Şimdi Ara

YENİ FİAT LİNEA (142. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.583
Cevap
8
Favori
762.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fiat linea niye hala euroncapa girmedi?çıkalı 1,5 sene oldu neredeyse bilgisi olan var mı?
  • fiat linea gerek fabrika ve gerekse euro-ncap protokolune göre yapılan testlerde 5 yıldız almıştır. ancak sonuçların resmi olarak test edilip onaylanması için euro-ncap'tan davet beklenmekte,amerika kıtasındaki üretimin başlayıp belli sayıya ulaşıp, amerika testlerinin de onaylanması beklenmektedir.

Orjinalden alıntı: serdar_39

Arkadaşlar yukarıda Servisle ve aracımla yaşadığım sorunları yazdım canınız sıkılmadan okuyabilirseniz tabi.Bu sorunlar nasıl çözülür bilmiyorum ama şu bayi ve servis olayına acilen el atılması gerek diye düşünüyorum.Araçla ilgili yaşadığım sorunlarada birkaç örnek fotoğraf koyayım.

Çıkmış kemer plastiği:

YENİ FİAT LİNEA

Kapanmayan depo kapağı:

YENİ FİAT LİNEA

Kapının sürttüğü köşe:

YENİ FİAT LİNEA

arkadaşım aracınızla ilgili bunca sorun yaşayıp nasıl sessiz ve tepikisiz kalıyorsunuz anlamıyorum . yasal haklarınızı neden kullanmıyorsunuz kaybedecek neyiniz var. milyarlarca lira yatırıp enayi yerine konulmayı ben kendime yediremem doğrusu.(tabi kolay para kazanayorsanız o zaman değişir) size hyundai marka aracıyla sorun yaşayan birisinin deneyimini aktarıyorum.

türkiyede tüketici mahkemelerinde açılan davalar arasında
    türkiyede bir ilk'e sahibim.
    dünyanın en büyük 5. otomobil markasının
    HYUNDAİ'nin
    türkiyedeki üreticisi hakkında açtığım davayı avukatsız olarak 11 ay'ın sonunda kazandım.
    2. el aracımı sıfırı ile değiştirme yada bedelini alma hakkına sahip oldum.
    istanbul teknik üniversitesi raporu ile aracın imalattan kaynaklanan hataya sahip olduğunu
    dolayısı ile AYIPLI MAL olduğunu belgeledim.
    dava dosyasına 2000 ile 2007 arası üretilen ve çürümekte olan arabaların emsal nitelikteki resimlerini dava dosyasına ekledim.
    TAM 4 İL DOLAŞTIM VE RESİMLEDİM ACCENT'LER ÜRETİM HATALI!
    sadece servis hizmetleri değil.
    herşeyde hakkınızı arayın geçiştirmelere aldanmayın!
    2004 yılında bir arkadaşım aracılığı ile 8000 km.'de aldığım 8 aylık bir araba olan hyundai accent admire 1.6 klimalı aracımda paslanmalar ve çürümelerden dolayı iyiniyet ile üretici assan firması ile uzun süre çözüm aradım.
    garanti süresini doldurtmaya çalıştılar ve beni oyaladılar.
    aracımı serviste komple boyamak için defalarca teklifte bulundular.
    mahkemede kötü niyetli olmakla suçladılar.daha neler neler.....
    TÜKETİCİ OLARAK tespit ettiğiniz hatanın üreticiye bildirilmesinin ar-ge için önem taşıdığını unutmayın.
    parası ile aldığımız hiç bir şeyde boşver demeyelim ki daha iyi üretime sahip olan bir ülke olabilelim.
    istanbul gültepe girişinde bulunan
    istanbul 2. tüketici mahkemesi 2006/92 numaralı dosya içerisinde evraklar mevcut.
    ama site yönetiminin izni olursa altınoluk'a eve geçtiğimde evrakları scan ederek gönderebilirim.
    11 ay süren dava dosyası çok kabarık.
    istanbul-ankara-lüleburgaz-balıkesir illerinde yaklaşık 40 araç aynı durumda.
    sahipleri ise satarım alan uğraşsın diyor
    hyundai accent serisinde
    2000 / 2007 arası
    1)aracınız opak renk ise aracınızın karoserinde noktalar halinde paslanmaları görebilirsiniz.
    eğer metalik ise daha dikkatle incelemeniz gerekmektedir.
    2)bagaj kapağını açtığınızda ise su oluğuna dikkatlice baktığınızda punto yerlerinin paslandığını,
    3)bagaj fitilini söktüğünüzde ise ek yerlerinin çürüdüğünü görebilirsiniz.
    4)aracın kapı fitillerinin geçtiği yerlerde paslanma ve çürümeler.
    (özellikle kapı fitilini tutan kızak ile kapı kasası arasında)
    5)arka cam'ın sağ alt köşesinden pas akıntısı.
    (sağ arka çamurluğun,su oluğunun ve camın birleşme noktasında)
    6)crdi motora sahip modellerde ise kazanılmış 2. bir dava var aracın motoru arıza vererek kilitlenebiliyor.
    hizmet aracı olarak kullanılan ve sürekli harcama gerektiren çok sayıda araç var.
    trafik vakfı ve
    emniyet genel müdürlükleri ise içişleri bakanlığının talimatı olmadan hiçbirşey yapamıyor.
    eşim ve ben televizyon oyuncusu olmamıza rağmen konuyu ne medyaya nede gazetelere taşımayı başaramadık.
    nedeni ise TAMAMEN DUYGUSAL'mış
    türkiyenin gazete ve televizyonlara en çok reklam veren firması HYUNDAİ için elimiz kolumuz bağlı kaldık.
    hatta şikayet sitelerine gönderdiğimiz belgeler ve yazılar sayfalardan kaldırıldı smile.gif
    saygılarımla.
    halilibrahim zuhri.
    0532.356.35.07 / 0542.214.55.00

