Şimdi Ara

Yeni Ford Ranger Kulübü (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.887
Cevap
20
Favori
363.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MMK. ocak ve Subatta manual viteslisi 30400 ytl idi ben sipariş verdim Dizel fiesta dan bile ucuz
  • 7 aralıkta 32.400 ytl ye aldım
    izmir
  • benden de 840 ytl aldılar arkadaşlar.Ne oluyor, fazla mı aldılar yani..Herkes 840 ytl ödemedimi?
  • benimki de 840 YTL

    İki şey sormak istiyorum.

    Birincisi; kasanın arka kapağı kilitlenmiyor mu?

    İkincisi; şu sarı ikaz ışığıyla ilgili başka sorun yaşayan var mı?


     Yeni Ford Ranger Kulübü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eorman

    benimki de 840 YTL

    İki şey sormak istiyorum.

    Birincisi; kasanın arka kapağı kilitlenmiyor mu?

    İkincisi; şu sarı ikaz ışığıyla ilgili başka sorun yaşayan var mı?


     Yeni Ford Ranger Kulübü


    kasa kapağı navara haricindekilerde kilitlenmiyor kilitleyebilmek için kabin yada fullbox yaptırman gerekecek.
    motor uyarı lambası benim araçta da (L200) yanmıştı ve bana aracın km teli çekilmiş ve düzgün takılmamış dendi ve düzeltildi belki sizinkilerde ondandır çünkü bu sorunla karşılaşan çok sayıda kişi var. fabrikada bu km teli test yapılırken çoğunlukla çekilebiliyor.




  • bakim yarın belgeler gelince ne kadar vergi almıslar benden sizi haberdar ederim
  • bu arada fullbox fiyatları ne civarda bilgisi olan varmı
  • ABS li araçlarda km teli olmaz, arac hız bilgisini ABS sensöründen alır. CAN bus aracılığı ile Clusetre (gösterge) aktarır
  • Cluster olacaktı, kusura bakmayın
  • Ford Hi-Rider full box 3000 ytl civarı çok pahalı ya, neticede fiberglas maliyeti 50 ytl bile değil kapağın.
  • Selam Arkadaşlar,

    Bu forumu okuyan birçok insanın eksik bilgi ve üzerine ilave edilem yorum yüzünden kafası karışıyor. Ben dilim döndüğünçe Ford Ranger Hi-Rideri tanıtayım.

    Araç Mazda Uretimi, Tayland da üretiliyor. Mazda BT50 modeli ile sadece ön görünümü farklı. Yani yedek parçayı gidip Mazda servisinden de alabilirsiniz. Aracın Türkiye ye gelişi 1 ay sürüyor. Ben Bayi ye dün sordum. Şimdi sipariş versen Temmuzda gelir dedi. İnanılmaz bir talep varmış. Bu sadece Turkiyeden değil Tüm dünyadan talep aşırı yoğunmuş. Ingiltere Ford sitesinde fiyatları inceledim. Buradaki 4x2 hi rider fiyatı ingilterede ki kadar. Ama 4x4 fiyatları burada biraz uçuk, tek nedeni 4X4 ÖTV si. Vergiyi biliyorsunun 840 e 2100 YTL.

    Gelelim aracın yol tutusu ve diğer performans özelliklerine. Bugun dünyada ardan itişli bütün araçları savrulma problemi vardır. Bununda tek nedeni arka dingil e gelen yükün öne göre az olmasından kaynaklanır. Ben Ranger kullandım. Arkada 1000 kg yük vardı. 80 km/h la giderken asfalttan mıcıra girdim 200 m kullandım ve çıktım. ve araç hiçbir şekilde kontrolu kaybetmedi. Bu işi normal bir binekle yapsa idim buğun belki aranızda değildim. Ama rangeri olan arkadaşlara söylüyorum . Bunu sakın denemeyin, özellikle araç boşsa.

