Şimdi Ara

Yeni iPad 9.7 (2018) vs. iPad Pro 10.5 [Karşılaştırma]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Solda iPad Pro 10.5, sağda iPad 9.7 


    Apple, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği eğitim odaklı etkinliğinde Apple Pencil destekleyen yeni iPad (2018) modelini tanıttı. Yeni iPad 9.7 (2018), Apple Pencil destekleyen bir başka model iPad Pro 10.5’in neredeyse yarısı kadar uygun fiyata satılıyor. iPad Pro 10.5; daha iyi bir işlemci, daha iyi bir ekran ve daha iyi bir kameraya sahip. İki cihaz arasında ciddi fiyat farkı bulunuyor. Doğru tercihi yapabilmemiz için bu yazımızda iki cihaz arasındaki farklılıkları ele aldık.

     

    https://www.gittigidiyor.com/tablet/apple-ipad-97 

     

    Ekran


    iPad Pro’nun ekranı 10.5 inç boyutunda iken yeni iPad (2018)’in ekranı 9.7 inç büyüklüğünde. Yeni iPad (2018)’in çözünürlüğü 2048x1536 piksel iken iPad Pro’nun ekranı 2224x1668 piksel çözünürlüğünde.


     




    iPad Pro 10.5

     


    iPad Pro 10.5, Promotion teknolojisine sahip bir Retina ekran ile geliyor. Apple 120hz yenileme hızına sahip ekran teknolojisini Promotion olarak adlandırılıyor. Bu teknolojiye ek olarak TrueTone teknolojisi ve P3 renk yelpazesi ile geliyor. iPad Pro 10.5’in ekranı iPad 9.7’ye göre daha akıcı, doğru, renkli ve daha az yansıma ile görüntü veriyor. Beyaz dengesini, ortamdaki ışığa göre ayarlayarak daha doğru görüntü veriyor.


    Performans


    Yeni iPad (2018), ilk olarak 2016 yılında iPhone 7 ile birlikte kullanılan Apple A10 Fusion işlemci ile gelirken iPad Pro 10.5, Apple A10X Fusion işlemci ile geliyor. Arada çok büyük bir işlem gücü farkı olmasa da grafik işlemcinin geliştirilmesi ile grafik odaklı benchmark testlerinde yüzde 30 daha iyi performans verdiğini görüyoruz. Aradaki bu farka rağmen Yeni iPad (2018)’in günümüzde iOS platformunun imkân tanıdığı tüm işlemleri rahatlıkla yapabildiğini not olarak düşmek gerekiyor.




    yeni iPad (2018)

    Kamera


    iPad Pro 10.5, 12 megapiksel çözünürlüğünde f/2.8 diyafram açıklığında arka kameraya sahipken yeni iPad’de 8 megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 diyafram açıklığında bir kameraya yer verildiğini görüyoruz. Ön kameraya baktığımızda da iPad Pro’da 7 MP çözünürlüğünde kamera bulunurken, yeni iPad’de 1.2 megapiksel çözünürlüğünde bir ön kamera karşımıza çıkıyor. iPad Pro, 4K video kaydı yapabilirken yeni iPad ile 1080p çözünürlüğünde kayıt yapabiliyor.


     


    Kamera yetenekleri bakımından iPad Pro 10.5, rakibine göre bir hayli üstünlük kurmuş durumda. iPad Pro’da iPhone 7 ile aynı kameralar kullanılırken yeni iPad (2018)’de çok daha düşük özellikte kamera bulunuyor.





    iPad Pro 10.5


    Her iki model de Apple Pencil destekliyor. Tam boy klavye takılabilmesi için iPad Pro’da Smart Connector girişine yer verilirken yeni iPad’de Smart Connector bulunmuyor. Bu da Apple’ın Smart Keyboard aksesuarını yeni iPad’de kullanamayacağınız anlamına geliyor.


     

    Fiyat


    Apple’ın resmi satış fiyatlarına baktığımızda altıncı nesil yeni iPad (2018) 9.7 inç 32 GB modelinin 1699 TL’ye, iPad Pro 10.5 inç 64 GB modelinin 2999 TL’ye satıldığını görüyoruz. Aradaki fiyat farkı bir hayli yüksek.


