Şimdi Ara

Yeni Opel Grandland (Ana Konu) - 1.2 Hybrid ve 73kWh Elektrikli Model Satışta (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
31
Favori
42.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Genel olarak tüm elektrikli araçlarda o yazan tüketim sadece araç elektrikli motorunun aracı hareket ettirmek için kullandığı enerji miktarıdır. Fakat arabada elektrik çeken başka pek çok sistem var, gösterilen değerde bunlar dikkate alınmaz. Mesela iç ekranların çektiği enerji, klima sistemi, müzik sisteminin çektiği enerji, wi-fi veya LTE bağlantısı, navigasyon , arkada çalışan başka programlar vs. Ama en önemlisi bataryayı optimal sıcaklığa getirmek için yapılan ısıtma veya soğutma. Isı pompası... Hava size iyi gelse bile batarya ısıtılıyor veya soğutuluyor olabilir ve bu da ciddi enerji çeker

Aslında menüyü karıştırsanız enerji ekranlarında harcanan elektriği neyin ne kadar kullandığı belki görülebilir. Bende Grandland yok bilmiyorum.

Aslında gördüğüm kadarıyla bu konuda ikiye bölünmüş bir kesim var, kimisi tüketimden çok memnun iken kimisi memnun değil. Bu durum aynı platform ve bataryaya sahip E-3008 ve E-5008 kullanıcıları için de geçerli. Sırf bu yüzden elektrikli Grandland siparişimi iptal edip kaporamı geri almıştım. Konu içerisine baktığımda bu başlık altında da memnun olan arkadaşların yanında memnun olmayan arkadaşlar var. Muhtemelen beklentiler biraz farklı, hem memnun olan hem de olmayan arkadaşlar yol bilgisayarı tüketim verilerini paylaşırlarsa daha net sonuçlara ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    PlayStation 5 Pro || LG OLED evo C3 48" || ROG Cetra True Wireless SpeedNova
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i
  • sarppy kullanıcısına yanıt
    Araçtan bende genel anlamda çok memnunum sadece menzil vadedildiği gibi değil bugün servise uğradım normal olduğu söylendi. Araç daha 1370 kmde kullandıkça daha da düşer tüketim dediler. Bakalım biraz daha kullanayım kullanım alışkanlıklarına göre değişecektir. Elektrikli araçların hepsi menzil konusunda aynı birebir olmuyor hiçbir zaman. Ben evden şarj imkanım olduğu için aldım 1-2 sene kullanıp menzili yüksek olan başka bir elektrikli araç alırım ileride.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Araçlar büyüdükçe batarya kapasitesi de büyüyor ancak tüketimler de ciddi arttığı için menziller yerinde sayıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet optimum verimlilik için aracın ağırlığı çok önemli grandlandda 73kwh batarya var araç 2 tonun üzerinde sadece batarya ağırlığı 600 kg isteseler daha büyük pil koyabilirlerdi ama oda ağırlığı artıracağı için pek mantıklı gelmiyor.

• Şarjımı dün %35'ten %100'e çıkarttım 57 kw aldı yaklaşık 360 km yaptım son full şarj itibariyle. Bunun içerisinde katıksız 2 defa 1. köprü trafiği, normal şehir içi ve ara ara sert kullanım dahil. Sanırım16 KW/100km gibi bir ortalama yapıyor ( Yaklaşık 100km klima açık durumdaydı ). Rejenerasyon orta seviyede kullanıyorum. Alışma sürecinde 25 KW yakıyordum ama şimdi toparladım baya.

360km'den sonra ne kadar şarj kaldı hocam ?

%35 ile şarja girdim, %99 ile aldım aracı

Şöyle mi anlamalıyız hocam?

%99-%35 olacak şekilde %64 kullanım ile araç 360km yol yaptı ve 73kW'lık bataryanın %64'ü 46,72kW yapıyor ancak araç 57kW şarj aldı.

Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
  • sarppy kullanıcısına yanıt

Aynen doğrudur hocam, 350* KM yolun sonunda 56.8 KWH şarj almış, E-şarj mobil istasyonunda şimdi kontrol ettim uygulamadan. Kalan yüzde yanlış olabilir eşim kullanmıştı en son, ama yol bilgisayarından sıfırladıktan sonrasını kontrol ettim kaç km yaptığıma dair tekrar sıfırlamadan önce.

*Tam küsüratını hatırlamıyorum, 355 vs olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter006 -- 2 Mayıs 2025; 17:42:19 >
  • hunter006 H kullanıcısına yanıt

liste fiyatına bakmayın, 1950-2000 arasına satışa devam ediyorlar.

geçen hafta 1850-1865 arasıydı fiyatlar. ama böyle giderse bir üst ötv dilimine geçebilir.

2050 bin Tl ye 5008-e satarsa %40 ÖTV diliminde kalır ve %10 diliminden bile az para kazanır hocam.

Fatura görüntüsü vs var mıdır bu konuda?

Bu ve benzeri mesajlar neye dayanarak yazılıyor merak ediyorum.

Grupta kullanıcı olup memnun olmayan var mı göremedim.

Memnun olmayanlar arabayı kullanmayanlar genelde :)

Araç 2.2 ton ağırlığında olduğu için Tesla, Countryman gibi araçlara göre daha çok tüketiyor ancak batarya kapasitesi daha yüksek olduğu için menzili daha fazla.

Önceki mesajlarımda da anlattım benim deneyimim 400+- km civarı menzil şeklinde. Tesla sahibi arkadaşlarımın menzil deneyimi 300+- km şeklinde.

Araç incelemesi yapanlar aşağıdaki web sitesinden de faydalanabilir.

https://ev-database.org

Hocam kimse zararına satış yapmaz, yüksek ihtimalle aracın fiyatını %10 vergi diliminde göstererek faturası kesiliyordur ve aradaki fark elden alınarak bayinin kasasına geçiriliyordur. Zaten elektrikli bir aracın vergiler dahil fatura bedeli 2.050 olamaz, %10'luk dilim için olan üst sınır 1.914 iken %40'lık dilim için alt sınır 2.436'dan başlıyor. E-5008 ile ilgili facebook gruplarından bu fiyatlara satın alan kişileri görebilirsiniz.

• mastertigu M kullanıcısına yanıt
    Tesla dedikleriz standart menzildir. Onlarda 50 kw civarı anca batarya var. Long range olanla kıyaslamak gerek. Long range bile bu araçtan hafif d segmenti olmasına rağmen. Bu araç gereksiz ağır. 2.2 ton c suv olmaz. Boşuna fazla tüketim yapıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Araç için ilk baştan beri olan tüketim değerlerimi paylaşıyorum. Mart 28’de teslim aldım. Çocuklar olduğu için ısıtma bol miktarda çalıştı, ve elektrikli araç acemiliğim dahildir. İstanbul dışına henüz çıkamadım

Yeni Opel Grandland (Ana Konu) - 1.2 Hybrid ve 73kWh Elektrikli Model Satışta

Merhaba,

Son dönem ve genel kullanım ortalamalarım aşağıdaki şekilde.

15 Marttan itibaren Ankara’da zaman zaman 0 derecelerde gerçekleşmiştir.

Parkur benzer, ana fark hava sıcaklığı.

400+-50 km menzil bilgisini bu şekilde 16-20 kW/100 km deneyimime dayandırıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.