Şimdi Ara

====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (362. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.897
Cevap
55
Favori
1.103.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kavaklı_alper

arkadaşlar araç karşılaştırma kıyaslamabölümüne yeni bi topic açtım.arkadaşın biriyle tartıştım bana dediki dizel araçların çekişi benzinlilerden daha iyidir diye bende bu sorunun cevabını yorumlara açmak istedim. sizcede benzinli araçlar çekişi dizele göre daha iyi değilmidir.oraya gelip bi kaç bişey yazarsanız sevinirim.sevgili city kullanıcısı dostlarım şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.

teminden beri (yarım saat) acaba nereye topic actın diye arıyorum. Bir link verseydin ucu verseydik oraya.

Sorunun cevabını buraya yazayım sen ordaymıs gibi oku.

" bana dediki dizel araçların çekişi benzinlilerden daha iyidir "

Dogru soylemis. Araba motorlarında beygir gucu diye bir sey vardır, Tork diye bir sey vardır.
    Tork baska seydir beygir gucu baska seydir. Bununla ilgili sana tavsiye edebilecegim bir suru internet sitesi aklımda ucusuyor ama link vermek konusundada yardımcı olursam aklından daha cabuk cıkar lutfen kendin arastır. sadece Gazi universitesinin (http://www.obitet.gazi.edu.tr/) sitesini vereyim arastır.

Hadi birde (http://www.mercedes.com.tr/NR/rdonlyres/4A2CC666-E12A-4E30-86F1-D173E4EA8300/0/Axor1840LS_TeknikOzellikleri1.pdf ) suraya bak. 2000 Nm torku 1100 D/d da vermekte. 401 BG 1900 D/d da guc vermekte. Korkunc rakamlar degilmi.

Fort sitesinde ise yine bir karsılastırma var. (http://www.ford.com.tr/yenifordfocus/) 1.6 Motor 109 Bg/4000 D/d guc veriyorken, 240 Nm/1750 D/d Tork vermekte. Mesele Torkta.

Trok 1 Kg lık agırlıgı 1 Mt ileriye 1 Sn de atmak icin gereken guc, daha dogrusu ivme birimidir. ilk kalkısta tork ne kadar yuksek ise okadar hızlı kalkıs yapar okadar cabuk ivmelenirsiniz. Beygir gucu ise bunu devam ettirebilme kabiliyetidir. diye kısaca acıklıyacagım.ama detaylar Gazi Universitesinin sitesinde daha anlasılır bulunabilecektir.

buda goz onunde bulundurulmalıdır ki; isletme maliyeti. Bir dizel ile bir benzinlinin istelme maliyeti farklı farklıdır. ucuz, ekonomik cazip diye dizele atlanmamalıdır. Turkiye'de pek bilinmesede benzinli motorlara LPG takılırken, dizel araclara dogalgaz takılabilmektedir. arastırılmalıdır.

Izmir'den saygılar, sevgiler.

• Merhaba Arkadaşlar,

Bir kaç gündür Honda Cityle ilgili olabildiğince haber okumaya çalışyorum. Daha önceden de belirttiğim gibi 10.10.2007 tarihinde benimde City im gelecek. Ancak dün ve bugün okuduğum haberler pekde hoş değildi. Bu görüşleri aşağıda listeliyorum.
    Bu konuda bilgisi olanlar, başından bu ve bu tarz olay geçenler varsa yardımcı olmalarını rica ederim...

Sayılarımla, Herkeze kazasız sürüşler dilerim...