     




    yeni iPad (2018)

     


    Eğer Apple Pencil destekleyen, birkaç yıl boyunca oyun ve uygulamalarda sıkıntı çıkartmayacak, sıradan ekranlı, sıradan kameralı bir tablet ihtiyacınızı giderecekse uygun fiyatı ile yeni iPad (2018) sizin için yerinde bir tercih olacaktır.


     


    Hızlı, ince, bir kameraya, en iyi ekrana sahip, uzun süre güncelliğini koruyacak bir tablet istiyorsanız ve aradaki fiyat farkı sizin için önemli değilse yeni iPad (2018) yerine iPad Pro 10.5 almanız daha mantıklı olacaktır.












  • Kalem kullanılış hissi ile ilgili bir iki şey de yazabilir misiniz?

  • iPad mini yeni versiyonu ne zaman çıkacak acaba ona da kalem desteği verirler mi

  • quote:

    Arada çok büyük bir işlem gücü farkı olmasa da


    Multi-core'da sadece %60 kadar daha iyi çok değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmen "gidin iPad Pro 10.5 alın" reklamı, aman haberi olmuş...

  • Pro gereksiz bir cihaz. 2017 model ipad 9.7 alın keyfinize bakın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Yeni iPad (2018), ilk olarak 2016 yılında iPhone 7 ile birlikte kullanılan Apple A10 Fusion işlemci ile gelirken iPad Pro 10.5, Apple A10X Fusion işlemci ile geliyor. Arada çok büyük bir işlem gücü farkı olmasa da..."

    Ipad 18 "birkaç yıl boyunca oyun ve uygulamalarda sıkıntı çıkartmayacak, "
    Ipad pro "uzun süre güncelliğini koruyacak bir tablet istiyorsanız "

    Guzel reklam olmus :)

  • Ram'in 2GB olması kötü olmuş.

  • Standart kullanıcı için pro gereksiz bir harcama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pro gereksiz. eninde sonunda pro da olsa tablet sonuçta. pc kullanımı vermediği için gereksiz bir ürün.

  • Uzum zamandır 2si1 pc/macbook veya ipad pro 12.9 arasında kalmıştım. Fakat artık anlıyorum ki ipad, gerçekten hiçbir şeye ihtiyacı olmayıp sadece tüketim için cihaz alacakların işi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün 2018 iPad ve Kalemi sipariş ettim. Benim gibi evde durmayı sevmeyen, sürekli kütüphaneye giden ve sürekli tez-makale okuyup literatür taraması yapması gereken; bunları yaparken de devamlı not almakla uğraşan biri için eğer içeriklerini yazıya dökebileceği bir laptopu varsa okuma-notlama için tablet gayet makul bir araç. Aralarındaki fiyat farkına değecek bir ek donanım benim için yok o yüzden pro tercih etmedim. Pro'daki donanımları ve "çizim tableti" tarafını kullanmayacak birisinin o kadar para vermesine hiç anlam veremiyorum.
  • Ipad 2017'den yazıyorum. Ipad Mini 2 Retina'dan geçiş yaptım ve 1300 TL'lik bir cihazla harika ofis ürünleri performansı alıyorum. Çalışmak, okumak, not almak ve içerik tüketmek için gerçekten harika bir cihaz tavsiye ederim. 👍🏻

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

    Dün 2018 iPad ve Kalemi sipariş ettim. Benim gibi evde durmayı sevmeyen, sürekli kütüphaneye giden ve sürekli tez-makale okuyup literatür taraması yapması gereken; bunları yaparken de devamlı not almakla uğraşan biri için eğer içeriklerini yazıya dökebileceği bir laptopu varsa okuma-notlama için tablet gayet makul bir araç. Aralarındaki fiyat farkına değecek bir ek donanım benim için yok o yüzden pro tercih etmedim. Pro'daki donanımları ve "çizim tableti" tarafını kullanmayacak birisinin o kadar para vermesine hiç anlam veremiyorum.

    Ek donanım gerektırecek 10,5 de yapabilecegın ama 9.7 de yapamayacagın ne olabılır kı ?

    Bır de sesı aynı kalıtesı hoparlörlerı falan bunu merak edıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    GPU tarafında Pro %30 daha güçlü, bu da cihazı çizim için kullanacak bir kişi için gerekli bir faktör oluşturabilir. Büyük ekranda dizi/film/oyun için alacak olanı etkileyen bir durum yok ekstra para ödemesine gerek yok. Hoperlörlere bir şey diyemiyorum, önce ürünün elime geçmesi gerekli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

    GPU tarafında Pro %30 daha güçlü, bu da cihazı çizim için kullanacak bir kişi için gerekli bir faktör oluşturabilir. Büyük ekranda dizi/film/oyun için alacak olanı etkileyen bir durum yok ekstra para ödemesine gerek yok. Hoperlörlere bir şey diyemiyorum, önce ürünün elime geçmesi gerekli.

