Şimdi Ara

YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.090
Cevap
49
Favori
475.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • müsait olunca deniyeyim inşallah olur..

    bu arada araç henüz 2700 km de..
    geçen 830 km uzun yol yaptım 100 km/h ile gittim tüketim ortalaması 4.4 gösterdi.
    şehir içi deneme fırsatım olmadı pek..
  • uzun zamandır arıyorum ama bulamadım flash bellekten mp3 çalarken sarkı ismi sığmıyor ve gerisini göremiyorum acaba sürekli sarkı ismini kayan bir ayar ayar varmı yoksa sabit mi orası
  • haraf kullanıcısına yanıt
    76.810 km ortalaması 5,05 lt.
    Toplam alınan yakıt 3.878,57 lt.
    Ortalama hız 58-64 km.ler arası %85 şehir dışı
  • hüseyin10 H kullanıcısına yanıt
    Maşallah, bayağı uzuuuun soluklu bir veri olmuş, Allah kaza bela vermesin...

    Siz uzun süredir kullandığınız için daha iyi biliyorsunuzdur,
    depo hesabı yaparak hesapladığınız tüketim verisi ile
    yol bilgisayarının gösterdiği veri birbirine yakın mı?

    Benim araç daha 550 km de olduğu için depoyu tam dolduramadım,
    ama eğer yol bilgisayarından okunan değer gerçeğe yakınsa, şimdilik çok iyi.
    Tabi araç yeni olduğu için ben sakin kullanıyorum.
  • haraf kullanıcısına yanıt
    Yol bilgisayarı ve depo ölçümü tam olarak doğru gösteriyor benim araçta. Bazen 0,1 veya en fazla 0,2 sapma var ama toplamda doğru olarak gösteriyor. Yaklaşık 27 aylık araç. Sizede allah kaza bela vermesin.
  • hanedantr kullanıcısına yanıt
    bende de böyle alfabetik sırayla çalıyor ve bir kısmı görünüyor ismin.
    liste sırasıyla çalma ayarı olsaydı keşke..
  • Arkadaşlar motor yağı olarak hangisi kullanılmalı acaba?

    Mobil 1 Süper 3000 FE 5w30 var:

    buna baktım aracın kitapçığındaki WSS-M2C913-D standardını karşılıyor.
    ama DPF li araçlar için bu yağ uygun değil sanırım çünkü üzerinde DPF uyumlu yazmıyor.

    http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-super-3000-x1-formula-fe-5w30.aspx#

    http://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-uretim-yili-2017-p-OTM652072



    DPF uyumlu olan Mobil ESP Formula 5w30 var ancak bunda da bizim araç standardı desteklenmiyor?

    http://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-uretim-yili-2017-p-OTYAGMBL0003-yorumlari?sayfa=2




  • Bir de Castrol Magnatec stop-start 5w30 var :

    http://www.castrol.com/tr_tr/turkey/car-engine-oil/engine-oil-brands/castrol-magnatec-brand/castrol-magnatec-product-range/castrol-magnatec-stop-start.html


    sizce hangisini tercih etmeliyim?

    Castrol DPF uyumlu değil galiba
  • Merhaba herkese. Geçen hafta babama sıfır titanium modelini aldık. Araç güzel hoş. Genel olarak beğendim. Şu an en önemli sıkıntım gösterge ve multimedya ekranları. Müziğin olsun yol bilgisayarının olsun kontrolleri çok daha iyi yapılabilirmiş. Direksiyondaki tuşlar daha kullanışlı yerleştirilebilirmiş.



    Bu araçta dijital hız göstergesi yok mu? Bir türlü bulamadım. Anlık tüketim vs. nin yazdığı ekranın altında küçük bir ekran daha var orada hiçbir şey yok. Orada yazması gerekiyor diye düşündüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nén-El

    Merhaba herkese. Geçen hafta babama sıfır titanium modelini aldık. Araç güzel hoş. Genel olarak beğendim. Şu an en önemli sıkıntım gösterge ve multimedya ekranları. Müziğin olsun yol bilgisayarının olsun kontrolleri çok daha iyi yapılabilirmiş. Direksiyondaki tuşlar daha kullanışlı yerleştirilebilirmiş.



    Bu araçta dijital hız göstergesi yok mu? Bir türlü bulamadım. Anlık tüketim vs. nin yazdığı ekranın altında küçük bir ekran daha var orada hiçbir şey yok. Orada yazması gerekiyor diye düşündüm.

    kaç bin tl ye aldınız ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • umdt kullanıcısına yanıt
    61. Arçelik çalışanı indirimi ile.
  • Satın alırken test sürüşü yaptınız mı? Hayal kırıklığına uğratan bir özelliği var mı? Kronik bir sorunu var mı? tıkırtı gıcırtı yönünden bir şikayet oldu mu?
  • Merhaba arkadaşlar. Bişey sormak istiyorum. Bu koltuk sayısı yazan yerde bazı araçlarda 3+1 bazılarında 4+1 ve bazılarında da 5+1 yazıyor bu ne işe yarıyor. Mesela 3+1 yazan bir araçta 4+1 binip polis çevirmesine ceza mı yeriz. Şimdiden cevaplariniz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruhsatta yazan kapasite geçerlidir. 3+1 yazan araca şöför dahil 4 ,4+1 yazan araca 5 kişiden fazla yolcu bindirilmesi yasaktır. Karayolları trafik Kanunu 65/a maddesi, "Taşıma sınırı üstünde yolcu alınması" maddesi, gereği sürücüye 75 tl ceza ve 10 ceza puanı uygulanır. Fazla yolcular derhal indirilir.
  • osmanli18 O kullanıcısına yanıt
    Ceza yazma işi neyse de fazla yolcu derhal indirilir meselesi sıkıntı. Şehirler arası yolda fazla yolcuyu indirip ne yapacaz. Bu arada sürücü dahil 4 koltuklu ford tourneo courier aldım inşallah böyle bir sıkıntı ile karşılaşmam. Teşekkürler cevabınız için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KnoCKout

