Şimdi Ara

Yeni Ford Fiesta ile herkes ne kadar yaktığını paylaşsın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
6
Favori
55.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşta benzinli 1.25 var. 7 litre civarı karma yakıyor.
  • Benim 1.4 tdci ve geçende sivas erzurum arası ve sehır ıcı toplam 400km cıvarında yol yaptım.Ortalama hızım 120 cıvarındaydı. 21LT yaktı.O da 80 cıvarı bırsey...
  • 1.4 benzinli fiesta var,aracı aralık başında aldık 200 tl benzinle şu anda 400 km yaptık şehir içinde ve daha 100 km daha gidebilir gösteriyor yol bilgisayarı , ki bence çok iyi . siz ne dersiniz ?
  • 2011 1.4 tdci titanıum x
    80 km sabit hızla 3.0 lt/100 km( yakıt göstergesi bozuk zannedeceğiniz bir tüketim değeri :) )
    100 km sabit hızla 4.0 lt/100 km
    120 km '' 4.6 lt/ 100 km ( not :otobanda ,2007 ford focus tdci 109 hp'de bu değer 4.4 idi ...büyük motorun farkı)
    bu değerler iki kişi ve bir bıcırık ile,sabit hız ve düz yol verileri
    bu araçla 1190 km yol ( ardahan-ankara,yani bol virajlı ve bol iniş çıkışlı,kaymak asfalt değil)yüksüz, tek kişi ile 11 saat 40 dk'da katedildi.67 litre mazot yaktı.ort hız 101 km.ort yakıt tüketimi 5.6 litre...minumum hız 40 maximum hız 190 ...yokuş yukarı da tam gaz gidildi...2 kez 10 dk mola verdim..yani bir depo ile 710 km gitti.
    bu araçla ilgili izlenimlerim:
    1-küçük motor olduğu ve depo 40 litre olduğu için basınca çok yakıyor gibi gelebilir.ama yukarıdaki örnekler açıklayıcıdır sanırım
    2-küçük motor olduğu uzun yolda 110 km sabit hızla gideyim diyorsun ama motor sesi oluyor.yol ilerledikçe bu ses duyulmuyor gerçi:)!..bu açıdan 1.6 tdci daha rahat olabilir
    3-70 hp 160 nm komik geliyor olabilir ama performans istiyorsanız bu motor onu da veriyor ve şaşırtıyor.yani 100-150 arasını tatmin edecek şekilde katedebiliyor mesela veya makul bir yokuşta 140 -150 görüyor.düz yol sandığım bir yolda ( biraz eğim olabilir ) 190 km gördü 4300d/dakikada..araba yola koyuldukça açıldı ve şaşırttı..
    bunda gövdenin sağlam ve hafif çelikten(high strength steel)üretilmesinin faydası da var tabiki..polodan nerdeyse 100 kg daha hafif !...
    4-önceden bir çok marka ve sınıftan araba kullanma fırsatım oldu..şunu açık ve net söyleyebilirim ki fiesta yolda çok sağlam ilerliyor !...abartı yok..viraj dinlemiyor..yüksek sürat stabilitesi çok iyi,tedirginlik sıfır!..araba küçük motorlu olsa da zevk veriyor ve akıyor, güven verdiği için sık sık yavaşlamak zorunda kalmıyorsunuz,motor devirli kalıyor ve gücünü de bu yüzden hep hissettirebiliyor..yani güç = performans demek değilidir!!!...araba uzun yolda belli olur!
    5-aracın kullanımı rahat, yormuyor...ardahandan ankaraya 12 saatten az sürede gittim.ankaradan istanbula da giderdim..tabi bunda araba kullanmaktan zevk almamın da katkısı var...bu yüzden fordççuyum ya zaten




  • Araç 2012 TDCİ xpack
    Aralık başında alındı,istanbul ortalama 10 derece, sabahları 3-6 arası.
    İlk depoyu fulledikten sonra istanbul şehir içi,güngörenin dik yokuşlarında bol trafikte,sabah soğunda 3-5km,akşam da aynı yol.
    Haftada iki kere TEM git gel 60km (bazen akıcı değildir trafik )

