Şimdi Ara

YENİ FİAT LİNEA (178. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.584
Cevap
8
Favori
754.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • coffey kullanıcısına yanıt
    dizel partikül filtresi rejenerasyonu nedir hocam? ben hep opetten alıyorum. yakıtla mı alakalı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coffey

    arkadaşlar selam,

    2015 Linea 1.3 Multijet 95HP sahibiyim. araç 19900 kmye gelmesine rağmen dizel partikül filtresi rejenerasyonu yapmadı. ilk aldığımda uyarılmıştım bayi tarafından açılırsa motoru kapatmayın yoksa şöyle olur böyle olur dediler. Yakıtı ilk 8-10bin km opetten sonrasında shell'den eurodiesel aldım. Bu konuda bilgisi/tecrübesi olan var mı? teşekkürler.

    10 bin km dir e5 motorlu linea kullanıyorum bende dpf temizliğine rastlamadım.
    ayırca facebook da arama butonuna linea club tr yazın gruba üye olun her türlü konuda size yardımcı olunacaktır.
  • Bende 2013 model linea var. Orjinal teyp var ustunde. Ama radyo cekiminden memnun degilim kotu cekiyor. Anten ek yerine wd-40 skinca biraz daha iyi cekiyor ama sonra yine ayni. Bu sorunu yasayan var mi? Teyp baglantisinda sorun yok sokup baktim. Acaba antene guc mu yeterli gitmiyor guclendirici mi almak lazim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DAIMLER-BENZ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle emek verip değerlendirme yaptığınız için teşekkürler...

    Ancak nickinizden de anlaşılacağı üzere marka fanatiği olduğuz anlaşılmaktadır...Konuya bende bir şeyler yazmak istedim..

    Bu yazımı okuyan herkesin önceliklehttps://www.youtube.com/watch?v=GOjOfWFvqJg bu videoyu dikkatlice izlemesini ve sonra yukarıda yorum yazan arkadaşımızın yazdıklarını tekrar okumasını tavsiye ederim..Bu arada bu satırları yazarken 2008 model megan 2 1.5 dci otomatik vites kullanıcısıyım...videoda görmüş olduğunuz passat ve linea kazasından anlaşılacağı üzere hiç bir araç 3 katı güvenlik koruyuculuk sağlamıyor....dolayısıyla almış olduğunuz her şey fiyat=fayda oranı ile kıyaslanmalıdır...fiyat=yarar kıyaslaması yaptığınızda türkiyede yegane alınabilecek araç Fiat firmasının araçlarıdır...kim ne isterse söyleyebilir...2004 yılının nisan ayında sıfır km e200 mercedes otomobil alan bir kişi temmuz ayında kaza geçirmiş ve bilmem kaç tane hava yastığı bulunan e200 mercedeste hiç bir tane hava yastığı açılmamış ve şoför ile birlikte bir kişi daha hayatını kaybetmiştir...internetten konuyu araştırıp detaylarını bulabilirsiniz... bilmem kaç lira mercedesten tazminat almışlardır...neyde giden gittiği için dünyayı verseler fayda etmez...videoyu izlediyseniz yapılan kazada lineada meydana gelen hasar passattaki ileaynı ölçüdedir lakin passat lineanın en iki katı belkide daha fazla bedeldedir...kullanmakta olduğum megan 2 ise iç hacim ve süspansiyon haricinde berbat bir araçtır...bundan önce kullandığım seat cordoba 1,4 TDİ aracımın bile birçok özelliği megan 2 den daha iyidir...aynı sınıf dahi değiller..dolayısıyla fiyat=yarar olayına dönersek linea çok iyi bir seçimdir...ayrıca araçları kullanan kişilerin kullanım şekilleride çok önemlidir... bir çok şirket aracı kullanan arkadaş biiyorum ki sat anasını aldırma misali araç kullanıyorlar....bu gün 56.000 TLY 2010 model 1.6 tdi jetta saılmaktadır oysaki 62.000 TL civarında sıfır km 1.3 dizel egea alınabilir.. 6 yaşındaki bir araca mı binmek istersiniz yoksa 3 yıl garantili sıfır km mi...gelelim bir anıya daha ...2003 yılında çok samimi bir abim 1,9 TDİ manuel passat satın aldı...2 yıl içinde yani garanti dahilinde 2 defa turbosu arıza yaptı garantiden değiştirdiler....o zaman için bedelsiz kesilen fatursada turbo fiyatı 5.500 tl yani beş buçuk milyar idi ve o tarihte ikinci el murat 124 parasıydı....garantisinin bitmesine 1 ay kala sattı...bir daha arıza yaparsa 5.500 TL veremem ben dedi kaldı ki bu kişi vakti hali bayaa yerinde olan birisi...kaliteli güvenilir diye tabir edilen araçlara binmek içinde kusura bakmayın ama para lazım daimler kardeşimizde belki olabilir ama bende yada bi çok kişide yok....