    Aynen.Ben de hoparlör için dün mağazaya gittim yoktu yani doğal olarak gelmemişti ben umut etmiştim O kısımı önemli bence.Çünkü Pro'nun hoparlörü gyaet iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

    GPU tarafında Pro %30 daha güçlü, bu da cihazı çizim için kullanacak bir kişi için gerekli bir faktör oluşturabilir. Büyük ekranda dizi/film/oyun için alacak olanı etkileyen bir durum yok ekstra para ödemesine gerek yok. Hoperlörlere bir şey diyemiyorum, önce ürünün elime geçmesi gerekli.

    Siteden öğrenciler için İpad sipariş verebiliyoruz (Üniversite öğrencisiyim) 70 TL gibi bir indirim söz konusu verdiğimde bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım?
  • edgespear101 E kullanıcısına yanıt
    Siteden sipariş verildiğinde gelen mailin içinde yazan bir mail adresine öğrenci kimliğinin fotoğrafını göndermeni istiyorlar ve inceleme sürecine alıyorlar. Telefondan destek aldığımda müşteri temsilcisi bireysel siparişlerde onay zaman alabiliyor, isterseniz benim aracılığım ile siteden sipariş verin ve ben de takip sürecine dahil olayım süreçte hızlanma sağlayabilirim dedi. O şekilde sipariş verdim, siparişten sonra dediği gibi mail adresine öğrenci kimliğimin fotoğraflarını ekledim ve müşteri temsilcimi de haberdar olacak şekilde ekleyerek gönderdim. 1 saat içerisinde onaylandığına dair aradı. Yani telefonda destek alarak siparişi siteden verirseniz daha kolay ilerleyebiliyor süreç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 2 Nisan 2018; 4:2:24 >
  • Bence parası yeten hiç düşünmeden pro almalı. Aklınıza gelen ne varsa fark var. Önce ipad 2018 siparişi vermiştim ama araştırdıkça ve dün de canlı mağazada bir daha bakınca iptal edip pro siparişi verdim. Kalem de alacaksanız bence pro alınmalı. Öğrenciyseniz, uygulama olsun yeter diyorsanız, o kadar para vermek beni sarsar diyorsanız tabiki ucuz olan alınır. Ama o kadar çok fark varki bence buna fazlasıyla değiyor. Farkları bilerek karar vermekte fayda var. Aklıma gelenleri yazayım. Mesela sadece ekranlar arasındaki farkı yazmam gerekirse tabiki büyüklük, çözünürlük az da olsa farklı onu geçtik. Ekran tazeleme hızı 120Hz'e karşı 60Hz, ekranda yansıma çok daha az, true tone ile ortama göre otomatik renk ayarı, daha parlak ekran, daha doğru ve canlı renkler, görüntü cama çok daha yakın ve bu yazma çizme işini etkiliyor. Parmak izi okuyucunun ilk nesil olmasından hızlı şarj desteğine kadar çok fazla fark var. İnsan çok arada kalıyor gerçekten. Ben klavye almayacağım için smart konnektörle işim şimdilik yok. Ram 2GB'a karşı 4 GB. İşlemci malum. Dahili hafıza her kademede iki kat. Kendisi daha ince, çerçeveler daha ince, hoparlör sayısı, kameralar hem ön hem arka, flaş bilmem ne düşününce gerçekten bi sürü fark var. Tabi pronun bu yıl yenisi de çıkacak deniyor. Ama bekledikçe de dolar artıp duruyor ve artacak daha deniyor. Karar vermek şu aralar alacaklar için çok zor. Çok gittim geldim sipariş verip geri iptal ettim ama en son ben kupon mupon pro almaya karar verdim. 128GB olanı 1800-1900 gibi rakamlara düştüğünde daha mantıklı olabilir belki. Değerlendirmelerimi en az 128GB olacak şekilde yaptım. Zira bence telefon için 64GB, tablet için 128GB alt sınır olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 8 Nisan 2018; 20:47:23 >




  • iPad’lerinizde tempered cam kullanıyor musunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.