Şimdi Ara

Yeni Jetta 1.2 TSI mı 1.4 TSI mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
27.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim durumum için Comfortline Passat'tan Trendline'a geçmek pek mantıklı olmayacaktır,aslında haklısınız fark çok değil ancak araç değişikliğinden sonra biraz da para kalsın istiyorum zaten ikinci el bir araç daha alacağım.

Ayrıca evet iç mekan olarak Passat daha kaliteli ama bu aracın dizelini tam 16000 km kullandım, sürekli üstündeydim diyebilirm geçen 6 ayda.

O çok kaliteli iç mekandan öyle sesler geliyor ki belli bir süre sonra gerçekten anlam veremiyorsunuz, biliyorum Passat da Jetta da bu paraları haketmiyor ancak ülkemizde aşırı bir hayranlığın olduğu ve bunun da gerek 0 km gerekse ikinci el piyasasına yansıdığı gerçek.

1.6 TDI Passat özellikle yakıt tüketimi konusunda harikaydı, boş ağırlığı 1500 kg olan aracımla hergün Kartal-Mecidiyeköy yolculuğu yapsam da tüketim 6.5 litreyi geçmiyordu.

• Comfortline'da bile cruise control yok.

Dijital klima yok...

Sık kafasına bu aracın alma yahu...
  • 1.2 tsi kullandım aşırı bir performansı yok ama 1.2 den ancak bu kadar olur. tüketimi de benzinli bir otomobil için çok iyi babanız kullanacağı için 1.2 tsi öneririm
  • dostum boşver şu jettayı Allah aşkına

git golf al

arada bariz kalite farkı var

meksika malı jetta iki gün sonra golf gibi sağlam kalmıyor maalesef

almandan şaşma sen beni dinle
  • ben 1.4 ile 1.2 arasında yakıt farkı olacağını düşünmüyorum , olabilirde ama vasat performansı olan bir motora tahammül etmeye değmez diye düşünüyorum almışken 1.4 alın bence madem benzin yakacaksınız perf. lazım olan hallerde keyfini çıkarın derim
  • 1.2 trendilenede esp yok...
  • 1.2 nin performansı bana yetiyo şahsen ... performansa gelince torku 175 1.2nin
    . 1.4 ün ise torku 200...arada çok büyük fark yok
    yakıt olarak ise 1,2 7,1 litre şehir içi
    1,4 ise 8,2 litre

hesap olarak ise kilometrede 36 kuruş ( 1,4)
    30 kuruş ( 1,2)

10000 kilometrede aradaki oluşan fark = 600 tl + vergi 260 tl = 880 tl

hessap kitap böyle ....
  • Açıkçası Jetta'nın 1.2 TSI motorunu kullanmadım ama eşimin aracı Yeti 1.2 TSI DSG ve araç 1.4 ton ağırlığına rağmen oldukça seri.. Ben 1.2 TSI DSG tavsiye ederim..

Çok yoğun olmayan şehiriçi tüketimi 6lt/100km ki bu bence çok iyi bir değer.. Yılda 10000 km yol yapan biri dizel benzinli arasındaki fiyat farkını 13-14 yılda eritebilir..
  • arkadaşa katılıyorummmm... tsı motorlar Twincharged Stratified injection.... kısacası turbo old. için seri özellikle 3 bin devri geçince spor + prestij sahiibi bir kılıfa bürünüyor...
  • 1.2 TSI Fabia kullanmıştım çok güzel performansı vardı. Fakat 1.2 Jetta hiç kullanmadım, 1.4 TSI'ını test etmiştim çok güzel ve doyurucu bir performansı vardı.

Arada fazla bir tüketim farkı olmayacağını düşünerek 1.4 TSI diyorum.
  • Gaza geldim, 2. Mesajı detaylı yazayım.
    1,2 Yeti DSG ben de kullandım, istanbul içi mükemmel bir performansı vardı.
    Şirketteki 1,6 TDI ve 1,2 TSI jetta'lardan da kullanıyorum.
    Kendi aracım 2,0 TDI DSG.
    175 tork her turlu yeter, uzun yolda veya sehir icinde 1,6 benzinli araç gibi davranacak ama daha az yakacaktir.
    Eski aracım Honda Civic 145 tork ile hiç uzmezdi, 1,2 TSI daha da iyi durumda.
  • katılmamak imkansızzzz ;)
  • Jetta 1.2 TSI Comfortline Derin Siyah İçi Bej alındı arkadaşlar, ben yurtdışında olacağımdan peder teslim alacak perşembe günü.

Fikirleriyle konuya katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Jetta 1.2 TSI Comfortline Derin Siyah İçi Bej alındı arkadaşlar, ben yurtdışında olacağımdan peder teslim alacak perşembe günü.

Avatarınızda ford var gibi gördüm ben, ama iki araçtır vw alıyorsunuz neden?Ford almak daha mantıklı değil mi?
  • quote:

Jetta 1.2 TSI Comfortline Derin Siyah İçi Bej alındı arkadaşlar, ben yurtdışında olacağımdan peder teslim alacak perşembe günü.

Hayirli olsun. Saglikli guzel gunlerde kazasiz belasiz kullanin.
  • quote:

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmak nasip olsun
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın..
  • quote:

Hadi geçmiş ve hayırlı olsun...
  • quote:

hayırlı olsun güle güle kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

quote:

Avatarınızda ford var gibi gördüm ben, ama iki araçtır vw alıyorsunuz neden?Ford almak daha mantıklı değil mi?

Selamlar.

Avatarımda Ford olması elbet Ford almamı gerektirmiyor ki mevcut fiyatlarıyla alınabilecek bir Ford da göremediğimi söyleyebilirim.

Bana göre 60.000 liraya Focus Titanium Duratorq TDCI almak çok mantıklı değil.

Otosan fiyatları abarttı ama biraz sakin olmalı, daha Türkiye'de başka distribütörlere özenecek konuma gelmedi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.