    Kaza olayına gelince ( allah düşmanımın başına vermesin) ne olacağı maalesef hiç belli olmayan bir durumdur....emniyet kemeri bağlı olmayan kazadan canlı çıktığı gibi emniyet kemeri beğlı olup hava yaztıkları açılan bir araçtan canlı çıkamayan insanlar biliyorum ben...burdaki bi çok arkadaşta biliyordur...Hepimiz dua edelim ki rabbim kimseye kaza vermesin...kaza anında arabasına güvenen bu arabaya bişi olmaz diyen de zaten hayatının hatasını yapmış demektir...unutmayalım ki kaza testleri 64 km sürat ile yapılmaktadır....64 km sürat ile yapılan testleri inceleyip te çok sağlam hissine kapılmayın otoyolda 64 km sürat ile giden hiç kimse yok maalesef....

    kazasız belasız günler dileklerimle...




  • Öncelikle eleştiride bulunurken güzel uslubunuz için tesekkur ederim. Mercedesin begendigim model sayisi diger markalara nazaran gercekten fazla ve markaya bir sempatim oldugu dogrudur ancak bu objektif olmami engelleyecek bir durumda degildir. Halen kullandigim arac fiat lineadır. Bu ikinci linea ve sirket araci. Oncekinde 160 bin civari bundada su an icin 110 bin km yapmis bir kisi olarak nacizane gorus belirttim. Dunyada sıfır sorunla çalışan hiç bir mekanik yok. Araçlar kaza yaptıklarında hasar alırlar neyden ve nasıl yapilirlarsa yapilsinlar. Aslinda kontrollu burulma firmalarinda istedigi bir seydir. Cunku onemli olan aracin aldigi hasar degil yasam mahalinin darbelerden korunmasidir. 1998 den beri omrum yollarda geciyor. Benim kendi sahsima arac alsam bunu tercih etmezdim. Karsit goruste olan olursa onada saygi duyarim. Hic birseyin fanatigi olmadim. Kimin gonlunden hangi arac geciyorsa Allah hayirlisiyla nasib etsin. Yüksek teknolojili carpisma testleri yapilan daha cok muhendislik emek ve paha tasiyan araclarda fiyat fayda endexi belki dusuk gibi gelebilir. Fayda sadece bir yerden bir yere gitmekse bu siralamaya bi cok vasita girer.

    Linea b segmenti bi cok aractan iyidir ama emsal gosterilen c segment hic bir aractan iyi degildir. 6 ay kadar su an kullandiginiz megane 2 yi bende kullandim. Lineanin surus anlaminda tek ustunlugu hidrolik direjsiyon olmasi nedeniyle yol hissiyatini bir miktar hissettirmesi. Megane elektrik destegiyle bunu olduruyor ama sehir icinde rahat.

