Şimdi Ara

Yeni Ekran Kartı + Ram + PSU takacağım Anakart Uyum Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler anakartım Gigabyte ga-ma785gt-ud3h. Beni 1 sene daha idare edebilecek birkaç değişiklik yapmak istiyorum.

Şuan sistemimde 4gb 833mhz ram, 1gb HD 5670 ekran kartı, amd ii x4 955 3.2ghz işlemci ve ocz 500watt psu mevcut.

Benim yapacağım değişiklikler ise şöyle, arkadaş asus gtx 770 yollayacak, ben onu takacağım, güç kaynağını değiştireceğim ve ram ekleyeceğim.

Anakartıma direkt olarak 8gb ddr3 ram takabilir miyim bilmiyorum, anakart buna müsade ediyor mu bilmiyorum. 4x2 mi takmam gerekir yoksa direkt 8gb taksam mı? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Diğer bir husus yeni güç kaynağı alacak olmam. 700 veya 750 wattlık psu almayı planlıyorum. 1 sene sonra yeni pcde kullanabilmek için. Ancak bu psuların şekilleri oluyor mu yoksa hepsi aynı şekilde mi oluyor bilmiyorum yani alacağım psu kesin olarak benim kasaya oturur mu, daha sonra sistem yenilersem yeni kasaya oturur mu? Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran Kartı büyük ihtimal işlemci yüzünden darboğaz olacak ancak yine de şuankinden fazlasıyla daha verim alacağıma eminim. Bir de bu tür darboğazın parçalara bir zararı olur mu yoksa sadece ufak performans kayıpları mı yaşamış olurum?

Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ma785gt-ud3h_10/specs/

4 ram slotu var. 4gb zaten elinizde varmış, 4gb daha takarsanız yanına 1 yıl gidersiniz.

Nasıl bir sistem kuracaksınız ileride? 700-750W çok yüksek sayılar. Gidip dandik psulara yüksek watt oldukları için para vermeyin. Bütçeniz nedir, 1 yıl sonrası için yaklaşık aklınızdan geçen nedir?
    Ayrıca psuların boyutları oluyor, yeni alacağınız kasaya muhtemelen oturur da elinizdeki kasa nedir? Ekran kartı da elinizdeki kasaya sığmayabilir.

Darboğazda sadece yeteri kadar performans alamazsınız. Güncel bir işlemciye geçince de ekran kartı darboğaza girecek haliyle (oyun sistemi toplayanların 90%'ında olduğu gibi), hiçbir zararı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ma785gt-ud3h_10/specs/

4 ram slotu var. 4gb zaten elinizde varmış, 4gb daha takarsanız yanına 1 yıl gidersiniz.

Nasıl bir sistem kuracaksınız ileride? 700-750W çok yüksek sayılar. Gidip dandik psulara yüksek watt oldukları için para vermeyin. Bütçeniz nedir, 1 yıl sonrası için yaklaşık aklınızdan geçen nedir?
    Ayrıca psuların boyutları oluyor, yeni alacağınız kasaya muhtemelen oturur da elinizdeki kasa nedir? Ekran kartı da elinizdeki kasaya sığmayabilir.

Darboğazda sadece yeteri kadar performans alamazsınız. Güncel bir işlemciye geçince de ekran kartı darboğaza girecek haliyle (oyun sistemi toplayanların 90%'ında olduğu gibi), hiçbir zararı yok.

Dediğin gibi 4gb ram almaya karar verdim. 700w gerçekten abartı bir miktar gibi geldi bana doğrudur. 600w almayı düşünüyorum. Ya thermalmake ya da cooler master marka alacağım nuhtemelen. Psuların verimlilik olayını biliyorum daha önce 2 kez aldım sonuçlarını da gördüm :))

Kasa feel marka kasa. Fotosu burada. Hddnin yerini aşağı veya yukarı alınca yer açılır diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz? Bir de şuan kullandığım psu markası fotoda belli yeni psuların oturması mümkün mü oraya?

http://i.hizliresim.com/P0rrLO.jpg

Edit : Merak etmeyin bahar temizliği yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 28 Mart 2017; 6:59:16 >

• Suanki ekran kartım 61w güç kullanırken gtx770 230w gösteriyor. Islemcimde fazla güç yiyen bir işlemci hatta en fazla yiyenlerden. 600watt cidden yeter mi?

• iamburak kullanıcısına yanıt
    http://outervision.com/power-supply-calculator

Bu sitede AMD Phenom x4 955 işlemci + 4gb RAM + gtx 770 günlük 16 saat için 650W öneriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady Sylvanas Windrunner -- 28 Mart 2017; 10:57:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JARED LET0

http://outervision.com/power-supply-calculator

Bu sitede AMD Phenom x4 955 işlemci + 4gb RAM + gtx 770 günlük 16 saat için 650W öneriyor.

Sakata gelmemek daha iyi ben yine 650-700 civarı alayım. Üstteki sorular hakkında bir bilgin var mı? Ekran kartının ve güç kaynağının kasaya oturmasıyla ilgili

Sığar gibi duruyor baya boşluk var altında ama kasa fena dağınık.Bence boşa yatırım yapmayın buna toplu halde alırsınız ileride.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JARED LET0

Sığar gibi duruyor baya boşluk var altında ama kasa fena dağınık.Bence boşa yatırım yapmayın buna toplu halde alırsınız ileride.

Dağınık dediğin güç kabloları var bir de kirli. Zaten 1 senelik kullancam. Max 1 sene sonra yeni pc toparlıcam o zamana kadar beni idare.etsin diyorum. Ekran kartına para vermiyorum arkadaş yolluyor ben sadece güç kaynağına para vereceğim.

• Up

11nisani bekle derim yanliz sifirdan kurman lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 29 Mart 2017; 14:51:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

11nisani bekle derim yanliz sifirdan kurman lazim

11 nisan ne alaka

Ryzen 5 ler cikcak

• quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

Ryzen 5 ler cikcak

Iyi de ben bu sorduklarıma cevap istedim şuan sıfırdan pc toplayacak param yok. Ben şuanı kurtarmanın peşindeyim

1800mhz ddr3 ram destekliyor.ayrica ekran karti 230w cok elektrik harciyor.baska ekran karti bak bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.