Şimdi Ara

Yeni Exynos işlemcili premium model Samsung KQ'ye ait detaylar gün yüzüne çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung'un Galaxy S5 tanıtımı öncesi piyasada pek çok iddia dolaşmaktaydı, bu iddialar genellikle Samsung'un Galaxy S5'de QHD (2560x1440 piksel) çözünürlükte ekran kullanacağı ve S5'in yanında premium malzemeden üretilmiş bir versiyonunun daha tanıtılacağıydı. Bugün ortaya çıkan bilgiler premium bir Samsung modelinin halihazırda geliştirildiğini bizlere gösterdi. Samsung'dan sızdırılan en son bilgilere göre Samsung KQ kod adını taşıyan yeni bir cihaza ait bazı teknik detaylar bulundu. Bilindiği üzere Samsung Galaxy S5 piyasaya çıkmadan önce Samsung K kod adını taşıyordu.

     Yeni Exynos işlemcili premium model Samsung KQ'ye ait detaylar gün yüzüne çıktı


    Yukarıdaki tabloda da görüldüğü gibi Samsung'un daha önce görmediğimiz Exynos 5430 yongada sistemini taşıdığı görülen Samsung KQ, aynı zamanda LTE tarafında da Intel XMM7760 LTE Modem'ini taşımakta. Orta-son geliştirme aşamasında olduğu belirtilen cihazın Samsung Galaxy S5'in önceki prototiplerinde yer alan ancak daha sonra değiştirdiği QHD (2560x1440 piksel) çözünürlüklü ekrana sahip olduğu belirtilmekte.

    Sammobile sitesi kaynaklarına göre 4+4 çekirdekli yapıda bulunan 5430'da Cortex A15'lerin 2.1GHz'de Cortex A7'lerin ise önceki nesil 5422'ye göre hız aşırtılarak 1.5GHz'de çalıştğı belirtilmekte. Grafik birimi tarafında ise Mali T6XX serisi bir grafik işlemcisinin kullanılacağı belirtilirken, kaç çekirdek olduğu ve tam model numarası şu an için bilinmemekte. Sahip olduğu 2K ekranı beslemesi açısından önceki nesilde 533MHz olan grafik işlemci hızı da yeni 5430'daki Mali grafik işlemcisinde 600MHz'e çıkartılmış durumda. Ekran kontrolcüsünün de tamamen yeniden tasarlandığı 5430'da bu sayede yüksek çözünürlüğün daha fazla güç tasarrufuyla elde edilmesi hedeflenmiş.

    Kaynaktan gelen bir diğer bilgiye göre ise Exynos 5430'un üretiminin 20nm boyutta yapılacağı belirtilmekte. Günümüzdeki mobil işlemcilerin 28nm boyutunda üretildiği düşünürsek, 5430 ile beraber Samsung üretim boyutu yarışında öne geçmiş olacak. 20nm boyuttaki yapı sayesinde Cortex A7'lerin kullandığı voltajın yüksek oranda düşürüldüğü ve bu sayede hem ısı tarafında hem de pil tüketimi tarafında 5430'ların önceki nesillere göre avantajlı olacağı belirtilmekte.

    LTE tarafında Intel çözümü kullanan Samsung bu sayede Intel'in mobil LTE çipsetlerinin de ilk defa üst seviye modellerde görülmesine olanak tanıyacak. Kullanılan Intel XMM7760 LTE modemi hakkında detay vermek gerekirse; 6. kategori olan modem bu sayede 300mbit/s hızında veri alışverişine olanak tanıyabilmekte.

    Ses işlemcisi tarafında ise Exynos 5422'lerde yer alan Wolfson Microelectronics WM5110 platformuna yer verildiği belirtilmekte.

    Sızdırılan prototip detayları arasında QHD çözünürlüklü "a3w5" kod adlı başka bir modelin de yer aldığı ve bu modelin Wifi, 3G, LTE gibi farklı versiyonlarının bulunduğu belirtilmekte. Bu versiyon türlerinden yola çıkarsak Samsung'un premium S5 modelinin yanında premium yapıda bir tableti de piyasaya sürmeğe hazırlandığını görmekteyiz.

    Samsung'un yaklaşan LG G3'e karşı piyasaya sürmeye hazırladığı yeni modeli son sürüme kadar ne derece değişir bilinmez ama premium yapıda bir Samsung'un piyasadaki pek çok kişi tarafından beklendiği çok net bir şekilde bilinmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rust in Peace -- 22 Nisan 2014; 17:55:51 >







  • Ben ben premium bir telefon gelecekse Tizen ile gelir diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blood Money

    Ben ben premium bir telefon gelecekse Tizen ile gelir diye düşünüyorum.

    Direkt olarak bu kadar performans gerektiren çözünürlük ve bu kadar güçlü chipset kullanacaklarını sanmıyorum. Fakat en azından Tizen OS platformunu kullanan cihazların bir an önce piyasada yer almasını da sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Biri de çıkıp biz şundan 720p koyduk desin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En dikkat çekici olan işlemcinin 20nm olması. Dişe dokunur bir avantaj sağlayabilirsa Samsung işlemci konusunda çok öne geçer.
  • Yeni Premium Leğen Yolda

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Premium özellik önce tasarımla başlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blood Money kullanıcısına yanıt
    Tizen ilgi çekici olur ancak premium dedikleri bir modeli yeni ve henüz son kullanıcı tarafında ciddi olarak test edilmemiş bir platformla sunacaklarını sanmıyorum. Ne kadar iyi olsa da, öngörülememiş sorunlar çıkması muhtemel ki premium aboneleri kızdıracaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkan6423

    Bence Premium özellik önce tasarımla başlar

    Bunu diyen s4 kullanıcısı
  • Birincisi ben premium telefon sahibibi olduğumu hiç düşünmedim.
    İkincisi yakında telefonumu babama vereceğim bunun yerine Z2 almayı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.