    Pahalilik caninizdan onemli degilse tedbiri alip takdiri Allah'a bırakmak gerekir. Fiat hiç bir zaman orta üst yada üst gelir grubunu hedef akan bir araç çıkarmadı. VW; BMW Mercedes Audi klasmaninda olmamakla beraber bu lig icin audiyi baska pazarlar icin skodayi porcheyi seati lamborghiniyi bugattiyi kullaniyor. Fiatsa ferrari alfa lancia markalariyla farkli pazarlara hitab ediyor. Simdi bırakin mercedesi filan vw le linea mukayesesi hem passata hem lineaya haksızlık olur. Temelde ikisininde direksiyonu kaportasi motoru var ikiside arzalaniyor hem vw daha pahali masraf aciyor anlayisi lineayi passattan iyi yapmiyor malesef. Şahinin parçaları lineadan uygun oda lineadan iyi degil ve bu iki arac kaza yapsa lineada şahinde hasar alir. Umarim ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • muhozcan M kullanıcısına yanıt
    İsminizi eklememisim pardon. Yukardaki mesajinizi cevaplamistim. Bilginiz olsun istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DAIMLER-BENZ kullanıcısına yanıt
    Sayenizde gözüm açıldı bugün lineamı 45 bine satışa çıkarıp üzerine 45bin kredi çekip golf alacağım. Ufak ufak öderim 5 senede. Alış verişi bim'den yaparız nolacak. Yeterki altımda alman olsun. Geri zekalı gibi bunca zamandır linea ya binmişim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ESER14 kullanıcısına yanıt
    Kafanı duvarlara vurmana alay eder gibi konusmana gerek yok. Memnunsan binersin arabana. Arabanı sattığında ister sıfır al ister ikinci el ne alırsan al arkadaşım. Benim yazımın neyinden rahatsız oldun. Git honda civic al corolla al. İkinci elde bunlardan temiz bulabilirsin. İllaki sıfır olacaksan ne istersen onu al. Fiatta babamin mali degil diger hicbiride. Ben kullandigim aracla ilgili fikrimi soyledim. Elinde olanlar satsinlar ustune benzin dokup yaksinlar demedim. Yeni alacak bir arkadas forumlarda gezerken bu yaziyi okursa olumsuz yonleri oldugunu bilsin istedim. Sabah sabah uslubunuzla canimi sıktınız tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım yukarıda bi ton bişey yazmışsın ama ne demek istediğini belli değil. Linea B sınıfı için rakiplerine göre iyi demişsin sonra C sınıfı D sınıfı arabalarla kıyaslamışsın. Linea nın ederi belli zaten senden c sınıfı parası istemiyor ki. Adam sana passatın karşısında linea da şoförünü korumuş diyor sen kontrollü burulma diyorsun.Linea görevini yapmış işte daha neyi zorluyorsun.
    Ayrıca 50 bin km nin altında honda toyota almaya param yetmedi.Bu kadar basit.Onların yerine 30 bin km de en dolu 1,6 dizel linea almak daha cazip geldi.Yaklaşık 45bin km dir hiç arıza nedeniyle servise veya sanayiye gitmedim. Linea 1,6 longue donanımı hangisinde var bu fiyata sen söyle. Ben de linea nın tipini sevmiyorum ama parasına göre faydası çok napalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ESER14

    Arkadaşım yukarıda bi ton bişey yazmışsın ama ne demek istediğini belli değil. Linea B sınıfı için rakiplerine göre iyi demişsin sonra C sınıfı D sınıfı arabalarla kıyaslamışsın. Linea nın ederi belli zaten senden c sınıfı parası istemiyor ki. Adam sana passatın karşısında linea da şoförünü korumuş diyor sen kontrollü burulma diyorsun.Linea görevini yapmış işte daha neyi zorluyorsun.
    Ayrıca 50 bin km nin altında honda toyota almaya param yetmedi.Bu kadar basit.Onların yerine 30 bin km de en dolu 1,6 dizel linea almak daha cazip geldi.Yaklaşık 45bin km dir hiç arıza nedeniyle servise veya sanayiye gitmedim. Linea 1,6 longue donanımı hangisinde var bu fiyata sen söyle. Ben de linea nın tipini sevmiyorum ama parasına göre faydası çok napalım.

    Eser Bey muhozcan arkadasimizin yazisinda passatla karsilastirma yapinca bende siniflarinin farkli oldugunu farkli pazarlari hedef aldiklarini yazdim.http://www.sifirarabakampanyalari.org/otomobil-segmentleri-a-b-c-d-e-f-s-m-j/ burdanda bakacak olursaniz linra b degil c segmenti kabul edilmekte. Her ne kadar bu yanlis olsada c segmenti bile olda bu segmentin en altindadir b segmentinin coguna gore iyidir. D lerle premiumlarla kiyas yanlis olur demek istedim. Bunu uzun uzun orneklendirerek konuyu acarak anlattim. Arabanizdan memnunsaniz sorunda yok. Memnun oldugunuz biseyden kalkip nasil memnun olursun diyemem. Ortaya su soru geliyor o zaman tercihlerle ilgili olarak. 50 60 bine sıfır araçmı yoksa bu fiyata ikinci el aracmi. Daha bir ay once 29000 de cizik hatasiz full i30 aldik bir akrabamizs 53000 tlye. Tercihler farkli gorus farkli tartismak anlamsiz. 5 yil garantili arac 2013 model. 2018 e kadar garantili. Tercih etmek isterseniz secenek cok. Siz bunu lineadan yana kullanmissiniz gule gule kullanin. İnsallahta sorun yasamazsiniz benim yasadigim gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tüm forumdakiarkadaşlara selamlar aranıza 2014 1.3 multijet urban 38000kmdeyle katılıyorum saygılar bu araç hakkında bilmem ereken ne var dikkat etmmem gereken saygılar
  • Arkadaşlar merhaba
    uzun süredir birşeyler yazmıyordum.
    2013 nisan ayı çıkışlı 1.3 mjet lineam var
    uzun yolda ve yüksek süratte kullanıldı genellikle. başıma gelenler ?

