Şimdi Ara

====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (360. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.897
Cevap
55
Favori
1.103.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hmisir

hONDA CİTY ÜRETİMİ 2009 DAN İTİBAREN DURUDURULACAKMIŞ BİLGİSİ OLAN VAR MI. BUNU DUYUNCA ALMAKTAN VAZGEÇER GİBİ OLDUK.

bu bilginin kaynağı neresidir?
    ben böyle bişey duymadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: hmisir

http://hondacity.blogcu.com/ ' da yazıyor

inanma sen onlara.

Bak bir araba (bu City olmak zorunda degil) hosuna gidiyorsa senin icine siniyorsa al.

Ne aldıgın degil nasıl kullandıgın onemli.
  • Benim bildiğim Türkiye üretimi kaldırılacak. Ama araç üretime devam edecek diye biliyorum... Detaylı bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim...
  • benim duyduğum kadarıylada Türkiye üretimi durdurulacakmış
  • City nin zaten Türkiye de üretimi yok. Şu an Honda Türkiye de Sadece Civic üretiliyor.

City nin üretimden kaldırılması diye bir şey yok. yeni gelen Cityler Japonya dan gelecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muallim35

City nin zaten Türkiye de üretimi yok. Şu an Honda Türkiye de Sadece Civic üretiliyor.

City nin üretimden kaldırılması diye bir şey yok. yeni gelen Cityler Japonya dan gelecek.

Ne zaman durdu City'nin üretimi? Honda Türkiye'den böyle bir açıklama aylar önce gelmişti zaten ama yakın zamana kadar üretilmeye devam ediliyordu.

Bundan sonra ithal gelecek ama Japonya'dan olduğunu sanmıyorum. Benim bildiğim kadarı ile City 7 ülkede üretiliyor (daha doğrusu montajlanıyor); Tayland, Malezya, Çin, Hindistan, Pakistan, Filipinler ve Türkiye. Japonya'da City üretimi yok ve orada kullanılan City'ler (oradaki adı ile Fit Aria) Tayland'dan ithal ediliyor.
  • Arkadaslar,

Ben bu arabayı almaya gittigimde terakki hondadaki satıs temsilcisi arkadaslar bana uzun uzun anlattılar sonrasında bunu baska kaynaktanda okudum ama tam aklımda degil buradada daha onceki sayfalarda yazmıs olacagımı dusunuyorum.

Honda Turkiyenin niyeti Turkiyedeki fabrikada Jazz uretimini almak bunun icin calısıyorlar cunku Jazz sadece (avrupada) ingilterede uretiliyor. Ingilteredeki fabrikada Jazz platformunda olan avrupada pek tanınmayan Element modelini uretmek istiyorlar (http://automobiles.honda.com/element/element.aspx) Jazzın yeni 2008-2009 da uretimine gecilecek yeni modelinin (yeni kasası) (http://hondajazz.blogspot.com/) Turkiyede uretimi planlanıyor.

Honda'nın Japonya daki merkezi bu riske girmek yerine Turkiye fabrikalarına oncelikle City montaj uretim hattı kurdurdu. bundan sonrasında yeni kasa Jazz uretimi daha kolay olacaktı ve bu sekilde City lerin kalitesinide en ust duzeyde hatta diger uretim bolgelerinden cok cok daha kaliyeli City ler uretildi.

Bu yuzdendir ki, city uretimi durdurulacak ama sanmayin ki diger bolgelerden gelen city ler Turkiyede uretilenden daha iyi. Orta avrupa ve orta dogu pazarına Cityler Turkiyeden gitmekte idi. Israil de satılan citylerin Turkiyede uretildigini ve civic motoru ile i-vtec motorlu olarak gonderildigini biliyorsunuzdur.

Ozetle maksat yeni Jazz uretimini almak icin Japonya merkeze "... biz yaptık(city) guzel oldu simdi Jazz uretimini verin bize..." demek icin city uretildi. Ama egerki olumsuz cevap gelirse citynin yeni modeli ile uretim Turkiyedede devam edecek.

Burayı okuyan arkadaslar zamanla haklı oldugumu goreceklerdir.

