Şimdi Ara

Yeni Ford Ranger Kulübü (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.888
Cevap
20
Favori
363.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben kabini kapattırdım ve ruhsata da işlettim yanları camlı kapalı fiber kasa şeklinde %6 fark falan duydum ama ruhsat çıkarken kimse bu parayı yatır falan demedi sonradan çıkarsa bilmem. Bu konuda biraz araştırma yaptım bizim araçlar 87.04 araç sınıfına giriyor buda yolcu kapasitesi, yük taşıma kapasitesinden düşük olan kamyonet sınıfı. araç 5 kişi 70 kg dan hesap yapıyorlar 350 kg ama yük kapasitesi 605 kg. bu farkı değiştirmediğin sürece aracın sınıfı değişmiyor. Ancak muamelecinin dediğine göre bir vergi memuru yok derken öbürü fark var değebiliyormuş. Yoldaki diğer kasalarını kapatan pick-up tarzı araç kullanan arkadaşlara da soruyorum şimdiye kadar %6 fark yatırdım diyen çıkmadı.
  • Sevgili ömercabuk
    sorduğun sorulara bildiğim kadarıyla cevap vermek istiyorum

    Aracını firma üzerine alacaksan k belgesi zorunlu ancak zaten firmanda diğeer araçlar için k belgesi alacağın için ranger için sadece lokosit in dediği gibi 57 ytl kart ücreti ödemen yeterli olacak. aracı hususi olarak alırsan k belgesi yok ama yük amaçlı taşıma yaparken yakalanmıyacaksın. benim fikrimi sorarsan ticari olarak al 57 ytl öde işin bitsin hem de şirket, kdv düşme falan karlı çıkarsın.

    Benim araç hi-rider 4x2 otom vites performanstan çok memnunum hızlanma gayet memnun edici, max hız yeterli şehir dışı 240 şehir içi 280 ykr harcıyor. kesinlikle otomatik al derim.

    Yıllık vergi işi 4x4 lerde yaklaşık 2200 ytl. 4x2 araçlarda 840 ytl arada fark epey var.

    Arazi işine gelince önce arazide bu araçlar nasıl bilmiyorum çok bozuk olmayan yollarda denedim sorun olmadı ama tarla yumuşak zemin falan diyorsun oralar biraz sorun olabilir bilhassa kasada yük yokken ancak otoyolda kesinlikle 4x2 derim ford sitesinden 4x4 ün max hızı 155 görünce direk 4x2 ye yöneldim ancak ben iş amacıyla kullanmıyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ford hi-rider

    aslında rangerı bekliyorum şipariş verdim ama l200 de olurmu avaba die bi düşünceye kapıldım l200 gorme sansım var ama ranger nerde gorcez bayilerde yokki :)


    Ben istanbuldayım konuşalım benim aracı gör 4x2 hı rider otom gri titanyum (arazi denemesi yaptırmam)
  • sonunda, uzun bir bekleme sonunda, biraz önce aracı teslim aldım geldim

    kavacıktan maslak' a kadar sürdüm şimdilik sadece ama ilk izlenimim; sanırım ebatları düşündüğüm kadar rahatsız etmeyecek.

    ileride deneyim ve görüşlerimi bu platformda paylaşmak isterim, çünkü başından beri takip ediyorum, ben de çok şey öğrendim buradan ve genel seviye hoşuma gidiyor.



     Yeni Ford Ranger Kulübü


     Yeni Ford Ranger Kulübü


     Yeni Ford Ranger Kulübü




  • güle güle, kazasız belasız kullan
    4 çekermi bu araç? vallahi çok yakışıklı maaşallah
  • 4x2 ama yükseklik aynı, dış görünüşte bir iki fark var 4x4 le aralarında...önde sis farlarında bir fark ve kapı kollları ve dikiz aynası krom kaplama 4x4 de...
  • bir de lastikleri farklı olması lazım...

    bu arada en başta söyleyeceğim şeyi en sonda söyleyeyim, teşekkür ederim :)
  • yok yok lastik ebatları 4x2 4x4 aynı sadece jantlarda ufak bir şekil farkı var.
    eorman hayırlısı olsun
    kasa kapama yaptıracakmısın?
  • eorman
    bir ricam var faturasına baksana ötv %4 mü kesilmiş birde fatura tarihi ne?
  • kasayı kasa hizasından, arka barları çıkartmadan kapatmayı düşünüyorum ama çok acelem yok. sanırım önceliğim park sensörü olacak...

