliyorum avrupadan ,çünki ordada kullandım,
    çünki biliyorum adslden kat kat iyi olduğunu
    gelelim şu statik ip fiyatına
    bak kardeşim sen önce okuduklarını anlamaya çalış

kablonetin sitesinde yazıyor

Kurumsal Avantajlar

Kablo Router ile Statik IP fırsatı Sürekli ücretsiz destek
    Kesintisiz veri transferi
    Merkez ofis ve şubeleriniz arası online bağlantı
    Kolay kurulum
    Hızlı tesis
    Sabit ücret avantajı
    10 Mb kapasiteli 3 adet elektronik posta

--------------------------------------------------------------------------------
    Modem Ücreti 50$
    Kurumsal Router Satış Fiyatı 826 $
    Router Konfigürasyon Bedeli 150 $

-------------------------------------------------------------------------------
    eğer statik ip almak istersen bu paraları bayılmak zorundasın
    çünki kablonetin teknolojisi bu
    anladıkmı ,anlamadıksa tel 0212 310 28 28

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muya123 -- 25 Mart 2006; 4:18:00 >

• quote:

ya inanılmaz insansın sarhoşmusun ya
    kabloneti kötüleyen kim nerde yazıyo hangi cümlemde
    ayrıca ben çıktığından beri kablonet kullanıyorum adsl çıktığında ve iki katı ödediğimzide bile sadık kalıp geçmedim adsle, şirkete fazladan para yazdığı halde, çünki biliyorum avrupadan ,çünki ordada kullandım,
    çünki biliyorum adslden kat kat iyi olduğunu
    gelelim şu statik ip fiyatına
    bak kardeşim sen önce okuduklarını anlamaya çalış

kablonetin sitesinde yazıyor

Kurumsal Avantajlar

Kablo Router ile Statik IP fırsatı Sürekli ücretsiz destek
    Kesintisiz veri transferi
    Merkez ofis ve şubeleriniz arası online bağlantı
    Kolay kurulum
    Hızlı tesis
    Sabit ücret avantajı
    10 Mb kapasiteli 3 adet elektronik posta

--------------------------------------------------------------------------------
    Modem Ücreti 50$
    Kurumsal Router Satış Fiyatı 826 $
    Router Konfigürasyon Bedeli 150 $

-------------------------------------------------------------------------------
    eğer statik ip almak istersen bu paraları bayılmak zorundasın
    çünki kablonetin teknolojisi bu
    anladıkmı ,anlamadıksa tel 0212 310 28 28

Alıntıları Göster
    Ben de uzun süredir Kablonet kullanıcısıyım. ADSL'den avantajlarını say say bitmez. İnanılmaz ping farkı var bir kere, 128 kablonet'i 512 ADSL bile geçemiyor ping konusunda. Bu yüzden online oyunlar olsun, P2P arama sonuçları olsun çok hızlı geliyor. Ayrıca çok yüksek verimlilikte bir bağlantı. Maksimum ulaşılan download hızları ADSL'den çok daha yüksek. Aynı zamanda da çok stabil, dalgalanma, vs.. yok. Mesela ben 512k kablo bağlantımla çok rahat 58-59 kb/s hızları görüyorum. Sayfa açılma süreleri zaten mükemmel, müşteri hizmetlerinden de çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fprox41

Ben de uzun süredir Kablonet kullanıcısıyım. ADSL'den avantajlarını say say bitmez. İnanılmaz ping farkı var bir kere, 128 kablonet'i 512 ADSL bile geçemiyor ping konusunda. Bu yüzden online oyunlar olsun, P2P arama sonuçları olsun çok hızlı geliyor. Ayrıca çok yüksek verimlilikte bir bağlantı. Maksimum ulaşılan download hızları ADSL'den çok daha yüksek. Aynı zamanda da çok stabil, dalgalanma, vs.. yok. Mesela ben 512k kablo bağlantımla çok rahat 58-59 kb/s hızları görüyorum. Sayfa açılma süreleri zaten mükemmel, müşteri hizmetlerinden de çok memnunum.

Alıntıları Göster
    muya hayret yani arkadaşım bu kadar saptırılır.o sayfayı iyi oku.orada statik ıp ile kurumsal router ı bagdastırmıyor.benim önceki başlıklarda kablonetin nasıl dağıtılacagı ile ilgili kısımları okursan bende yüksek ücretli router lerden bahsettim.ama bu senin dediğinle alakası yok.statik ıp ile routerin ne alakası var 1.ikincisi herkes 26.62 ytl verip statik ıp alabilir.çünkü bu hizmeti KABLONET Değil Türktelekom veriyor.yani bunu oradan alıyorsun.arkadaşım bana teknik servisin yüzyüze konuşurken söylediği şey.istersen statil ıp kullanabilirsin dediler bunu da türk telekomdan alınıcagını ücretinin de yıllık 26.62 ytl oldugunu söylediler.ŞİMDİ bu teknik servisteki arkadaş yalanmı söylüyor.senin anlattıkların kurumsal abone için router fiyatları.ŞİMDİ ANLAYABİLDİK Mİ.ANLAMADIYSAN İNTERNET SİTESİNDE KABLONETİN TELEFONU VAR ORADAN BUL ARA.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.