Bir kac link ;

http://www.ccrfiber.com/index.php?lay=show&ac=article&Id=190290
    http://www.indiacar.com/infobank/firstdrive/cityzx_vtec_a_nov05.asp
    http://www.indiacar.com/buyrev1_variant.asp?variantof=City

• Şu haberi okuyanınız var mı arkadaşlar: Acaba Türkiyedeki Civiclerde dahil mi?

Chrysler ve Honda, toplam 500 bin aracı geri çağırıyor

Chrysler, yaklaşık 300 bin spor arabayı, yokuş tırmanırken frenlerinde meydana gelen potansiyel bir sorun nedeniyle piyasadan geri toplayacağını açıkladı. Aynı şekilde Honda Motor şirketi de, yaklaşık 180 bin Civic model otomobili, tekerlek mili kapağında sızmaya neden olan sorun nedeniyle piyasadan geri toplayıp tamir edeceğini açıkladı.

Chrysler şirketi sözcüsü Max Gates, piyasadan çekecekleri araçların 156 bin 2006-2007 model Jeep Grand Cherokee ve Commander SUV, 90 bin Jeep Wrangler SUV ve 50 bin kadar 2007 model Dodge Nitro SUV olduğunu söyledi. Gates, şu ana kadar problemden kaynaklanan tek kaza tespit ettiklerini belirterek, söz konusu araçları alanların e-maille haberdar edileceğini belirtti.

Öte yandan Chrysler, yeni piyasaya sürdüğü 72 bin 2008 model Dodge Avenger sedan tipi ve Chrysler Sebring aracı da, ön kapılarındaki kilit ve mandal problemi sebebiyle geri toplayarak bakıma alıyor.

Kaynak:Zaman Gazetesi

• araçların geri çağrılması güzel
    bu firmaların kullanıcılara verdiği değerin bir göstergesidir
  • Honda City bencede süper uygun bir araba olmus.
  • peugeot 206 sedan executive 1.6 110 hp otomatik viteslisini 28900 gibi bir rekabetçi fiyata veriyorlar. tasarım konusu tamamen kişisel bir zevk, sizce honda city mi yoksa bu araba mı?

taraflı tarafsız tüm yorumlara acıgım çünkü önemli bi karar

206 sedan
    Sürücü ön hava yastığı
    Yolcu ön hava yastığı
    Arka yan koltuklarda Isofix bağlantı yerleri
    Yolcu ön hava yastığını devre dışı bırakabilme
    Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS)
    Elektronik fren gücü dağıtım sistemi (REF)
    Acil fren yardım sistemi (AFU)
    Çarpışma anında katlanabilen direksiyon kolonu
    Kapı içi koruyucu destekler
    Immobilizer (Kodlu marş sistemi)
    Uzaktan kumandalı merkezi kilit
    Sürüş halinde kapıların otomatik kilitlenmesi
    Halojen farlar
    Far yükseklik ayarı
    Farlar açık unutulduğunda sesli uyarı
    3. stop lambası
    Ön sis farları
    Yan koruma çıtaları
    Elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar
    Dış ısı göstergesi
    Aktif gergili piroteknik ön emniyet kemerleri
    Üç nokta bağlantılı arka emniyet kemerleri
    Yükseklik ayarlı ön koltuk kafalıkları
    3 adet yükseklik ayarlı arka koltuk kafalığı
    Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu
    Asimetrik (2/3 1/3 oranında) katlanabilir arka koltuklar
    Ön kapı içi cepleri
    Bagaj bölümü sabitleme kancaları
    Otomatik klima
    Tek dokunmayla açılan elektrikli sürücü camı
    Elektrikli arka camlar
    Renkli camlar
    Yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon
    Direksiyondan kumanda kollu Radyo-CD çalar (Tek CD)
    14" Alüminyum alaşımlı jantlar
    Gövde renginde tamponlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliwer -- 18 Eylül 2007; 0:34:48 >