    Bu aracı kullanırken, binek araç kullanma alışkanlıklarınızdan vazgeçin. bu aracın dinamik şürüş koşılları tamamen farklı. süspansiyon sistemi tamamen farklı. ani haraket ve manevra kontrol kaybına yol açar. Ama sürüş olarak hiçbir binek araca değişmem (Focus RS bile kullandım)

    Sürüş özelliği artırmak için Amerikada bağzı uygulamalar var, makaslı araçlar için. Bunların linkini bir ara veririm. Makasla şase arasına, tıpkı otobüslerdeki körük gibi körük takıyorlar ve araç inanılmaz güvenli ve konforlu oluyor. Range Rover Sport u bilirsiniz onun süspansiyonu havalıdır. Sürüş koşulları biribirine yaklaşıyor.

    Anlatacak çok fazla şey var ama okumaktan sıkılırsınız diye yazmıyorum. Benim Siyah Hi Riderim bu ay sonunda gelecek İnşallah.
    Bu arada ben Ford da araç test mühendisi olarak çalışıyorum




  • merhaba, bende ford'dayım.Pick-up araçların hepsinin onaylı aksesuarları var.Ford hariç.Ben hi-rider aracıma, aksesuar taktırmak istiyorum fakat ford sitesinde aksesuar bölümünde cargonun bile aksesuarları var ama rangerın yok.Bu durum neden kaynaklanıyor.
  • dün aracı İstinye Otokoç' a götürdüm, bilgisayara taktılar ve forumun başlarında mevzusu geçen MAF isimli parçanın siparişi verdiler.

    Bilgisayarda araç BT50/Ranger olarak çıkıyor gerçekten :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bulusbil

    ABS li araçlarda km teli olmaz, arac hız bilgisini ABS sensöründen alır. CAN bus aracılığı ile Clusetre (gösterge) aktarır