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suspus16 -- 2 Eylül 2008; 11:49:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: suspus16

quote:

Orjinalden alıntı: serdar_39

Arkadaşlar yukarıda Servisle ve aracımla yaşadığım sorunları yazdım canınız sıkılmadan okuyabilirseniz tabi.Bu sorunlar nasıl çözülür bilmiyorum ama şu bayi ve servis olayına acilen el atılması gerek diye düşünüyorum.Araçla ilgili yaşadığım sorunlarada birkaç örnek fotoğraf koyayım.

Çıkmış kemer plastiği:

YENİ FİAT LİNEA

Kapanmayan depo kapağı:

YENİ FİAT LİNEA

Kapının sürttüğü köşe:

YENİ FİAT LİNEA

arkadaşım aracınızla ilgili bunca sorun yaşayıp nasıl sessiz ve tepikisiz kalıyorsunuz anlamıyorum . yasal haklarınızı neden kullanmıyorsunuz kaybedecek neyiniz var. milyarlarca lira yatırıp enayi yerine konulmayı ben kendime yediremem doğrusu.(tabi kolay para kazanayorsanız o zaman değişir) size hyundai marka aracıyla sorun yaşayan birisinin deneyimini aktarıyorum.

türkiyede tüketici mahkemelerinde açılan davalar arasında
    türkiyede bir ilk'e sahibim.
    dünyanın en büyük 5. otomobil markasının
    HYUNDAİ'nin
    türkiyedeki üreticisi hakkında açtığım davayı avukatsız olarak 11 ay'ın sonunda kazandım.
    2. el aracımı sıfırı ile değiştirme yada bedelini alma hakkına sahip oldum.
    istanbul teknik üniversitesi raporu ile aracın imalattan kaynaklanan hataya sahip olduğunu
    dolayısı ile AYIPLI MAL olduğunu belgeledim.
    dava dosyasına 2000 ile 2007 arası üretilen ve çürümekte olan arabaların emsal nitelikteki resimlerini dava dosyasına ekledim.
    TAM 4 İL DOLAŞTIM VE RESİMLEDİM ACCENT'LER ÜRETİM HATALI!
    sadece servis hizmetleri değil.
    herşeyde hakkınızı arayın geçiştirmelere aldanmayın!
    2004 yılında bir arkadaşım aracılığı ile 8000 km.'de aldığım 8 aylık bir araba olan hyundai accent admire 1.6 klimalı aracımda paslanmalar ve çürümelerden dolayı iyiniyet ile üretici assan firması ile uzun süre çözüm aradım.
    garanti süresini doldurtmaya çalıştılar ve beni oyaladılar.
    aracımı serviste komple boyamak için defalarca teklifte bulundular.
    mahkemede kötü niyetli olmakla suçladılar.daha neler neler.....
    TÜKETİCİ OLARAK tespit ettiğiniz hatanın üreticiye bildirilmesinin ar-ge için önem taşıdığını unutmayın.
    parası ile aldığımız hiç bir şeyde boşver demeyelim ki daha iyi üretime sahip olan bir ülke olabilelim.
    istanbul gültepe girişinde bulunan
    istanbul 2. tüketici mahkemesi 2006/92 numaralı dosya içerisinde evraklar mevcut.
    ama site yönetiminin izni olursa altınoluk'a eve geçtiğimde evrakları scan ederek gönderebilirim.
    11 ay süren dava dosyası çok kabarık.
    istanbul-ankara-lüleburgaz-balıkesir illerinde yaklaşık 40 araç aynı durumda.
    sahipleri ise satarım alan uğraşsın diyor
    hyundai accent serisinde
    2000 / 2007 arası