• valla fiyat olarak cazip görünüyor.sadece aklımda internette görgügüm bir resim aklıma geldi birden.istanbullu bir sürücü peugeot marka arabasının arkasına kocaman bir afiş yapıştırmıştı.afişte aynen şu yazıyordu.(BU ARAÇ ÜÇ AY İÇERİSİNDE 14 KEZ ARIZA YAPTI)anladıgım kadarıyla vatandaş markaya yada servise tepkisini göstermek için böyle bir uygulamaya başvurmuş.bu demek degildir ki marka kötü.kronik sorunlarını araştırmak lazım .ayrıca peugeot kullnıcılarının forumlarına girip detaylı bilgi alman faydalı olabilir.ayrıca yakıt tükatiminide kontrol et.hayırlısı neyse senin için o olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oliwer

peugeot 206 sedan executive 1.6 110 hp otomatik viteslisini 28900 gibi bir rekabetçi fiyata veriyorlar. tasarım konusu tamamen kişisel bir zevk, sizce honda city mi yoksa bu araba mı?

Oliwer kardes bunu bize yapma.

Bunu bize sorma.

burasi Honda delilerinin toplama kampı. City kullanıcılarının " ben daha cok seviyorum..." sitesi. Buraya gelipte peugeot mu dersen kimse sana "evet bence peugeot nefis kacırma.." demez. Bunu bize degil bu formlar arasında olabilecek Peugeot sayfalarına sorman daha yerinde olacaktır.

Saka, takılma, bir yana verecegin tum karar saygılıyız. senin adına hayırlısı olsun. City kullanıpta vaz gecen kotu diyen yok. Sadece bu form sayfalarında kullanmamıs sahibi olmayan kisilerin disardan yorumlarını okuyabilirisin. onlarda sadece dıs gorusunusleri hakkında elestiride bulunuyorlar. Karar senin. City den pisman olmayacaksın.

Bu arada bir haber.....

Turkiye iş Bankası koordinatorluk adı altında olusturdugu yeni departman icin( ki; bu departman diger subeleri dolasacak bir departman olacak mıs. ) 260 adet Honda City almıs. Yakında bu konuda haberleri duyacaksınız.

İş Bankası diger markalardan haberdar degilmidide city ye karar verdi. diger markalar arasında Honda City Bankanın imajı icinde dusunulmus olmalı.

Saygılar.

• Yukarıdaki "jasper82 " kullanıcısının yazısı bana aittir.

Bilgisayarımı kurcalıyan bir arkadasın adıyla giris kalmıs, kusurabakmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oliwer

peugeot 206 sedan executive 1.6 110 hp otomatik viteslisini 28900 gibi bir rekabetçi fiyata veriyorlar. tasarım konusu tamamen kişisel bir zevk, sizce honda city mi yoksa bu araba mı?

Selamlar OLIWER, Peugeot sedan İran'da üretiliyor..206 Sedan’da kullanılan 1360 cc’lik, sıralı dört silindirli, üstten tek egzantrikli ve 8 supaplı motor biraz eski teknoloji. Motor gücünün 75 HP ve torkun da 120 Nm gibi mütevazı bir değer olması doğal olarak performans beklentisi yaratmıyor..1006 kg gibi hafif karoseri sayesinde 206 Sedan çekiş sorunu yaratmıyor. Yani aile kullanımlarında beklentileri fazlasıyla karşılayacaktır. Bu arada motorun biraz sesli çalıştığını da ekleyelim.

Honda City'nin Test Tüketimi 6.7 lt/100km, Peugeot 206 Sedanınki ise 8.1 lt/100 km
    City'de CVT Şanzuman var (yani Constantly Variable Transmission, Türkçe’ye “sürekli değişken iletim” yada sürekli değişken hareket iletimi” olarak çevrilmektedir..Ki buna, otomatik city'lerde vites değişiminde, geçişleri bile anlamadığın zaman hak vereceksin), 206 da (ki kardeşimin otomatik hachback'i var) vites değişimlerini rahatlıkla hissedebilirsin.
    City'nin bagaj hacmi 500 lt, 206 sedanınki 420 lt.
    City 1339cc Motor Hacminde 83hp üretiyor, 206 sedan 1360cc'de 75hp
    City 2800 d/d'de 117 Nm tork üretiyor, 206 sedan 3400 d/d'de 120 Nm tork (yakıt sarfiyatının fazlalığı buradan kaynaklanıyor)
    City'de ön ve arka frenler Disk, 206 sedan'da önler disk arkalar kampana
    Honda geçtiğimiz 4 yılın "en çok satan otomatik vites" rekorunu hala devam ettiriyor (otomatik alacağın için)
    Honda bütün araçlarına 6 yıl 150.000 km garanti veren tek firma

