Şimdi Ara

Yeni Fotoğraf Makinasında Yavaslık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Canon sx130 is'im sonunda geldi. fakat şöyle bir sorunum var acaba hatamıdır yoksa normal birşey mi bilmiyorum ama görüntüyü çekerken lcd ekranda karanlık noktalarda çok aşırı kasılma ve kumlu bir görüntü. Işığın olduğu yerde sorun yok. Acaba bu ayarlarla alakalı birşeymi? Birde makinayı biyerden başka biyere çevirdiğimde kendisi otomatik odaklama falan yapıyor. Kasılmanın sebebi bu olabilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.



  • kasılma dediğiniz şey makinenin az ışıkta uzun pozlama yapması olmasın :)
  • Henüz bilemiyorum ama uzun pozlama yapsa bile görüntüde karıncalanma gibi birşeyin olması normalmidir? hiç birşey yapmadan çekim bile yapmadan öyle baktığında karıncalanma oluşuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemre_gumus

    Henüz bilemiyorum ama uzun pozlama yapsa bile görüntüde karıncalanma gibi birşeyin olması normalmidir? hiç birşey yapmadan çekim bile yapmadan öyle baktığında karıncalanma oluşuyor.



    karıncalanma dediğin kumlanmadır büyük ihtimalle.. isoyu yüksek tutma 100-200de çekip birde öyle bak ..düşük iso ve ışıklı ortamda oluyor mu kumlanma ?
  • Henüz bilemiyorum ama uzun pozlama yapsa bile görüntüde karıncalanma gibi birşeyin olması normalmidir? hiç birşey yapmadan çekim bile yapmadan öyle baktığında karıncalanma oluşuyor.
  • Sanırım normal. Eski Canon A720 IS'imde de benzeri olay oluyordu. Karanlık ortamlarda lcd den önizlemede makinayı hareket ettirdiğinizde lcd ekranda görüntü yavaş tepki veriyor ve kumlu(karıncalı). Bence bunun sebebi sensörün o kısa sürede tepki verme çabası(kumlu görüntünün) Kasılma da kasılma gerçekten ama o da normal. Sonuçta makina hareketiniz doğrultusunda algıladığı yeni sahneyi az ışık alarak lcd ekrandan size ulaştırmaya çalışıyor. Eğer çok aşırı derecede bir yavaşlık yok ise normal...
  • Aşırı şekilde degil fakat kafamda soru işareti oluştu. Çok daha uyduruk makinalarda böyle bir sorun yokken bunda neden böyle diye düşünmeye başladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemre_gumus

    Aşırı şekilde degil fakat kafamda soru işareti oluştu. Çok daha uyduruk makinalarda böyle bir sorun yokken bunda neden böyle diye düşünmeye başladım.



    ben çekilen fotoğraflar karıncalı çıkıyor zannetmiştim .. makinanın lcd ekranı karanlıkta kasılıyorsa karıncalanıyorsa normal bir durum aynı şeyi Panasonic fs11de yaşıyorum daha önceki nikon s4200de yaşamamıştım arkadşımda fuji s1800 ve sony w100 var karanlık ortamda onların lcd ekranı da karıncalanıyor bence normal bir durum




  • Peki bilgilendirme için çok teşekkür edeirm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.