1- 2007 city Sport 100 kilometreyi geçince yolda geziyor. Yanımdan büyük araç geçmesin diye dua ediyorum. (http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=sikayet&st=b&ara=honda+city&fno=0&kno=&mno=0&refpage=&no=207008)

2- City Comfort marka bir otomobil aldım. Aldığımın hemen ikinci ayında ön kapı camları arıza yaptı. 5. ayında vites topuzu ve jant kapaklarının boyası attı. Arızalar devam etti ve amortisörlerden ses geldiğini fark ettim. Arka tamponun boyası kalktı. Arka cam mekanizmaları arıza yaptı.
    (http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=sikayet&st=b&ara=honda+city&fno=0&kno=&mno=0&refpage=&no=192918)

3- Mayıs 2006 tarihinde Beylikdüzü honda Marmara satıcısından honda city marka bir otomobil aldım fakat otomobille ilk yolculuğa çıktığımda 120 km geçmeye başladığım zaman yanımdan bir araba geçtiği vakit arabanın dengesini bozarak savrulduğunu hissettim ve büyük bir kaza atlattım. Bu sebeple honda city kullanıcılarıyla görüştüğümde, böyle bir problemin olduğunu, servise böyle şikayetler geldiğini fakat çözüm olmadığını söyledi ve bana 90’ı geçme dediler. Bu araba bunun için yapıldı dediler. Tabi bana saçma geldi ve ben tekrar aracınız bana güven vermiyor dedim. Getirin bir rot balans ayarı yaptıralım dediler, götürdüm
    Yapıldığı söylendi fakat denemek için yola çıktığımda yine aynı sorun vardı.
    (http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=sikayet&st=b&ara=honda+city&fno=0&kno=&mno=0&refpage=&no=147495)

4- Yaklaşık 2,5 ay önce sıfır olarak aldığım honda city aracımın ön havalandırmanın üstündeki bakalit kısmın boyası çıktı. Bu çıkma işlemi ıslak kolonyalı mendille oranın tozunu alırken oldu. Dünyada ilk defa ıslak mendille bir aracın içindeki kısmın boyasının çıktığını görüyorum.
    (http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=sikayet&st=b&ara=honda+city&fno=0&kno=&mno=0&refpage=&no=110566)

5- .......http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=honda+city&loc=ara

• quote:

Orjinalden alıntı: demirörs

Bazı arkadaşlar boya koruma yaptırdıklarını yazmışlar, güle güle kullansınlar.

öğrenmek istediğim bu korumanın yaklaşık 6 ayda etkisinin geçtiğiymiş. Doğru mu ? Doğruysa değer mi ?

Boya korumada dikkat edilecek husus "arabanı katiyen fırça veya Bıcıbıcı'larda yıkatmamandır"...Çünkü fırça, korumanın boya üzerine atmış olduğu tabakayı kazıyor...Eğer buna dikkat edersen 1-2 sene arasında boya koruma dayanır...Süngerle yıkayacaksın veya yıkatacaksın aracı...SAYGILAR
  • OFLAZCA şu senin park sensörünü merak ettim?biraz daha anlatabilirmisi veya bi resmini çekebilirmisin?(kaç metre kaldığını gösteriyor demişsinde.)benimkinde ses çıkıyor bide orta aynanın üstünde çubuk var.hangi sensöre cisim yakınsa uzaklık-yakınlığa göre 1veya 2 lamba yanıyor.(çubuk 4 bölme gibi hangi sensöre cisim yaklaşırsa o sensörün ışığı yanıyor yani)seninkide güzelmiş ben istesem seninki gibi yapabilirmiyim?
    teşekkürler....bide seninkinde ses çıkmıyor mu??
  • quote:

Orjinalden alıntı: hilmitaranci

Merhaba Arkadaşlar,

Bir kaç gündür Honda Cityle ilgili olabildiğince haber okumaya çalışyorum. Daha önceden de belirttiğim gibi 10.10.2007 tarihinde benimde City im gelecek. Ancak dün ve bugün okuduğum haberler pekde hoş değildi. Bu görüşleri aşağıda listeliyorum.
    Bu konuda bilgisi olanlar, başından bu ve bu tarz olay geçenler varsa yardımcı olmalarını rica ederim...

Sayılarımla, Herkeze kazasız sürüşler dilerim...