Bunlar bazı karşılaştırmalar sadece, esas olan senin Zevkindir .....
    Bizler bu forumda City'lerin yakıt tüketimlerini gerçektende tatminkar buluyoruz ( İst-Ank arasını 100km sabit hızla 5.0lt /100km sarfiyatla aldığımı belirteyim )...

Yorumum ancak bu kadar olabiliyor, daha fazla aydınlatmak isterdim ama Bayiiler seni bu forum kadar aydınlatmayacaktır...Seçiminde iyi şanslar ve yeni araban ile kazasız belesız günler dilerim...SAYGILARIMLA

• Frene bastığımda tam olarak sesin nereden geldiğini bilmiyorum ama ciiyykk ciykkk şeklinde çok ince ıslık gibi bir ses geliyor.Daha 6100 küsür kmdeyiz sanki frenler bitmiş gibi bu sesin gelmesi sinir bozuyor.Sizlerde de böyle bir ses sorunu var mı?
  • Arkadaşlar herkese selam.
    Foruma yeni üye oluyorum fakat yaklaşık bir haftadır forumu keşfettim ve henüz bitiremedim tüm sayfaları. gerçekten çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız city kullanıcıları için.
    ben de birkaç gün içinde city'mi alıyorum. ilk gözlemlerimi sizinle paylaşıcam umarım ekonomi ve konfor açısından umutlarımı kırmaz. hepinize şimdiden kazasız ve güzel city'li günler dilerim..
  • peugeot 206 sedan ile karşılaştırma yapan arkadaşa ithafen..

city almaya karar vermeden önce bütün modellerin orta sınıf araçlarını araştırdım hepsi katalog bilgisiydi tabi ama katalog bilgisi olarak bile city kadar donanımlı (opsiyonel olmayan) ve az yakıt tüketen başka araç yok tabi fiyat konusunda da yine aynı. benim araştırmam elite modeli için geçerliydi bu arada belirteyim.

city elite otomatik test sürüşü yaptım trabzon bayisinde hızlanmak için basınca otomatik vites olduğu için sanırım gürültü geliyordu evet ama normalde arabada ses yok.uzun yolda görmek lazım yine de. direksiyon gerçekten çok rahat.freni de test ettim 100 lerdeyken bastım beklediğimden daha sert durdu ben de ayağımı çekmek durumunda kaldım.burdaki fren yorumlarını okuyunca biraz şaşırmadım değil doğrusu umarım fren sorunu olmaz.

genel olarak city için kanaatim iyi ve olumlu.aldıktan sonra da devam edeceğini umuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Ferdi -- 18 Eylül 2007; 21:01:55 >

• bayiler arasındaki farklılık çok canımı sıktı açıkçası. trabzon bayisi benim tercih ettiğim renk elinde olmadığı için gümüş gri satmak adına 29.300 dediği fiyatı 29'a kadar indirdi fakat benim istediğim rengi fabrikadan gelince 29.500'den aşağı olmaz dedi ki benim kesin alıcı olduğumu bildiği halde.
    ismini vermiyim başka bir bayiyi aradım.adam direk telefonda 29 dedi keza izmir bayileri de başka birine sordurduğumuzda 29 demişler. pazarlık edilse daha aşağı bile inebilir belki. trabzon bayisinin renkle ilgili bu yaklaşımı beni çok sinirlendirdi ve orasıyla irtibatı kestim. aynı durum servisler için de geçerli sanırım burda yazılanlardan anladığım kadarıyla. servis koşulları,yaklaşımları ve fiyatlarıyla ilgili daha açıklayıcı paylaşımlarda bulunursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.