< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
hakettiği kadar pahalanmadı egea citroen'in renault'un çöp arabaları yanında hala uygun kalıyor. alana kadar fiyat artmasın istiyorsunuz satın aldıktan sonra da ikinci eli değerlensin. |
29 haziran da 2019 1,3 sedan urban plus aracımı 125,000 tl ye almıştım. hatasız 11,000 km de idi. şimdi bu rakamları görünce ne kadar doğru bir adım atmışım. aracımdan da çok memnunum. allah isteyen herkese nasip etsin.. araç şuan 16,500 km oldu.. |
Yeni kasaların en azından yüzde 50'lik ÖTV diliminde kalıp fiyat avantajı sağlaması yönündeki umutlarım eriyip gidiyor. Özellikle bu ayın fiyat zammı, genel artışın aksine beklediğimden daha yüksek geldi. Ocak ayına kadar 1.6 multijet otomatik mirror veya lounge plus paketlerin yüzde 80'lik dilime girmesi kesin gibi. Bu durum bahsettiğim araçlara ortalama 50 bin TL zam gelmesi demek. 1.6 multijet lounge paketin, 2015 yılı kasım ayı kampanyalı satış fiyatı 69400 TL imiş. Aynı dönemde 1.4 fire easy paket ise 48400 TL. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sizin gibi düşünüyordum ancak euro dolar ve ekonominin gidişatı belli. aşağı yön beklerseniz çok beklersiniz.. en fazla bi süre sabit kalır. bu ülkede ne zaman bir aracın fiyatı düşmüş? en fazla ötv indirimi dersiniz ben de size satış rakamlarını gösteririm devlet aldığı vergiden vazgeçmez. bu pahaliliga rağmen araç satışı deli gibi devam ederse hic düşmez.en fazla erken seçim olursa düşer o da kısa bir süre kapan kapar o kapan kişilerin kimler olacağı belli. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1,6 multijet hatchback sport, yüzde 80'lik vergi dilimine girdi bu ay. Ekim ayı satış fiyatı:223.900 TL Kasım ayı satış fiyatı:284.900 TL |
Hangi bayii? Ne zaman sıraya girmiştiniz, hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bugün konuştum bayiyle 10 bin tl zam geldi.1.4 fire easy .1500 tl metalik boya, 6000 tl zorunlu opsiyon paketi ( sis farı,film cam,krom paket,sensörler kamera,gps) 131000 tl...Kararsız kaldım.Ekim başı araba fiyatı 114 bin tl diye bayiye gittim 7500 tl zorunlu opsiyon + 10 bin zam 131 bin oldu fiyat. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arkadaşlar merhaba genelde gelme süresi zammı vs konuşuluyor şu an ama ben yakıt tüketimiyle alakalı birkaç veri paylaşmak istiyorum . İlk olarak aracımı alalı yaklaşık 6 gün oldu ve manuel 1.4 easy paket araç aldım . Daha öncesinde sadece ehliyet kursunda manuel kullanmıştım onun dışında hiç kullanma tecrübem olmadı yani bu arabayla kullanmayı öğrendim . Akabinde de verilerimi düşünüp kendinizle kıyaslarken fazla miktarda stop yaptığımı , geç vites attığımı , arabayı bağırttığımı düşünüp kıyaslarsanız yararınıza olacaktır . Sonuca gelecek olursak ; Aracı aldığımdan beri sadece şehir içinde genelde 80 km hariç orta-yüksek trafik yoğunluklu alanlarda ( bilenler için demet-sincan ağırlıklı ek olarak da eryaman trafik saatlerinde ) toplam 335 km kullandım ve karşılığında 190 tl'lik benzin tükettim . Bu da kmde 0.56 kuruş bir yakıt tüketimi olduğunu gösteriyor . 100 km de şu kadar litre vs araç verileri bana pek güvenilir gelmediğinden direkt kendim fulleyip kullanma yöntemiyle ölçtüm . Ek olarak yokuşta çekmediğini vs söyleyen arkadaşlar olmuş . Benim ilk aracım olduğundan çok kıyaslama şansına vakıf değilim ama çoğu dik olarak düşündüğüm yokuşlarda vites atarak kalkıp ilerleyebiliyorum . Ama dediğim gibi kıyaslayacak biri değilim . Biraz da verdiğim para bazında baktığım için araç bana güzel geliyor . Umarım arkadaşlara yardımcı olmuşumdur . Araç bekleyen arkadaşlara allah kolaylık versin diyorum . |
egea hb aracımın sağ ön kapısında hafif yol bozukluğu sırasında trim sesi geliyor tam yerini bulamadım ama. benzeri sorun yaşayan var mı acaba ya da ileride düzelir mi? araç 250km'de henüz 1 haftalık... |