1-
    2-
    3-
    4-
    5- .......

Araban icin anlasma yapmıssın. daha ne olsun sanada bir araba satabildik ya. ne olsun. geri donus yok.

Evet bu araba dedigin gibi. 100 u gecince geziniyor. direksiyon cokcok hassasa direksiyonu cok sıkı tutumayacaksın. Bu cumleye kızabilirsiniz ama cok sıkı tutumayacaksınız. araba bir rezonansa girince sizde sallıyorsunuz farkında degilsiniz.
    Cam arıza yapmıs. yapar tabi o oyle sanıyor. Camlarda sıkısmayı onleyici sistem var. sıkıstı sanıo geri acıyor. temizlik sart. Boya cıkmıs cıkar tabi. neden kimyasal seyler kullanıyorsunuz. Lutfen bir urun satın aldıgınızda prospektusunu veya el kitabını okuyunuz orada ne yazıyor. Lutfen okuyun.

Kimseyi memnun etmek zorunda degil hic kimse ama yanlıs kullanım sonrası cıkan hatalarıda Honda gibi bir markaya mal etmeyin.

Suda varki kaskosuz araba kullanmayınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: aarenaa

OFLAZCA şu senin park sensörünü merak ettim?biraz daha anlatabilirmisi veya bi resmini çekebilirmisin?(kaç metre kaldığını gösteriyor demişsinde.)benimkinde ses çıkıyor bide orta aynanın üstünde çubuk var.hangi sensöre cisim yakınsa uzaklık-yakınlığa göre 1veya 2 lamba yanıyor.(çubuk 4 bölme gibi hangi sensöre cisim yaklaşırsa o sensörün ışığı yanıyor yani)seninkide güzelmiş ben istesem seninki gibi yapabilirmiyim?
    teşekkürler....bide seninkinde ses çıkmıyor mu??

Resim PC'de biryerlerde vardı zaten. Şöyle bir şey;

Araba resminin altında 4 adet sensör işaretinden yanıp sönenden okuma yaptığı anlaşılıyor. Ayrıca ses de çıkartıyor tabi. 2 mt yaklaşınca sensör devreye giriyor ve cisme yaklaştıkça bipler sıklaşıyor. Mesafe 20 cm altına indiği zaman -P- yazmaya başlıyor ve kesintisiz ötüyor.

Sensör Cenmax marka ve yanlış bilmiyorsam şu linkteki ürün (ya da çok benzeri). Ön sensör gözleri de bağlanabiliyor ve aynı ekrandan izlenebiliyor ama bende sadece arkada göz var.

http://www.cenmax.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=50

Cenmax'ın merkezi Yenibosna'da. İstanbul'da isen gidip detaylı bilgi alabilirsin veya mutlaka bayisini de bulabilirsin. Bu alet kameralılardan sonra benim gördüğüm en iyi sensör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.k.o. -- 21 Eylül 2007; 22:04:40 >

• bu sensör gerçekten de harikaymış.güle güle kullanın.
    benim alacağım city'ye bayi park sensörü ve alarm takacak ama özellikleri nedir bilemiyorum maalesef.

arkadaşlar city için böyle aksesuarlar bulabileceğimiz doğu karadenizde bildiğiniz yer var mı?

ben kaporta boya koruma ve koltuk koruma düşünüyorum bunlar için önerileriniz var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr.Ferdi

bu sensör gerçekten de harikaymış.güle güle kullanın.
    benim alacağım city'ye bayi park sensörü ve alarm takacak ama özellikleri nedir bilemiyorum maalesef.

arkadaşlar city için böyle aksesuarlar bulabileceğimiz doğu karadenizde bildiğiniz yer var mı?

ben kaporta boya koruma ve koltuk koruma düşünüyorum bunlar için önerileriniz var mı?