    1)aracınız opak renk ise aracınızın karoserinde noktalar halinde paslanmaları görebilirsiniz.
    eğer metalik ise daha dikkatle incelemeniz gerekmektedir.
    2)bagaj kapağını açtığınızda ise su oluğuna dikkatlice baktığınızda punto yerlerinin paslandığını,
    3)bagaj fitilini söktüğünüzde ise ek yerlerinin çürüdüğünü görebilirsiniz.
    4)aracın kapı fitillerinin geçtiği yerlerde paslanma ve çürümeler.
    (özellikle kapı fitilini tutan kızak ile kapı kasası arasında)
    5)arka cam'ın sağ alt köşesinden pas akıntısı.
    (sağ arka çamurluğun,su oluğunun ve camın birleşme noktasında)
    6)crdi motora sahip modellerde ise kazanılmış 2. bir dava var aracın motoru arıza vererek kilitlenebiliyor.
    hizmet aracı olarak kullanılan ve sürekli harcama gerektiren çok sayıda araç var.
    trafik vakfı ve
    emniyet genel müdürlükleri ise içişleri bakanlığının talimatı olmadan hiçbirşey yapamıyor.
    eşim ve ben televizyon oyuncusu olmamıza rağmen konuyu ne medyaya nede gazetelere taşımayı başaramadık.
    nedeni ise TAMAMEN DUYGUSAL'mış
    türkiyenin gazete ve televizyonlara en çok reklam veren firması HYUNDAİ için elimiz kolumuz bağlı kaldık.
    hatta şikayet sitelerine gönderdiğimiz belgeler ve yazılar sayfalardan kaldırıldı smile.gif
    saygılarımla.
    halilibrahim zuhri.
    0532.356.35.07 / 0542.214.55.00

Klasik Türkiye, klasik güçlü zayıf ilişkisi ve kalsik olmayan bir kişi. Kutluyorum sizi Türkiye gibi bir fırsatlar ülkesinde, arabanızı hakkıyla değiştirtmeniz büyük bir başarıdır.

• Fotoğraflarda görülen hatalı araç benimdir. Uzun süren münakaşa ve servise gidip gelmeler sonucu aksaklıklar tamamıyla giderildi. Fakat servise buradan teşekkür etmiyorum ve herkesin görmesi için geçmiş sayfalardaki bu mesajımı editlemedim. Sessiz ve tepkisiz kaldığım düşüncenize katılmıyorum. Bu fotoğrafları tofaş genel merkez dahil ilgili ilgisiz heryere gönderdim fakat herkes beni tekrar servise yönlendirdi.sadece zamanımın kısıtlı olması ve sürecin çok uzun sürmesi nedeniyle mahkemeye vermedim. Büyük ihtimalle bende kazanabilirdim ama aylarca uğraşmamın sonucunda kazanmamın, kaybettiğim zamanı telafi etmeyeceğini düşündüm.Bu arada hatalarda servis tarafından giderildi tabi. Kısacası elinde sağlam deliller olan tüketiciler bu tür davaları çoğunlukla kazanıyor ama o bürokrasiyle uğraşmak insanı canından bezdiriyor. Hiçkimsenin başına böyle şeyler gelmemesi dileğiyle.

• topic öldümü ne???????????

Orjinalden alıntı: geremy

topic öldümü ne???????????

bu topiğin canlı tutulmasını çok arzu ederim...ilk mesajlardan itibaren çok önemli ve değerli bilgiler içiermekte...aslında böyle topiclerin üst konu olması ne güzel olurdu....
  • Arkadaşlar çok sevdiğim ama sadece çekişine alışamadığım 2008 model Fiat linea dynamic+sp1 mı 18,300 km de su an satmak durumundayım maalesef ve o benim hayatımdaki bana ait ilk arabamdı ondan ayrılmak çok zor olcak...