    Merhaba. Dün aracımı bayiden teslim aldım.2017 model Ford Tourneo Courier Titanium. Şimdi ilk izlenimlerimi yazayım. Şunu da belirtmemim faydası olur BMW 2005 E46 full paketi satıp bunu aldim.

    Aracın dış görünüşü,iç görünümü fevkalade güzel duruyor.Hatta yan basamak,arka spoiler ve ön krom ızgara(şiddetle tavsiye edilir) gibi sanki bir suv aracı anımsatıyor.
    Rahatlık açısında baya memnun kaldım. Koltuk pozisyonları şahane olmasada idare eder sıkıntı yok.
    Aracın yolda gidişi gayet iyi. 120-130 km ile giderken sanki 60-70 gibi hissediyorsunuz.
    Yakıt konusuna gelecek olursak ilk gün 200 Km civarı yok yaptim(kullandığım yer baya dağlık asfalttı). 200 km yolda yakılan ortalama mazot 5.5(bence güzel rakam) Motor açıldıktan sonra daha da az yakacağını düşünüyorum.
    Vites geçişleri kusursuz gibi. Hız sabitleme ve ayarı çok hassas baya sevdim.
    Bazı arkadaşlar 2017 modelden öncesi kasalarda cam açma tuşunun otomatik indirmediğini söylemişler. Bu modelde indiriyor. Ayrıca aracın kapılarının kumanda anahtar ile açtığınızda bagajın açılmamasından da bahsetmişler. sanırım bunu da düzeltmişler.
    Kliması gayet güzel soğutuyor. Teyp sesi ortalamanın üzerinde. Bence gayet başarılı bir araç olmuş. Hafif ticari bir araçtan lüks otomobil konforu ve sürüşü alıyorsunuz.

    Negatif yönlerini söyleyecek olursam :
    CAmdan rüzgar çok fazla alıyor. Benim gibi sigara içen biriyseniz bütün küller bagaja kadar dağılıyor :D:D (belki çözülebilir)
    110-120den sonra camlar kapali iken rüzgar sesini içeri alıyor.
    Bütün donanımı koyup ta park sensörü koymamaları enteresan olmuş. (extra ücret istiyorlar)


    Şimdilik gözlemleyebildiğim bunlar. Sormak istediğiniz bir şey var ise benden bahsedip sorabilirsiniz.Bir ara müsait zamanda resmini de koyarım.
    Teşekkürler.






    Bende 2016 model titanyum plus var. Cam tek tıkla otomatik iniyor ve kalkıyor. Uzaktan kumandadan açtığınızda bagaj da açılıyor. Hepsi kilitli iken, uzaktan kumanda üzerindeki özel bagaj kilidini açma düğmesine basarsanız, yalnız bağaj açılarak diğer kapılar güvenlik için kilitli kalabiliyor.Titanyum plus modelinde park sensörü bulunuyor. Koltuk ısıtma, ön cam, dikiz aynaları ve tabii arka cam ısıtması var. 6 adet hava yastığı, 6 hoparlör start-stop vs... Bayiye sordum, 2016 ile 2017 model arasında 1 vida bile değişmemiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: programiso

    Merhaba arkadaşlar. Bişey sormak istiyorum. Bu koltuk sayısı yazan yerde bazı araçlarda 3+1 bazılarında 4+1 ve bazılarında da 5+1 yazıyor bu ne işe yarıyor. Mesela 3+1 yazan bir araçta 4+1 binip polis çevirmesine ceza mı yeriz. Şimdiden cevaplariniz için teşekkür ederim.

    Turneo courier ruhsatlarında ne olarak geçiyor? 3+1 mi 4+1 mi oturma kapasitesi? Arka orta koltukta emniyet kemeri var mı? Donanıma göre mi değişiyor acaba. broşüründe arka ortada baş dayama var demek ki 4+1 olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 19 Haziran 2017; 10:7:8 >
  • Panelvan geçenler 3+1 bunları yalnız sahibindende 4+1 falan yazıyorlar. Arkada Orta koltukta kafalık yok ve emniyet kemeri 2 tane. Journey geçenler hususi olarak ruhsatlı bunlar 4+1 geçiyor. Sıfırında yaklaşık 15.000 TL den fazla fark olması lazım.
  • Benim ruhsatta sürücü dahil 4 kişi yazıyor. Arka tarafta iki kafalık ve iki emniyet kemeri bağlantı noktası var, arka orta tarafta kafalık yok ve oturma yeri de sanırım kimse oturmasın diye şişkin durumda :D
  • Araştırınca dikkatimi çekmeye başladı ne zaman yolda görsem şöyle alıcı gözle bakar oldum. En çok beyaz rengine denk geliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.