    1- öncelikle 150 000 km den sonra yağ yakması arttı. sürekli kontrol gerekiyor her değilimde 1 - 2 litre yağ tüketiyordu. Senin motor ölmüş diyenleriniz vardır performansında hiç dğişiklik olmadı.
    2- 197500 km de turbo mili kırıldı, genel tabirle turbo patladı. Ankarada revizyonlu turbo ve montajını 700 tl ye anlaştım yağ değişimi falan 1000 tl yi buldu.
    3- 213500 km de yag azalmış yeni turboyu yağlayamamış turbo kitledi. bu sefer araba hareket etmedi. çektirmek zorunda kaldım 1250 tl gitti.
    4- Sonuç derhal satıyorum. küçük motorlu 95 hp başka bir araba almayıda düşünmüyorum. Egea falanda aynı motora sahip, eskiden efsane bir motor diye düşünüyordum artık fikrim değişti.
    5- turbonuz arıza yaparsa şahsi arabanızsa revizyonlu turbo almayın sakın gidin basın parası sıfır orjinal yada yansanayi turbo alın. revizyonludan daha iyidir.




  • Merhaba arkadaşlar 2013 yada 2014 kmsi dusuk fiat linea almayi dusunuyorum fakat tercihimi LPG limi yoksa DİZEL mi yapmaliyim aşşa yukarı piyasasi ayni kararsiz kaldim yardimci olursaniz sevinirim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, 2010-2012 arası Linea veya Symbol dizel düşünüyorum bunlardan hangisini tavsiye edersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surfcasting

    Merhaba arkadaşlar, 2010-2012 arası Linea veya Symbol dizel düşünüyorum bunlardan hangisini tavsiye edersiniz.

    Sadece şehir içi ve yoğun kullanacaksanız yakıtından dolayı seymbol. (Ölçmedim ama çok az yaktığı söyleniyor)

    Fazla konfor beklentiniz yoksa seymbol. Çünkü fazla donanım seçeneği yok.



    Sizin için konfor ön planda ise urban donanımlı bir linea tavsiye ederim. Fiyatına göre çok donanımlıdır. 1,3 mj motorun vergi avantajı vardır. 1,6 mj oldukça güçlü ve kullanımı keyiflidir.

    Seymbole göre daha heybetli ve ferahtır. Şehirler arası yolculukta seymbole göre çok daha kullanışlıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ___oNuR___

    Merhaba arkadaşlar 2013 yada 2014 kmsi dusuk fiat linea almayi dusunuyorum fakat tercihimi LPG limi yoksa DİZEL mi yapmaliyim aşşa yukarı piyasasi ayni kararsiz kaldim yardimci olursaniz sevinirim...

    Yakıt olarak lpg daha avantajlı olabilir ama aracın kimyasını bozuyor. 4 sene lpg li kullandım hiç yokda kalmadım ama yok titreme yok yığılma yok dalgalanma hep bir karın ağrısı vardı. 2 ayrı bakım periyotu takip etmek zorunda kalıyorsun. Bagajda yer daralıyor. 1.3 mj vergiden dolayı avantajlı. Hemde doğal haliyle kullanıyorsun kafan rahat oluyor. 20bin km bakım periyodu da kaymağı.

    Dizel tercih edilmeli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende beğeniyorum
  • ESER14 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim, seçeneklerimin arasına şimdi bir de Accent Blue katıldı birazda bu modelleri inceliyorum nihai kararımı daha sonra vereceğim inşaAllah.
  • Herkes diğer modellerde foto video paylaşıyor. Linealar çok yakıyor diyor. Dün arabayı sıkıştırmadan genellikle açık bir yolda her fırsatta cc kullanarak Mudurnu (kısmen keskin virajlı dağ yolu)-Akyazı-İstanbul kurtköy arası yolculuk ettim. Evin önünde kontak kapatmadan yol bilgisayarını videoya çektim.



    https://m.youtube.com/watch?v=i1sMLcoNALQ



    71km ortalama ile 3.9lt yakıt ortalaması yakalamışım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 10 Nisan 2017; 7:58:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba çok begenerek aldığımız 2013 aralık çıkışlı aracımı satmak istiyoruz daha doğrusu babamın arabası neyse gönlüm bu donanım grubundan veya tanıdık birinin alması çok temiz araç. Satma sebebimiz babam.a köyden arsa aldık bagaj kısmı ufak gelmeye başladı malum meyve filan 😀.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk-sahibinden-satilik-2013-model-fiat-linea-423235541/detay/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.