Şimdi Ara

Yeni Ekran Kartı Aldım Fakat Fanları Dönmüyor (KONUYU OKUYUNUZ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son zamanda güncel kart alanların sayısının çoğalması ile paralel olarak bu tarz "fanım dönmüyor" , "ekran kartım boşta 60 derece" gibisinden konular görüyorum.

Bu konuya ufak bir açıklama getirelim.

Arkadaşlar aldığınız kartlar eğer :

MSI-Asus-Sapphire-Evga-Zotac markalarının ;

Yeni soğutma sistemleri sırası ile , ZeroFrozr-Strix-Nitro(Trix vb.)-ACX,SSC-Freeze modelleridir.

Bu modellerde kart 60-61 dereceye kadar fanlarını döndürmez.

LoL veya Dota gibi basit oyunlarda eğer 60 FPS kilidiniz açık ise yine fanlar dönmeyebilir çünkü bunlar sisteme aşırı yük bindirmeyen basit oyunlardır.

Onun haricinde arada göz ile de kontrol etmenizde fayda vardır ki AAA oyunlarda kart 60 dereceyi geçtikten sonra fanlar dönmeye başlar.

Sapphire Tri-X gibi modellerde ise tüm fanlar eş zamanlı çalışmayabilir. Tek fan çalışır 2'si çalışmaz gibi , tamamen yük durumuna göre.

Umarım yardımcı olabilmişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 17 Mart 2016; 19:04:36 >

• bende hıç bir sekılde donmuyor sanırım amd 8320 işlemcimle yada ana kartımla alakalı sorunu ise amd sitesinden overclocking programı ıle çözdum oyunlarda anuel olarak ayarlıyorum nvidia yada amd farketmıyor kendı manuel cevirmiyor derece kac olursa olsun
  • Uplama zamanı geldi galiba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.