Bayi ile konuşup istediğin sensörü taktırabilirsin. Bendeki sensörü internetten buldum (link sayesinde benimkinde ön sensör desteği olmadığını da öğremiş oldum).

http://www.otopol.com/product_info.php?manufacturers_id=89&products_id=1026491

Bu sensörün 110 YTL fiyatı varmış. Senin servisin takacağı sensör daha ucuz bir şey bile olsa çok da fiyat farkı olmayacaktır. Yani servisle konuşup senin istediğin sensörü takmaları konusunda diretmen mümkün. Gerekirse ufak bir fark teklif edebilirsin. Servis anlaşmalı olduğu ürünü piyasadan daha ucuza temin eder ama bedava alacak hali de yok.

Doğu Karadeniz'i bilmem ama City için orijinal yedek parçalar zaten servisler haricinde pek bulunmuyor. Park sensörü gibi üniversal ürünler için sanayiyi gezmek lazım. Olmadı internet var, forumda yedek parça (xenon far kiti, spoiler, polen filtresi, vs) satışı yapan arkadaşlar vardı.

Benim arabada koltuk koruma var ama para vermedim. Bayinin hediyesi olarak Ziebart'ta yaptırmıştım. Aslında ne kadar etkili ve gerekli olduğundan şüpheliyim, para verip yaptırtmazdım. Ancak boya koruma lazım. Ben Sonax'ta yaptırtmıştım ve gayet de memnun kaldım. Aradan 1.5 sene geçmesine rağmen (garantisi 6 ay) arabayı yıkatınca hala bir başka parlıyor. Bu ayn Sonax'ta Worldcard'a indirim kampanyası var. Geçen ay Opet kart kampanyası vardı ve daha da uygundu galiba. İncelemek istersenhttp://www.sonax.com.tr/

• bilgilendirme için teşekkür ederim.

benim alacağım city bej rengi olduğu için döşemeler çabuk kirlenmesin diye koltuk koruma düşündüm. yine burda okumuştum koltuk korumayla bişeyler döküldüğünde leke kalmıyor diye.. sen bi faydasını görmedin mi leke olduğunda? gerek yok mu sence?
  • Uzun aylardan sonra tekrar merhaba sevgili city kullanıcıları.
    Neredeyse 1 yıldır msj atmıyorum ama neredeyse hergun forumu takip ediyorum.
    "Aramıza katılan yeni city sahiplerine hayırlı olsun ve Allah borcunu ödemede kolaylık versin.
    Cityleri ile kaza yapanlara geçmiş olsun.
    Ramazan ayımız mübarek olsun."
    Diyerek foruma geri döneyim.
    Size en son aldığım benzinin ile ilgili birşeyler aktarmak istiyorum.
    Benzin ikaz ışığı yandıktan sonra hepsi şehir içi olmak üzere 90-95 km daha yol katettim ve opetten 95 oktan benzin ile depoyu fulledim, (yavaş dolumda ve otomat atana kadar) tam olarak 45,47 lt benzin aldı, pompacıya taşırmamak kaydı ile devam etmesini söyledim ve son olarak 46,13 lt benzin aldım.
    Yorumlarınız için Şimdiden teşekkür ederim.
    Tekrar selamlar.
    Hikmet Özcan
  • Bu arada benim city min yakıt tüketimine dair biraz bilgi vereyim.
    2006 yılı mart ayından itibaren toplam 24281 km yol yaptım
    ve 1573 litre yakıt tükettim.
    Bu da zannedersem 100 km de ortalama 6,48 litre yakıt tüketimi anlamına geliyor.
  • bence gayet iyi bir ortalama.. darısı bizim başımıza
  • nasil 45lt?
    ben hic 37lt yi gecemedim bir keresinde 40lt almisti kis aylarindaydi pompaciysa kizmistim bi ayarsizlik var bu araba 40lt alamz hep sizden aliyorum diye sonra gidip bakmistim
    sanirim 40lt depo var yada ben hic sizin kadar bitirmedim depoyu
  • ben koltuk koruma yaptirdim serviste koltuklari bile silmeden yapmistilar hicbir faydasini gormedim desem yeridir, cok nazik kullanmaniz lazim, yaptiklari sey sadece sprey sıkmak
    bana boya koru yaninda hediye vermistler para odemedim ama biseye de yaramadi ozensiz yapmistilar koltuklari bi siler insan once dimi , isterseniz kılıf takin ama ben dedim ki kılıf takıp satacagim adama temiz kullandıracxagina ben binerim kirlendiginde kılıf takarım
  • burda bi arkadaş koltuk koruma yaptırmış ve leke olduğunda koruma sayesinde sorun yaşamadığını söylemişti.kafam karıştı doğrusu. yine de teşekkürler bilgi için.
  • dedigi dogru olabilir ama eski postlarda vardi sanirim ,
    koltuk korumanin aslinda pek bi etkisinin olmadigini artik yeni kumaslarinda zaten leke tutmadigini soyluyordu,
    fayda daydadir yinede ama verdiginiz paraya gore karar verin degermi degmezmi diye,
    ben serviste yaptirdim ama gidip ziebartta falan yaptirsaydim eminim cok cok daha memnun kalirdim