YENİ FİAT LİNEA

eğer fiat düşünmüyorsanız civic almanızı öneririm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 9 Eylül 2008; 11:26:16 >

Orjinalden alıntı: burakgfb

yeni bir üye olarak hepinize merhaba arkadaşlar,
    öncelikler bende bir linea kullanıcısı olarak yorumları okudum çok üzüldüm bu kadar şikayetler felan şaşırdım açıkcası,çünkü bende 2008 1.4 Dynamic benzinli kullanıcısıyım hergün kullanıyorum aracı öğrenci olduğum için ankara da okula gidip geliyorum hergün ver benzinli olmasına rağmen şehir içi 600 km yol yapıyorum 1 depoyla. günde 60 km yol yapıyorum düzenli ve bir kez şehir dışı yaptım Ankara-Bursa arası 50 YTL benzin yakarak gittim bursaya.Şu an arabam 12,500 km de ve 20.000 km de ilk servis bakımına gidicek. Şu ana kadar bi sorunla karşılaşmadım (karşılaşmamda İnş)memnunum hız konusunda en çok 175 km hıza çıkabildi araç 10.000 km den sonra performansı biraz daha arttı diyebilirim, sadece kalkışlarda yapısı gereği biraz ağır kalıo ama oda normal 1.4 motor nede olsa ;)

bu yorumunuz çok hoşuma gitmişti....

• evet bu yorumum hala geçerli ekonomik araç :) ama dediğim gibi ağır kalmasına alışırım diyodum ama alışamadım bir türlü... ve en son ankara cinnah yokuşunda bana biraz daha tork lazım olduğunu anladım maalesef...
    ama aklımda t-jet ile takas etme planı da var ama ne olur bilmiyorum ...

evet bu yorumum hala geçerli ekonomik araç :) ama dediğim gibi ağır kalmasına alışırım diyodum ama alışamadım bir türlü... ve en son ankara cinnah yokuşunda bana biraz daha tork lazım olduğunu anladım maalesef...

her şey gönlünüze göre olsun...
  • Bir yıl boyunca benzinli Corolla kullanıp 2009 dizel Focus aldım,defalarcada Civic kullandım,ayrıca 77hp lik G.Punto muz da var.

Punto bana göre neredeyse mükemmel bir araç,77 hp bize yeterli geliyor çünkü bu motoru ekonomisi ön plana çıktığı için tercih etmiştik ve performans adına yetersiz kalabileceğini hesaba katmıştık ancak umduğumuz kadar yetersiz gelimiyor şuan,Linea hatrı sayılır derecede daha ağırsa netice farklı olacaktır haliyle.

T-Jet Linea yerinde duramayacak kadar canlı bir performansa sahip,Corolla lı bir arkadaşımla yaşadığımız kısa bir yarış sonrası tabiri caizse kendisini "direksiyon başında ağlattım"
    Ama T-Jet ten bu performansı aldığınızda bedelini yüksek tüketim olarak ödüyorsunuz haberiniz olsun,sakin kullanımda ise çok yakmayacağını düşünüyorum ve bu araçların konfor-performanslarına oranla fiyatları çok cazip.

• quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Bir yıl boyunca benzinli Corolla kullanıp 2009 dizel Focus aldım,defalarcada Civic kullandım,ayrıca 77hp lik G.Punto muz da var.

Punto bana göre neredeyse mükemmel bir araç,77 hp bize yeterli geliyor çünkü bu motoru ekonomisi ön plana çıktığı için tercih etmiştik ve performans adına yetersiz kalabileceğini hesaba katmıştık ancak umduğumuz kadar yetersiz gelimiyor şuan,Linea hatrı sayılır derecede daha ağırsa netice farklı olacaktır haliyle.

T-Jet Linea yerinde duramayacak kadar canlı bir performansa sahip,Corolla lı bir arkadaşımla yaşadığımız kısa bir yarış sonrası tabiri caizse kendisini "direksiyon başında ağlattım"
    Ama T-Jet ten bu performansı aldığınızda bedelini yüksek tüketim olarak ödüyorsunuz haberiniz olsun,sakin kullanımda ise çok yakmayacağını düşünüyorum ve bu araçların konfor-performanslarına oranla fiyatları çok cazip.