    Bu şekilde ilk depo 620km yaptım,yol bilgisayarı daha 60 km gider gösteriyordu.Mazot BP.60 değil ama bi 30 daha götürürdü ibreden anladığım
    Sonuç olarak 40lt=>650km şehir içi.Yol bilgisayarı 6 litre gösteriyor,araç henüz rodajda,sanırım ilerde daha da düşecektir.
  • 2012 fiesta 1.4 tdci, X paket, renk olarak da gece grisi aldım aralık başında.
    Şuana kadar yaklaşık 800 km yaptım, yol bilgisayarı ilk sürüşlerimde şehir içi 6,5 lt/100km gösteriyordu. Sonra işim gereği uzun yolda kullandım biraz aracı açtım diyeyim :) Şimdi şehir içi 5,4 t/100km gösteriyor. Şehirler arası başta hız sabitleyiciyi 120 km ye ayarlayarak kullandım (virajlı ve inişli çıkışlı bi yolda) 6lt/100km yaktı. Sonra hız sabitleyiciyi 100 km ye ayarladım her seferinde azalarak 5.4 lt/100km ve 4.8 lt/100km yaktı En son bugün hız sabitleyici olmadan mnauel olarak kullandım ve 4.3 lt/100km yaktı. Bu yazdıklarımın hemen hepsi hava sıcaklığı sıfırın altında ve klimalı olarak ölçüldü. İlk max. hız denememde yaklaşık 156 km'lik hızı gördüm, sanırım ileride daha da açılacaktır.

    Bu arada benden size bi kaç pratik bilgi:
    1) araç 1750 dd max torka ulaşıyor ve sanırım turbosu açılıyor bu çok büyük bi avantaj, yani daha 1750 devirde yeterince güç üretiyor, vites değiştirirken gösterge panelinde yanan o yeşil oka aldanmayın ( O ok işte 1750dd olunca çıkıyor) vitesi 2300 devir civarında değiştirin ki bi sonraki vitese araç 1700 lük devirde girebilsin. Bunu yapmak performans/yakıt oranını max yapacaktır.
    Aracı kesinlikle 1500 dd altında kullanmayın bi deneyin isterseniz yakıt tüketimi görmek istemeyeceğiniz kadar fazla olacaktır :) Ayrıca bence 2500 devirin üzerine de çok çıkmayın, vites büyütün (ama eğer yakıt önemli değil ben aracımı performanslı kullanmak istiyorum diyorsanız 4000 devire kadar önünüz açık, çünkü araç 4000 devirde motoru tamamen kullanıp max olan 70 hp'ye ulaşıyor :) 4000 dd üzerinın ise akla yatan hiç bi anlamı yoktur. Bu, yola mazot dökmek gibi bişeydir)
    Bu teknik veriler için bakınız: http://www.ford.com.tr/otomobiller/fiesta/teknik-ozellikler
    Yazdıklarım tamamen 1.4 tdci için geçerlidir. Yukarıdaki linkte benzinli araçların verileri de var, kabaca herkes kendi aracına ait verileri değerlendirerek max performans/yakıt oranını hesaplayabilir.

    2) Bilmeyenler varsa diye yazıyorum, aracı düz yolda hız sabitleyici ile sürün ama rampada sürmeyin. Rampa çıkarken 1700 devir ile 2500 devir (hatta bence 2200 devir) arasında kullanın. Bunun üstü ve altı boşa yakıt demektir.
    Rampa inerken kesinlikle boşa almayın yola mazot dökmüş gibi olursunuz çünkü bu araçlar rampa aşağıda gaza basmadan giderken "HİÇ YAKIT YAKMIYOR". Bu özellik son model araçlarda olan cut-off sistemiymiş. İnanmayanlar yol bilgisayarı ile denesin. Bunlardan ötürü aracınızı rampaya çıkmadan hız sabitleyiciden çıkarın, manuel kullanarak şoförlük hünerlerinizi gösterin :)
    Aynı şey şehir içinde yavaşlamak için de geçerli vitesi boşa alıp frenlemek yerine gazdan ayağınızı çekip vites küçültün tabi bunu da uygun devirde yapın.
    Şehir içinde performans göstermeden az yaksın yeter diyorsanız gaza çok abanmayın :)

    3) Turbonuzun ömrünü yaklaşık iki kat artırmak için aracınızı stop etmeden önce 30 saniye - 1 dakika arası rölantide çalıştırın. Soğuk havada çalıştırırken ise yine en az 15 saniye rölantide çalıştıktan sonra hareket edin.
    Aracımın bana göre iki eksiği var birincisi güvenlik paketi olmadığı için ESP yok ( olmasa bile virajlarda hiç sıkıntı çekmedim) İkincisi ise plus paket olmadığı için telefonumu entegre edebileceğim bi sistem yok (bunu da araç kiti alarak çözmek istiyorum :)