    faturaya araçta, bakıp bilgilendiririm.
  • eorman aracını güle güle kullan
  • M.M.K. ilgine tesekkurler. cok mutlu oldum 4*4 inceleme fırsatı buldum ikiside aynı nasıl olsa l200 düşünme sebebim beklemekten kaynaklanıodu nisan yada mayıs ı bulabilir cunku martta uretilecek arac anca o aralar elime gecer sanırsam.ama ford u beklemeye deger aceleci olmıyım bari.
  • M.M.K vermiş olduğun bililerden dolayı teşekkür ederim.İşin gerçeği 4x4 almayı düşünüyorum fakat vergi hakikaten çokmuş.Eminsin değilmi? ben aynı diye duymuştum.tercihim otomatik vites den yana,ama bana hak ver oto.vites konusunda çok tereddürüm var.Vites geçişleri gerçekten iyimi.Yoksa çokmu sarsıntılı geçiyor,yada yığılma yapıyormu? Yakıt konusunda çok aşırı bir değişim olmaz diye düşünüyorum. Birde aracı nezaman nekadar fiyata aldın öğrenebilirmiyim.Benim aldığım fiyatla değerlendirme yapmak istiyorum.Teşekkürler.
  • eorman aracın hayırlı olsun.Allah kazasız belasız yolculuklar versin.otomatik vites konusunda izlenimini alabilirmiyim.Bu aralar bende almayı düşünüyorum. acaba nekadar fiyata aldın.anahtar teslim fiyatı?
    teşekkürler,
  • Arkadaşlar birşeydaha sormak istiyorum! Bu ford ranger veya daha üst modellerinde yol bilgisayarı varmı?
  • eorman yeni aracın hayırlı olsun kazasız keyifli sürüşler dilerim
    aramıza hoşgeldin
  • yolbilgisayarı yok.4x4 üstmodeli ondada yok
  • eorman hi-rider ın hayırlı olsun Allah tekerini düz bastırsın .

    Ömer arkadaşım aramıza hoşgeldin . Zannediyorum Ranger almaya karar verdin ama alternatifler arasında kaldın . Sana yardımcı olacaksa şunları söylemek istiyorum . Arazi veya kar-buz zeminde eğer çok eğim yoksa 4x2 de gayet rahat işini görür . Ben de hem karlı hem de çok çamur ve yumuşak zeminde 4x2 hi-riderımı test ettim ve başarıyla geçti . Hem de otomatik vites olmasına rağmen. Fakat eğim biraz arttıkça ağırlık merkezinin önde olmasından dolayı bazı problemler yaşanmaktadır . Bu problemi de arkaya yük koyarak veya daimi ağırlık taktırarak çözebilirsin . Ama anladığım kadarıyla işin gereği arada araziye çıkıp genelde normal yolda kullanacaksın aracı. O yüzden araziye çıkacağın zaman ağırlık koyup diğer zamanlar yüksüz gezebilirsin ve bu da yakıtını etkilemez. Ayrıca M.M.K. nın verdiği vergi oranı doğru. Fakat bildiğim kadarıyla 4x4 2.326 - 4x2 760 yıllık.
    Vites konusunda da senelerdir ben de bayford gibi hep düz vitesin ateşli bir savunucusuydum ve araca benim istediğim gibi hükmetmem gerektiğini düşünüyordum . Fakat Ranger alırken ellerinde tek otomatik vites vardı ve bunu almak zorunda kaldım ve neden eziyet çektirmişim kendime şimdiye kadar diyorum (belki de yaşım ilerlediği içindir) . Vites geçişlerini hissetmiyorsun bile ve ataklığından da hiçbir şey kaybetmiyor. Gazı kökledin mi koltuğa daha sert yapışıyorsun (arada dellenebiliyorum) .
    Fiyat olarak da iyi fiyat almışsın ben 5 ocak da 33000 verdim Hi-Rider A/T ye. Bu arada aracı ve donanımını gören fiyatı duyunca şaşırıp kalıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lokosit

    güle güle, kazasız belasız kullan
    4 çekermi bu araç? vallahi çok yakışıklı maaşallah



    Kıskandıysan seni de Ranger ci yapalım , ne dersin? Söz servisler problem çıkarırsa sana karşılarında beni bulurlar...
  • eroman hayirli olsun nazar degmesin hemen al bi boncuk
    benimkinin aynisi
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.