Aynı duyguyu bende 1.4 t-jet ile 1.6 Avensis'e yaşattım ... Yanlış anlaşılmasın sadece meraktan denedik.Fakat performanslı kullanımda yakıyor yani !!! Doğal olarak...

• Grande puntonun dizelini kullanmıştım 75 bg lik olanı performansı vasat düzeydeydi.Ancak 90 bg lik Linea performansı vasatın üzerinde, gaza yüklendindiğin zaman çabuk hızlanabilen bir otomobil.Grandepunto Lineadan 50 kg civarıda daha hafif.Aralarındaki ağırlık farkı çok değil yani.Aylardır otomobil almak için araştırıyorum.Sonunda tercihimi linea multijet dynamic'ten yana kullanacağım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan212 -- 8 Eylül 2008; 23:10:42 >
    Uzun zamandan beri görüşemiyorduk. (Bu arada ben Parisorlu) giremeyince yeniden kayıt yaptırdım.Yaklaşık 6 aydır Linea multijet sahibiyim.Yer uçağı Temprama veda ettim.Linea ile ilgili epeyce yazacaklarım var.Kısmetse paylaşacağız.Herkese selam

Orjinalden alıntı: gendarme

quote:

Orjinalden alıntı: ronin67777

benimde dikkatimi çekti bu klima sadece otmatik çift bölgeli değil zatenkatalogda active dynamic için antipolen filtreli manuel klima yazıyor.yanlız çok ilginçtir ki emotionun klima modeli yazmıyor unutmşlar galiba

dynamicte ile mp3 yok haa. ayıp diyorum başka da bir şey demiyorum...bu adamlar hala Türk tüketicisinin tercihinde donanımın ne denli önemli olduğunu anlayamadılar

Aracı aldıktan sonra yaklaşık 3500 km.civarıydı.Bir gün aracın gitmediğini ve bir ikaz lambasının yandığını gördüm.Hemen en yakın servise götürdüm,baktılar ve olayı çözemediklerini arabanın kalması gerektiğini söylediler.Bende o akşam arabayı bıraksamda bir şey yapamayacaklarından eve gittim ve sabahleyin servise bıraktım.Yaklaşık 2 saat sonunda arızayı tespit edemediklerini ve tekrar araştıracaklarını ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını belirttiler.Sonuç olarak anlamadığım bir teknik terimle, bir arıza olduğunu ve giderdiklerini söylediler.Arabayı teslim aldım ve gerçekten tamamdı.Aradan 1-2 hafta geçti.Spl sileceğin silmediğini ve bakıncada parçalandığını gördüm.Servise durumu anlattım fakat silecek vb.lerinin garanti kapsamında olmadığını ve ücret karşılığında değiştirebileceklerini belirttiler.Bende parasının önemli olmadığını fakat mart-nisan aylarında 2 ayda sileceğin deforme olmaması gerektiğini özellikle anlatmama rağmen 25 ytl.vererek değiştirmek zorunda kaldım.
    Daha sonra bir gün ikaz lambalarından biri yandı fakat yol müsait olmadığı için duramadım.Evin önüne gittiğimde arabanın sağına soluna bakarken motor bloğunun bulunduğu yerden yere bir şeylerin aktığını gördüm.Hemen acil yardımı aradım.Yarım saat içinde ( bu arada Orhangazi fiat servisine teşekkürler.) geldiler ve burada bir şey anlayamadıklarını ve servise götürmeleri gerektiğini belirttiler.Ne ise servise gittik sağına soluna içine baktıktan sonra DİREKSİYON KUTUSUNDA sorun olduğunu ve yarın çözebileceklerini belirttiler.Ertesi gün akşam üzeri d.kutusunu değiştirdiklerini belirttiler ve aracı teslim ettiler.Bu arada bu aracı 19 şubat 2008 de aldım ama epeycede km.yaptım.Kısmetse yarın 20.000 km.bakımına bırakacam.
    Sonuç olarak araçtan memnunmuyum değilmiyim vallahi bilmiyorum.(1.3 multijet-90 hp.-dynamic versiyon-stil paket ilave-lal kırmızı)

• quote:

evet bu yorumum hala geçerli ekonomik araç :) ama dediğim gibi ağır kalmasına alışırım diyodum ama alışamadım bir türlü... ve en son ankara cinnah yokuşunda bana biraz daha tork lazım olduğunu anladım maalesef...

Multijet yada Tjet olmalı.İkisi de yokuşları zıpkın gibi çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan212 -- 10 Eylül 2008; 9:16:35 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.