    bilgi için teşekkürler

    km okumada hata payı varmı yani göstergede neyse o mu?
  • MERHABA ARKADASLAR;
    ÖNCELİKLE SUNU BELİRTMEK İSTERİMKİ BEN TAM BİR PİCKUP TUTUKUNUYUM.99 NİSSAN SKYSTAR;2005 SKYSTAR SSS KULLANDIKTAN SONRA SİMDİ YENİ BİR PİCKUP ALMAYI DÜSÜNÜYORUM.BENİM İÇİN ARKA KOLTUK DARMIS ,ARABA MAKASLARINDAN DOLAYI ARKASINI SALLIYOMUS HİÇ ÖNEMLİ DEİL. BİR PİCKUP KULLANICISI BUNLARI DERT ETMEMELİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ALMAK İSTEDİİM ARAC OTOMATİK VİTES VE 4*4 GÖRÜNÜMLÜ 4*2 OLACAK.BU NEDENLE CESİTLİ MODELLERİ ELEYEREK FORD RANGER Hİ RİDER OTM,MİTSUBİSHİ L200 OTM VE SSANGYON ACTYONSPORTS 6 İLERİ OTM. ARACLARI ARASINDA SECİM YAPMAYA KARAR VERDİM.ARCALARI SHOWROOMLARDA İNCELEDİM VE BENİM KRİTERLERİME GÖRE GEREK GÖRSELLİK, GEREK MOTOR GÜCÜ,GEREKSE MALZEME KALİTESİ ACISINDAN RANGER DAHA AĞIR BASTI.L200 ÜN LASTİK TABAN GENİŞLİĞİ 205 OLDUGU İÇİN ARAC LEYLEK GİBİ GÖRÜNÜYO ARACA HEM 40 MİLYAR PARA VERECEGİM HEMDE SONRADAN LASTİKLERİNİ 255 YAPACAGIM COK SACMA. FAKAT ARKA KOLTUGU GERCEKTEN COK RAHAT.ACTYONSPORTS COK İLGİNC BİR ARAC,OTOMATİK KLİMASINDAN TUTUN 6 İLERİ TRİPTRONİK VİTESİNE KADAR HERSEY MEVCUT.GÖRDÜÜM EN DOLU 4*2 PİCKUP FAKAT PİYASAYA YENİ GİRMİŞ OLMASINDAN DOLAYI BENİM İÇİN RİSKLİ BİR ARAC.FİYATIDA 35 MİLYAR.RANGERİN Hİ RİDERİ ELLERİNDE YOKTU 4*4 MODELİNİ İNCELEDİM.ADAMIN DEDİİNE GÖRE HERSEY AYNIYMIS BİRTEK JANTLAR FARKLIYMIS VE İÇİNDE DERİ KOLTUK YOKMUS. ARACI GERCEKTEN COK BEGENDİM.BURAYA KADAR HERŞEY TAMAM AMA FORUMLARDA SİZLERDEN EDİNDİİM İZLENİMLERE GÖRE BU ARACLARIN MAF DİYE KRONİK BİR PROBLEMİ VAR VE BU PARCA GARANTİDEN DEİŞSE BİLE YİNE AYNI SORUN YAŞANIYO.ACIKCASI BEN NİSSANDA HİÇ BÖYLE PROBLEMLER YAŞAMADIM.ARACTA ÇEKİŞİN DÜŞMESİ,ÖKSÜRME ,ACIP KAPADIKTAN SONRA MOTOR İKAZ LAMBASININ SÖNMESİ,ARACIN 2 3 DAKİKA CEKİŞ SIKINTISI YAŞAMASI HELEKİ BU ALLAH KORUSUN SOLLAMALADA OLURSA YENİ ALINMIS VE ÜSTÜNDE FABRİKA KOKUSU DURAN BİR ARAC İÇİN NEKADAR KABUL EDİLEBİLİR?.SİZLERE SORMAK İSTEDİİM FORD FİRMASI BUKADARMI VURUDUM DUYMAZ?.BU KRONİK PROBLEMLER BENİM ARACIMDA OLSA VE CÖZÜME KAVUSMASA KESİNİKLE DAVA ACARIM. FORD Hİ RİDER MODELİYLE İLGİLİ GALERİDE EDİNDİİM BÜTÜN İYİ İZLENİMLER BU FORUMU TAKİP ETTİKTEN SONRA KAYBOLDU.YARIN ÖBÜR GÜN GARANTİ BİTSE VE BU PARCANIN DEİŞMESİ GEREKSE SERVİSLER ADAMI DOMATES GİBİ SÖGÜŞLER.BEN ALDIIM ARACLARLA EN AZ 150000 KM YAPIYORUM BU NEDENLE MOTORUN DAYANIKLILIGI VE DEVAMLILIGI COK ÖNEMLİ.
    BENİM ARACIMDA GÖZÜME CARPAN HİÇBİR İKAZ LAMBASI OLMAMALI.UFAK SİNEK MİDE BULANDIRIR.BEN BU FORUMDAKİ BÜTÜN ARKADASLARA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM.BU FORUMLAR SAYESİNDE FİRMALAR SATTIKLARI ARACLARIN KRONİK PROBLEMLERİNİ ÖRTBAS EDEMİYOR.SHOWROOMLARDA BİNBİRTÜRLÜ MİSAFİRPERVERLİK SERVİSLERDE YERİNİ VURDUMDUYMAZ TİPLERE BIRAKIYO.BU NEDENLE KRONİK PROBLEMİ OLAN Bİ ARACI HERKESİN BİLMESİ GERCEKTEN İYİ.SONUC OLARAK BİLE BİLE LADES DEMEK İSTEMEDİGİMDEN BİRAZ DAHA BEKLEYİP HANGİ ARACI ALACAGIMA ÖYLE KARAR VERECEGİM.




  • arkadaşlar 3 aydır ranger hi rider 4x2 aracımı büyük bir keyifle kullanıyorum,çokşükür hiçbir problemim yok
    sadece keyfe keder ağırlık taktırdım,park sensörü taktırdım birde fulbaks taktırıyorum onunda maliyeti 1300 ytl dir herkese duyurulur saygılar
  • evet aracımı bugun teslim aldım 70 klm kadar kullanma fırsatım oldu ilk izlenimlerim kesinlikle guven verio bastınmı gidio bastınmı duruo gosus acısı olarak her yere hakimsiniz ilk kez buyuk ve yuksek bir arac kullanmama ragmen baya dar yerlerden zorlanmadan gectim ve aaracı sıgabilecegi yere park edebildim ama park sonsuru kesinlikle lazım her seyi güzel bence
  • Ranger için aksesuar paketi şu an yok ama hazırlanıyor :)
  • Butun araçlarda, psikolojik olarak hızlı gidildiği düşülsün diye hız göstergesi % 10 fazla gösterir.
  • haftayada fullbox ve agırlık taktırmıs olurum bitince resimleri koyucam akdenizfibersanın fullbox ını şipariş verdim
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.