    Ben aracımdan çok memnunum, iyiki de almışım inşallah kazasız, belasız ve arızasız günlerde kullanırız...
    (not: yazdıklarım internetten ve bu işin ehli olan kişilerden öğrendiklerimdir, hatam olmuş ise affola)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adildr -- 6 Ocak 2012; 18:48:11 >




  • Merhaba

    Şuan ikinci el fiesta almak istiyorum.mümkünse x paketli olanından.Fakat 1,4 tdci yada 1,6 tdci arasında kararsız kaldım.Bir arkadaşımın 1,4'ünü kullandığımda biraz cılız gibi geldi bana.Şuan 1,6 tdci fusion kullanıyorum ve gayetde memnunum.Mümkünse Bursa ilinde bu 1,6 lardan kullanan varsa yorumlarını çok acil rica ediyorum, tabi diğer illerden de yorum bekliyorum.1,6 Fusion ile Bursa şehir içinde 4,6 yakıyorum.aracım 2009 model ve 20.000 km de.Fiestanın 1,6 tdci olanı ilede bu değeri yakalayabilirmiyim.? Aylık kullanımım 1200 km civarında olduğundan yakıt ekonomisi baya önemli benim için.

    Verdiğiniz cevaplar ve yaptığınız yorumlar için şimdiden teşekkür ederim

    Saygılar.
  • @EMOZEY Ford Fiesta 1.6 tdci bulmanın kolay olduğunu sanmıyorum, 1-2 aydır fiestanın az kmli dizel titanium araştırıyorum, 1.6 olanı sahibinden.com istanbulda bile ilanı çok az.
  • 2012 Model 1.4 TDCI Fiesta titanium-x

    aldığımda fulledim; 142 TL 'ye
    Bu sabahta aynı şekilde fulledim : 140 TL 'ye
    Km 460 gösteriyor. yani 0,3 TL yakıyor. Çok fazla değilmi arkadaşlar _? Ben bu aracı eski aracım olan Cliodan daha az yaktığını tespit ettiğim için aldım. Fakat baya baya fazla yakıyor.
  • 1.4 benzinli şehir içi genelde 6.2 - 6.4 değişiyor. (bodrum'da). Uzun yolda 5.3 e kadar düşüyor.

     Yeni Ford Fiesta ile herkes ne kadar yaktığını paylaşsın


     Yeni Ford Fiesta ile herkes ne kadar yaktığını paylaşsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perestişkar -- 29 Ocak 2012; 12:12:59 >
  • ARKADAŞLAR MERHABA,FORUMA YENİ ÜYE OLDUM ANCAK NASIL MESAJ ATILIR BULAMADIM.BENİM SORUNUMA ACİLEN ÇÖZÜM GEREKİYOR.LÜTFEN BAŞINA GELEN BİRİ VARSA BENLE PAYLAŞSIN ÇILDIRACAĞIM ÇÜNKÜ.

    ARACIM 2004 FORD FİESTA TDCI COMFORT.KIŞIN EKSİLİ DERECELERDE SABAH ARABAYI ÇALIŞTIRIP 2-3 DK BEKLEDİKTEN SONRA ARACIM KENDİLİĞİNDEN STOP EDİYOR.TEKRAR BASTIĞIMDA ANINDA ÇALIŞIYOR.ÇALIŞTIKTAN SONRA 500-600 METRE GİDİNCE HAREKET HALİNDEYKEN TEKRAR STOP EDİYOR VE YİNE BASINCA ANINDA ÇALIŞIYOR.1-2 KM GİDİNCE TEKRAR STOP EDİYOR ''EAC FAİL'' YAZIYOR MOTOR ARIZA LAMBASINI YAKIYOR VE ARTIK İSTERSE HAVA -10 DERECE OLSUN STOP ETMİYOR.BU SORUN İÇİN YAKLAŞIK 1.000.-TL HARCADIM AMA HALA ÇÖZÜM YOK.

