Merhaba arkadaşlar, şimdi benim bilgisayarımda 1 tane 500GB WD Black SATA 2 7200RPM disk birde 2TB WD Green SATA2 disk var. 500GB windows kuruluydu, diğerinde yedekler vardı. Son 2 hafta açılışlarda Boot disk failure hatası vermeye başladı ben aldırmadım,reset atınca windows açılıyordu. Gittim 8.1 pro kurdum daha sonraki zamanlarda bilgisayarı açtığımda sistem bu 500GB lık WD yi görmedi. (Biostan baktım, görmüyor) 2TB de sorun yok. sonra gittim 1TB Seagate Barracuda 7200RPM SATA3 disk aldım, C: sürücüsü yaptım ve yine win8.1 pro kurdum. Yeni diski taktığımdan itibaren, bilgisayarımda özellikle 2TB WD Green üzerinden işlem yaparken bilgisayar kasılıyor. Mesela D: üzerinden oyun yüklüyorum, Firefox kasıyor resmen tıkanıyor, Chrome denedim,Maxthon denedim aynı. Arada bir mouse takılıyor filan. Bağlantıları kontrol ettim SATA 2 SATA 3 olayı , BIOS Ahci modda, kabloları değiştim, şuan Win 7 kurdum tüm sürücüler güncel yine yavaşlama yapıyor. 500lük WD varken hiç takılmazdı hatta bilgisayar win 8 de 10 saniye gibi bir sürede açılırdı ve sistemde en ufak kasılma olmazdı. Donanımdan az-biraz anlayan birisiyim ama bu işi çözemedim. Tamam WD Green'lerden performans beklememek gerek ama niye yeni harddiskten sonra yapmaya başladı hani sonuçta bilgisayarın en yavaş parçası neyse bilgisayarın o hızdadır diye bir laf vardır , başıma gelen böyle bişeymi.
Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
format at hocamm
Te Amo Querido
kullanıcısına yanıt
Windows 8.1 denedim , sonra Windows 7 'ye döndüm aynı. Artık 500lük harddisk üzerinde kullandığım Windows 8 SL 64Bit sürüme çevireceğim bakalım nolacak.