quote:

Orjinalden alıntı: Dr.Ferdi

burda bi arkadaş koltuk koruma yaptırmış ve leke olduğunda koruma sayesinde sorun yaşamadığını söylemişti.kafam karıştı doğrusu. yine de teşekkürler bilgi için.
  • arkadaşlar yaklaşık 2 senedir city kullanıyorum şu an 20,000 km de. arabadan gayet memnunum yakıt ortalaması gayet iyi şehir dışında 5 veya daha altı şehir içinde 6,5 l _ 7,5 l arası .arbadan tek şikayetim 100 km nin üstüne çıktıgım zaman araba yolda geziniyor . rot balans ayarına baktırdım problem yok dediler , servistede herhangi bir arıza bulamadılar .

acaba (arabam comfort modeli) tüm arkadaşlarda bu problem varmı

lastik ebatlarını degiştirsem bu sorun ortadan kalkarmı

lastik ebatları ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim
  • arkadaşlar yakıt konusunda bugün bi deneme yaptım.Şöyleki tripi sıfırladım ve tam 100 km yol yaptım (şehir dışı) yaptığım şey hız göstergesine değil devir göstergesine bakmak ortalama 2500-2800 devir arasında gittim.bu sınırları geçmedim tam 100 km olunca ortalama yakıta baktım ve sıkı durun tam 3,9 lt. gözlerime inanamadım bu ortalamaların çok altında.Bence harika.
  • normalde depo 42 lt . fakat sadece depo. Yani depo ve motor arsındaki hortum hariç. Yani 2-3 lt farkedebilir.
  • Ben de de aynı sorun mevcut. Servise baktırdım. Tamam dediler fakat birkaç gün sonra yine ciyklama sesi gelmeye başladı. Eğer frene biraz sert basarsanız ses gelmiyor. Fakat yavaş basarsanız ses geliyor. Ne yapalım, yıllık bakıma kadar devam.
    quote:

Orjinalden alıntı: contcity

quote:

Orjinalden alıntı: maniavolkan

Frene bastığımda tam olarak sesin nereden geldiğini bilmiyorum ama ciiyykk ciykkk şeklinde çok ince ıslık gibi bir ses geliyor.Daha 6100 küsür kmdeyiz sanki frenler bitmiş gibi bu sesin gelmesi sinir bozuyor.Sizlerde de böyle bir ses sorunu var mı?

bende de aynı ses geliyor (8300 km) ama zaman zaman. bir problem olduğunu sanmıyorum. yakın zamanda servis balataları kontrol etti normal. ısınma soğuma frenleme şiddeti vs. gibi arızi bir durum olsa gerek.

• 
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.