    YAPILANLAR;
    BİRİSİ MAZOT FİLTRESİNDENDİR DEDİ GİTTİK YENİSİNİ TAKTIK YOK, BİRİSİ DEPONDA SU VARDIR DEDİ DONUYORDUR,STOP EDİNCE İÇİNDEKİ SICAK MAZOT DEPOYA DÖNÜNCE ERİTİYORDUR DEDİ DEPO SÖKÜLDÜ TEMİZLENDİ YOKK, TAMİRCİM MOTORUN POMPASININ ÜZERİNDE BİRİ TOMBUL BİRİ İNCE UZUN YAKIT MİKTAR AYARLAYICI MÜŞÜRDEN YAPIYOR DEDİ HER İKİSİNİ DEĞİŞTİRDİK YOKKK, ELCİK HAVA YAPIYORDUR DEDİLER BAKTIK HAVA YAPAMIYOR OLMADI, GERİ DÖNÜŞÜM HORTUMLATRINI MİLİM MİLİM ELDEN GEÇİRDİK HİÇBİRŞEY YOK, ENJEKTÖRLER SÖKÜLDÜ MAKİNEYE BAĞLANDI DEĞİŞEN BİRŞEY YİNE YOK YİNE YOK, ELEKTRİK AKSAMI KOMPLE ELDEN GEÇTİ YİNE YOK ARKADAŞ YİNE YOK.USTAM SONUNDA PES ETTİ PAZARTESİ ARABANI AL DEDİ VE BEN YİNE BU SORUNLA BAŞBAŞAYIM.ÇÖZÜM BULANA DUACI OLACAĞIM.ÇÜNKÜ PARA KALMADI ARTIK HARCAYACAK.:) BU SORUN YILIN 3 AYI (ARALIK-OCAK-ŞUBAT) BAŞIMA GELİYOR,DİĞER AYLAR ZERRE ARIZA YAPMADAN ARACI KULLANIYORUM.

    RİCA EDİYORUM BİLEN BAŞINA GELEN VARSA ÇÖZÜM BULDUYSA VEYA ÖNERİSİ VARSA BENLE İRTİBATA GEÇSİN.TELEFON 0 532 4518199 mail adresim serengetee@gmail.com

    Saygılarımla,




  • Sizin araçlarınızın değerleri benimki ile hiç uymuyor valla..
    1.4 otomatik vites 5000 km'de ve yol bilgisayarına göre 9.3 bu ne yahuu.. Sorun nedir acaba bilen var mı ?
  • 1.4 fiesta titanium var

    7.1 yazıyor


    başka bir fiesta sahibiyle konuştuk onda 9.0 yazıyordu



    bu arada siz benzini nerden alıyorsunuz....

    ben total yada full den alıyorum
  • Shell'den alıyorum ben, denk gelirse'de opet'ten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WEZANGO

    Shell'den alıyorum ben, denk gelirse'de opet'ten

    shell den aldım bu akşam sarıyer den beylikdüzü ne giderken sanki yakıtı hemen emiyor gibi
    yada bana öyle geldi fakat total den alınca böyle bir his olmuyr nedense
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WEZANGO

    Sizin araçlarınızın değerleri benimki ile hiç uymuyor valla..
    1.4 otomatik vites 5000 km'de ve yol bilgisayarına göre 9.3 bu ne yahuu.. Sorun nedir acaba bilen var mı ?

    geçen gün bizim burda migrosa gittim otoparkta başka bir fiesta sabihiyle sohbet ettik onda da bu sizdeki sorun vardı oda nedenini bilmiyordu

    baktırıcam demişti eğer görürsem yine sorarım onda 9.0 olarak yazıyordu
  • 2012 fiesta elektrik kırmızı titanium x paket otomatik vites 42125 tl ye aldım.

    Eski maliyetli aldığım için güvenlik paketli bulamadım.eps olmayışı kötü, 2 hava yastığı var rezalet.

    Bana göre eksileri arka cam küçük, görüş açısı dar.Arabanın önü iyi de arka dar.C sınıfıydı opel astra classic 3 onu mu alsaydık bilmemki
  • Selamlar arkadaşlar artık bende beyaz 2010 model titanium x paket otomatik vites araç sahibiyim. Bu araç ortalama kaç kuruş yakar ?
  • MERHABALAR 2011 GECE GRİSİ TİTANİUM X PAKET SAHİBİYİM ŞEHİR İÇİ ORTALAMA 5,5 CİVARINDA (KISA MESAFE EVDEN ADLİYEYE :) MAX 2 KM FELAN )

    ŞEHİRLER ARASINDA 4.2 CİVARI ( AFYON-ANKARA YOLU )

    YAKIŞINDAN ÇOK MEMNUNUM ARACIM 8200 KM DE 2011 14 ŞUBATTA ALINDI :)

    AFYON ANKARAYA 40 TL LİK MAZOTLA GİDİYOR ORTALAM 170 KURUŞ YAKIYOR
  • ben geçen gün beylikdüzün de yani bizim burda fiesta aracı olan biriyle tanıştım adamın arabası süper olmuş fuşya rengi kanadı uzatmış kitler taktırmış harika bişey olmuş resmini eklicem buraya hep unutuyorum...migrosa ne zaman gitsem görüyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.